שאלה שמענינת אותי-אורושקוש

כל אחד יתחיל עכשיו להעלות זכרונות מהבת/בר מצווה שלו..סתם מעניין אותי

-איך הרגשתם?כאילו גם לפני הבת/בר מצווה..

נהניתם במסיבה עצמה? אם היתה..

ראיתי לפני כמה ימים את הוידאו של הבת מצווה שלי. ואמרתי לעצמי-כאילו,וואו. עכשיו כשאני רואה את זה לא רואים את מה שהיה לי מעבר לבת מצווה,את ההרגשה שלי. נסתי להזכר מה הרגשתי. ואני זוכרת שהיה לי מן פחד כזה או משו שיותר קרוב ליראה,מהעול מצוות הזה. כאילו ממש הרגשתי שזה עול,אמנם עול מצוות שזה עול טוב אבל עדיין -עול. וגם ממש\התרגשתי לפני. אני גם זוכרת שאחרי שנגמרה הבת מצווה כשהלכתי לישון פשוט בכיתי מלא..כאילו מן פריקה כזאת..

מעניין אותי אם אני מקרה מיוחד או שיש עוד שככה הרגישו..

חח לא משהו מיוחד, סתם היה לי מוזר שכל הבאלגן בגלליבקטנה
אז אני יענה:מתו"ש

בס"ד

בכללי-אני שונאת בת מצוות/חתונות/ארועים כלשהם ולא משנה למה...בבת מצווה שלי |מנסה להזכר| (בלשון זכר).. הייתי כאילו מנותקת כזה, כל הבת מצווה כאבה לי הבטן, הייתי צריכה לתת חיבוקים ונשיקות לכולם ולחייך לכולם וזה היה באסה, גם הייתי צריכה לרקוד ואני לא אוהבת לרקוד כאלה ריקודים...אבל חוצמיזה עשו לי סרט ממש יפה ששימח אותי, וכתבו לי ברכות יפות, וכל מי ששאל אותי מה אני רוצה מתנה אמרתי בלי למצמץ כסף במזומן והיה ממש כיף לספור בסוף הארוע בשטרות 3000 שקל שלי פרטי

אינלי כח עכשיו, אולי אח"כאביה =)
אני לא זוכרת מה הרגשתי.. אני רק זוכרתשואפת למעלה..!

שהייתי בטוחה שאני ע-נ-ק-י-ת!! ושיא הבוגרת..

אגב, נכון רוב הבנות שונאות עכשיו ת'בגדים מהבת מצווה שלהם? אז רק שתדעו שאני עדיין לובשת ת'חצאית מהבת מצווה שלי. היא מזה יפה!!!

ואי -Rעות-

בס"ד

משומה את התקופה של הבתמצווה שלי אני לא אשכח

אחותי הבכורה התחתנה ממש יומיים לפני שנהייתי בת 12 ואני זוכרת שכל הזמן היה לי פחד ע-נ-ק שישכחו אותי,ואם לא אז לא יתחסו לזה ממש ברצינות כי יש חתונה ועוד ראשונה והיה שיא הריגושים

אני זוכרת שכל הזמן הייתי בוכה שבטח ישכחו לי את הבתמצווה ובלה בלה בלה .

ובאמת' אמא שלי הסבירה לי שאי אפשר לעשות עכשיו אירוע גדול כי אנשים לא יבאו גם לחתונה וגם לבתמצווה ,והייתי ממש עצובה כי תיכננתי בתמצווה גדולה באולם כמו של כל החברות

ואז שראו שלקחתי את העיניין כ"כ קשה החליטו לעשות לי 2 בתמצוות

אחת בתאריך עם חברות בגינה ממש השקיעו ואני זוכרת שחברה טובה שלי שעברה דירה באה גם והתחבא לי בתוך קרטון ואז פחתי כאלו מתנה והיא קפצה משם וצרחתי

ואז לפני הבתמצווה הכיתתית שלחו אותי לקנות בלונים ואז נפלתי וקיבלתי מכה ביד וכאאאאאאאב לי ממש ממש ממש ממש

ולא ידעתי מה לעשות פחדתי שתהרס הבתמצווה

אז לא סיפרתי והסתרתי את זה עם החולצה אבל כ"כ כאב לי שלא נהנתי בבתמצווה רק התייסרתי בכאבים ואז אמא שלי גילתה יד כחולה ונפוחה וטסה איתי למיון והתברר שנשברה היד

ואז בסכוות אחרי מללללללללא חודשיים עשו לי בתמצווה ענקית באולם עם מלאא אנשייים ומתנוות פצוי מקסים

ואי זה היה לפני כמעט 7 שנים וזה נראה כמו אתמול

תודו סיפור מתח

^^ אני איתך..שיראל:)
אווף, התכוונתי לאני513שיראל:)
מה הרגשתי?הרגשה מוזרה. נהנתי? לא. באג2000
זה היה מגניב שכאילו כל האנשים הגיעו רק בשבילי...=]ה!2ה 2!2ה
לי זה היה מוזר!!!(=אני=)

בבת מצווה עם החברות אני ממש לא ידעתי מה לעשות!

כי הייתי חדשה יחסית בכיתה והכיתה שלפני כן היא הייתה של ב'צפר חרדי ובנות חילוניות=(

אז כל הזמן הרגשתי כאילו צריך לעשות פוזות והם לא יואהבו, והדרשה ארוכה, ואבא שלי יגיד משו שיעשה לי פדיחה....וכו'

ובאמת לא מי יודע מה הייתי מרוצה אבל בחפיף זה היה ונגמר וזה לא כזה אכפת לי

ובחתונה בעז"ה יהיה יותר טוב=)

וואוו.. כ"כ נהינתי.. היה לי סיור עם אלידע בר שאול!נעמונת!!!
מממ.. לא זכור לי כחוויה נעימה..פינג

היה קצת מוזר, ובעיקר התפקשש בגלל שאורגניסטית ניגנה ממש לאט ולא בקצב מתאים לריקודים וזה די הרס..  

בקשר לקבלת עול מצוות- לא זכור לי שהרגשתי משו מיוחד, אולי כן ואני פשוט לא זוכרת..

היי גמלי..סולמנדרה
טוב. אז לי...:*מותק*

אחשלי גדול ממני ב1.3.. אז עשינו בר-בת מצווה ביחד...

ממש התרגשתי לפני... והתלהבתי כזה.. ולאמא שלי היו כל מיני רעיונות מפוצצים (שחלק מהם כמובן לא יצאו..)

והגיעו מלא אנשים...

היה ממש כיף, באמת נהנתי.. למרות שהיה קצת מוזר...

ממש כאבה לי הלסת מלחייך כל הזמן..מוציא לשון

בסוף המסיבה,בריקודים, הבנות רקדו על במה כזאת עם וילון כזה אטום והבנים למטה.. קיצור חברה שלי הפסיקה שנייה לרקוד ובטעות נשענה על הוילון וצנחה למטה... כל הבנים שהיו שם (חברים של אחשלי..שנתיים מעלינו..) מיד טסו אחורה במקום לתפוס אותה... והיא שברה ת'יד..עצוב

ויש לנו אפילו וידיאו של זה... (אבא שלי צילם את כולם רוקדים,ורואים אותה נופלת.. ואז אבאשלי עזב ת'מלצמה ורץ אליה...)

אחרי זה,בלילה הבנתי בעצם שמעכשיו אני אחראית על עצמי ועל המצוות וכו'... וקצת פחדתי....

מדהימה את....עץ על מים

אני 

לא התרגשתי מהמסיבה (תראי בהמשך) אבל ממש ניסיתי להבין מזה אומר.....כאילו באנה עכשיו אני פע לבד...אפחד לא נושא בעול שלי רק אני! זה די הפחיד אותי בא נגיד .....[זה היה תקופה לחוצה גם מבינת *************]

לא היה בדיוק מסיבה בגלל****** אבל עשו לי עם סבתא שלי אחיות שלי ובנות דודות שלי (בלי ההורים קורץ) באשקלון על חוף הים הלכנו לים ואח"כ עשינו פעילות אצל דודה שלי בבית.....והיה די כיף.....

אין לי תמונות[טוב שכך.....גם כי שונאת להצטלם ומעוד סיבות]

את לא יצורה זה מוכר [אצלי לפחות]....

לא זוכרת עם ממש בכיתי...אבל היה לי רגשות מוזרים אפשר לומר.....מבולבל

עשו לי מסיבת הפתעה ענקית!!דין דין

היה המון אוכל, כל המשפחה בסוף רקדה- עשו לי קבוצות, קבוצה של בני דודים ודודים שרקדו כמו הצעירים של היום (....) בהגזמה מטורפת (היה קורע!), קבוצה של הדודות שחיקתה "מעגל זקנות" (שני צעדים לכל צד ב 5 דק'..), וקבוצה של כל החברים....... זרקו אותי מקבוצה לקבוצה......... היה כיףףףף!! לא התרגשתי בכלל- זאת היתה הפתעה...

שלי...אבודה!

היה מאכזב....אני גם עשיתי בר-בת מצווה...ולא שמו אלי רק על אחי זה היה מעצבן

והיה לי עוד אחד קטן אם בנות מהכיתה בבית...והם היו מגעילות

ממש השקיעו במסיבה שלי,דוסית גאה!

אבל הייתי פיצית וסתומה ונראת כמו אני לא יודעת מה....

המממ...golani

היה נחמד, לא יותר מזה.

לי עשו משו ממש מושקע!מעפר אני באה

באולם והכל.. היה ממש סבבה! ואני ממש מעריכה כמה ההורים שלי חשבו עלי!

אבל לא רציתי משו גדול אז היה קצת באסה..

סכ"ה היה ממש כיף!! (קצת מפדח)

לי היתה בת מצווה ראשונה בכיתה...איל!לי

ואני זוכרת שממש לא רציתי ריקודים..אבל בסוף שהתחילו לרקוד מזה התלהבתי ורציתי רק לרקוד..XD ועשו לי ממש מושקע באולם כזה ודי נהנתי למרות שאני לא זוכרת בבירור הכל..אבל יש לי סרט אולי אני יראה בשביל להזכר..=]]

ת'אמת מזה לא התרגשתי...כאליו הייתי פיצית לא נראה לי שהבנתי מזה המשמעות של בת מצווה..

בסה"כ היה ממש כיף..

טוב, אז תורי ?שיראל:)

אני יחסית קטנה בשנתון, אז הייתי בהרבה בנות מצוות של חברות לפני הבת מצווה שלי.

ואמרתי, שאני לא רוצה לעשות ערב באולם,

שיש בו מלא השקעה, ואז הוא נגמר תוך כמה שעות ספורות...

אז מה שעשינו היה-

שבת,

בגבעת וושינגטון , (זה היה בקיץ, והמקום היה מהמם, מלא דשא, צמחים, ופרחים)

עם בערך 150 מוזמנים, (משפחה, משפחה מורחבת, 10 חברות שלי , חברים קרובים של המשפחה וכו.. )

ובגלל שזה היה בקיץ, עשינו (עשינו, תכלס, הרוב מזה היה הפתעה) תוכנית בשישי בצהריים,

ואז היה זמן להכנות לשבת ותמונות.. חושף שיניים

אממ..

בתוכנית היו מלא דברים, והשבת הייתה הכי כייפית בעולם !

זאת הייתה הרגשה מדהימה !

"ותודי להורי שהביאוני עד הלום"

~חפרתי~

^^ וואו ! חפרתי !שיראל:)
האמת.. לא נהנתי בכלל מהמסיבה...מרב14

לא אהבתי להיות במרכז העיניינים וזה...

חח האמת? גם אני לא זוכרת שנהניתי-נאוה-אחרונה

בס"ד

בת דודה שלי קטנה ממני בשלושה ימים אז עשינו יחד.

אחת החברות שלי נשארה בבית במיוחד בשביל לבוא לבת מצווה במקום לסוע עם המפחה,

אז היא נשארה לישון אצלי.

מה שאומר, שבהתחלה הייתה המסיבה לחברות והיה נחמד,

אח"כ באותו יום, עוד חברה שלנו עשתה בת מצווה ( זה היה אחד אחרי השני כי לא היה תאריך אחר..)

ואנחנו עשינו עוד מסיבה למשפחה המורחבת וחברה שלי הייתה בחוץ כי לא היה לה נעים להכנס

ואז כל המסיבה בערך הייתי צריכה לצאת אליה ובכלל לא הרגשתי את הבת מצווה....

ואין לי כמעט תמונות משם ...

לעומת זאת, לאחיות שלי (תאומות) עשינו ממש ממש מסיבה יפה והם ממש נהנו!!!  

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך