וואו.. יש לי כמה דברים שלא קשורים אחד לשני..אנונימי (פותח)

1)משעמם לי!!! מה עושים?!

2)סבתא שלי הייתה אצלנו בשבת..ב"ה היא בת 80 בערך..לצערנו הזיכרון שלה לא וואו.. (זה קצת מוזר כי היא זוכרת דברים ישנים טיכוו אבל היא שוכחת שהיא התקשרה לפני דקה אלינו הביתה והיא מתקשרת שוב..) סבתא שלי אוהבת לספר סיפורים... קיצור אם מישהו נקלע איתה לשיחה זה לאאא נגמר-היא מספרת מלא סיפורים ובאיזשהוא שלב היא אפילו מספרת אותם סיפורים פעמיים
אז כל השבת ניסיתי שהיא לא תתחיל לספר לי סיפורים וכו'.. והרגש/תי ממש לא  נעים שאני כאילו בורחת ממנה.. וכאילו לא נעים לי איתה..!! מה עושים?!מבולבל  אני לא מסוגלת לשמוע את כל הסיפורים מאה פעמים

3)יש לנו קטע בשבט שמשדכים כל היום שידוכים בצחוק..(אנחנו סניף מעורב אבל השבטים לא מעורבים.) אז פסדר.. זה מצחיק (לא באמת אבל לאמשנה) כאילו אומרים..'את מתאימה לזה..' בלה בלה בלה.. קיצור יום אחד זה הגיע אליי.. אמרו לי את מתאימה לזה.. אמרתי אני שמחה לשמוע באדישות ועזבתי את זה.. אבל כשזה מתחיל זה לא נגמר.. אז הם המשיכו לשגע אותי.. טוב זרמתי.. כי זה לא משהו אישי אפעם.. עד ש- מישי כתבה אתזה בפייסבוק..(והוא ראה..) ומישי אמרה את זה בקול (והוא שמע) ואז התעצבנתי!!!!!! א'-כי אני יוצאת הדפוקה בסיפור!!!! ב'- כי זה מספיק עצבן אותי שעשו את זה לי אני לא צריכה שגם הוא ידע מזה!! אני פשוט מעוצבנת על חברות שלי... שלא יודעות גבולות.. זה נשמע ממש מטופש.. אבל זה כי השמטתי פרטים! קיצור- מה לעשות?!?!?!?!?מבולבל

4)בזמן האחרון אני מבואסת הרבה.. סתם פתאום.. בלי לדעת למה?!?! זה מציק לי!!

אני אשמח לעזרה.. סליחה אם קצת חפרתי!! תודה ויום טוב!

יווווווווו הקטע הזה של שלושב.ש.

קרה לי בחופש הזה....

זה מעצבןןןןןןןןןןןןןן

גרררררררררררררר

זה מאווד מעצבן!אנונימי (פותח)
יש לי תשובה ל3...ה!2ה 2!2ה

אוקי.. שימי לב..

בדר"כ אם את מנסה להגיד כל הזמן שזה לא נכון ולהגיד להם להפסיק הם בכוונה ימשיכו ו... זה מראה משו..

אם אומרים סבבה וזורמים איתם.. או שפשוט מתעלמים.. הם יראו שזה לא עושה כלום והם יפסיקו וגם זה מראה שבאמת לא כפת לך...

יש מבין???

אבל אני כן זורמת איתם.. זה פשוט סוג של בדיחה..אנונימי (פותח)

ואני לא היחידה שעושים לה את זה בתוך השבט (כאילו רק הבנות) .. כשזה רק עם הבנות גם אין לי בעיה.. כי זה לא שהם החליטו שאנחנו ב-א-מ-ת מתאימים.. זה סתם בצחוק.. אז פסדר.. (למרות שגם זה קצת מעצבן) אבל כשהם התחילו לעבור ת'גבול וכשזה מתפרסם עוד ועוד.. (אני גם לא היחידה שזה התפרסם ככה..) אז זה מעצבן!!!!

שוווונאאת!! ת'קטע הזה!!*נעמה*

זה כזה ילדותי וחסר שכל!! [ואני לא בחברה מעורבת] 

חברות שלי עשו [ועדיין עושות] לי את זה על איזה מישהו שאין לי מושג מיהו בכלל... זה נורא!! מזדהה עם כל מילה!

או גם לי הקטע 3 קרה בחופש...תהילה=]...

אבל זה עם חניכות שמשדכות לי בנים מהצוות 

כל יום מישו אחר..

כמה מלביב..!!

לא להיות בחברה מעורבת בד"כ פותר את 3.צחקן
מזדהה בחלק...עץ על מים

1). גם לי....

2). שבתא שלי גם היה אירוע אז היא כל שניה עושה לי את הבת של******? כל שניה כל שניה..

ואת הדברים הכי ישנים היא זוכרת..

היא גם בת 80 וחצי והיא לא ידעה בת כמה היא....אנחנו בדקנו...היא לא ידעה מה התאריך שלה ובת כמה היא וב.ת. .ז. היה כתוב דברים לא נכונים בכלל בקיצר לא זוכרת כלום!! מה שהיא זוכרת זה לחפור לאחיות שלי מתי הם מתחתנות...לכולם אבל כי היא לא זוכרת מי זאת מי......

ולגבי הסיפורים סבתא שלי אחרת (שנפטרה לפני שנתיים) היתה אצלינו בשבועות לפני שנתיים...

.וגם היא עם כל הסיפורים כמו כל הזקנות...

אז פשוט ישבתי עשיתי תצמי מקשיבה ובכלל עשיתי דברים אחרים (שאפשר לעשות בלי שהיא תשים לב..) והיא היתה בטוחה שאני מקשיבה לה.....מה אני יעשה אני לא הולכת להקשיב כל היום לסיפורים....מיקרופון

3). אין לי מה לומר..פרח

4). מזדהה!! זה מאד מציק....עצוב אבל אין לי איך לעזור...מבולבל

דברתי בקודים מדי איזה מוזר...קורץ

2. רע מאוד. בד"כ לסבתות שלנו יש הרבה מה להגידצחקן

והן חכמות הרבה יותר מאיתנו.

וכן, תדעי לך שהיא יודעת שהיא לא מקשיבה, ושומרת את זה אצלה. וזה פוגע בה!!!

צריך להרגיש ביחד

לדבר אחד עם השני בנחת

לתת חיוך, להגיד מילה טובה

שכל תשובה תהיה מאהבה

(ריח טוב/ גד ליאור)

את- הנכדים/ות זה כל מה שיש לה בחיים!

והיא רוצה לספר לכם מה היה.

היא מקבלת מזה סיפוק

ובפרספקטיבה של זמן, זה יועיל בחיים.

וכבד את אביך ואת אמך, כולל גם לקבל סבתות.

השכר על זה- כמו לימוד תורה!

כמו שכתוב במשנה (מסכת פאה, פרק א' משנה א')

אלו דברים שאין להם שעור

הפאה והבכורים והריאיון וגמילות חסדים ותלמוד תורה

ואלו דברים שאדם אוכל מפירותיהן בעולם הזה

והקרן קיימת לו לעולם הבא

כבוד אב ואם

וגמילות חסדים

והבאת שלום בין אדם לחברו

ותלמוד תורה כנגד כלם.

נכון.. אבל מה אני יכולה לעשות?!אנונימי (פותח)

אני גם צריכה לעשות עוד דברים ויותר גרוע ללכת באמצע שהיא מדברת מאשר להתחמק משיחה..וגם כבר אמרתי.. היא שוכחת שהיא סיפרה כבר משהו היא מספרת אותו 3 פעמים בשיחה..

וואי, מזדהה!!פינג

בעניין המשעמם, מצטערת, אין לי הצעה, אני גם אשמח לרעיונות (:

בקשר לשידוכים, קרה גם לי, ודווקא בחברה ממש נפרדת! זה סוג של חוסר בגרות, וזה מעצבן!!

פשוט ירדו לחיי בערך חודש, זה היה נוראא!! ולא נעים! תנסי להתעלם.

זה שאת מבואסת מן הסתם נובע ממשהו, אולי זה קשור לזה שמשעמם לך ואת מרגישה שאת לא עושה עם עצמך כלום, זה די מבאס.. בכולופן, זה בא בתקופות (מוכר, מוכר..) וזה גם עובר בסוף.. כדאי לא לשקוע בזה ולא לחשוב שזה משהו קבוע, להתייחס לזה כחולף וזה יחלוף..

מקווה שעזרתי

בהצלחה!!

הקטע של השידוכים באמת ילדותי....tompak

עשינו את זה (ואנחנו בנים...) כבר בכיתה ו... וזה נגמר זהו... לא ככה??

בקשר ל4, והשידוכים באמת ילדותיאבודה!

הדבר הכי פשוט לעשות זה פשוט לשאול את עצמך מה מבאס אותך... לפעמים זה דברים באמת קטנים או שפשוט לא שמים לב אליהם....

טוב אז..*מותק*אחרונה

1.גמלי... אני מהבוקר במחשב....ומצעמם לי!!!

2. סבתא שלי בדיוק ככה לא זוכרת.. אבל זוכרת דברים מהעבר.... 

תראי,חשוב מאד להקשיב לה, גם בשבילה,וגם בשבילך... אם היא מתחילה לספר משו עוד פעם ועוד פעם תגידי לה בעדינות "כן כבר סיפרת לנו את זה.." והיא תבין (מקווה).. (סבתא שלי מזה חמודה בקטע הזה... כשאומרים לה שהיא כבר סיפרה נגיד אז היא עושה כזה.."תמיד אני אומרת שהמילה הכי שימושית שלי היא שכחתי...." כפרעלייה!!!מוציא לשון...)

תנסי להיות סבלנית ולנצל את זה שהיא עוד יכולה לספר סיפורים...

3. שונאת את זה!!! גם אנחנו היינו פעם כאלה...זיינוקיות... פשוט תתעלמי וזה יעבור להם....

4. תנסי למרות הכל לחייך (אפילו חיוך מאולץ..) ותזכרי שהכל לטובה!!!חיוך - וגם זה עובר מתישהו...מוציא לשון

יומעולה!פרח

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך