"בן אדם מה לך נרדם קום קרא בתחנונים......"איזה טוב ה'!!!!

מאחר והפורום נרדם קצת וראש השנה מתקרב, ולאור השרשור שהיה פה על איך להיערך לראש השנה. אני מציע שכל אחד/ת ירשמו בטבלה הזו - 20100823013856.doc את התפריט לראש השנה וכך יהיו לאנשים רעיונות איך לתכנן את התפריט.

 

לדוגמה:

 

לילה ראשון

 

סימנים

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

פשטידת בצל

גלידה

לילה שני

 

בורקס ברוטב

עוף

אורז

מוס שוקולד

 

ליל שבת

 

מרק עם קניידלאך

רולדת הודו עם פטריות

תפו"א אפויים

עוגה

 

 

בוקר ראשון

 

דג מושט בעשבי תיבול

צלעות כבש ביין

תפו"א עם רוזמרין

ג'לי

 

 

 

בוקר שני

 

דג פורל צלוי

כרוב ממולא

פשטידת קישואים

גלידה

 

 

 

בוקר שבת

 

דג סלמון

אווז עם לקט ירקות העונה

שעועית ירוקה

גלידה

 

 

 

 

זה לא באמת מה שאני מתכנן, בינתיים סתם זרקתי בשביל הדוגמה.

 

אשמח לשיתוף פעולה למען כולם.

 

 

מנצל"שתקצת אחרת

אשמח אם תוכלו לעזור לי:

מה מגישים עם לזניה כמנה עיקרית בארוחה חלבית חגיגית?

מישהו יודע אם תפו"א קטנטנים עולים יקר יותר מתפו"א רגילים?

אנא רעיונות לסלטים לא מבושלים שאפשר להכין מראש.

 

ואיך אפשר לצרף את הטקסט שיש לי במסמך לתוך ההודעה עצמה ולא כקובץ מצורף?

סלטים לא מבושלים- כמה מראש את רוצה להכין?אחותו
מערב החג, תודה.קצת אחרת
סלט מראש-חילזון 123

אפשר סלט כרוב (עם הרוטב מחומץ,שמן ולימון) זה לא מתקלקל כ"כ.

אפשר גם להכין אולי מראש רטבים לסלט חסה ואז נשאר רק לשפוך עליה לפני הארוחה.

 

תפו"א - הממש קטנים למיקרוגל הם די יקרים

אבל הקטנים הרגילים יש תקופות בשנה שהם יותר זולים מהגדולים, למרות שבשבועות האחרונים לא ראיתי אותם.

סלטיםנחשונית

מכרוב, גזר, פלפלים בכל הצבעים. אלה נשמרים יום יומיים במקרר, לעומת סלטים עם מלפפון, עגבניה וחסה, שאינם מחזיקים מעחד יותר משעות ספורות.

 

רק הסלט כרוב פה אינו מבושל. אבל אולי בכל זאת זה יעזור לך.

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t309064#3869529

לזניה יכולה לשמש מנה עיקריתכלנית1

בארוחה חלבית הלזניה אמורה להיות מנה עיקרית, אלא אם כן את רוצה להוסיף דג. אני מכינה לשבועות פאי טונה כמנה עיקרית.

תפוחי אדמה קטנים אינם יותר יקרים, אבל אם את קונה את הקטנטנים שנועדו למיקרוגל, זה יותר יקר כי זה לפי חבילה ולא לקילו. אם קונים חבילה קטנה, ההבדל לא כזה גדול.

סלטים להכנה מראש לא מומלצים מוקדם מדי כשמדובר ב-3 ימים!! זכרי שסלט כרוב מומלץ ואף חובה להכין מראש ואפשר יום קודם, כדי שהטעמים יספגו. עדיף להשאיר את הסלטים החיים ליום האחרון, כמה שיותר מאוחר, במיוחד אם הם ישמשו גם לשבת.

מנסה לעזר לקצת אחרת נעממה

סלטים:

*גזר, גמבה, וקולורבי חתוכוים לרצועות. מתובל בשמן זית, מלח ולימון. אני יודעת שאפשר להגיש אחרי יום, לא ניסיתי לחכות 3 ימים..

 

*סלט גזר (מגורד בפומפיה) בתיבול שום, מעט לימון, מלח..(אפשר עם בצל ירוק)

 

יש לי גם מבושלים (פלפלים קלויים, סלק וכו') אבל לא רצית אז אני לא אכתוב קורץ

 

לגבי הלזניה- כשאנחנו אטכלים חלבי אנחנו מכינים כמה פשטידות בתור מנה עיקרית.. (תירס/ זיתים/ פטריות/ברוקולי/תפו"א וכו'..)

תודה לכל המגיבותקצת אחרת

קלעתן לכיוון שלי. חיפשתי סלטים חיים לשני הלילות של רה"ש כי סלטים מבושלים אחרי הסימנים זה כבר כבד מדי לטעמי. חשבתי על 1-2 חיים מוכנים מראש (לא אוהבת ואין לי אפשרות להכין ממש בערב החג כשהילדים כל הזמן "מתקיפים" את השולחן וצריך להשגיח וגם לערוך איכשהו) ועוד סלט חסה. אז ממש תודה על הרעיונות והתגובות. עזרתן לי.

סלט גזר אצלינו מתקלקל מהראממה
ניצלו"ש נוסף וחשוב - בבקשה תכנסוקצת אחרת

ברשותך, עקיבא:

מי רוצה להתחלק בספר תהלים שנקרא אותו פעמיים (פעם אחת בכל אחד מימי רה"ש הבא עלינו לטובה) לרפואת אשתו של עקיבא, יעל בת אסתר?

תגובות לשני הניצלו"שיםאיזה טוב ה'!!!!

א. עם לזניה הייתי מציע להגיש ירק מבושל כלשהו (קישוא מבושל/מטוגן, שעועית ירוקה, ברוקולי וכרובית.)

 

ב. תפו"א קטנטנים עולים מטבע הדברים יותר מאשר תפו"א רגילים אבל יש שיגידו ששוה את ההשקעה.

 

ג. את הטקסט את מעתיקה ומדביקה בהודעה.

 

ד. אשמח אם יקראו אפילו יותר משני ספרי תהילים חיוך גדול תודה רבה.

 

וזהו? כל שאר חברי/ות הפורום נרדמו לגמרי? או שעדיין לא התארגנתם על תפריט?

א'-י' בל"נ, ולגבי התפריט: וואו זה ארוך , 3 ימיםאחותו

ערב 1: סימנים קרים: תמר, רימון, תפוח בדבש, גזר

סימני חמים: רוביא בקרמל... ( כן, כן, ירושלמים במקור) לביבות עלי סלק, לביבות כרישה.

דג- טרם הוחלט, כנראה נסיכה כי זה הכי פשוט.

צלי כתף בבירה

מנה אחרונה.... (היכונו) לפתן קרא ( זה אחד הסימנים, יש העושים מדלעת אך אנו בביתנו הורגלנו לעשות בקרא שהוא ה"קשוא הערבי" סוג אחר של דלוע)

 

בקר: מוקפץ בשקיות פילו- מנה אישית לכל אחד, קצת סלטים טריים על השולחן ( ירקות, גזר, חסה אולי חציל קלוי וסלק- לפי הזמן)

עוף בתפוחים ודבש.

 

ערב 2: הקץ לבשרי!

סימנים קרים

סימנים חמים- אבל,,, במקום לביבות כרישה: מרק כרישה מוקרם

פורלים בתנור (שלמים כמובן)

למי יש מקום למנה אחרונה??? טוב, נגיש לפתן שוב.

 

בקר 2: מעוניינים בחלבי, נשמח לקבל הצעות מהירות פעולה וקלילות

 

 

ערב שבת: מרק עוף

שאריות מהבשר והעוף כנראה

מנה אחרונה??????

 

שבת בקר ( אוף רק מלכתוב התעייפתי מלאכול...)

סלטים, שאריות של הסימנים,

גולש+ קוסקוס

פירות למנה אחרונה ( או שיזמינו שכנה להכין להם...)

 

סעודה שלישית- מה שנצליח לדחוף ממעלה הגרון ועד מורד הקיבה, אם בכלל...

 

מצטערת שאיני לוקחת על עצמי יותר פרקי תהילים, בד"כ מתקשה אפילו להתפלל מעט בחג עם כל הצאן פה. זו השתדלות שנראית הגיונית שאעמוד בה .

יא' -טו בלי נדראנונימי (פותח)

לא טובה בלבנות תפרויט כ"כ מוקדם...זורמת... יש חג"ז...

תודהקצת אחרת

אל תתנצלי על התהלים, לקחת על עצמך הרבה, וגם אם זה היה רק פרק אחד זה היה נהדר.

אפשר בבקשה מתכון ללביבות כרישה?

ואולי תחשבי על מנה אחרונה גלידה.

קומפוט פירות קיץפפריקה--

ואני ממשיכה בעזר"ה את ק"כ עד הסוף.

טוב שיש את צום גדליה לנקות את הגוף...כלנית1
חחח , מניקה , לא צמה... ולגבי לביבות כרישה:אחותו

זה הולך בערך כך: 3 כרישות גדולות ( מי שאין לו סבלנות לנקות וקונה גוש קטיף זה בערך 6 יחידות...) 3 בצלים בערך, קוצצים ( לא במעבד מזון- הוא מכווצ'ץ' אותם לא יפה) , דומעים, מערבבים עם ביצים ( כמה???? לא זוכרת משנה לשנה...) מוסיפים קמח/ פירורי לחם/ קמח מצה/ ולמשפחה הצליאקית שלי- קמח תירס או קמח תפו"א מלח, פלפל, מוסקט למי שאוהב, ומתחילים לטגן בסבלנות...

 

טוב, הבנת שאין לי מתכון ... זה פשוט יוצא טעים בכל מצב.

 

טוב שהשרשור קפץ- טרם נשלמנו ספר תהילים,אולי יצטרפו עוד?

אבקת אפיהאנונימי (פותח)

אני מוסיפה ללביבות האלה גם אבקת אפיה, ככה זה יוצא קצת יותר אורירי ולא כבד. למי שיש חג"ז ממולץ להכין על המקום!

אולי אם בערב הראשון לא תגישישרון נגארי
אחותו, אולי אם בערב הראשון לא תגישישרון נגארי

3 סוגי בשר שונים, לא תתעייפי כ"כ מארוחה אחת לשניה?

שמת לב איך המוטווציה יורדת לך מארוחה לארוחה רק בשלב התיכנון?

את מתחילה בפול גז את התפריט של הערב הראשון ולא משאירה אנרגיות להמשך.... (:

 

(ואולי ישאר גם זמן וכח לאמר תהילים)

 

...מקווה שלא פגעתי.

כתבתי לך כאישה לאישה.

אני אוהבת מאוד לבשל ובעבר הייתי ניכנסת ככה כל כולי למיטבח עם מגדלים גבוהים לארוחות הראשונות ומנסה לישרוד לקראת הסוף...

שלא לדבר על זה שויתרתי על דברים רבים אחרים שאני אוהבת.

לאמר תהילים זה רק אחד מהם.

 

היום- אני בעד מנה ראשונה, עיקרית וקינוח בכל ארוחה,

כשבכל מנה יש דבר אחד.

סוג אחד של דג או בורקס או פילו וכו', סוג אחד של בשר או עוף וכו' וסוג אחד של תוספת אורז ,קוסקוס וכדומה,

אבל שכל מה תיהיה מכובדת מושקעת (לאו דווקא הרבה עבודה) ואלגנטית כיאה לחג.

זה גם יוצר גיוון נעים כי בכל ארוחה יש מנה ראשונה עיקרית וקינוח אחרים.

 

לגבי הסלטים- בארוחות החג הסמנים הם הסלטים שלנו- אין מקום בבטן ליותר...

בארוחות השבת יהיו סלטים בעז"ה!

 

שנה טובה!!

חמודה! תודה על הדאגה אבל זו טעות הדפסה!אחותו

המוקפץ בפילו הוא בכלל לבקר של החג הראשון- כמנה ראשונה, יותר קל מלהכין כמה סוגי סלטים (כן, בדיוק כפי שאת מציעה...)

והעוף הוא המנה העקרית.

רק בזכות התגובה שלך ראיתי את התקלה.

אגב להכין דג שלם לערב חג שני זה לא נסיגה במוטיבציה אלא עליה באיכות הטעמים שאנו אוכלים, זה מאכל חד פעמי לראש השנה וכולם מחכים לו בריר נוזל...

ואם שמת לב- גם אצלי כמעט ואין מושג של סלטים, כי יש סימנים.

 

לא, לא נפגעתי, להפך, זה הראה לי כמה אנחנו מסכימות זו עם זו...

טז- כה בלנ"דטוזי
כ"ו-ל"ה בל"נ יישר כח!אם הבנים12
יישר כוח לכולן - חסר עדיין ל"ו - ק"כאיזה טוב ה'!!!!
ל"ו-מ בלנ"דheh
מ"א-נ"א בלנ"דקצת אחרת

קדימה חברים, אפשר לגייס מפורומים אחרים וגם מהחיים האמיתיים.

נ"ב - ס'רעיה ואם
כותבת כאן את שאלתי כדי להקפיץ את ספר התהילים הזהאחותו

קניתי לסעודה החלבית ברוקולי. מחפשת מתכון טעים בטירוף ועם זאת ללא גבינות( עקב רגישות של אחד הילדים) חלב אפשרי ( אני ממירה בשמנת צמחית מהולה במעט מים...)

אשמח למתכון או לקישור ( בטח כבר היה פה בפורום...)

תודה!

למה כולם אוכלים חלבי?איזה טוב ה'!!!!

"אין שמחה אלא בבשר ויין"

 

לדעתי הכי טעים כמו שהוא מאודה עם קצת מלח. אפשר להוסיף מעל גבנ"צ לפני ההגשה ואז אפשר להוציא קצת לילד הרגיש לפני ההגשה.

 

אם את מתעקשת על רוטב אז לדעתי דווקא רוטב עגבניות יכול להתאים - לקנות קופסה של עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות - זה שונה) ולבשל את הברוקולי עם העגבניות, מים וקצת תבלינים לפי הטעם. (כדאי להוסיף קצת סוכר לעדן את החמיצות של העגבניות)

 

וכמובן שאפשר להכין מזה פשטידה (ע"ע שרשור פשטידות ירקות)

כי רק בשרי שלושה ימים זה קצת כבד... (:קצת אחרת
עקיבא- נראה לי שיהיה טוב עם בערב ר"ה תזכירופפריקה--

בשרשור לאמר את התהילים שלקחנו.- ליתר ביטחון.

תחל שנה וברכותיה- בריאות, שמחה וכל טוב!

התפריט שלנוקצת אחרת

בינתיים לחלוטין בתיאוריה, יש סיכוי לא קטן שבסוף זה יהיה רק עוף-אורז-תפו"א כל החג.

אבל למה לא לחלום?

 

 

 

מנה ראשונה/סלטים

מנה עיקרית

קינוח

ערב חג 1

 

סימנים

סלט חי גדול

חציל קלוי

עוף בפירות יבשים

אורז

תפו"א

גלידה

יום טוב 1

 

 

לזניה

לביבות בטטה

מטבל שמנת

סלט תפו"א עשיר

עוגת מוס שוקולד

ערב חג 2

 

סימנים

סלט חי גדול

חציל קלוי

בשר בפטריות וזיתים

אורז

אבטיח

 

יום טוב 2

 

 

 

ערב שבת

 

כרוב וגזר במיונז

 

מאפה בשר טחון

רטטוי

תפו"א מערב חג

סופלה שוקולד

קידוש

 

 

עוגות שנשארו

סעודה 2

 

 

 

סעודה 3

 

שאריות חלביות

 

איך את מכינה את הבשר, זיתים ופטריות?אנונימי (פותח)

ועם איזה בשר את משתמשת?

מנות אחרונות שלך מאד מושקעותכלנית1

למה את עובדת כל כך קשה להכין כל יום מנה אחרונה אחרת? ישאר לך כח להכין את השאר?

חברה- מרק פירות או בלע"ז קומפוטפפריקה--

כדאי לנצל את אחרוני פירות הקיץ.

כל כך פשוט להכנה וכיף לקינוח

פירות, סוכר ומים.

להרתיח לקרר לאכול ולהודות לאלוקים על פרות שנשתבחה בהם ארצנו חוץ מה7 המיוחדים.

חסר עדין ס"א - ק"כ אולי לצרף פורומים נוספים?אחותו
אני אשמח(סא'-סט'), רק אם אפשר תזכורת במסר...בילי
ע' - פ"ט אם מאפשר תזכורת גםreal story
צ'-קו' .אני12345
אומרים בחמישי ושישי, נכון?אני12345
קי"ט בעז"ה..אנונימי (פותח)

אשמח אם תכתבו תזכורת בפורומים בערב ר"ה ע"מ שלא נשכח..

 

ובתור אוכלת (ולא מבשלת..) אנחנו בד"כ מתמידים עם התוספות ומשנים את העיקרית בין סעודה לסעודה..קל ופשוט..

בהצלחה

ק"ז-קי"ח (אמי הצדיקה)קצת אחרת
יישר כח לכולןאיזה טוב ה'!!!!

א. כמדומני, אם עקבתי נכון שחסר רק פרק קכ'.

 

ב. מטרתו הראשונה של השרשור טרם קויימה ועדיין אין לי רעיונות לתפריט. אשמח אם תרימו את הכפפה.

 

ג. לכל מי שביקשו תזכורות אני אשתדל לפחות לכתוב תזכורת בפורום ואם יהיה לי זמן אני גם אשלח בלנ"ד מסרים.

 

שוב יישר כוח, עקיבא.

כבר שירשרתי ק"כ- סוף הספרפפריקה--

ואפשר תזכורת כללית נראה לי שיספיק

רפואה שלימה ושמחה!

מישהו יכול להכין רשימה מסודרת-+mp8

אלו פרקי תהילים כבר נלקחו??

אשמח ליטול חלק, אקח בספר השני את ק"כ- קל"ה (כל שיר המעלות)

תבשר לנו טוב בקרוב!!

פרקי תהיליםשרון נגארי

גם אני אשמח לאמר שניים.

לקרוא לעילוי נשמת הקדושים הי"ד-משה ר-

שנרצחו הערב בידי הארורים ימ"ש

לא הבנתי שההצטרפות לתהילים היא לר"ה..אני ירושלמית

אני גם רוצה להצטרף...

 

יש מישהו שרוצה 'לתרום' לי פרקים?

לכל המגיבות האחרונות - בעיקרון סיימו ספר אחדאיזה טוב ה'!!!!

נראה שיש פה תשתית לנסות לפחות לאמר עוד ספר אחד.

 

גיסתי מוכנה לקחת א' - י"ד.

 

יישר כח לכולן, ובהצלחה בשנת הלימודים החדשה.

אשמח לקרא טו- כט , בלי נדרddba

בס"ד

 

אם יהיה צורך בפרקים להשלים לספר שלם תודיעו לי

 

שנה טובה, גזירות טובות, לכם ולכל עם ישראל

 

אמן

ל--נא' בלנ"דאני ירושלמית
תהילים- ספר שניאנונימי (פותח)

ספר שני:

א'- י"ד- עקיבא ויעל

ט"ו-כ"ט- ddba

ל'- נ"א- אני ירושלמית

נ"ב- ס"ט- מורצ'י

 

מי שרוצה שיוסיף.

התיכנון הוא לקרוא גם ביום ראשון של ר"ה וגם ביום השני?

תפריטנו...אנונימי (פותח)

אנחנו מלן אנשים...

 

לילה ראשון

 

סימנים: תמרים, לביבות סלק ולוף (כרשה), רימונים, תפוח בדבש, כרתי, גזר, ראש דג

 

מרק עוף עם קניידלך, אטריות,

קציצות עוף ושקדי מרק

 

*לפתן חבושים

 

 

 

לילה שני

 

סימנים: קלמנטינות + תמרים, לביבות סלק ולוף (כרשה), רימונים, תפוח בדבש, כרתי, גזר, ראש דג

 

עוף וכרוב ממולא

אורז ותפו"א

סלט חסה

סלט ירקות

*גלידה

 

ליל שבת

 

דגי פורל/ מושט בעשבי תיבול

מרק ירקות

בלינצ'ס ברוטב פטריות

סלט יווני

*פסקי זמן

 

 

 

 

 

בוקר ראשון

 

פשטידת תפו"א

קורקבנים בפטריות

סלט גזר מתוק

סלט עגבניות/שום/פטרוזיליה

*ג'לי+ פירות

 

 

 

 

 

 

בוקר שני

 

בקר + תפו"א קטנים

כרוב ממולא

שעועית ירוקה

סלט חי

*רסק תפוחים, אננסים

 

 

 

 

 

בוקר שבת

 

שניצלים

סלט חי

ומה שנשאר...

*גלידה

 

 

 

סעודה שלישית

פשטידת בצל

סלט טונה

*גלידה חלבית

 

הזכרת לי שלא קנינו שהחיינו... תודה!dola
ועכשיו התפריט האמיתי שלי (מקווה שסופי)איזה טוב ה'!!!!

 

לילה ראשון

 

סימנים

מרק עם קובה

רולדת הודו בפטריות ויין

בורגול

ג'לי עם פירות

 

לילה שני

 

סימנים

מושט

כדורי בשר באננס

אורז

 

ליל שבת

 

פורל בעשבי תיבול

מרק בצל מוקרם

פסטה מוקרמת

גלידה

 

כן, כן, תפסתם אותי – חלבי חיוך

בוקר ראשון

 

"על האש"

 

(כן, אחותו, אני יודע שמנגל חשמלי לא ממש נחשב "על האש"  חיוך)

 

 

בוקר שני

 

תחתיות ארטישוק ממולאות

אגרול

מוקפץ עם נודל'ס

 

 

בוקר שבת

 

מנה ראשונה (טרם הוחלט)

שניצל

תפו"א עם שמן זית ורוזמרין

 

אני מבינה שאצלכם במשפחה לכולם יש קיבות כפולותיהודיה מא"י
או שבמקום שתי נשמות לשבת יש לכם 3 אחרת לא ברור לי איפה אתם מתכוונים להכניס את הכל.

ואצלנו חלבי בליל שבת זה פק"ל
למה? יש בכל ארוחה סה"כ 3 מנות.איזה טוב ה'!!!!

ואנחנו לא טיפוסים שאוכלים חלות כמעט אז בהתאם גם הסלטים כמעט לא בשימוש אז מה שנשאר זה לאכול אוכל אמיתי.

תפסנו אותך! מתחתק מסעודה שלישית, אה???אחותו

אבל באמת, איפה תדחפו אותה? ויש גם מלווה מלכה?

מה התנפלתם עלי?איזה טוב ה'!!!!

סעודה שלישית בהחלט תצטרך להסתפק בחלה וסלטים.

חלילה, חלילה לנו , לא התנפלות, פשוט...אחותו

רק לחשוב על כמויות המזוון שאנו עומדים לאכול בחג עושה חוסר תאבון...

אולי זו תסמונת נשית.

גם לנו יש סעודה שלישית לחשוב עליה ומלווה מלכה...

אכן כן, זה היה אמור להיות ברוח טובהיהודיה מא"י
ונוסיף קבל ח"ח על ההשקעה.
ואם אתה עושה פרגיות על האש...(כאילו אש...) נסה אתאחותו

זה: להשרות הפרגיות לילה מראש במשרה המורכב מסילאן וחומץ ( וזהו . אפשר להוסיף מעט מים רתוחים או יין לבן יבש אך ממש אין צורך) זה יוצא מעדן !!! מנסיון

 

אה, ועוד טיפ-   לא לשים אף פעם מלח במשרה אלא רק רגע לפני ששמים על האש אחרת הבשר " מתקשה".

אני היחידה שמסוגלת לאכול ולאכול ולאכול?קצת אחרת

לי יש תיאבון כל החג יאמי

 

וגם למדתי פטנט משבתות אצל חמותי שתחיה - לאכול ממש קצת מההתחלה, ככה מגיעים לסוף בכיף.

קכ- קלד (שירי המעלות) אבל מתי בדיוק להגיד??אנונימי (פותח)
גם אני רוצה לקחת תהילים- תגידו לי מה צריך עוד!!מאמע צאדיקה
אז התפריט שלנו....אנונימי (פותח)

ליל חג- סימנים

           סלטים ודג (לא הוחלט איזה...)

           עוף אפוי ברוטב אננס ותפו"א אפויים. ואיך לא, סלט חסה עסיסי....

בוקר א'-

חביתיות במילוי תפו"א ובשר טחון עם רוטב פטריות/ריאות

בשר ותפו"א

 

לילה ב'- סימנים

             סלטים ודג

             שניצלונים ואורז

 

בוקר ב'- חבתיות כנ"ל בבוקר א'

             כדורי בשר.

 

ליל שבת- אינלי מושג.......

יששש! סיימתי לבשל! יש זמנים שפשוט לא נראה שזה יקרהאחותואחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך