שאלה שאלתית ביותר-אורושקוש

אני חושבת על זה מדי פעם-

כשאדם מדבר עם מישו מסוים הוא מדבר איתו בצורה כלשהי..אבל כשהוא מדבר אם מישו אחר הוא ידבר אחרת..

כאילו אני יכולה לשמוע את אמא שלי מדברת בטל' ולדעת אם מי היא מדברת..כי עם כל אחד מדברים אחרת..

ובואוט נגיד דככה למי זה לא קורה שליד אנשים מסוימים הוא מתנהג ככה וליד אנשים אחרים הוא מתנהג אחרת..

אבל תהיתי אם זה לא גובל בצביעות..כאילו אולי ליד אנשים מסוימים אתה יותר אמתי וליד אחרים פחות..

אתם חושבים שיכול להיות אדם שיתנהג אותו דבר ליד כולם ויהיה פשוט הוא עצמו לגמרי תמיד?

אבל עכשיו נגיד כשאני חושבת על זה בעצם מי פה הוא הוא עצמו לגמרי? אני עצמי יש לי כמה צדדים אז אולי זאת התשובה..

מה אתם אומרים?

אני חושבתמשקפופרית

שזאת לא צביעות-את פשוט מראה לכל אדם צד קצת שונה שלך,צד "טוב" לאותו מקרה.

התכונה הזאת נותנת לנו את האפשרות להסתדר במקומות שונים ע"י החלטה של "מה אני רוצה לחשוף כאן".

זה שאנחנו מסתירים דברים נותן לנו להשתנות כי אם יש תכונות שלא נפטרנו מהם לגמרי אנחנו פשוט שומרים אותם בפנים ולא מראים לעולם (או לאנשים הרלוונטיים) את זה.

נראלי שאם אנשים היו מראים לעולם את כל האישות שלהם,פשוט עצמם,הם יגרמו לעצמם נזק.

אני לא יודעת אם הובנתי אז אני אתן לך דוגמא: נגיד שיש ילדה שיש בה את תכונת הכעס והיא לא רוצה לתת לכעס להתפרץ ממנה כשהיא בציבור,מה היא תעשה? "תחביא" את הצד הזה של האישיות שלה מפני כל העולם ואולי היא תחשוף אותו במצבים מיוחדים. אם אותה ילדה היתה עצמה לגמרי,היא היתה מתפרצת על אנשים בציבור וככה היא היתה גורמת לעצמה נזק-ריחוק מחברה .

סורי אם חופר או שאמרתי דברים/משפטים לא כ"כ קשורים (אחד לשני...) ,כתבתי מה שחשבתי באותו רגע

לדעתי זאת לא צביעות...talr123

אי אפשר להתייחס לכולם אותו דבר.. תדמייני איך את אומרת את המשפט "שלום. מה שלומך?" לאנשים הבאים:

-המורה שלך,

-ילד בן שנתיים,

-אמא שלך,

-סבתא שלך,

-חברה שלך,

-שכנה שלך....

וכו וכו...

נכון שזה לא אותו הדבר? אז את צבועה? זה לא קשור...

אולי זה הטבע של האדם...בובספוג

הוא לאט לאט מכין את עצמו לפי תגובות ואופי של אנשים..

לכל דבר אנחנו מתיחסים אחרת,

ומושפעים בצורה שונה 

ומסתכלים אחרת

ומכבדים בצורה אחרת...

מעייף, לא?

אני חושבת..רחליOס

שזה נכון התנהגות במקומות שונים..
הדיבור.. קצת.. לא לכל אחד יש דיברו מיוחד בשבילו..

אבל.. ההתנהגות..

זה לא נראלי צביעות.. זה נראלי איפה מרשים לך לבטא את עמך יותר. איפה את מרגישה יותר בנוח להיות מי שאת.. איפה שאת מרגישה שאנשים שמחים שאת עצמך..

אולי זה לא הכי קשור אבל..מתו"ש

בס"ד

כשבנאדם מתאים תצמו לסביבה אז הוא גם צבוע? סתם עלה לי ואין לי זמן כרגע להגיב כ"כ...

סיבכתני-צעיר רענן

לפי דעתי החשובה והקובעת ( ) -

אדם בסופו של דבר עובד הרבה על רושם, כן כן-גם האנשים הכי מסטולים,מתלבשים כמו סמרטוט גם להם יש

מידה של להרשים(טוב אולי להם לא...)

הרי ברור לך שמול ראש האולפנה את לא תסתובבי עם חולצה קצרה, ולעומת זאת בחדר שלך בעצמך את כן...

למה?רושם,צניעות - כן גם צניעות זה סוג של רושם מסוים. רושם טוב,אבל רושם.

לכן גם כשאת מדברת עם אנשים מסוימים מן הסתם יש להם תפקידים שונים לא?

למעסיקה שלך - את לא תבכי מול הפנים כי הבן שלך שבר תרגל.

לחברה שלך כן. - כי יש לך אליה פתיחות מסוימת, את לא מנסה להרשים אותה תמיד בתור הבן אדם 'החמור סבר'...

בין חברות? חברה אחת את יותר פתוחה וקשורה - את תדברי איתה על גידולי בננות בזימבבוהה.

וחברה אחרת שהיא פחות חברה שלך - לא.

צביעות?יש מצב,אבל לאו דווקא למשהו שלילי - לא לכל אחד את צריכה להראות איך את באמת מתנהגת זה יכול להזיק,(מעסיקה,ראש הישיבה..)  תאמת נכון את ממש רוצה לנסוע עכשיו על בימבה(דוגמא) למה לא תעשי?-פאדיחות,מה הם יחשבו...

אבל עם חברה,במצב כפית וכו וכו את תעשי את זה,כי מולה את מוכנה להיות אמיתית ולעשות מה שלבך חפץ

סליחה על החפירות !

נכון אבל....עץ על מיםאחרונה

זה לא ממש צביעות אני חושבת שזה פשוט טבע האדם...

כי עם מישהי מסוימת אני יותר פתוחה ועם אחרת יותר סגורה לא נעים לי להיות כלפיה פתוחה/סגורה וזה מה שיוצא.....

בזמן האחרון יש לך שאלות שמראות על הרבה מחשבה.....

בהצלחה מדהימה!!!אוהב

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך