ברוך אתה בבואך וברוך אתה בצאתך
בכדי להבין את פשר שתי ברכות אלו, בעיר ובשדה, נראה לומר כי לא מדובר כאן בשתי ברכות נפרדות, אלא זהו חידוש עצום של ברכת הבורא, שגם אם נראה לאדם "כי "ברכת העיר" ו "ברכת השדה" סותרות זו את זו, הרי השם יתברך יכול לסבב לו סיבות מסיבות שונות, ולהצליח לו את דרכו הן בעיר והן בשדה.
כוונתנו למקרה נפוץ אצל בעלי שדות: אחרי שאספו מן השדות את אוצרות החיטים והשעורים העומדים כבר למכירה בעיר. מצד אחד בעל האוצר מבקש להיפטר מהכמות העצומה הנמצאת ברשותו, ומצד השני הוא יודע שדהו כבר עומדת להוציא עוד ועוד כמיות נכבדות של תבואה, בו בזמן שהכמות הראשונה עדיין מצפת לקונים.
כאשר ירצה להתפלל להקב"ה שיצליח את כל נכסיו, אינו יודע על מה לבקש:מצד אחד, אם יבקש שירד מטר וגשם מן השמים וישפיעו על התרבות החיטים והזרועים בשדהו, הרי עלול להפסיד את האוצר המאוכסן אצלו בעיר, הגשמים והלחות הבאה בעקבותיה יקלקלו את טריות הסחורה ואת שוייה, וגם הפצת השוק בסחורה חדשה יזילו רבות את מחיר הסחורה הישנה. באופן שבכדי לקבל עליהם מחיר משביע רצון, עדיף לו שלא ירדו גשמים, וכך יוכל להחזיק אותם עד סוף החורך ולמוכרם ביוקר.
מצד שני, אם אכן לא יבקש על גשמים, הרי החיטים הזכורים שבשדהו ילכו לאיבוד, ולא יצליחו לגדול בכמויות נדיבות, ובאיכות מעולה. כך עומד האדם נבוך ואינו יודע על מה להתפלל, על ההצלחה בעיר או על ההצלחה בשדה... הרווח בעיר הוא על חשבון הרווח השדה וכן להפך.
אולם התורה מבטיחה ברכת הצלחה כפולה - ברוך אתה בעיר וברוך אתה בשדה, לה' יתברך שהוא כל יכול, אין שום בעיה להחיל את הברכה על שניהם, הן על המונח באוצרותיו והן על זרע השדה. ברצונו יוכל לסבב את הדברים, כדי להכפיל את הצלחתו על הצד הטוב ביותר.
תזכו למצוות...!:]
פרשת השבוע | "ברכה כפולה ומכופלת"חסיד ה'
מקפיצה!! שכוייח!
)ה!2ה 2!2ה
ואווו אתם מדהימים!!!חסיד ה'
תודה רבה על כל התגובות!! ואו כמה תגובות נתתם!!!
באמת מחמם את הלב |ציניות|
IמגיבהI ממש אין לי כח לקרוא ד"ת...כהניסטית!
אשריך, תודה!חיוכים
תודה רבה! עזר לי מאוד לשבת-בדיוק חיפשתי ד"ת!נעמונת!!!
וסתם הערה- לא צריך להפגע אם אין תגובות.. עשית מאמץ,הבאת דבר תורה תדע מראש שמגיע לך יישר-כח!
אני מתארת לעצמי שיש פה גם כאלה שקראו ולא הגיבו וגם כאלה שפשוט לא קראו/עדיין לא קראו..
בקיצור- תודה רבה!! תזכה למצוות!ויישר כח עצום! 
![]()
תודה רבה!(=אני=)
גוד שבעספוטצקי
ממש יפה. תודה רבהפעימה
וואי, ממש אהבתי!!
יעל =)
בע"ה
יישר כוח!
וואי, יפה ממש!!! תודה!!!!לוחמת תמורות
חח תודה ^^חסיד ה'
קפיץ קפוץ
יעל =)
תודה רבה!! שבת שלום.דניאלה .ד.
וואו תודה!! שכוייח=] שבת שלום![=~הסגרונית~...
ממש יפה!!! תודה רבה! שבת שלום!=]]נושי104אחרונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים
taken בדרייב מי יכול לשלוח ליyonatan123
סרטים בדרייב לפרטי מי יכול לשלוח דחוףףףףףףףףyonatan123אחרונה
אני חייב להרגע קצת מהמתח מי יכול לעזור ולשלוח קישורים בדרייב לאחד או כולם מהנ"ל יבורך:
ג'ייסון בורן (סדרת סרטים)
חטופה
אינדיאנה ג'ונס
ג'יימס בונד
מת לחיות
רמבו
שליחות קטלנית
משימה בלתי אפשרית