מי יודע איך עושים?
יש לי בחלון יונה שהטילה 2 ביצים ועכשיו בקעו הגוזלים.....
מי יודע..אולי אאריך ימים...חעחע!
מי יודע איך עושים?
יש לי בחלון יונה שהטילה 2 ביצים ועכשיו בקעו הגוזלים.....
מי יודע..אולי אאריך ימים...חעחע!
לשלוח את היונה ולקחת את הגוזלים..אבל..לא יודעת..בימינו - מי רוצה בכלל גוזלים? תשאלי רב.
א. אם בעל המקום התכוון לקנות את הקן ב'קניין חצר'-אין מצווה כלל כיוון שהמצווה היא רק במקום של הפקר.
ב. ע"פ הפשט, המצווה קיימת רק כשבכוונתך לאכול את הביצים/הגוזלים.
ע"פ הסוד-יש עניין מיוחד במצווה זו גם אם אינך צריך את הביצים.
תשובות הגר"ד ליאור והגר"י אריאל-מתוך אתר 'ישיבה':
הגר"ד ליאור:
שאלה:
על אדן המרפסת בביתי, קיננה יונה והטילה ביצים. האם אני יכול/צריך לקיים בהם מצוות שילוח הקן?
תשובה:
כיון שמסתמא אין דעתך וכוונתך לזכות בדברים כעין אלו בקנין חצר, לכן חשוב כהפקר וניתן לקיים בזה מצוות שילוח הקן. ומכיון שעל פי החכמה הפנימית (הקבלה) יש בזה ענין גדול, טוב שתקיימה, תברך את הברכה ואח"כ תשלח את האם או בידיים או ע"י דבר אחר, וגם תרים ותזכה בביצים, כי ישנם דעות שצריך גם לזכות בהם, ואח"כ תחזיר אותם לקן כיון שאינך זקוק להם באמת.
הגר"י אריאל:
שאלה:
ידוע שיש צפורים אשר דוגרות על ביצהן בלא שיהיו מופרות, דהיינו: בחצרי דגרה יונת בר יותר מעשרים ואחד הימים המקובלים לדגירה ומעולם לא בקעו ביצים אלה. לאחר יותר מחודש ימים גברו רחמי על ציפור זו ושילחתי אותה מקינה ולאחר מכן זרקתי את ביציה. תמהה אני האם "מצוות שילוח הקן" חלה גם במקרה זה, שכן, ברור שחייבים לרחם על האם, שאם לא כן, עלולה היא למות על ביציה?
הייתי מעוניינת לקבל תשובה בנושא הנ"ל שמעסיק אותי ואת בני ביתי זמן רב.
תשובה:
אין מצוה לגרש ציפור מקינה, רק מי שרוצה לאכול את הגוזלים חייב לשלח את האם. יש יודעי ח"ן הרואים בשילוח הקן מצוה גדולה המעוררת רחמים רבים בעולם. רק מי שבא בסוד ה' רשאי לשלח את האם גם אם אינו רוצה לאכול את הגוזלים.
תשובה נוספת מהרב אריאל::
שאלה:
על מרפסת ביתי בנו יונים קן ללא ידיעתי... ביצעתי את מצוות שילוח הקן וכיוונתי לכך שברגע שהאם נשלחה, מרפסתי תקנה את הקן. האם המרפסת לא קנתה את הקן בהתחלה כשהוא נבנה? או שחוסר ידיעתי על הקן עושה את הקן למופקר וניתן לבצע בו את מצוות שילוח הקן?
תשובה:
חצרו של אדם קונה לו שלא מדעתו ואז אין מצות שילוח הקן, אך יש להסתפק מה הדין כשאדם לא מעוניין לקנות האם החצר קונה לו בעל כרחו? אולם על עצם המצוה יש החולקים על החוות יאיר וסוברים שאין מצוה חיובית לשלח קן ורק אם אדם רוצה לשחוט את האפרוחים לאכילה הוא חייב לשלח את האם. לכן נראה לי שלא היית צריכה לגרש את האם, אלא לתת לה לסיים את גידול אפרוחיה ואז לשלח את כולם.
ידוע לי על חבר ששאל רב בנושא והנ"ל ענה לו שאם אינו צריך את הגוזלים - שיעזוב אותם.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים