שאלה שמעסיקה..לירזושש

האם לדעתכם קשר וירטואלי עם בחור הוא מזיק באותה מידה מקשר רגיל?

אמ...לולי...XD!!!

מצד אחד- לא! כי את לא רואה אותו (אם אין לך תמונה..) ואת רק מדברת איתו אז לא יכולים להיות לך רגשות כ"כ חזקים...

מצד שני-  כן!! זה אולי מסוכן כי זה אולי מתחזה וחוץ מיזה בקשר ווירטואלי אנשים מרשים לעצמם להיסחף קצת יותר מידי בד"כ...

אז גם אני בהתלבטות...

מישהו?? 

כנ"ל...נושי104

אבל אני חושבת שזה יותר מזיק, כי אתה אומר דברים שמול בן אדם לא בטוח שהיית אומר, כי בת'כלס אתה מול מסך...[ ]

הופ הופ הופלירזושש
נראלי שעדיף לא..!הללי נפשי
בוירטוןאלי אין נגיעה..אביה =)
לא נראה לי שיש עם זה בעיה כמו עם קשראיל!לי

רגיל,סה"כ זה במחשב..! וכמו שכבר אמרו אין את הנסיון של הנגיעה..!

כן... זה מסוכן גם..!נועוש=]]!!
מעניין שככה אתן חושבות..לירזושש
למה מה את חושבת?לולי...XD!!!
קשר עם בן וירטואלית,הסנה-בוער

זה די אותו דבר כמו במציאות, לא?

ברור שיש דברים שפחות חושפים באינט' ויש שיותר, אבל בגדול זה אותו דבר.

אני דווקא חושבת שזה מזיק יותרלירזושש

אדם לומד להכיר את מי שמולו בלי סייגים של מראה, רק פנימיות. זה הדבר הכי אמיתי בעולם.

מזיק יותר- אנלא יודעת.אנונימי (פותח)

אבל זה כן מזיק- כמו שאמרו פה כבר- כי אתה ת'כלס הרבה יותר נפתח ומספר שרק המסך מה שעוצר אותך.

ועוד-

*זה יענו פותח אותך לכל הסגנון הזה.. יש פה כאלו שנראלי במצאיות לא פוזלות לבנים ופה חופשי חודשי מדברות..

*זה סוג של אשליה, אתה משלה ת'צמך שזה מותר, וזה אפשרי.. ו"אין פה נגיעה"... אז פסדר..

וחוץ מזה,אל תשלו את עצמיכם -שיראל.

אם תדברו הרבה ותקשרו אחד לשני - בטוח בטוח לא תוכלו להתאפק ותפגשו ותשלחו תמונה וכו'..

חוץ ממה שאמרו פה,מעפר אני באה

אפשר להיגרר..

בהחלט!צחקן
>>צחקן

בע"ה.

אחי הכיר את אשתו מתמיכה טכנית דרך השיחה-אישית.

הרבה מדי קשרים שהתחילו פה -נגמרו בקשרים רגילים.

לפעמים, כמו אצל אחי- זה נגמר בטוב. מאוד טוב.

זה תלוי בגיל ובמי הבן אדם.

וכן, הוא מזיק באותה רמה- גם אם הוא לא מוביל לקשר רגיל.

כי חושבים על זה כל הזמן.

מה שכן, במידה מסוימת יותר קל לנתק.

חח להיגרר למה?לירזושש

להיגרר לשליחת תמונה..?! זה לא משכנע מספיק..

לא. ללהפגש במציאותצחקן

בע"ה.

וזה הרבה יותר נגרר, וגם מגיעים לנגיעה יותר מהר (נחשפים למה חושבים בפגישות ומגיעים למסקנה שרוצים לגעת מוקדם מדי, כלומר, לפני שבשלים עם הקשר לחתונה)

תעשו טובה לעצמכם ואל תכנסו לזה.

זה תלוי.. למה את מתכוונת?אודי'ה

מזיק מבחינת סתם קשר בין 2 אנשים?

או מזיק יותר מבחינת הצניעות (שיש יותר סיכויים ליפול בקשר רגיל)?

נראלי אם זה סתם קשר זה הרבה יותר מזיק! 

אבל מחינת הצניעות דווקא עדיף וירטואלי.. אין לך אפשרות ליפול...

זאת דעתי

אני מתכוונת-לירזושש

כששואלים פה למה לא כדאי חבר יש המון תשובות. חלק מהן היא על זה שזה פוגע אח"כ במערכת יחסים שמובילה לנישואין או בנישואין עצמם וכו'ו וכו'.

האם קשר וירטואלי חזק (הם מדברים כמעט שנה..) מזיק באותה מידה מבחינת ההשפעות של אח"כ?

חשוב לי כי אני רוצה להסביר לחברה..ובשביל זה אני צריכה תשובות בעצמי.

התכוונתי שכשזה מתחיל פה זה יכול להיגמר במציאות..מעפר אני באה
זה תלוי במה היא מרגישה כלפיו.דוסית?

אם היא חושבת עליו כל הזמן ומדמיינת אותו אני לא בטוחה שזה יותר טוב.

לבנות מותר עפ"י ההלכה "היבשה" לחשוב על בנים. כמובן זה לא ראוי ולא נכון אבל אין איסור דאוריתא.

שלא כמו בקשר בת'כלס שעלול לגרור גם איסורים חמורים.

בכולופן זה לא בריא בכלל. יש כ"כ הרבה בנות חמודות בעולם. בנות שיודעות לשמוח ולהיות עצובות, בנות מקשיבות ומשתתפות. למה דווקא בן?!?!?!

>צחקן

בע"ה.

יש אפשרות. להפגש. היו מקרים מעולם.

מזיק.רציתי

באינטרנט יש שילוב של כמה דברים:
דבר ראשון - אתה נחשף לפנימיות של האדם ולא נחשף למראה.

דבר שני - באינטרנט אתה יכול להיסחף הרבה יותר בקלות מאשר במציאות.

דבר שלישי - כשאתה מדבר עם מישהו באינטרנט לא פעם תוכל למצוא את עצמך מספר על עצמך פרטים. נחשף.

דבר רביעי - יכול להיות תמיד שמתישהו תגלה שהאדם שמולך הוא בכלל טרול(מתחזה), וזה יכול בהחלט להיות מאוחר מדי.

דבר חמישי - כל עוד אתם מדברים באינטרנט אין איסור נגיעה, אבל  מה עם מה שיקרה כשכן תיפגשו?

אז נכון, כבר היו מעולם סיפורים שמישהו התחיל לדבר עם מישהו ואח"כ הם התחתנו, אבל לצערנו יש יותר סיפורים על אנשים שחשבו שהם יתחתנו, יצרו אחד בשני תלות רגשית - ובסוף לא התחתנו. וסיפורים על אנשים שדיברו על מישהו/י באינטרנט וזה היה טרול...

מספר הסופים שנגמרו ב"והם חיו בעושר ואושר עד עצם היום הזה" הרבה יותר קטן מהסופים השונים שבהם לפחות אחד מהצדדים בקשר נפגע.

נקודה נוספת:

תגידו, אם הייתם יודעים שאבא שלכם(ושלכן) עומד כל הזמן לידכם ורואה מה שאתם מתכתבים באינטרנט עם בני/בנות המין השני - והוא לא אוהב את זה...

הייתם עושים את זה?

ואם הייתם יודעים שאבא הוא לא רק האבא שלכם, אלא גם ה-אלוקים, מלך מלכי המלכים, מי שברא את העולם - ואתכם כחלק ממנו...

עדיין הייתם עושים את זה?

הנה פסקה מהקיצור שולחן ערוך, סימן א' הלכה א':

שויתי ה' לנגדי תמיד הוא כלל גדול בתורה ובמעלות הצדיקים, ההולכים לפני האלהים, כי אין ישיבת האדם, תנועותיו ועסקיו והוא לבדו בביתו, כמו ישיבתו, תנועותיו ועסקיו, כאשר הוא לפני מלך גדול. וכן אין דיבורו והרחבת פיו, בהיות עם אנשי ביתו וקרוביו, כמו בהיותו במושב המלך. כי אז משגיח בודאי על כל תנועותיו ודיבוריו, שיהיו מתוקנים כראוי. כל שכן כאשר ישים האדם אל לבו, כי המלך הגדול הקדוש ברוך הוא, אשר מלא כל הארץ כבודו, עומד עליו ורואה במעשיו, כמו שנאמר אם יסתר יש במסתרים ואני לא אראנו, נאום ה', הלא את השמים ואת הארץ אני מלא; בודאי מיד תגיע אליו היראה וההכנעה, מפחד השם יתברך ויבוש ממנו.

תחשבו על זה.

תכלס יכול להיות טוב אבל...אנונימי (פותח)

היו מקרים לא עלינו בגלל התכתביות כאלו (נער שנרצח ע"י מחבלים אחרי ש"מישהי" קבעה איתו בבית מלון או סתם מיקרים של אנשים שנסחפו).

אבל ככה אפשר להכיר ולהעלות שאלות מציקות בלי (אולי) סיכונים של להיפגע שאין לך את מי לשאול.

יותר מזיק מקשר נורמלית-ה-י-ל-ה
תהילה בא לך להסביר בבקשה?לירזושש
ותודה לכל מי שהקדיש מזמנו והגיב!לירזושש
כן. אותו הדבר רק יותר מסובך..בקטנה
כן!!!!!!!!!!!!!!!!!torec

זה מזיק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כשאתה עם מישהו פנים אל פנים אתה מדבר לפי תנועות הגוף שלו, לפי מה שאתה יודע עליו. בקשר וירטואלי בקלות אפשר להיסחף! וזה קורה.. אל תחיו באשיליות שזה לא.

חוצמיזה, כמו שאמרו פה, באיזשהו שלב הרי תרצו להפגש, נכון? (חחח אל תגידי לא, כי זה יקרה)

ואז יהיו שתי תוצאות אפשריות: או אכזבה נוראית מהבנאדם, כי המנטליות במציאות היא כלכך שונה, או שתצרו קשר אמיתי..התוצאה הסופית היא שזה מזיק באותה המידה.

במובנים מסוימים, אפילו יותר גרוע.אוסנת

אתה מתאהב בגלל תגובות שבן אדם כותב, אבל אתה לא באמת מכיר את האישיות שלו. את מי שהוא באמת.

ואז אתה מסתנוור ושוכח את העובדה הפשוטה הזאת ^, או שמתכחש לה.

ההתאהבות אולי מתרחשת פה, בגבולות הוירטואליים, אבל אם ממשיכים עם זה החוצה - מחיקת האישיות הרבה יותר מסוכנת וגדולה.

אבל בלי קשר, כדאי להכניס לראש:

קשר וירטואלי לא בריא בדיוק כמו קשר מציאותי.

את יודעת, כשקשר אמיתי הוא בדר"כ לא נשאר וירטואלימתו"ש
תכל'ס כמעט אותו דבר...יפואית ג-א-ה

כי הרי בטוח שבסוף תפגשו..

ואז זה בדיוק כמו קשר מציאותי...

ולא לא תמיד זה מזיק..

לפעמים ממש ממש עוזר..

במיוחד אם זה דרך נוג"ה

אם זה נשאר רק באינטרנט...הסטלן הקטן

ולא נפגשים אז נראה לי זה לא כ"כ נורא...

'בטוח שבסוף תפגשו' ?? מאיפה הבטוח הזה צץ?בקטנה
כן, בהחלט מזיק באותה מידה.לולה=]

בס"ד

לא בהכרח באותו הכיוון, אבל איפשהו, הקשר הזה כן מזיק, אולי בדרכים שונות.

אם בקשר ווריטואלי אין את העניין של נגיעה, אז יש בו את העניין של לשבת שעות מול המחשב (כן, לשבת שעות מול המחשב זה מזיק.) וזה רק בדוגמאות הקטנות והכי הכי בסיסיות. זה יכול להתפתח למקומות הרבה יותר עמוקים ולא טובים.

כמובן שזה תלוי בסוג הקשר ובטיבו.

אני עם 'בקטנה'! זה לא בטוח שהם יפגשו. בכלל לאלירזוששאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך