אוף מה עושים?קשקושה קטנה

בדודה שלי (בת 8) המשפ' שלה דתיה אבל הבנות ( זה היא ואמא שלה) הולכות עם מכנסיים חולצות ממש קצרות וגם קצת פתוח. אז כמה פעמים היא שאלה אותי "למה את הולכת עם שרוול ארוך?" " לא חם לך עם 2 חולצות?"(היתה לי חולצה שהם היו לו לובשות אותה בלי חולצה מתחת.) למה את לא לובשת אף פעם מכנסיים?"וכו'

מה לענות לה? כאילו אני לא רוצה להגיד לה שזה לא צנוע כי ככה ההורים שלה מחנכים אותה ומי אני שאגיד ההפך? אבל מה אפשר להגיד לה?

ועוד שאלה- על אותה משפ' הבן שלהם יהיה בן 11 בטבת ואני בת 13 ואני לא יודעת מותר לי לגעת בו? כאילו הוא ממש נראה לי מרגיש מקופח מזה שרק לו אני לא ונותנת לו חיבוק(אני כמו דודה שלהם.) וגם לפעמים אני יושבת אז פתאום הוא בא ושם עלי ראש אז כאילו מה אני אגיד לו לא ולאחותו כן. כי הוא לא כ"כ מבין את הקטע הזה (אני לא יודעת בכלל אם הם שומרים נגיעה..) 

קיצור אשמח אם תעזרו לי!!

אוקע.. אז ניסיתי לדמיין מה הייתי עושה במקומך >>כפרעלייך!!=)

בקשר לבת דודה ששואלת...-וואלה או שהייתי מנסה להתחמק מהשאלות.. או שאומרת שככה יותר נוח לי, או שככה מתחשק לי או.... לוידעת מוצאת משוו

ובקשר לבנדוד..- ת'אמת שאני לא ממש שומרת נגיעה מבני דודים שלי וגם הם לא... כאילו ברור שלא נגיעת חיבה וזה... אבל במשחקים וכזה ממש אין לי בעיה.. ובמקרה שלך...-אני במקומך... (שוב, הכל בא מהמקום שלי, ומהדרך שאני בחרתי ללכת בה..) קיצור אז לא חושבת שהיתה לי כ"כ בעיה... כאילו גם הם לא מקבלים את זה בתור נגיעת חיבה, וגם כמו שאמרת...-את כמו דודה שלהם... זה לא שאת החברה מהכיתה או משוו

למה להתחמק? זו האמת!צחקן

בע"ה.

רק צריך לחשוב אם היא בשלה לקבל את זה, ואיך אמא שלה תדע שזה לא בא ממך - כי אז לא תוכלי להשפיע בהמשך.

אממ, הדודים שלך - בני כמה הם? מתחת לגיל 9, זה בסדר.  בנדוד שלך - מותר לך להתחתן איתו! והאיסור, חל גם עליו - אסור לך לגעת בו גם בתור משחק.

בקשר לבת דודה...ת.מ.

תגידי לה שככה את חושבת שהכי צנוע ללכת וככה את מאמינה שצריך ללכת...

ושיש כל מיני דעות איך נכון להתנהג וכל אחד צריך ללכת לפי הדרך שלו....

אתה מכשיר את השרץ.צחקן
- ברור שככה אסור להגיד (שזה מותר)צחקן

מקסימום - להגיד שקשה, ולא ישמעו ולכן לא צריך להעיר על זה עכשיו. אני חושב שהיא יכולה להבין את זה כבר בגיל הזה.

וכמובן, בהזדמניות אחרות לשבח את המשפחה על הדברים הטובים שהם עושים (בחסד, בתפילות, תהילים וכו')

>צחקן

בע"ה.

לגבי האמא.
צריך להגיד את זה במסגרת שיחה כמה אמא שלה טובה, עוזרת, גומלת חסד וצדיקה... ואז להזכיר שבדרך אגב - לאמא קשה או שהיא לא יודעת (ועכשיו לא הזמן להעיר לה ולשנות אותה!!!) - ואת חושבת שזה לא בסדר. כשהיא קונה בחנות (היא אמנם עדיין קטנה) שתשמע לאמא, אבל תבקש. אפשרות אחרת זה ללכת איתה בעצמך ולהגיד לה על הצנוע והסגור שהוא יותר יפה.

בבית, עד גיל 10-11 היא יכולה ללכת במכנסיים, בוודאי סמוך לשינה וכשאין גברים זרים בבית.

מותר, וצריך להגיד הפוך מההורים, אבל לכבד אותם ולבדוק שהיא באמת יכולה לשמור על עצמה לא להגיד לאמא שלה שיש לה עליה ביקורת, ולהסביר שאמא לא גדלה בבית דתי כ"כ או דברים כאלה, ועכשיו לא הזמן לשונות אותה, לכולנו יש חסורנות.

___

הבן שלהם? מגיל 9 שלו אסור לך לגעת בו.  וגם לדודים אסור, ומאמר הרמב"ם בעניין מפורסם. אני נתקלתי באותה בעיה עם בת של הר"מ שלי -פשוט שלחתי אותה לאבאמא שלה בזמן ששיחקתי עם אחיה התאום, אחיה הגדול ואחיה הקטן.

גם אם הם לא שומרים - אז את צריכה לשמור, זה איסור, וא"א להגיד "שומר" או "לא שומר"

וואי!מעפר אני באה

פעם אחת עשיתי בייביסיטר לילה בת 6 מסורתיה בערך (אמא שלה הולכת עם מכנסיים וקצר אבל שומרים שבת) בערך והיא כזה שואלת אותי למה את לא הולכת עם מכנסיים כי את דתיה נכון ואני כזה כן אני ממש חזקה...

היא ממש מבינ ואני חושבת שבגיל הזה הילדים מבינים ת'דברם האלו..

ממש מכירה את זה, ישלי בנידודים בדיוק אותו הדבר.חיוכים

האמא נראית כמו חילונייה לגמרי [מכנסיים וגופיות] אבל זה לא באמת ככה.
הם מסורתיים כזה.
שומרים שבת, כשרות, כיפה, דברים בסיסיים כאלו...
אז יש את הקטע שאחותי ובתדודה שלי שהם שתיהם בנות 10, ואז בת דודה שלי שואלת את אחותי כל מיני שאלות כאלו, ואחותי הקטנה מסתבכת.
לדעתי, צריך פשוט לומר 'ככה אני חושבת שזה יותר צנוע'
לא להתחמק מידי...

בקשר לשאלה השנייה, באמת יש נראה לי בעיה לגעת.
אז אני לא יודעת מה הייתי עושה, נראה לי הייתי מנסה להתחמק בעדינות...

הוא עודלא בר מצווה ומותר לגעת בו עד גיל 13חיiשאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך