חברים, דחוף!אנונימי (פותח)

מה הייתם עושים אם הייתם מגלים שחברה טובה שלכם פוגעת בעצמה (פיזית זתומרת) , אבל ממש??

תקשיבו, אני יכולה להעלות פה תמונה, העברתי את זה מאותה חברה (היא לא יודעת) , וזה פשוט נראה מזעזע.

כואב לי עליה, ואני לא יודעת איך לעזור.

ששאלתי אותה למה- היא אמרה שכדי לפרוק כאב ומתוך נואשות..

בבקשה תעזרו לי....

יועצת, מחנכת ? אדם מבוגר שמבין בזה ?שיראל:)

אנחנו לא כל כך יכולים לעזור בצורה טובה..

קודם, את-

תדברי איתה, תחזקי אותה, תגרמי לה להבין שאת כאן בשבילה,

ובנתיים יהיו אנשים שיותר מבינים בזה..

ואיי אני מזה מבינה אותה.. .שלבוקית

חח.. זה באמת עוזר לפרוק כאב וכאלה..

לע"ד אל תפני לאף אחד, אם את יודעת עלזה אז תדברי איתה א-ת על זה!

אנשים לא מבינים עד כמה חברה יכולה יותר לעזור מאיזה פסיכולוגית!!!

ח-ו-ב-ה לפנות לגורם מוסמך.אוסנת

ידעי את המחנכת, היא תדע להמשיך עם זה הלאה (הורים, יועצת, פסיכולוג).

הורים לא תמיד כדאי לידע.

אולי זאת פגיעה באמון שלה,

אבל זה הדבר שהכי יעזור לה.

חברה לא יכולה בכוחות עצמה לטפל במצבים מורכבים כאלה!

הן משום שאת צריכה זמן לעצמך, להתפתחות שלך, והן מפני שאת עלולה בטעות להזיק מאוד לנפש שלה.

כמובן שיש לך מקום נכבד. חשוב שתהיי לצידה, שתאהבי, שתקשיבי, ותעודדי אותה להתקדם.

אבל גם את תצטרכי תמיכה, ולכן גם בשבילך - מאוד חשוב לשתף אדם קרוב ובוגר.

* פסיכולוג זה קשה, וזה דורש - ולכן לפעמים אנשים טוענים שהוא לא עוזר.

הוא לא עוזר למי שלא עוזר לעצמו.

אבל בהרבה מצבים גם שום דבר אחר לא יעזור.

מחזקת את ידיך! פרח

דברי איתה ולא עם אפחד אחר.פלספנית
תדברי איתה..אביה =)

אתם לא יודעים כמה זה עוזר שחברות טובות מראות שאכפת להם ממך ומדברות איתך..

^^^שיראל:)

נשיקה חח..

גמלך!!!אביה =)

נשיקה

ואת הזה עם החיוך כאפותת...

מה הייתי עושה?? חחח יש לי אלף חברות כאלה!!מתו"ש

בס"ד

חחח לא כי זה מצחיק אלא כי זה כבר כ"כ חלק מהחיים שלי שזה לא "עושה עלי רושם"...

הסבר: את לא צריכה להלחץ, הרבה פעמים כשיש כאב ממש גדול שלא יודעים איך להתמודד איתו אנשים מעבירים את הכאב (הנפשי) לכאב נסבל (פיזי), זאת גם דרך להגיד לעולם "כואב לי" אפילו אם אפחד לא שומע...

לא צריך להלחץ מיזה כל עוד יודעים שאין מחשבות אובדניות, כי אם כ"כ כואב אז יש מצב שיש רצון למות וכו...

מה לא לעשות:מהניסיון שלי, עדיף לא לפנות לדמות מבית הספר כי בתי ספר רגילים לא יודעים איך להתמודד עם זה ויכולים רק להזיק. (הסבר למי שרוצה: היועצות או כל דמות אחרת פוחדות שהבת תפגע בעצמה נזק בלתי הפיך ואז כמובן יפנו אליהם באשמה ולכן הולכות בצעדים קיצוניים כמו להעיף מבית הספר לאשפז וכו)

המלצתי: לשכנע את הבת לדבר בעצמה עם דמות שיכולה לעזור. עדיפות לאמא. 

יש לי עוד הרבה מה לפרט אבל פשוט חברה שלי גם פגעה בעצמה אתמול אז אם זאת היא פשוט תפני אלי ואין לך מה לדאוג ואגב-אם זאת היא היא גם נמצאת באתר הזה ויכול להיות שהיא קוראתא ת זה עכשיו...ד"ש 

ממ..קראתי תגובות עכשיו, ודעתי עליהם:מתו"ש

בס"ד

חברות טובות זה דבר נחמד מאד שיכול להועיל כשאת עצובה כי נשבר לך שהמורה שלך עושה הפליות (לא שאני מזלזלת), כשמישהי פוגעת בעצמה חברות לא יודעות לרוב איך לאכול את זה אם הם לא חוו את זה בעצמם ואם כבר זה יכול להזיק להם-לעשות להם פחדים, חוסר אונים (כי אין להם כ"כ מה להגיד) וכמה שזה יישמע מגוחך: לתת להם רעיון לפגוע בעצמם. (אם מעניין מישו למה שזה יגרום לזה שיפנה אלי באישי, חבל על הזמן שלי אם זה לא מעניין אפחד)

בגדול מסכימה עם מתוקה שכזו..קינמון

לא תמיד טוב לקפוץ להורים\מחנכת\יועצת וכו' זה מאד תלוי מי הם ומה הם ועם איזה ציבור הם מתעסקים, ואיך הם יגיבו.

מה כן?

לדבר איתה, להראות לה שאת תמיד מקבלת ואוהבת אותה כחברה.

לנסות לשכנע אותנ לפנות בעצמה למישהו שהיא סומכת עליו (או לעזור לה למצוא מישהו כזה)

לא לעשות מזה סיפור של לדבר על זה מלאא וכו' (לא לתת לזה צומי יותר ממה שנצרך)

ורק אם זה לא עוזר, ואת רואה שהדברים לא מתקדמים- ללכת להתיעץ עם איש מקצוע. (ושוב- לחשוב על זה טוב ולמצוא בנ"א שיבין אותה)

ולהתפלל עליה!

פסיכולוג זה בעיהעוד מישהו
יש לי גם חברה כזאתרק רציתי ללכת

ואני מיתעלמת. כששאלתי אותה למה. היא אמרה כשיש לי תיסכולים אני לא רוצה לפגוע באנשים, אז אני פשוט פוגעת בעצמה. והיא נושכת את עצמה ברמות מטורפות. ואני פשוט מיתעלמת .או שכשהיא עושה את זה, אני גם מתחילה לינשוך את עצמי. ואז אני אומרת לה שעד שהיא לא מפסיקה, גם אני לא. ואז היא מיד מפסיקה..

אבל אולי הם לא באותו מצב.. ואולי באמת כדאי שתעלי תמונה שנבין למה את מיתכוונת.

אם זה עד כדיי כך נורא, הייתי ממליצה לפנות לאחות גדולה שתעזור. לא להורים, הורים נילחצים מהר מדיי.

סורי אבל זאת בעיה נפשית..!איל!לי

בנאדם שמכאיב לעצמו גופנית? היא חייבת פסיכולוג דחוף..! את לא זאת שתעזרי לה..!!!

לפנות למישהו מבוגר!!!זאת לא שאלה!ד"ר אריק

בס"ד

אבל תעודדי אותה גם שלא לעשות את זה, בתור חברה...

קודם כל ממש תודה לכולכם!!!אנונימי (פותח)

וכמה דברים....דיברתי איתה- היא אומרת שאין לה מחשבות אובדניות או משו כזה, היא פשוט פורקת עם הפציעות האלא כאב.. וגם גיליתי שזאת לא פעם ראשונה שלה, היו עוד כמה..

עכשיו הקטע שהיא באמת טיפוס שלא מתמודד, שבורח, ואם אני יעז להציע מישהו מבוגר היא תתקפל ולא תסכים, ותכחיש והכל..

אני אולי יכולה לעזור, לייעץ וכל זה אבל באמת שאני לא יודעת מה להגיד חוץ מלנחם ולקוות שהיא לא תעשה את זה שוב- למרות שהיא אמרה שהיא תשתדל בשבילי, אבל היא גם אמרה שמתי שזה קורה, היא לא שולטת על זה.

ואני ממש מפחדת שזה יקרה שוב, ופעם הבאה זה יהיה יותר חמור או משו כזה, וגם היא אמרה לי ככה!!

אני לא יודעת, לפנות למבוגר? יעשו מזה סיפור חבל"ז, לא יודעת, יאשפזו אותה או משו. אני גם כבר מפחדת, לוידעת, כולכם לקחתם את זה מאוד לכיוון של "לפנות דחוף למבוגר! היא לא נורמאלית!" אני לא יודעת, הכל מסבך כבר......

רוצה להסביר את עצמך?באג2000
איזה חלק ממה שכתבתי את רוצה שאני יסביר?אנונימי (פותח)
לא אתה. 'עוד מישהו' כתב שפסיכולוג זה בעיהבאג2000

אז תהיתי מה נימוקיו.

אין לי מושג מה להגיד לךאילת 675אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך