שאלה קשה...מרב14

למה ה' ברא עצב בעולם????

ובכללי דברים רעים..

למה יש אותם???

זה באמת קשה שישי דברים עצובים..איל!לי

למה העולם לא מושלם? מלא אושר? לפי דעתי זה פשוט נסיון,העצבות היא נסיון מה'..אינלי מה להוסיף..אני גם לא כ"כ יודעתת..!

דבר ראשון שאלה ענקית ממש!!בעזרת ה'!!

אני אשמח לענות באישי...

תשובה:משהו טוב

תתארי לך עולם בלי עצב.. עולם מושלם.. מה היה המצב אז? אפשר להגדיר אתזה כעולם משעמם.. צריך שיהיה קצת אקשן.. העולם הזה הוא פרוזדור לעולם הבא.. צריך שיהיו לנו ניסיונות כדי שנוכל להשאר בדרך הסלולה לעוה"ב, ניסיונות 

ושנמשיך להאמין.. ניקח דוגמה אנשים שמתו.. הם בעצם סיימו את תפקידם ועלו לעלם שכולו טוב.. לכן עצב ודברים רעים הם בעצם ניסיונות שלמרות שיש אותם אנחנו צריכים להשאר בדרך הסלולה..

מקווה שעזרתי..

האמת שזה שאלה גדולה ולכן...כל הזמן שמח

דבר ראשון אפשר ללמוד הרבה ספרים ומאמרים שכתובים על העניין הזה......

דבר שני-אני ינסה לענות ממש בכמה מילים.....

הרב קוק כותב שבבריאת העולם ה' הראה לאדם הראשון את כל מהלך העולם-את כל הגלויות והצרות מתחילת העולם ועד סוף העולם-שבית המקדש נחרב ושעושים לעם ישראל צרות גדולות פגרומים שואה וממש כל הזמן מלחמות וכו' ורק חלק קטן שבית המקדש היה בנוי ועם ישראל לא חטוא שזה רק בזמן שלמה המלך ועוד כמה תקופות קצרות אז עם ישראל ישב בשלום ואדם הראשון אמר לה' כן.....זה ממש לא פשוט איך הוא אמר לו כן-לבנות את העולם?(ויותר מזה אדם הראשון אמר את מזמור שיר ליום השבת שכול כולו שבח לה' יתברך.....מה זה מה שיש לך לומר אחרי שאתה רואה מה עומד להיות בעולם "הרע" הזה?)  

ועל זה אומר הרב קוק זצ"ל הוא מסביר לנו שבאמת הצרות מפני עצמם הם מגעילים ורעות אבל מתי שהם בתווך איזה דבר גדול ויש צרות זה טוב......והוא ממשיל שם שזה כמו מלח שהמלח בפני עצמו הוא מגעיל אבל בתווך התבשיל זה נותן טעם טוב.....ככה אדם הראשון ראה בהסתכלות כוללת של כול העולם(ממנו ועד המשיח שיבוא במהרה אמן)ואז הוא אמר לה' כן לבראו את העולם כי הוא ראה שחיבים את הצרות האלו כדי שיהיה טוב בעולם האמת שאנחנו לא יודעים איך זה יהיה בדיוק כמו שהרמב"ם אומר שאפחד לא יודע איך יהוא הימים האלו(-של המשיח)יש הארכות וכו' אבל בדיוק איך זה יהיה אז לא יודעים....אבל בא נדמין שהמשיח מגיע עכשיו איזה התרגשות יהיה בעולם זה משהו שאי אפשר לדמין לעצמנו אחרי......................................ואחרי..............כן לא נאמין כמו שכתוב "אבן מאסו הבונים הייתה לראש פינה"-שכל הצרות הם תחילת הגאולה כי בלי צרות לא היינו מבינם את הענין של הגאולה........לכן יש כול הצרות האלו ובכל זאת ה' ברא את העולם ככה.

האמת שלפי זה אנחנו עכשיו לא יכולים לראות את זה עכשיו ולכן הרב קוק מוסיף שם עוד קטע שהאדם יכול לראות כבר בעולם הזה את כל הטוב ע"י זה שיסתכל על כל הצרות בעין טובה(זה גם שאלה "קשה" וכד' איך עושים ועובדים על זה לראות את כל הצרות בעיין טובה)אבל כן זה אפשרי כל כחד לפי מדרגתו שיכול לראות את הטוב של העולם הזה...

אם יש שאלות אשמח לענות תמידבשמחה

ל'כל הזמן שמח' ו'משהו טוב'...מרב14

התשובות שלכם לא רלוונטיות... אולי רלוונטיות זה לא המילה המתאימה, אבל בכל מקרה,

ה' קבע את החוקים בעולם.

הוא היה גם יכול לקבוע שלא צריך אקשן בחיים.

הוא היה יכול לקבוע שלא צריך נסיונות כדי לעלות.

הוא היה יכול לקבוע שלא צריך רע בשביל להגיע לטוב.

אז למה הוא קבע אחרת????

אין לי שמץ.הבעטליר החמישי

גם לי בא לבכות עכשיו. נסתרות דרכי ה'. התשובה הכי נכונה, אבל הכי לא מספקת: נסתרות דרכי ה'.

אם לא היה עצב ,סתם אחת

לא היינו שמים לב לשמחה ... 

תשובה:אחד שאכפת לו

הרי בשביל מה נברא העולם?!?!?!

לא בשביל שיהיה רק שמח בעולם...

אלא לתקן את חטא האדם הראשון! 

העולם לא נברא כדי לתקן את חטא אדם הראשון!באג2000

כי כשנברא העולם עוד לא היה אדה"ר, והוא עוד לא חטא, ולא היה מה לתקן.

משהו טוב, אתה עלית לי על העצבים!!!!!!!*#&למה?!*#&

יש הרבה דברים שאפשר לעשות בשבילאקשן, תודה רבה!!!!

ברור שזה נסיונות.. אבל עכשיו יש עצב, וקשה להביט במבט כללי ונרחב!

למדנו את זה היום..שיראל.אחרונה

זו אומנם רק חצי תשובה - רק על הרע,ולא על העצב בכללי -אבל גם זה טוב..

אם שמים לב,בתחילת ספר בראשית הכל כתוב במילה 'אלוקים'.

סתם לדוג' ההתחלה: "בראשית ברא אלוקים..".

ולמה זה כך?

הקדמה קצרה- כל פעם שכתוב 'אלוקים' זו מידת הדין וכשכתוב 'י-ה-ו-ה' זו מידת הרחמים,החסד [יש לי ת'מקורות,אבל לא חשוב,זה הת'כלס].

בהתחלה,כשה' ברא את העלום,הוא רצה לברוא אותו ולהנהיגו עפ"י מידת הדין בלבד.

ה' ראה שזה בלתי אפשרי ולכן עירבב והכניס גם ובעיקר את מידת הרחמים בהנהגת העולם.

ונשאלת השאלה - למה? למה לא להנהיג את העולם במידת הדין?

וה-תשובה: כי אז בני האדם היו נהפכים למריונטות,לבובות על חוטים!

לדוג': מישו היה נכנס בשבת למכונית,מכניס ת'מפתח לסוויץ' ואז..ברגע ההתנעה..האוטו יתהפך/האדם יישרף/יתחשמל/כל עונש אחר..וזה למה? כי לפי מידת הדין הבנאדם ישר ייענש על עבירה שהוא עשה.

טוב.הבנאדם השני יגיד 'מקרה,מקרה'..ויעשה גם כן ת'עבירה,ואז מה? כנ"ל.

זהו.נגמרה הבחירה החפשית בעולם.אף בנאדם לא יעיז לעבור עבירות.הוא יענש! וזה מפחיד!

כתוצאה ישירה - כל האנשים נהפכים לבובות! עושים מה שמצווה עליהם!ולא מתוך חשק ובחירה,אלא מתוך פחד!

ואת זה - ה' לא רוצה.מה טעם בעולם שכזה?

אז ה' הכניס את מידת הרחמים.

שהאדם לא ישר יענש על עבירות שעשה - כדי שלא יפסיק לעבור עבירות מתוך פחד ובובתיות - ואז בעצם הוא יעשה עבירות,וכתוצאה ישירה מהעבירות שהוא עושה - נוצר רע.

ניקח ת'דוג' הכי רלוונטית: השואה.

אם ה' היה ישר מעניש אנשים על דברים רעים,נראלך שהנאצים היוו עושים מה שעשו? בחיים לא! הם יענשו!

אבל מכיוון שה' לא ישר מעניש - הם לא רואים שרע להם ממה שעשו - והם ממשיכים..וזה גורם לרע בעולם.רע מאוד.

ואז האנשים שלא התעמקו באמונה,שלא למדו בראשית לעומק,שואלים למה יש רע בעולם..

מקווה שהובנתי ואשמח להרחיב..

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך