התחלתי השבוע את התיכון ביב"ע וכמובן עכשיו אז נקראים חמשושים (או "חמישית") שישיסטים, שביעיסטים שמינסטים .......
והייתה השבעה אתמול בלילה שכמובן הרעיון היה "אני חמשוש חנון והשמיניסטים שולטים"
אבל מה הקטע?! שאף אחד לא יודע (לפחות מהשכבה שלי) מה זה באמת אומר.. למה קוראים לזה ככה? מה קשור י"ב לשמינית?
ועוד משהו.. לגבי ההשבעה (אני מעריך שבכל ישיבה תיכונית זה ככה, לא?) איך הגיע לעולם הדבר הזה? לא שבאמת יש איזה שמיניסט שהתעלל חזק, אבל זה עוד משהו שאף אחד לא מבין איך זה קשור לישיבה תיכונית... זה שאנחנו בטוח נלך לצבא (בתור ציונות דתית) אז בגלל זה בלילה השמינסטים התנהגו אלינו וצעקו כמו רס"רים בצבא??
רק התחילה השנה אבל מה שמצטייר לי זה (ועם כל הכבוד לכל ראשי הישיבות) שהעיקר בישיבה זה יחסי התלמידים ולא רק "ללמוד תורה"... צועקים לקום בתפילה בדיוק בזמן ל7:30 בשביל להספיק לנצל את היום אבל העיקר אחרי הארוחת ערב ב19:30 עד כיבוי אורות ב23:00 יש חצי מהזמן איזה שעתיים לפחות שאין כלום והולכים לשחק כדורגל או סתם לשבת לחפש על מה לדבר.. מה, רק בבוקר אם קמים מאוחר זה ביטול תורה? בערב שיושבים מחפשים מה לעשות זה לא ביטול?
כל זה בשמי ובשם עוד כמה חברים שלי שאין להם אחים/בני דודים שלמדו בישיבה תיכונית בשנים האחרונות...
ונ.ב.
אני מקווה שהמצב בישיבה התיכונית "אהבת חיים" בכוכב השחר (איפה שהיה פיגוע) טוב.. כי חבר שלי מהשכונה לומד שם..