דילמהלולה=]

בס"ד

מישהי פגעה בי והיא בכלל לא מודעת לזה. באמת שעל הרוב אני כבר סולחת לה, אבל עדיין ממש קשה לי עם זה. היא גדולה ממני בכמה שנים ואנחנו כבר לא מדברת בכלל. לפנות אליה ולהגיד לה שנפגעתי ממש ממנה?

אני לא רוצה שהיא ואני ניכנס ככה לראש השנה ויהו"כ, אבל מצד שני, זה די אדיוטי, כי אז היא תבקש סליחה- רק כי אמרתי לה את זה-וזה כאילו ירפא הכל...

מה עושים? לדבר איתה? לנסות לסלוח בלי היא תבקש סליחה?

מבולבל

--------------------------------------------------------------

ובהזדמנות חגיגית זו, אני באמת רוצה לבקש סליחה ומחילה מכל אחד ואחת פה בנפרד. שפגעתי, שלא התייחסתי כראוי, שלא ידעתי מה לומר בזמן הנכון, שחשבתי מחשבות רעות, ובאמץ- על הכל! אם מישהו נפגע אז שיגיד לי, אני באמת רוצה לדעת! ברצינות.

שתדעו לכם שאתם חברה מדהימים אחד אחת,אני אוהבת אותכם!

מאחלת לכולנו שתיהיה שנה טובה, מוצלחת, עם המון שמחה, סיפוק, בריאות ובעז"ה שזו תיהיה השנה האחרונה לגלות הנפש והגוף שלנו.

כתיבה וחתימה טובה!!

שנה טובה!!פוטצקי

תכל'ס- זה הזמן הנכון לפתוח את הדברים, לפני הימים הנוראים. וזה לא כזה אידיוטי, צריך לעשות את זה מתישהו.

אבל תלוי, אם היית מדברת איתה אז לעניות דעתי תתקשרי תאחלי שנה טובה, ותזכירי בעדינות את מה שקרה ותאמרי אולי שהעניין 'לא מש מנפשך' למרות ש..

ואת רוצה לסלוח לה בלב שלם ולכן את אומרת לה שמחול לה.. ותבקשי גם כן סליחה. לכי תדעי..

בהצלחה לך. שנה טובה ומתוקה לכל עמ"י.חיוך גדול

את הרי בעצמך אמרת שהיא לא מודעת לזה שהיא פגעה בך..ד"ר אריק

בס"ד

אז איך את רוצה שהיא תדע שהיא פגעה בך?=]=]

לכי דברי איתה, וזה לא כזה נורא לצאת אדיוטית

לדעתיעוד חוזר הניגון

בס"ד

לדעתי, כמו שאמרת, תפני אליה ותגידי לה שנפגעת ממנה.

את חושבת שאולי זה אידיוטי כי אז היא תבקש סליחה רק כי אמרת לה- ומה זה עוזר?

אז זהו, שזה כנראה מה שאת צריכה בשביל באמת לסלוח לה! שהיא תדע שהיא פגעה בך ושהיא תבקש את סליחתך. וזה מה שבשבילך "ירפא הכל".

לכן בעיני זה בכלל לא אידיוטי! 

אז בקיצור- דברי איתה!

חג שמח ושנה טובה לכל עם ישראל!!

יש לי הרבה אנשים כאלה...(=א.ש=)

שנפעתי מהם והם בכלל לא יודעים... אבל זה דברים שהיו ממזמן!! שאני באמת יהיה אדיוטית אם אני יגיד שנפגעתי....!
לונרא... אני ישתדל לסילוח גם למי שלא ביקש

--רק רציתי ללכת

תתקשרי תגידי סליחה ואז היא פשוט גם תגיד סליחה, זהו.

מה הקטע בזה?*מותק*

כל ה"סליחה אם פגעתי בך..." אומרים סתם בכלליות..אבל אם יש משו שהיא ממש נפגעה ממנו- זו צריכה להיות סליחה אמיתית...זה או שהיא תגיד לה שהיא נפגעה -והם יסגרו ת'עניין באמת או שהיא לא תגיד לה בכלל...

אם הייתי במקומך לא הייתי פותחת את זה... העדפה אישית שלי..הייתי מנסה עד כמה שאני יכולה לנסות לסלוח לה.. אבל אם את רואה שאת לא מצליחה לסלוח לה מכל הלב- תלכי אליה..

(ויש לי מקרה כזה..., מישהי דיברה עלי מאחורי הגב (ואמרה משהו שממש אבל ממש לא קשור אלי..),ומישהי אחרת סיפרה לי על זה.. אז-נפגעתי ממש.. אבל עכשיו אני מבינה למה היא עשתה את זה... סתם בשביל הצומי.. אני עדיין עובדת על לסלוח לה,אבל נראה לי שיהיה בסדר..)

בהצלחה!

ושנה טובה!!

לענ"ד, לא לפנות אליה*#&למה?!*#&

אני מכירה את הסיטואציה.. הלכתי אל מורה אחת שפגעה בי והעליבה אותי לפני כל הכיתה וסיפרתי לה שמאוד נפגעתי, כדי שנוכל לסגור את העניינים בינינו.

אז יופי, היא אמרה "סליחה" ואני אמרתי "סולחת" ונפרדנו.

אבל זה לא זה, גיליתי שהסליחה האמיתית באה ממני, מההחלטה הפנימית שלי לסלוח לה, ולא עזר בכלל שהיא ידעה!

לכן, לדעתי, במיוחד אם אתן לא מדברות סתם ככה-

תעשי את העבודה של המחילה בליבך= תשלימי איתה ברגש ותגידי לה' בראש השנה שאת סולחת לה (ותתכווני לזה)

סתם ככה, מותר לך גם לאר לסלוח, לפעמים לוקח זמן.

מקפיצהלולה=]

בס"ד

ומעבר למה שאני ייעשה בסופו של דבר-

מה אתם אומרים? לסלוח גם בלי שביקשו סליחה?לחכות ולא לסלוח?

|דיון|

ממליצה על מכתב שבו תסבירי לה הכל.בצי.ג
מסכימה..זכוכית מגדלת

מכתב זה פתרון מצוין.. .

בעיני הדבר הכי חשוב הוא- הקבלה לעתיד..אחת מהשומרון

בס"ד

ולכן אם אדם ממשיך להתנהג בצוה הפוגעת- אני לא כ"כ אסלח לו.

רק אם הבנאדם באמת משתדל לשנות את התנהגותו ולהשתפר- זה מראה על חרטה אמיתית..

בכללי אני משתדלת להעביר לנגד עיניי את כל האנשים שאני מכירה ולמחול בלב שלם לכווווולם על טעויותיהם ועל הדברים שהם אמרו/ עשו שפגעו בי. גם על דברים שאני לא יודעת (כמו לשון  הרע..).

אבל אם יש משו שממש מציק לי, והבנאדם לא שינה אותו- יהיה לי יותר קשה לסלוח. ובמקרה שלא בוקשה סליחה- אני לא חושבת שאסלח.. 

אם זאת הייתי אני אזזזמתו"שאחרונה

בס"ד

הייתי אומרת/כותבת לה יפה בלי להאשים ובלי להעליב שנפגעתי ומפרטת למה...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך