פריקה (מותר לבנים?)ב.ש.

אתמול הייתי בהרמת כוסית בתחנת מד"א אצלנו בעיר. היו שם הרבה מתנדבים. ולצערי היום כבר יש יותר מתנדבות ממתנדבים אצלנו (באמת לצערי). בקיצור כל אחת שם הגיעה כמובן עם הלבוש הכי מושך וצועק שרק יכול להיות. אני לא רוצה לחשוב כמה זמן כל אחת עמדה שם מול הראי. ועוד יותר לצערי 90% מהן בערך דתיות. ו...היתה שם אחת די חדשה ובכלל לא מי יודע מה חזקה ובטח שלא מהאלה הדוסיות (לפחות לא כמו שהכרתי אותה עד עכשיו) ופתאום ראיתי אותה שם בין כל ה"דוסיות" (יחסית) של התחנה שהן עצמן עם לבוש לא מי יודע מה והיא עם וואחד מטאטא הכי דוסי בעולם. בהתחלה בכלל לא זיהיתי שזאת היא! הייתי בהלם!!! איזה שינוי! מקצה לקצה! ושום לחץ חברתי ושום כלום! פשוט לבוש הכי פשוט והכי דוסי שיכול להיות בעולם. הערצתי אותה ממש ממש! הערך שלה בעיניי היה שווה פי מיליון מכל האחרות בתחנה! אם הייתי בת רק בטוח נותן לה איזה מילה טובה על זה. (אבל מכיוון שאני לא בת אז לא אמרתי לה כלום ). זהו. סוף פריקה.

ת'אמת, רק עכשיו כשאני חושב על זה. מסקנה אליכן בנות.

תדעו לכן שכמה שאתן יותר לבושות בלבוש הכי דוסי בעולם והכי מטאטא בעולם והכי פשוט שיש בעולם...יעריכו אתכן פי מיליון!!!! לא צריך להיות לבושה בחמש מאות שקל כדי לקבל הערכה מאחרים.

אז זהו. מי שרוצה להיות ערכית ושיעריכו אותה...זאת התשובה!

שנה מקסימה לכולכם פורום יקר! לכם ולכל עם ישראל.

אני ממש מצטער ומתחרט על כל דבר ודבר שפגעתי וציערתי אתכם, כל אחד ואחד מכם.

ויהי רצון שיקוים בנו "בספר חיים ברכה ושלום ופרנסה טובה נזכר ונכתב לפניך אנחנו וכל עמך בית ישראל לחיים טובים ולשלום".

כוח"ט גמח"ט רפו"ש וכטו"ס אכי"ר.

נשיקה

:/הרועה

לא הסגנון שלי..

אני לא יהיה דוסה כדי שיעריכו אותי..כי אני ממשאיל!לי

לא כזאת..! סורי עם זה מה שבנים אוהבים..לא מזיז לי..=]

אני איתך.הרועה

לבוש צנוע כי זאת האמת, לא כי זה נראה לבנים כדבר יפה.

בארור שמותר.. (איל!לי כנסי גמאת)דניאלה .ד.

קודם כל אתה צודק מאוד! (לדעתי..) ממש חבל שזה ככה עם הבנות אבל אני חושבת שזה פשוט בא להן מתמימות... לרוב זה בא מתמימות ואם לא זה רק לצורך יחס.

(וזה טבעי לא דרך נכונה לקבל את זה אבל טבעי אחרת מה יכול להיות?)

אני לא יושבת לשפוט אותן ממש לא הן אחיות יקרות שלי. ואני מקווה שהן יתקדמו תמיד ויהיה להן רק טוב.

והלוואי שהיו יודעות ומבינות מה שאמרת.!

איל!לי עכשיו בשבילך- את לא חייבת להקרות דוסית כדי להיות צנועה אם ההגדרה מפריעה לך..

לדעתי את דוסית גם בלי הלבוש אבל בכ"ז לבוש מראה משהו מבפנים הוא בעצם משקף בערך מי את ומה את.

את יכולה להתלבש עדיין בסגנון שלך אבל שיהיה צנוע כמובן.

בברכת שנה טובה ומתוקה והצלחה בחיים לכולם!!

אני חושבת שלא הבנתם אותו נכון..רותי7

אני הבנתי שהוא אומר- שבנות מתלבשות בחוסר צניעות הרבה פעמים כי הן רוצות למשוך תשומת לב ושהבנים יסתכלו עליהן..אז הוא אמר שבנים (לפחות הוא) מעריכים יותר בנות שהולכות עם האמת שלהן-והולכות בצניעות כי הן כאלה..מאשר שהן רוצות להתלבש בצניעות אבל הן לא עושות את זה בגלל החברה..

והחברה הרבה פעמים מעריכה הרבה יותר את אלה שהולכות עם האמת שלהן עד הסוף(בעניין של מצוות)

אם הבנתי נכון-אז אני מסכימה עם ב.ש...ואם לא..אשמח להבין למה הייתה כוונת המשורר...

שנה טובה ושמחה!!!

דבר ראשון,תודה לדניאלה..דבר שני כנסו רגע..איל!לי

אני לפחות,לא מתלבשת כמו שאני מתלבשת כדי שיסתכלו עלי,אני לא סובלת חצאיות ארוכות מה לעשות? וגם נאי יותר מתחברת לסגנון לבוש שלי כי אני לא מתכוונת ללבוש דברים שלא משקפים את מי שאני בפנים! מה זה שווה שאני ילבש חצאית ארוכה אם אני מבפנים לא כזאת?! קיצרר אינלי כוח להכנס לזה,אני לא חושבת שהוא צודה..זהו..=] חג שמח..

>צחקן

בע"ה.

אבל מסתכלים עלייך, זה לא נתון לרצונך.

__

הם ישקפו. כשמשפרים דבר אחד בעבודת ה' בד"כ הכל עולה. ובצניעות בכלל- גם אם את לא כלום מבפנים ואתהולכת צנוע, כבר הרווחת שלא הכשלת הרבה [למרות שזה לא הסיבה שבנות צריכות ללכת צנוע- כמה חילוניות יש ברחוב שאפשר להסתכל עליהן?]

בכ"

מ, יש בזה תועלת גם אם זה לא משקף את שמבפנים. זה תרוץ נבוב.

סליחה?!אנונימי (פותח)

למה אתה צריך להסתכל בכלל על בנות???

זה גם צניעות!!

צודק! יישר כח ושנה טובה lior3
לא רציתי ליפגוע אבל מישו רשם את זה בימקומיBreathing Fire

אז אני לא באה לחנך אותך אבל תחשוב על זה

בלה בלה חמודה..דניאלה .ד.

נראלך שלבנים קל לסובב ת'ראש ולא להסתכל על בנות.

תארי לך שיגידו לבנות לא להסתכל על בנים.. מה את אומרת על זה? קל? קשה?

קל וחומר לבנים שזה ממש שונה.!

לבנות יש בחירה אם להתבלט ולבנים אם להסתכל.. וכל אחד צריך לעשות ת'חישוב שלו מה שב.ש. רשם זה בסה"כ פריקה.. לכולנו מותר לשתף, לדבר על זה וכ'.

אנחנו סה"כ בנ"א. ויש דברים שחשוב לכולנו לדעת...

שבוע טוב!

^^צודקת!!מעפר אני באה

חוצמזה ישר כח!! כ"כ נכון..

דבר ראשון גם לבנות אסור להסתכל על בניםהרועה

דבר שני אין קשר בין זה שבן צריך לשמור על העיניים שלו לבין זה שאת צריכה ללכת צנוע.

בטח שיש קשר.אורושקוש

אם תרצה ואם לא-בגלל שיש בנים צריך ללכת צנוע.

בפועל אני אישית הולכת צנוע לא בשביל הבנים. אבל הציווי ללכת צנוע הוא ככל הידוע לי כי יש בנים0 בעולם(ואני לא מתלוננת,כן?)

אבאל'ה -אורושקוש -אביטלוש

הכי לא!!!!

צניעות היא דבר ראשון, ומעל לכל- בשבילנו. כן כן, קראת נכון-  

ב---ש---ב---י---ל----נ----ו!!!!!

רוצה ללכת לא צנועה? לכי. מה את שמה על הבנים??

אבל לא! זה הקטע!! שהצניעות נועדה בשבילך, כדי לשמור על הגוף שלך!!

היית רוצה שהגוף שלך יהיה נחלת הכלל, וכל עובר ושב יוכל לראות אותו???

אני לא. עצם המחשבה הזאת מחליאה אותי.

ולא, אני לא דוסייייתתת שהולכת עם חצאיות עד הרצפה ושרוולים תמיד מתחת למרפק. לא.

מודה ומתוודה שיש לי עם זה התמודדות יומיומית- לא עם כל ההלכות אני מסכימה ויש הרבה מאוד הלכות שאני מתקשה לעמוד בהן. אבל זה חלק מהעבודה שלנו בעולם כנשים.

הסיבה של צניעות בגלל הבנים -היא נגזרת של המציאות. ה' ברא את המציאות כך שבנות מסתכלות על בנים וכן להפך, וזאת סיבה נוספת לסיבה של צניעות.

אבל הסיבה העיקרית, בראש ובראשונה- לך, לי ולנו.

הלוואי שה' יעזור לנו שהתתמודדות של הצניעות תהיה פשוטה יותר. שדברים ייראו מובנים יותר.

בהצלחה לנו, אחות=)

זה לא רק בקטע הזה..סולמנדרה

לנו הסבירו שאת שומרת על החלקים המכוסים..(ערווה..)טהורים.. בשביל בעלך בעזה ה'.. (שניזכה..) ולכן בעצם את לא חוספת אותם ברבים...

ועוד דבר(אורשקוש..) תחשבי על זהשאת לומדת באולפנא עם פנימיה.. ומסדרים שיום אחד קבוע במערכת אין בנים!!! סבבה? וזה כולל שומר, אב בית, מורים, רבנים.. קיצור אין בנים.. ולכן אפשר ללכת איך שרוצים.. מה את אומרת עלזה? לי אישית זהניראה ממש חוסר כבוד, שכולם הסתובו באולפנא עם מכנס וגופייה(אני יודעת שאני מגזימה..) עכשיו תחשבי על זה בכמה נקודות..

1. אם מישי באה לאופנא מה זה מראה.. 

2. לומדים ככה מקצועות קודש..

3. תחשבי על כל אחת ואחת אנחנו בנות מלך.. ניראה לך שזה מכובד להיסתובב ככה? אם מלכת אנגליה הייתה מגיעה היית מתלבשת ככה?

ואל תעשי מימני איזה צדיקה גם אני התקוממתי שראיתי את מה מה שב.ש. כתב.. ולפי דעתי אורך החצאית ממש לא קובעת.. יש לי חברות שהולכת עם מטטא ומה שיש להם בראש.. עדיף שלא תדעי...

ויש אחרות שלא כאלה והם ממש צדיקות.. כאילו סתכלי עליהם איך הם מתפללות, איך הם ניזהרו לא לדבר לשון הרע.. קיצור הבנת(ם)...

אורשקוש...אני לא ממש מסכימה איתך..רותי7

אנחנו מצווים ללכת בצניעות-כי כך ה' ציווה..

יש המון טעמים למצווה-לדוגמא:שאם אנחנו רוצות שיראו את האופי שלנו ולא יתאהבו בנו בגלל היופי אז נתלבש בצניעות...ויש עוד הרבה טעמים..

אחד מהטעמים שמשום מה (ואני באמת לא מבינה למה-זה גורם לבנות לא לרצות ללכת בצניעות) תמיד-אבל תמיד מסבירים לבנות-זה ללכת בצניעות כדי לא להחטיא את הבנים...

אז שוב-זאת לא הסיבה העיקרית של למה ללכת בצניעות-הסיבה היא כי ה' ציווה..

וכל השאר זה רק טעמים שמסבירים לנו למה אנחנו עושים את זה..

הציווי ללכת בצניעות הוא לא רק בגלל הבנים...חגיתוש18

יש ציווי ללכת בצניעות - גם בחדרי חדרים!

וסלחי לי הרועה, לא שמעתי על שמירת העניים לנשים. מה המקור?

מצוות עשה מדאורייתא למה שנשים יהיו פטורות?הרועה
ל-בלה בלה ועזרא ת"אב.ש.

יש להתבונן בבנות ויש לראות בנות.

אם את נמצאת עם מישו שיש לו כובע באותו חדר שעה ומשו וכל אחד מתעסק בעניניו הוא, את תדעי כעבור שעה לומר לי שהוא לבש כובע ולא רק את זה אלא את תדעי לתאר לי אותו במדויק! אני צודק?

לא חייב להתעמק בבנאדם כדי לראות אותו.

זה משגע אותי שאנשים חושבים שאם אתה בן אז אתה עיוור.

אני יכול לתאר לך בדיוק איך נראית המורה שלי גם בלי שנדלקתי עליה והתעמקתי במראה שלה.

ואת תדעי להגיד לי בדיוק איך נראה כל אחד ואחד מהרבנים באולפנא שלך גם בלי שאת דלוקה עליהם ומתעמקת במראה שלהם.אותו דבר לגבי השכן ממול והכלב שלו וכו' וכו'. ואני מתערב איתך שיש לפחות חמישה זכרים בעולם שאת יודעת איך הם נראים. אני צודק?

כן..בנות לא צריכות להתלבשאנונימי (פותח)

בצורה שככה הבנים הכי יעריכו אותם וזה לא משנה אם זה צורת לבוש דוסית או לא. שכל אחת תלך לפי איך שהיא רוצה ולפי איך שהיא חושבת!אני לא בוחרת את בגדיי לפי מה שבנים הכי יעריכו!!!

אם הם מעריכים מישהי דוסית אז שידעו שהם בכלל לא אמורים להסתכל עלינו ולבחון את צורת בגדינו..

ולב.ש-אם זה כ"כ מפריע לך שבנות לא מתלבשות כמו מה שהם באמת ונם לא מתלבשות צנוע אז להזכירך-

נכון,בנות צריכות להתלבש צנוע אבל בנים גם לא צריכיםלהסתכל על בנות!!!!!!

ב.ש -מיטל

אני בטוחה שיש דברים במה שאתה אומר, אבל אם אתה חושב שהיא לא נסתה להשקיע במה שהיא לבשה - כנראה אתה טועה.

כל בת כמעט מנסה בכל זאת לחשוב על מה שהיא יוצאת איתו מהבית וכן לנסות להרשים (מלשון לעשות רושם כלשהו) את האחרים

יכול להיות שהיא גם רצתה לעשות רושם כמו שאר הבנות ופשוט היא חשבה שזה הכי יפה?

להגיד שהיא באה עם כל הפשטות זה כנראה לא נכון. זה כנראה הרושם שהיא נסתה לעשות.

יא מלחיץ!דוסית גאה!

אתה רוצה להגיד לי שבנים נועצים בי מבטים???

(כל החצאיות שלי ארוכות...)[

עאלק דוס!

מסתכל על בנות!!!קורץ

וואי.. חמוד...=]]אביה =)

חח.. זה הייתה התגובה הראשונה שלי כשקראתי...

אשרייך!!!

^^^הסנה-בוער

אכלתם את הבנ"א.. סה"כ שיתף

חשבתי שאני פורש מהפורוםgolani

- אבל זה פורום כ"כ מעצבן שחייבים להגיב...

ולעניין:

"בנות, תלבשו חצאיות, כי ככה הבנים יידלקו עליכם, זה ממש משתלם".

ואי ואיהסנה-בוער

זה ממש לא היה המסר שלו, הוא סתם שיתף אותנו לרגע, טוב?

תרגעי, זה היה בצחוק.golani
חחחחח...פוטצקי
וואי.. איזה רעייםם.. כולה שיתף..אביה =)

חח.. כנראה שלבנים אסור פריקה...

זכותו לחשוב מה שבא לו.דאץ

גם אם דעתו הספציפית היא שבנות ישימו רעלות.

וגולני- תעשה טובה, דיי!!

אני רק העיר הערהפעימה

בס"ד

"לא צריך להיות לבושה בחמש מאות שקל"
גם חצאיות ארוכות לא זולות
בנים, רוצים לערוך לנו מגבית?!

תלוי איפה את קונה...talr123

תמיד תוכלי למצוא חצאיות ארוכות בפחות מ100 שקל.. פשוט אל תלכי לפרינס/ממנה/מקימי.......חיוך גדול

ויפות? ונוחות?פעימה

בס"ד

ותיקון לפדיחה למעלה: *אעיר.

אני קניתי חצאית ארוכה, נוחה ויפהtalr123

ב30 שקל.... הכל תלוי בכוח הרצון והרגלייםחיוך

יוו! תגלי לי איפה!פעימה
ב.ש- גמאני הגעתי למסקנה דומה רק מצד אחר..!-אחת ללא שם

בחג הגעתי למסקנה שאותו דבר זה אצל בנים-

תכל'ס אותי זה פשוט ריגש לראות בחורים שמתפללים בכוונה,

שלובשים חולצות לבנות..[ולא כל מיני סוגי כחול..=],

שלא מסתכלים כל שניה על המחיצה,ושבאמת רואים עליהם שהם הולכים עם האמת שלהם עד הסוףף!!

קיצור אז קחו גם את זה לתשומת לבכם.

"ומתוך שלא לשמה יבוא לשמה"[ככה זה הולך?]

תסתובבי בעיר בירושלים,דוסית גאה!

תמצאי חצאיות ארוכות בפחות מ100 שקל...

מרגש!! אשריכם=].בת מלך.
בדרך כלל חצאיות זולות לא כ"כ מחזיקות מעמד..אנונימי (פותח)
זה לא קשור לזול ולא זול, המראה לא צריך להיות מפוארהכולטובה=]

כ"כ.(זה גם נכון, לא צריך לקנות בשיא הכסף) אני עוד לא הבנתי את הבנות שלובשות ביום חול בגדי שבת.!!

גם בחנויות שהם לא המותג העכשוי זה יקר..אנונימי (פותח)
זה הדבר המעצבן בלהיות בנות-אנונימי (פותח)

את רוצה להתלבש נורמאלי?פתחי תארנק ותוציאי את מיטב כספך!

את רוצה בגד נורמאלי שישאר נורמאלי אחרי שתי כביסות?תשלמי..אבל הרבה..

סתם האמת שאצל בנים זה די דומה רק שאפשר גם להתלבש נורמאלי בלי לקנות יקר..

באמת-יש לי חברות שלא כ,כ יש להם כסף(..)והבגדים שלהם( ואני אומרת את זה בלי כונה להעליב ובלי להגיד מבחינת מה יפה עכשיו כי גם לפני מאתיים שנה זה היה נחשב ככה)היו מכוערים!!!!!!!

זה היה נראה כמו בגד שעבר את השואה!!באמת.כל אחד-גם מי שחושב שאני מגזימה היה אומר את זה.

אז אם למישהו יש קשרים עם מיליונרים..שיפנה אליי בבקשה..ססתתתתאם..

תגובה לכמה וכמה שהגיבו פה:ב.ש.

לא אמרתי את מה שאמרתי כדי שתתחילו ללבוש צנוע ודוס כי אז 'יידלקו' עליכן.

אמרתי את זה כדי:

א. לשבור את המיתוס שרק מי שלובשת בגדים יקרים ולא צנועים תזכה להערכה ותשומת לב ואילו מי שלובשת בגדים צנועים ופשוטים-לא.

ב. לעודד את הדוסות שבינינו. שתכל'ס...הן הכי שוות!

פעימה וטל~אנונימי (פותח)

לדעתי חצאיות זה משו ששוה להשקיע בו ולכן אני קונה בפרינס וכאלה מעל 100. כמובן שאני לא מחפשת ת'הכי יקר,כן?קורץ אבל מה לעשות הם שורדות הכי הרבה. עובדה.

וב.ש. אני מסכימה איתך לגמרי אבל עדיין חשוב לזכור שגם בצנוע צריך להשקיע ולהראות יפה. אני פשוט לא מבינה בנות שהולכות צנוע אבל מנסות להראות כמה שיותר מוזנחות כי ככה זה צנוע. ממש ממש לא נכון! המשימה שלנו, בנות, היא למצוא את הצנוע והיפה! בהצלחה! 

את צודקת בורדוב.ש.

אבל לבוש פשוט לא חייב להיות זנוח.

אינ מדבר על הסוג של הפשטות היפה. (קרי: האלה שלא עולים חמש מאות שקל.)

אוחח בנים בנים....יפואית ג-א-ה

מה  יהיה איתכם?

מה שלא  יהיה אתם תסתכלו....

נכון..אני מכירה כאלה..אנונימי (פותח)

אצלי בכיתה כל הבנות הדוסות היו נראות כאילו הם משחקות בסרט עלובי החיים.באמת בגדים מזעזעים.

אוף, תפסיקו להתנפל על אנשים.לולה=]

בס"ד

אני לא חושבת שבנות צריכות הלתלבש צנוע כדי שהבנים יסתכלו עליהן, בכלל לא. 

אני הבנתי ממה שהוא אמר שהרבה יותר מעריכים את הבנות הצנועות, זה לא שהן מושכות יותר תשומת לב והן יותר מושכות, אלא שפשוט יותר מעריכים אותן. הוא בא לחזק את ידי הבנות שמתלבשות צנוע למרות כל הקשיים- וכן, יש קשיים! זהו.

הערכה, ערכים, זה דומה. אני חושבת שזה בגלל שמי שיש לו ערכים והוא באמת מתנהג וחי לפיהם אז מעריכים אותו.

הרועה-נעמהה

אפשר בקשה מקור לזה שגם לבנות אסור להסתכל על בנים?

אוו.. מוזר...נועוש=]]!!

בס"ד.

דווקא תמיד, מן הסתם, כל הבנות שמתלבשות לא צנוע עושות את זה בשביל ההערכה של הבנים, לא?!!

אני לפחות, הייתי בטוחה שהצנוע לא מושך  וככה גם נראה שזה עדיין... (למרות שאני בעצמי מתלבשת צנוע!)..

אבל ב.ש.... מה אני אגיד'ך?

הלוואי שכל הבנים יהיו כמוך... ויעריכו את הבנות הצנועות..!!!

ולכל הבנות שפה- בארווור שצנוע זה הכי יפה..!! כשאני אומרת צנוע- זה לא אומר שמלה שענקית עליך מבת עין או לא יודעת מה, זה יכול להיות גם חולצה מהממת מ-zara שהיא שלושתרווה, סגורה, עדינה ולא אדומה או מושכת יותר מדי... עם חצאית ארוכה שחורה מלורד קיטש שעלתה 220 שקל...

כן... בגדים צנועים יכולים להיות יפיםםם!! ולא רק יכולים- אלא זה מה שהם.... והם גם יכולים בעוד איך, להיות יקריםם..!!!

חוצמזה, אני לא יודעת למה פה, בפורום זה נתפס כאילו רק חצאיות ארוכות זה צנוע... ברור שזה יותר צנוע... אבל לדעתי גם בחצאיות 4\3 שהן לא בהכרח מטאטא יש צניעות מסוימת... פחות מארוך... אבל צנוע גם, לא?!!

אנשים תהרגו אותי-אנונימי (פותח)

אנשים אם ראיתם מהדברים שרשמתי התנפלות , גם אני רואה את זה ככה - התנפלות!!!!!!!!!(לולה, הסנה בוער, אביה ועוד כמה).

ובקשר לזה שאמרתם שזה פריקה...נכון זו פריקה ואת הפריקה הזאת הוא רשם בפורום, בפורום הזה אפשר להגיב וזאת התגובה שלי!!!! (חוץ מזה שהוא רשם "מותר לבנים?" אז...)

דניאלה. יע - אני אישית מאוד משתדלת לא להסתכל על בנים , אז אני חושבת שאני דיי יצליח אם מישו יבוא ויאמר לי לא להסתכל על בנים....גם אם פה ושם אני טועה ומזיזה את העיניים לכיוון הלא נכון, אני לא יגיד הוא לבש ככה וזה לא צנוע וראו לו ככה וככה וככה....

אני יכולה להעיד על עצמי שאם תבואי ותגידי לי : תקשיבי ה' מרשה כל החודש הזה ללכת אם מכנסים לא תהיה מאושרת ממני... באמת אני מתלבשת צנוע לא כי אני רוצה אלא כי אני חייבת...

ולא מענינים אותי הבנים!!! אני לא ילבש בשבילם רעלה (דאץ, גולני)) מה ניראלכם שאני הבובה של חלון ראווה שלכם כל  מה שתירצו אני ילבש???

אני כ"כ שונאת שאומרים לי מה ללבוש כי בגדים זה מה שאני לובשת ומסתובבת איתם כל היום לא מי שאומר לי מה לילבוש...אני ממש שונאתתתתתת שמעירים לי על בגדים ויש המון שעושים את זה כל היום (מורות, רבנים-רבנים תשמרו על העיניים תראו מה אתם מלמדים אותם)* ואני סובלת את זה כל החיים שלי... וזה לא עוזר באמת רק כשאני יצא מכל זה אני ילבש מה שבא לי...

ב.ש -אני לא חושבת שבנים הם עיוורים אבל בנים הם בני אדם  ובנ"א יכולים להשתדל ולנסות לא להסתכל כל הזמן על הצד הרע של מה שבנות לובשות , תבין אני מכירה את זה וזה מעצבן פשווט נמאססס.

בקיצור אני יכולה לשבת איתכם שעות ולהגיד לכם את דעתי בנושא( אפרופו נושא מאוד מרגיז)אבל אני עדיין חושבת שזו בסה"כ דברים מאוד חיצוניים ורק אצל אנשים מסוימים (לא כמוני)זה מראה את מה שהם באמת , בפנים.

אני ממש מצטערת אם לא הבנתי אותכם, סליחה אם הדברים מבולבלים ולא קשורים אחד לשני. זאת הפעם השלישית שאני רושמת את החפירה הזאת(מודה זאת חפירה) אז תבינו אותי=] יללאה נסיים שנה טובה

לא נשמה לא התנפלתי חלילה וחס...דניאלה .ד.

הייתי פשוט חייבת להבין ממך כמה דברים!

שיהיה לילה מעולה לכולם.

לא הבנת את כוונתי.golani

אני הגבתי בצחוק, חלילה לי מלומר כזה דבר.

זה בגלל שבנים בנויים אחרת מבנות!אנונימי (פותח)

לבנות אין בעיה להגיד לעצמם לא!

לבנים זה הרבה יותר קשה.זהדבר שבנים עד גיל 120 צריכים לעבוד עליו.ואני ממש מעריכה בנים שעובדים על עצמם ומתגברים על הייצר שלהם!מי מעריך בן אדם שלא מנסה להתגבר על היצר?

אל תהיה עבד של היצר! "תהיה גבר"תשלוט בו!אל תהיה איזה אחד שאין בעיה לסחוף אותו!

תשלוט על עצמך-פשוט ככה.תשלוט על עצמך!

בנים לא להיעלב-כן?אני מקוה שלא חפרתיחופר..

אני באופן אישיאנונימי (פותח)

אף פעם-גם שהייתי בכיתה א' לא הייתי הולכת עם ארוך-בגלל שלא אהבתי.זה באמת לא יפה עליי

אז הייתי הולכת עם חצאיות שמכסות את הברך.גם זה מותר!

זה גם צנוע!לא חיבים מטאטא!

תודה! חיזקת! הלוואי שכולם יהיו כמוך!כפ"ד בנשמה

אני גם אשמח לדעת מהו המקור שלבנות אסור להסתכל על בנים.

מעצבן אותי שבנות צריכות להתלבש יפה! הם לא יכולות להיות כמו בנים ללבוש טי שרט מכנסיים וזהו? בלי התאמה?

חבל על הזמן שאנחנו משקיעות!

מי אמר שבנות צריכות להתלבש יפה?צחקן
כבוד לשלוכים..דניאלה .ד.

בנות צריכות להתלבש יפה!

יפה = מכובד ומכבד.

לבוש שישקף סדר ומראה טוב.. לא משהו שימשוך עיניים אבל מראה שאנשים לא ירגישו דוחה להסתכל עליו.

מראה נעים ומתאים!

אחרת זה סתם יהיה חילול ד' והמשפטים המוכרים של אנשים

"זה דתיים של היום.. חסרי טיפוח" (וכ')

זה שבן שם טישרט ומכנסיים וזהו זה לא תמיד אומר שהוא מסודר... אני מקוה שאני מובנת פה.

כ-ל אדם צריך להתלבש בצורה יפה (כמו שמוסבר לעיל) כי מן הסתם אם בן אדם יראה הומלס קרוע אנשים ידחו ממנו, וגם בלי קשר לחילול ד' זה א' ב' בחיים.

הסדר הזה.

מקווה שאני בעצמי הבנתי מה הכוונה שלכם.

המשך יומעולה!

אני עם בלה בלהאנונימי (פותח)
וטי שרט זה לא משו שדוחה..כפ"ד בנשמה
(כמובן שעם שרוולון)כפ"ד בנשמה
כי הם בני אדם.golani

בדיוק כמו שאתה רוצה לא להיראות מכוער גם הן רוצות.

וזה גם נטייה טבעית בבני אדם.

אוף זה כ"כ מעצבןן!איל!לי

בנים-אתם לא קולטים שזה קשה לנו להתלבש צנוע?! כל יום יש תהתלבטות הזאת עם החולצה צמודה מדי,החצאית קצרה מדי וכ"ו...אתם לא יכולים פשוט לבוא ולומר"תתלבשו צנוע ככה מעריכים אתכן יותר" זה לא יעזור! חוץ מזה שלא כל הבנות הן דוסות,מה לעשות?! אני למשל בחיים לא ילבש ארוך! בחיים! לא אוהבת ת'סגנון הזה סבבה? אז זה אומר שלא יעריכו אותי?! מה הקשר בכלל?!

זה לא לעיניין נשמה טובהדניאלה .ד.

אין לי ספק שבנים יודעים עד כמה קשה לבנות להתלבש בצניעות הם רואים בעצמם שהרבה בנות קשה להן בזה אז ממילא הם מבינים שקשה לנו.

והמשפט "צצלבשו צנוע ככה מעריכים אתכם יותר" זה במילים שלך נשמע הכרח אבל איך שב.ש. כתב את זה זה בלשון הצעה.!

הוא לא מר לך ילדונת מעכשיו את תהי דוסית.

הוא רק אמר מה הוא חושב, מה הוא מרגיש... ועוד משהו חמודה אני רוצה לראות אותך עוד תקופה בין אם היא ארוכה ובין אם לא, איך את תראי.

מעריכים אותך כי יש לך גם צניעות פנימית.. וגם כי את זו את!

ב.ש. הדגיש כאן נקודה מסוימת של ניעות.

זה לא אומר שמעכשיו תעשי מה שיאמרו לך.. אבל למה לא לשמוע דעות של אחרים או הצעות?

מבינה אחות?!

אל תקחי אישית זה מדובר בכללית לבנות שרוצות להראות בחוץ.

במבט חיצוני יש יותר הערכה לבת צנועה ופשוטה.

ושוב אני לא מדברת אישית אלייך.

קחי לעצמך את המסקנות הטובות בלבד.. זה מה שאני עושה!

ב"הצלחה לכולנו!!

תודה נשמה...אבל אני מבינה שהוא לא בא ואמר ליאיל!לי

תתלבשי צנוע..! אני מבינה שזאת סתם הצעה,אבל עדיין אני לא מבינה,למה שיעריכו אותי יותר לפני אורך החצאית שלי,לפני אורך החולצה שלי? שיעריכו אותי לפי הפנימיות שלי לא לפי הבגדים שלי!

כיום מסתכלים על החיצוניותדניאלה .ד.

וזה דבר ראשון. (מצד אחד לצערי)

כשאת רואה בן אדם מחשבה ראשונה שלך מה תחשבי עליו?

לפי הבגדים מה הרמה שלו, מה הסגנון, מה ה'דרגה' שלו מבחינה רוחנית וכ'.

במבט ראשוני צניעות גורמת לאחרים להרגיש הערכה.

בואי נדבר על דקה על ענווה.

ענווה זה דבר יפה.

למה אנשים אוהבים אנשים שלא מתגאים ואנשים שהם יהירים אז לא ממש אוהבים אותם?

כי ככה זה, צניעות משדרת בריחה מכבוד, מהתבלטות ואנשים אוהבים שאדם בורח מהכבוד ולכן נותנים לו כבוד.

מצד הצניעות של הבנות בנות שהן לא צנועות הן משדרות רצון לתשומת לב, למבט, במילים אחרות הן מתבלטות.

ולכן אלה שלא מתבלטות מעריכים אותן יותר

(חוץ מעוד סיבה- זה שהן שומרות על עצמן ומודעות לערך שלהן)

צניעות היא לא בשביל אנשים, היא בשבילנו!

בשביל המודעות שלנו שמעבר לבגדים/ גוף יש נשמה!!

שאותה צריך הכי הכי לטפח!!!

בד"כ מי שמטפח את אהבת ישראל שלו, זוכה לראות אצל אחרים את הנשמה שמעבר לחיצוניות!

ואני מדברת ממש עלינו הבנות.

לפעמים כולנו נוטים גם לשפוט אחד ת'שני בגלל בגדים. (ב.ש. לא שפט הוא רק אמר מה הוא מרגיש מהצד שלו)<---- הסוגריים כדי להדגיש שאני לא מדברת על ב.ש. עכשיו.

אז הבנו שיהיו כאלו שישפטו אותנו לפי חיצוניות ויהיו כאלו שישפטו עפ"י פנימיות אבל צניעות זה לא בשביל אותם אנשים שישפטו מבחוץ אלא בשבילנו, שאנחנו נזכור שיש לנו נשמה בפנים והיא העיקר. והיא יפה לא פחות ואפילו יותר מהחיצוניות.

תודה דניאלה..=]איל!לי
לבנותאנונימי (פותח)

לבנות קשה להתלבש צנוע ולבנים יותר קשה לשמור על העיניים שלהם.כל אחד יש לו על מה לעבוד..

מי לא? זה פשוט מעצבן!כפ"ד בנשמה
למה, זה די נחמד בגדים יפים, לא נראה לך?...הכולטובה=]
יווווווווווווווווווו איזה כיף לי!!!!!!!!!!ב.ש.

תראו כמה תגובות יש פה!!!

איזה כיף לראות דיון פורה כזה שאני פתחתי אותו.

אשריכם ישראל!.

ממש ככה! גמאני חושבתדניאלה .ד.

כל הכבוד ב.ש.

טוב..תל-אביבית

אני גם רוצה להגיב!!

דבר ראשון- גם אח.. כתב דבר דומה ממש לפני כמה זמן.... סתם, זה פשוט עלה לי..

ובאמת שאני מבינה את זה! ככה זה גם בהפוך- כ"כ הרבה יותר מעריכים בנים שלא מנסים לעשות 'פוזות', כל-כך!!

ואני ממש מסיכה עם כפ"ד בנשמה- אני לפעמים פשוט רוצה לשים על עצמי טישרט ואיזה חצאית, וזהו, בלי להתחיל להסתבך!!- לא בקטע הרע, אלא פשוט, פשוט. וזה ממש מבאס לפעמים שצריך כ"כ להשקיע בלבוש (לא עד כדי כך, אבל צריך..). זהו.

אוי, ובקשר לחיצוניות- אני ממש חושבת שחיצוניות זה דבר שמראה על הפנימיות. לא תמיד, וברור שיכול להיות בן אדם שנראה חילוני והוא בפנימיות בעצמו מקיים מצוות והכל, אבל אני אומרת שבכלליות, ברוב המקרים- (ולכן זה גם קורה לנו- שאנחנו שופטים לפי החיצוניות)- ברוב המקרים הלבוש אומר הרבה מאוד על הבן אדם שעומד מולך. אין מה לעשות.

בעיקר בגיל שלנו- מה, אתם לא אוהבים להתלבש "על פי הסגנון שלכם"?

אז מה אתם מקשקשים שהלבוש לא אומר כלום? הסגנון זה משהו בפנימיות, לא רק טעם בבגדים!

הלבוש זה הסיגנון שלי! אז זה הרבה מאוד ממני!

וגם אם אני לפעמים לא לובשת משהו שהוא בדיוק בסגנון שלי (ואני לא מאמינה שזה קורה הרבה..) אז גם זה קצת קצת ממני- כי עובדה שאני לובשת את זה...

ככה זה אצלי לפחות.

זהו.

אמרתי את דברי.

בנות, שאלה:ב.ש.

אם כבר מה שתל אביבית אמרה...

שאלה אליכן בנות.

הפוזות של כל הבנים באמת מרשימים אתכן?

(שלא יעשו לי עכשיו בלגן...השאלה לא נועדה כדי לברר הלכה למעשה)

(הפעם הייתי מספיק חכם להודיע על זה מראש לפני שיהיה כאן שירשור התקפות) קורץ

האמת היא שלא.מיטל

זה יותר "חח תראו איך הוא מנסה לעשות פוזות"

אבל זב לא אומר שגם השקטים שיושבים בצד ולא עושים כלום מרשימים.

צריך לאזן..

אני אישית ש-ו-נ-א-ת בנים פוזאיסטים!איל!לי

אבל כן,מה לעשות שהפוזות מרשימות לפעמים..אלא אם כן הוא לא עושה צחוק מעצמו..!

פוזות?!דניאלה .ד.

חחח תגדיר לי מזה פוזות של בנים?

לעשן ליד בחורה? להרים גלגל של אופניים בנסיעה מהירה.?

לצעוק כפרע נשמה חיים שלי??

פחחח.. מבחינתי כשבן אדם עומד מולי ומדבר (בד"כ) בשיא הטבעיות שיש, זה מה ש'ידליק' אותי.. לא בקטע של ה"נדלקתי" אני מאוהבת אלא בקטע של איזה בין אדם איכותי עומד מולי..

עכשיו, הגעתי כאן בקטע פתוח בשביל הדיון כי הוא כ"כ יפה!

אדם שיש לו ערכים, נימוס, אינטלגנציה, הערכה כלפי הזולת, נתינה ועוד...

זה בשבילי 'פוזה' אמיתית.

ולא פוזה של להראות "הנה אני גבר" כי את זה רואים לבד מהמעשים, מהגישה.

גם מהצד של הבנות!

זה באמת מה שיפה כאן.. לדעת איך להגיש 'פוזה'

(באנה שלא יתחילו כאן לעשות פוזות על בנות בפורום.. ולהפך, סתם! זה בשביל השיחה.)

מקווה שזה הובן.

לילה טוב!!

מסכימה עם דניאלה... אבל בנים- ולא לקחת קשה-נועוש=]]!!

בס"ד.

אתם תמיד יוצאים מזה דפוקים עם הפוזות שלכם....=]

מרשים?! ממש לא!!!ד"ר אריק

בס"ד

אתם סתם עושים מעצמם צחוק!!!=]=]

בלי פוזות! כשבנאדם מי שהוא באמת, זה הכי מדהים בעול.בת מלך.

ם.. אבל באמת!! בלי לשחק'ותה - בכל הבחינות.

שב עם עצמך רגע ותחשוב - וואלה, כמה דברים בחיים שלי אני עושה בגלל שבא לי להיות כמו בנאדם אחר, או כי "מה החברה תגיד".. וזה כ"כ לא נכון לחיות ככה.

ללכת עפ"י האמת שלך. עפ"י מה שאתה באמת. אבל באמת!!

שנזכה..

ושוב...תל-אביבית

דבר ראשון- כשעושוים פוזות- בנות פשוט רואות את זה!! הן קולטות מיד שזה בשביל פוזות...

ואני פשוט לא סובלת את זה!

כשבישב"צים לפעמים (ובאמת לפעמים, מי שמכיר אותי- שלא יחשוב אני לא יודעת מה..) בנים אומרים דברים רק כדי...  אז אותי אישית זה פשוט מ-געיל!

כנ"ל.. שונאת שעושים פוזות!רעות :)

זה ממש לא מרשים!

ובאמת אם אתה מנסה לעשות פוזות רואים אתזה.. [<< אני מדברת בכללי,גם לבנים וגם לבנות]

אתם סתם עושים מעצמיכם צחוק..      

אשכרה!!! רעות.. ממש נכון!ה!2ה 2!2ה
וואוווווווווווווווב.ש.

אתן יודעות כמה בנים לא יודעים את מה שאתן אומרות???

וזה כל בת לא נמשכת לפוזות או רק הערכיות? 

כמעט,נושי104

יעני פוזואיסתים סתאם יורדים עליהם, אפ'חד מהם לא באמת מרשים אותנו..

מי שראוי להערכה, ולתשומת לב, יקבל את זה גם בלי פוזות...

גם אני לא בקטע של פוזות...כפרעלייך!!=)

מה מרשים בזה?! -תהיה אתה עצמך!

אוי אבל אל תפסיקו פתאום!*#&למה?!*#&

היי בנים, לפי מה שידוע לי- אף בת לא מעריכה דאווינרים!

אבל בחיית, זה חלק מהעולם שלנו, צריך שיהיה לנו על מה לצחוק-לא?..

ובקשר לנושא הראשון- יש הלכות, והצניעות, באה בשבילינו!!!

מי שמתלבשת צנוע רק כשהיא עם בנים- טועה!!!!!

ברור שבערב שינה עם חברה אני לא אלבש חצאית ארוכה, נכון?

אבל  צניעות, ופה נראה לי זה ההבנה הבסיסית- זו מידה בנפש!!

לפעמים זה נתפס כמשהו חיצוני, אבל זה לא!!! צניעות זה הרבה מעבר לבגד ולדיבור- זה משהו פנימי שבא אחרי עבודה על המידות, ולא שיכנוע עצמי שחצאית ארוכה זה באופנה!

ב.ש. אני לא חושבת שזה כל בת לערכיות..דניאלה .ד.

זה ממש תלוי אני מניחה שיש לך או שהיה לך חבר או שתיים אם לא יותר שאהבו בנות שזורמות על הרגע הראשון ושעושים עליהן 2 וחצי פוזות וזהו הן בידיים שלך!

יש ויש תלוי עד כמה בן אדם מתקדם בחיים ומבין שפוזות זה לא הכי מרשים ותלוי אם הבן אדם חיצוני יותר או פנימי יותר.

וכן אני יודעת כמה בנים לא יודעים את זה..!

ילדי פוזות! יש הרבה כאלה (וגם היו בעבר) בשכונה שלנו עד שהם גדלו וקיבלו שכל!

סתם כולם נשמות..! כשגודלים מבינים.

זה מזכיר לי סיפור כזה שאחי סיפר לי שכשהוא היה בגיל ההתבגרות אז היה לו חבר אחד שנסע עם אופניים וכלו היה נראה ערס עם צמיד ביד ונוסע בלי ידיים על ההגה.

היו מלפניהם כמה בנות אותו חבר של אחי בא לאחי לומר לו שלום בשיא הפוזה ונסע במהירות.. "אהלן אחי ממצב גבר?" (משהו כזה)

פתאום הוא מצא ת'צמו בתוך עמוד חשמל וחצי רחוב צוחק עליו

מסקנה: לא תמיד כדאי להתחיל עם החוש הפוזאיסטי חחח! (סתם בצחוק, העיקר שהבנתם ת'סיפור!!)

יומעולה! לכולללם.

לא כולן, בדיוק כמו שלא כל הבניםאורושקוש

נמשכים לבנות צנועות.

אהאה!דניאלה .ד.

השאלה איזה בן זוג/ בת זוג (תלוי במין) היינו רוצים? מאיזה צד..

אלו או האלו.

פוזות? תלוי איזה.כפ"ד בנשמה

אישית אני חושבת שפוזות זה אינסטיקנקט של מין אחד לעשות בהמצאות המין השני. גם בנות וגם בנים וכן זה מגעיל! במיוחד האלה של הבנות! אבל כל אחת מה שמדליק אותה. זאתי שרוצה תלמיד חכם אם היא תראה מישו שעושה פוזה על מה שהוא למד היום- זה יעבוד עליה. מי שמחפשת את זה עם הלב הטוב-תתמוגג לשמע סיפורי הקו לחיים.. וזאת שרוצה להיות במרכז החברה(ריקנית)- יעבוד עליה אחד שעושה פוזות-מה שאתם התכוונתם.. ויש אחת טיילנית- שיעניין אותה מי הולך ראשון.. וכו וכו..

ולפי דעתי כמעט כולם עושים פוזה עם הם רואים מישי\ו שמוצא חן בעיניהם.. עם מישו מצליח לעצור בעצמו? אשריהו!..

אז את אומרת שפוזהדניאלה .ד.

זה כל דבר שהמין השני עושה וזה מוצא חן בעיני?

אני לא חושבת.. כי יש הרבה דברים שאנשים עושים וזה מוצא חן בעיני ואני אוהב את זה בלי קשר לאדם עצמו וזה לא פוזות.

פוזה זה למשוך תשומת לב בדרך.. אויי קשה לי להגדיר, אולי בדרך לא מקורית?

או דרך מוזרה? או דרך שקופה שהוא רוצה תשומת לב ממנה?

אני לא חושבת שת"ח לומד ואז עושה פוזות על מי שהוא יוצא איתה.

ואומר לה "למדתי ש..." אלא מפתח איתה שיחה שמשם תזרום עד לאן שצריך.

או אפילו לא ת"ח אלא אדם שאפילו לא לומד ומתחיל נושא שיחה על מה היה היום בחדשות זה לא נקרא פוזה.

זה נקרא 'נושא שיחה'.

מקווה שזה הובן.

עש משהו במה שכפ"ד אמרה, תאמת...תל-אביבית

אבל גם במה שדניאלה...

אבל אולי באמת צריך להגיד את זה בברור, שכולם ידעו- פוזות זה מגעיל!!!

מה הקשר שהעלו את זה עכשיו לכותרות???דוסית גאה!
לאו דווקא מושך תשומת לב..כפ"ד בנשמה

אלא משו שרוצה למשוך\ לשאת חן.. ולא מתנהג כרגיל. זה דעתי.

--ניגונים

אני גם חושבת שפוזות זה דוחה.

לי ולחברות שלי יש קטע כז,ה כל פעם שבנים מנסים לעשות פוזות,

מיסתכלים אחת על השנייה ולוחשים:

אלה אנשי דאווין.

ואז להיתפקע.. אבל ברצינות, אם אני הראה בן שרואה חיה ואומר לחבר שלו,

תיזהר לא לדרוך עליה, ואז ירים אותה לצד כדי שעוד אנשים לא יהרגו אותה בטעות--

זה יעשה עלי רושם, של איזה בין אדם טוב ואיכותי.

כשבנים עושים פוזות אני חושבת איזה איש ריקני, חסר תוכן.

בנים, קחו ת'עצמכם בידיים.

יש הרבה בנות כאלה, גם כן!הכולטובה=]
אהבתי ממש נכון!-משה ר-
תאמת שגם אני שונא פוזות-משה ר-

זה מגעיל ביותר....

בכלל לא צנוע שככה בן כותב את דעתו בנושבפורום מעורבאנונימי (פותח)
גמאני רוצה להגיב.. ;))ה!2ה 2!2ה

בעע.. אני לא סובלת לראות ילדים שנסחבים אחרי החברה.. כ"כ עצווב!!

יש לי חברה שהיא מ-מ-ש השתנתה לרעה!! וזה כ"כ עצווב לראות אותה..

וגם הייתי בסופרלנד לפני כמה זמן ואז ראיתי חבורה כזאתי של חברה' שבאו ממשפחות דתיות חנוקות ועכשיו כאילו מורדים כזה..

ואז היה איתם ילד גם מהיישוב שלהם אבל הוא עדיין לא ממש הדרדר... עדיין נשארו לו הכיפה והפאות..

ופשוט ראיתי איך הוא מנסה ליהיות קול בכך שהוא ניסה לעקוף בטורים ולקלל.. ופשוט היה לי בא לצרוח עליו שיפסיק!! ושיחזור ליהיות נמורמאלי..

זה היה כ"כ עצוב!!

אז קיצר.. חברה.. תשתדלו ליהות מה שאתם באמת..

המון בהצלחה ושבעז"ה יהיה טוב..

-גמרתי..-

אוך... בדיוק היום...תל-אביבית

חזרתי מהסניף ובדרך פגשתי חברות שלי מהכיתה.. וזה היה ממש עצוב לראות לפחות בת אחת שהבית שלה ממש חזק וזה, והיא הסתובבה עם בנים וזה..

די, די...אביב

די לבחון את האנשים, זה מגעיל ומסריח..

בחייכם,

אני יודעת שזה דבר שקשה, וואי וואי כמה קשה להפסיק לשפוט, אבל בחייכם, לפחות תנסו לא לפרסם את המחשבות הביקורתיות שלכם!!

אני מנסה לעבוד על זה, באמת שימו לב איך אתם קוטלים ת'בנאדם שכו-לה אתם מכירים ת'רקע שלו וראיתם אותו באיזשהוא מצב..

קודם כל, בינינו, מי מעולם, מעולם לא עשה פוזות?? בחייכם, לא מכירה אחד כזה. מה לעשות, כמו שקשה לא לשפוט ככה קשה גם לא להביא את עצמך לצד הנשפט.

דבר שני,

אני רוצה לספר לכם על עצמי, שנה שעברה עשיתי מהפך א-ד-י-ר וקשה בטירוף בחיים שלי,

וכנראה גם לא הבהרתי אותו בחכמה לסביבה.

בכולופן, כו-לם, כולל החברות הכי קרובות, "ידעו" כביכול שהכול זה סיפור של לחץ חברתי וכו'..

כולם כבר יודעים עד כמה זה היה ההיפך מלחץ חברתי. כמה התהליך שלי היה עמוק ופנימי ומסובך, יותר מדבר שיכול להיגרם מלחץ חברתי. (רע, יענו, לפי ההשקפה הדתית.. לא הייתי בחברה מאוד דוסית... בלשון המעטה..)

בחייכם, אנשים, אתם לא מכירים ת'בנאדם באמת? אל תשפטו אותו. לשפוט זה לא טוב גם אם אתם חברי נפש (או, תסלחו לי, חושבים שאתם חברי נפש..), אבל כשזה - "ילדה מבית טוב שמסתובבת עם בנים" (וכד')?? בחייכם, מה אתם כבר יודעים עליה??

כולנו יודעים כמה אנחנו רוצים לצאת מהשפעה רעה של החברה, למה אנחנו שופטים אנשים ש"נפלו"??

בחייכם, תנסו להבין איך אתם אשכרה רוצחים אנשים, פשוט רוצחים, על סמך כלום כמעט...

מי מאיתנו לא סבל מזה שהוא ידע שמתלחששים עליו מאחורי הגב?? ולמה זה נראה כאילו בעיניכם התמודדות של אדם ש"זורק" יותר פשוטה חברתית מאשר של אדם שמשתדל להתחזק מבחינה דתית??

מקווה שהבהרתי את הנק'.

בבקשה, בבקשה תנסו להבין ולקבל את מה שאמרתי, אני כותבת משארית דם ליבי...

קיבלתי...תל-אביבית

דב רראשון- צודקת, באמת אני לא הייתי צריכה לכתוב את זה ככה בכזאת צורה.. וכן יש מה "לדון אותה לכף זכות" או איך שלא תקראי לזה..

אבל בכל מקרה- סתם, זה ציער אותי שראיתי שהיא התדרדרה...

שלום לכולם..אנונימי (פותח)

רציתי לשתף..

אני אישית כל פעם שאני רואה בן/בנים אני "מסובבת" ת'ראש וזה לא שאני מחפשת..ובאמת אינלי מושג איך לצאת מזה..

אשמח לתגובות..

תכל'ס....אנונימי (פותח)

שאף אחד פה לא יספר לי סיפורי סבתא....

מי ביננו לא עושה פוזות? תכל'ס..קורץ

כולנוווו!!!!!!! ללא יוצא מן הכלל עושים פוזות ברמה כזאת או אחרת..

ודיברתי על זה עם חברים גם כאלה שנחשבים לצדקים  ביותר,

וכוווולם סיפרו שגם אצלם קיימת החולשה הזאת!

פשוט יש כאלה שעושים אתזה בצורה בוטה ובולטת, והם הדוחים.

ויש כאלה שמנסים להתרחק מהפוזה או לפחות עושים פוזות שהם לא בפוזה.. (שזה הפוזה הכי טובה..קורץ)

ולידם יותר נעים להיות...

מישהו סיפר לי שהוא היה בפורים באיזה מקום והקטע שם זה היה להגיד שאסור לעשות פוזות.. ושכולם פה עושים פוזות על הבנות וכו' ואחד החבר'ה שם שניגן בגיטרה זרק אותה (בגלל הפוזה) אז מישהו שם אמר לו ש... לנגן בגיטרה זה פוזה ולזרוק אותה זה גם פוזה אז עזוב אותך.. תעשה מה שמתחשק לך ותתפלל לה' שיעזור לך להיות אמיתי עם עצמך..

קיצר..... חיים טובים ומאושרים! וסליחה עם חפרתי....

או יותר נכון^אנונימי (פותח)

יש כאלה שהפוזה שלהם לא הולכת ואז הם סתם ניראים דבילים..

חבל שלא 'צעקת' עליו. (על ה"ילד יישוב")מקווה לטוב

אולי זה היה מראה לו את העליבות שבהתנהגות הזו. זה היה יכול לפעול עליו חזק.

--- "הוכח תוכיח...- ולא תישא עליו חטא".

מעניין מה היחס בין כמות הבנים שהגיבו לבין כמות המרווין42

בנות שהגיבו... נקודה למחשבה.

כמו היחס בין בנים לבנות בפורוםהרועה
לונכון.. בנים כמעט ולא הגיבו כי זה שירשורכפ"ד בנשמה

שמתיחס יותר לבנות..

בדיוקק..אביב

ולמה בכלל זה משנה??.... קורץ

אני ב"ה לא בקטעים האלה..מרים מייזל

אבל סתם שתדע שממש לא כל הבנים כמוך.. יש בנים שאתזה הם מחפשים..!!!
ד"א מישהי יודעת איך מחליפים את השם שלי??!!?? בפורום..!!??

בן כמה אתה ב.ש ?מה רבו
וואי ב.ש. אהבתי מה שכתבת -נאוה-
אבל אני רק אוסיף...-נאוה-

שלדעתי, לא בהכרח צריך להתלבש בלבוש הכי דוסי או הכי "מטאטא" והכי פשוט וכו...

אפשר להתלבש יפה וצנוע.

אבל אני מסכימה בקטע שככל שבחורה מכבדת את עצמה יותר, ומתלבשת יותר צנוע , ככה מכבדים אותה יותר.

( נראה לי ככה, לפחות)

כשבן עושה פוזות למישהי או סתם ברחובשונמית

זה עושה לי ממש איכס. אנשים צבועים זה מכוער.

שהוא מחייך אליך ברחוב עם הסיגריה ביד ובבית הוא הורג את אחים שלו במכות וצורח על ההורים שלו.

אני אפילו לא מסתכלת על אחד כזה, ואם כן אז בבוז.

ואני לא חושבת שבחור יפסיק לעשות פוזות כי בנות ככה לא מעריכות אותו!

זה גם סוג של פוזות...

הוא צריך להפסיק כי הוא מבין שזה לא שייך. שאין לו מה להתעסק עם זה.

ובעניין של הבגדים-

לבנות היום ממש קשה ללכת צנוע- בחנויות הבגדים ממש לא צנועים, החברה מעודדת פריצות אבל אני לובשת צנע בשביל עצמי.

צניעות זה ממש לא להיות מכוער!

זה פשוט להעריך את עצמי ולדעת שהגוף שלי הוא שלי ואני לא צריכה שיעריכו אותי בגללו.

מישהי שלבושה לא צנוע מוזילה את הגוף שלה. 

בטח כולם שמעו על המשל של הטופי- שאף אחד לא יאכל סוכריה שכולם מיששו  אותה ונגעו בה.

לכן, אף אחד/ אחת לא ירצה להתחתן עם מישהו שהעבר שלה ממושמש ושכולם נגעו בו...

זה היה ארוך...

חג שמח.

צריך להבין שיש הבדל מאוד גדולאנונימי (פותח)

בין אנשים ש"עושים" פוזות, לבין אנשים שעושים את מה שהם מרגישים!!!

יש אנשים שעושים כל מני דברים, לא בגלל שהם מנסים לעשות דווקא או מנסים להרשים מישהו...

גם בלבוש זה ככה, יש בנות שלובשות מה שבא להם ולא משנה להם מה החברה חושבת אם זה ארוך או אפילו קצר מידי.

בדיוק!יפואית ג-א-ה

האורך של החצאית שלי לא קשור בכלל לפוזות או לא....

זה מה שאני אוהבת..

בלי קשר לבנים!

123 תגובות?! וואו!! בקיצור-על מה הויכוח??מתו"ש

בס"ד

ואגב-אני לא הולכת עם חצאיות מטאטא כי זה לא נוח!!! תנסה אתה ללכת עם בד שתקוע לך בין הרגליים ומכביד עליך... שונאתת חצאיות, שיא הלא נוח.

וכשזה יהיה במוגה תאהבי את זה?????????????אנונימי (פותח)
התכוונתי במודהאנונימי (פותח)
שונאת את משל "הטופי"*#&למה?!*#&

אני אישית שמעתי אותו בגרסת "העגבניה בשוק". אבל הרעיון נשאר ואני רק רוצה לומר- אנחנו ל-א מוצג למכירה!!! לא טופי ולא עגבניה!!!! אז די עם המשלים הרדודים האלה שגורמים לי להרגיש כמו סחורה!!!!!

מה זה צריך להיות?!? אני משובחת יותר אם פחות נגעו בי?!

יאללה יאללה... מספיק, זה פוגע!!

צניעות זה לא בגלל שככה הבנים שירצו לקנות אותי יסכימו לשלם עליים יותר!!!!

איזה  משל מגעיל!

(סוף פריקה)

מה זה קשר!!!??!?!mor_1116

הכל עניין של טעם!

ואם יש כאלו שאוהבים להתלבש ב500 שקל, ויש להן את האפשרות,אז הן לא מכבדות את עצמן?

איפה זה כתוב שצריך להראות כמו מטאטא בשביל שתחשב דוס?, הכל עניין של גישה ושל סטיגמות..

להיות דוס-זה פנימיות לא חיצוניות!

נכון...אביב

זה מה שאמרתי...!!

שחלאס להסתכל על החיצוניות....

אימלעע!!! אוקיי... בנים דוסים מעריכים פי מיליון...=]רות[=

אבל.. מה אתה חושב?!?! 

מי בכלל רוצה שדוסים יסתכלו עליו???

חוצמזה, מי אתה שתטיף מוסר לבנות?!?!?!

טוב, תזהרו לא להרוג אותו,שואפת למעלה..!

גם אם את לא מסכימה איתו, יש דרך וצורה לומר דברים.

אפשר להגיד את זה גם בצורה יותר נעימה..  "דִּבְרֵי חֲכָמִים בְּנַחַת נִשְׁמָעִים" (קהלת,ט,יז)

סה"כ הוא התכוון להגיד את  המחשבות שלו בשביל לחזק את הבנות שהולכות ככה.

בסופו של דבר אם את רוצה להתחתן עם דוס, אז את רוצה שדוס יסתכל עליך..

מצטערת אם פגעתי..

שבוע טוב ומועדים לשמחה!

בציפיה לישועת הכלל והפרט!

צופיה.

תודה צופיה.ב.ש.

ותודה לכולם על הדיון הפורה.

לכל הבנות-סתם שתדעו.ב.ש.

שמעתי את מה שכולכן ללא יוצא מן הכלל אמרתן..שאתן לא סובלות דאווינים וממש לא מתרשמות מזה.

לאחרונה יצא לי לעקוב אחרי התופעה הזאת והתברר ש......אף אחד מהבנים לא מודע לזה!!! הן תיאורטית והן מעשית. וזה דברים שראיתי ושמעתי!

זה מדהים!! שתי עולמות שונים, שתי צורות חשיבה שונות לחלוטין.

^^חחח....(=אני=)

חלק מהבנות פה קצת היגזמו כי אין כזה דבר לא להתרשם מפוזה!
אני יתן סתם דוג': אני וחברות שלי נעבור ברחוב ונראה מישו רוקד ברייקדאנס (סתם זה מה שעלה לי בראש הרגע) יש מצב גדול שאני יגיד לחברה שלי " תראי איזה פוזאיסת הוא סתם רוצה צומי " ובלב מה שיקרה זה שאני יחשוב שיוואוו איזה מהמם זה הלוואי שאני ידע את זה או לחפחות אחד מהאחים שלי.....

וזה כן עושה משו.......

וזה נורא תלוי ברמה של הפוזה=]

מסכימה אם מתוקה שכזאת..כהניסטית!

ובנות שמתלבשות צנוע בשביל שיעריכו אותם בכלל לא שוות את ההערכה הזאת...

ויש המון כאלה....

ואני גם לא חושבת שכל הבנות מתלבשות לפי איך שיסתכלו עליהם לכל אחת/אחד כיף להיראות טוב בשביל עצמו וללבוש בגדים יפים ונוחים שהוא אוהב...

אני לא ילך עם חצאיות ארוכות בשביל שיעריכו אותי ולא עם קצרות ממש כדי שיסתכלו עלי... =]

ב.ש >אביב

לא הבנתי, מה רצית בעצם לומר בהודעה האחרונה שלך??

יענו שהבנים לא מודעים לזה שפוזות לא מרשימות אותנו??..

>>>>נמלה

כהניסטית- לדעתי עדיף שבנות ילכו צנוע בשביל שיעריכו אותן ובשביל כל מיני סיבות אחרות מאשר שילכו בצורה מאוד לא צנועה  (במיוחד שצריך כבר להבין שכשבת הולכת לא צנוע, את לא פוגעת רק בעצמך אלא גם במי שמסתכל עלייך ועלולות להיות לו מחשבות לא טובות.. כך שיש לזה שבת בוחרת ללכת צנוע\לא צנוע גם השלכות על הכלל.. -ואני אומרת את זה בתור בת-סתם נק' למחשבה..), כי זה בכלזאת ההלכה "ומתוך שלא לשמה יבוא לשמה" בע"ה..

וחוצמיזה באמת תרגיעו קצת...

חג שמייח לכל עמ"י

ב.ש בן כמה אתה.??מעייני*

מאוד חיזקת אותי עם מה שרשמתת תודה..
אשרך שירבו כמותך בישראל..~~

נמלה -אביב

יש משו בעניין הזה של להשפיע על הכלל,

אבל אני לא לגמרי מסכימה עם ה"ברור שעדיף" שלך.. כי זה הכל עניין של השקפה וסדר חשיבויות....!

איזה כיף לי שזכיתי לחזק אותך.ב.ש.

אני בן 17 וחצי.

בדיוק!ב.ש.

בנים ממש ממש לא מודעים לזה.

הם חושבים שזה ממש מרשים אתכן.

טוב, הם די דבילים.... XDאביב
כל אלה שאומרותtalr123

שהן הולכות לא צנוע לא בגלל האופנה אלא בגלל שככה הן אוהבות וככה נוח להן וכל מיני כאלה- אין לי מושג איך נראים בגדים שלכן, אבל זה מוזר שאיך שגזרה גבוהה, למשל, נהייתה באופנה, פתאום לכולן זה נהיה נוח והן אוהבות את זה, ובעוד שנתיים כשהאופנה תשתנה, אז גם הטעם האישי יישתנה........

מקווה שהובנתי....

ואני ממש לא התכוונתי לפגוע באף אחת!!! (וברור שגם אני מושפעת!)

ועוד הערה אחת- חצאית ארוכה ורחבה הרבה יותר נוחה מחצאית קצרה וצרה...........

חג שמח!

היי -אביב

טל!!

זה ברור למה זה ככה -

עד שזה נכנס לאופנה בכלל לא חשבתי עלזה... לא היה לי בראש את הרעיון ללכת ככה!!!

ועכשיו כשזה במגזינים והכל אתה רואה כמה זה יפה.. (בעיני!) והולכים ככה... זה די ברור...

הבנת?

איאווו!! אין סיכוי אני אלך עם גיזרה גבוההמתו"ש

בס"ד

לדעתי זה ממש מכוער ושתקפוץ לי האופנה.... בסדר, אני משתדלת לא להראות כמו מישהי מוזנחת או משנות הקוקוס (כמו שאמא שלי קוראת לזה) אבל אני לא הולכת קצר כי זה באופנה, באמת באמת כי ככה נוח לי ומי שלא מאמין זבש"ו....

לא יודע כמה גזרה גבוה זה באופנה אבל..שמוליק פיין

זה מכוער אף בן לא חושב שזה יפה אז אם כבר אתן הולכות עם האופנה לפחות תדאגו שבנים יאהבו את זה..ותאמינו לי שאנחנו הכי אוהבים ת'בנות שמתלבשות צנוע ויפה הבנות שמתלבשות כמו לאדע מה פשוט מראות זלזול בגוף שלהן ובעצמן..!

אוקיי....אביב

כל אחד ומה שהוא אוהב...

ואני משתדלת לא להתלבש בשביל הבנים!!!

נראה לי אני צריכה לפתוח סקר...מתו"ש

בס"ד

בנים-נראה לכם כל הבנות לפני שהם יוצאות מהבית עומדות מול המראה ואומרות לעצמם "את זה הבנים יאהבו, את זה לא.." וכו?! צאו מהסרט דחוף!!! צוחק

זה היה בשביל הדוגמה........talr123

ולמה הפסקת ללכת עם משו שלפני שנה היה יפה על אותה הדוגמנית בדיוק? ובעוד שנה את כבר לא תלכי עם הבגדים שאת הולכת איתם עכשיו?

מדברת אלי? כי אני לא.מתו"ש

בס"ד

אני הולכת עם בגדים גם מכיתה ו'

לא בקטע הזה...talr123

גם אני לא הולכת עם בגדים מכיתה ו'... אבל את הולכת עם בגדים שהיו באופנה, נגיד, לפני שנתיים? ועוד שנתיים את תלכי עם בגדים שבאופנה עכשיו?

ב.ש..!!דוגריתת

וואי תשמע.. הצלחת לרגש..!!! באמת. לא יצא לי לראות הרבה שחושבים כמוך.. ושעודד אומרים  את זה.. אז אני מצדיעה לך... ואני גם אשמח לדבר איתך באישי..=]

לכל מיש אהבה ת מה שב.ש. כתב>>תל-אביבית

דבר ראשון- תראו כאן למטה- יש כאן משהו שאח.. כתב באותו עיניין, וזה ממש אבל ממש מהמם..

.

דבר שני- ב.ש.- כתבת " ופתאום ראיתי אותה שם בין כל ה"דוסיות" (יחסית) של התחנה שהן עצמן עם לבוש לא מי יודע מה והיא עם וואחד מטאטא הכי דוסי בעולם."- סתם צריך לדעת שלא כל אחת שהולכת עם מטאטא היא באמת דוסית... אצלנו באלפנה יש בנות שסתם הולכות עם חצאיות עד הרצפה, והן הכי רחוקות מלהיחשב "דוסיות", אז, סתם... אבל בעיקרון, אני מסכימה איתך, וכן בד"כ הבנות עם המטאטא הן הבנות הדוסיות.. למרות שגם חצאיות שלושתרבעי לפי דעתי זה גם דוסי..

מה שאח.. כתב:

פריקה!! משהו מהלב, באמת...
כן, אני יודע שיהיו כאלה שלא יאהבו ת'קטע הבא, שיהיו כאלה שיגידו שזה לא צנוע,
ושיהיו כאלה שיגידו שאני מבלבל ת'מוח. אבל זה לא. זה פשוט לא.
נמאס לי לראות בנות שמתלבשות לא יפה, כאלה שדורשות צומי ע"י הביגוד וכדו'.
די, בנות. תתלבשו י-פ-ה. תראו מה אתן שוות. באמת.
...קודם כל אציג את עצמי. בחור רגיל, פשוט, כמו כולם.
יענו הבחור הבא שאת/ה רואים ברחוב?...
יש מצב שזה אני. ממש.

מה שרציתי להגיד זה ש:
אין על הבנות הדוסיות, פשוט אין!

בטח עכשיו אתם לא מבינים מה אני רוצה,
אבל ת'כלס, המשפט הזה כ"כ נכון. כ"כ.

הצניעות, אין זה פשוט מדהים. מ-ד-ה-י-ם.
בכל מקרה, אותי.
זה מה שכובש. את הלב.

הצניעות בדיבור, הצניעות בבגדים, הצניעות בחיוך, הצניעות במעשים, הצניעות בהתנהגות, הצניעות בעזרה, הצניעות באהבה, הצניעות בנשמה...

באמת
שההיא עם החולצה הקצרה, או החצאית הצמודה, או שמתפרעת מצחוק ברחוב, או
שמשחקת תופסת עם הבנים, או אפילו שנראית כמו דוגמנית עם לבוש לא צנוע,
באמת, באמת באמת,
באמת שהצנועה ההיא בצד,
שכמעט ולא רואים אותה בכלל, שלבושה בצניעות עם בגדים יפים,
באמת שזו ה-כ-י מדהימה. ה-כ-י שווה.
ות'כלס, הכי כיף בעולם ללכת לדבר איתה. לשחנ"ש.
אין, היא הכי שווה. ב-א-מ-ת. היא פשוט כובשת...

יודעים?
רק עכשיו זכיתי להבין ת'וורט של אחד מהחכמים.
'שקר החן והבל היופי, אשה יראת ה' היא תתהלל',
רגע, אשה יראת ה', במה היא תתהלל?
בחן וביופי שלה...

וואי, זה כ"כ אמיתי.
היא פשוט יפה. כובשת. את הנשמה.

טוב, אני בכל מקרה מחכה לדוסית שלי בעיתו ובזמנו.
לא שאני שווה 'מציאה',
אבל בנות, תדעו,
שככה - לפחות אני -
יש בנים שבאמת מרגישים. אבל באמת.

אם
אני אכתוב פה שבפעם הבאה שאת נעמדת מול הארון תשתדלי להוציא ת'חצאית
הארוכה, שהחולצה תכסה ת'מרפק - אז יגידו שאני כותב פה להחזיר בתשובה...
אבל זה מ-ז-ה לא.

אני רק רוצה להגיד,
בנות. תתלבשו יפה.
ו...אתן הכי יפות,
שאתן צנועות.
באמת.

אל תאמינו לי בגרוש,
תשאלו ת'לב שלי...

צניעות
היא בשביל להסתיר את החיצוניות שמבלבלת, ולגלות את פנימיות האדם. ככה שאם
הפנימיות מתגלת בשיא טהרתה כמו שה' רוצה, זה לא 'לא צנוע'.

--

בת
'דוסית' בשבילי, זה לא ההיא שהולכת מכוערברחוב או ההיא שאבא שלה רב, אלא
כל מי שהולכת יפה ו - צ נ ו ע ה. גם בלבוש, גם בהתנהגות, גם בחיוך, גם
בנשמה. לא משנה מי את. פססט, את הכי יפה שאת פנימית, שקטה, צנועה. מלב של
בחור, מכל הלב, בשיא האמת הפנימית שלא הרבה יגידו אותה. אמרתי.

--

עכשיו, אחרי שאת ב - 'שוק' או רוצה לתת לי 'שוק' בראש,
עשי טובה ותקראי שוב מלמעלה. אי, זה כזה אמיתי. מהלב.

צדיקקקקקקקקקקק תודה על העידוד..!!מעייני*אחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך