יצא לי לדבר עם ילדה בערך בגילי (י') שלומדת באולפנא שלא כ"כ הכרתי..אבל הספקתי להזדעזע,דווקא ממה שהיא אמרה שהיא אוהבת באולפנא(לא כמו כל האולפנות)דבר ראשןן(פחות גרוע מהשני..)כל בת לובשת מה שהיא רוצה,אין כמעט הערות על הלבוש.
כולם נוסעות בטרמפים חופשי,בחיים לא עולים על אוטובוס!,רק מי שרוצה לומדת,,הרב של האולפנא מעודד את הבנות ללכת לפינויים במאחזים בלתי חוקיים (הרב עצמו נעצר כמה פעמים!),ומסית אותם לאלימות נגד שוטרים וחיילים!!
והקטע שהכי זעזע אותי:היא פתאום שאלה אותי אם ישלי סיגריה(מה אני נראית לה משוגעת??) היה לי מוזר,שאלתי אותה:מישו מהאולפנא יודע שאת מעשנת סיגריות?היא צחקה ואמרה שאין כמעט אחת באולפנא שלא עישנה\מעשנת,זה ממש חופשי שם..
יש מקומות בתוך האולפנא שכולם הולכות שם לעשן.,ואפילו שהצוות יודעים עלזה בדרך כלל לא לוקחים אתזה קשה(לא מעיפים כמעט!)
זהו.לי זה נראה הזוי ממש,העניין של אולפנא זה שכולם ישמרו מכל הדברים הרעים שבחוץ,וממה שהבנתי ממנה נראה שהאולפנא הופכת בנות תמימות לילדות רעות..(אני לא יאמר איזה אולפנא זה..למרות שאני אישית לא שמעתי עליה לפני,נראה לי שהרוב לא מכירים את האולפנא..)אבל סתם מעניין אותי דעתכם האישית אם זה טוב\רע\רע מאווווווווווווווווווד שזאת האווריה באולפנא מסויימת...
)