כל מה שכתבת- באמת נכון, ואני מתה להגיב אז הלוואי שאני אכנס למוזה. בכל זאת...
זה ממש נכון!! אווווף. באסה שזה ככה. ואולי לא. [קראתי את מה שאוריאל כתב על הארנבת והגזר-קורעע!:]
טוב נהיה רציניים רגע. תוך כדי חודש אלול ולפני ראש השנה היתה לי הרגשה כ"כ טובה בקשר לימים האלו....
אמרתי לעצמי- וואי פעם אחת להכניס את ר"ה מתוך תחושה אמיתית של קרבת אלוקים, מתוך חיים של קדושה, אבל באמת. ולא סתם כאילו לנחות לתוך החג.
המלך בשדה, הלב שלי רקד אליו, קרא אליו. השתדל לפחות.
כמה ימים לפני ראש השנה. ממש אוטוטו אנחנו ממליכים אותו. איזה כיף שזכיתי!!! לעמוד במקום שאני עומדת...
יום לפני ראש השנה.
בום.
פתאום.ואני לא צוחקת, ממצב של טוב רגוע(אני לא מדברת על "אורות גבוהים" או רחפנות לשמה, ממש לא), באה נפילה כזאת, שלקרוא לה נפילה זה ממש מחמאה. אפשר לומר התרסקות.
ועלו לי מחשבות כפירה כאלו שבחיים לא חשבתי שיש סיכוי שאי פעם יעלו בתוכי.[נכנסתי למוזה:]
היאוש הכי גדול עשה לי שלום ואני צורחת, בשקט, משתדלת שאף אחד לא ישמע, מטשטשת את הבכי שמאיים לשרוף את העיניים.
ומתוך החושך הזה- נכנס לי החג לחיים. אני מוצאת את עצמי אומרת דברים [שאני כ"כ מתביישת בהם במבט לאחור, אבל עשיתי עליהם תשובה אז אני מרשה לעצמי לספר לכם...] הזויים.
אני אומרת למלך- לא רוצה. לא רוצה להמליך אותך. לא רוצה. מה תעשה לי?(מכירים את זה?!)
אוף יש עוד דברים אבל אני לא מעיזה.
בקיצור- לילה ראשון של ר"ה- פשוט לא הייתי שם. אפשר לומר שלא רק מבחינה נפשית רוחנית, אלא גם קצת מבחינה טכנית.....
ואני כ"כ אוהבת אותו, אבל כ"כ פגועה שאני לא מסוגלת לראות אותו. לא רוצה לראות אותו(במבט לאחור- זו היתה אשליה. הדבר שהייתי הכי הכי רוצה זה להתבטל אליו-לאהוב אותו אהבה אמיתית]
אוף.זה היה אחד הדברים הכי מייאשים. כל פעם יורדים יותר עמוק. יותר למטה. וזה לא קלישאה.
ואני חושבת [ הרבה דברים ;] אבל באמת כשאני ברוך השם אחרי שהרמתי את הראש והמשכתי ללכת... איך זה מדהים, שגם בתוך החושך אנחנו צועקים אליו. הנשמה פשוט מסרבת להיפרד.
כל כך רציתי להתנתק ממנו! אתם קולטים שנכנס החג ואני חשבתי שכל מה שאני רוצה זה לקחת תרגליים ללבוש בגדים מתאימים ולטוס לאפריקה!!?!!
באמת! אני לא צוחקת. זה נשמע הזוי(לי לפחות...
אבל. אני חייבת להגיד שהיו לי רגעים, שהעולם פשוט היטלטל מרוב העוצמות שלהם.
רגע אחד- הייתי בחדר ואחרי כל הרגשות הלא סימפטיים שחשתי כלפיו פשוט משהו שטף אותי, מזה נשברתי! אמרתי לו אני כלום!כלום!כלום בלעדיך. אתה הכל. [אני לא כ"כ זוכרת את ההמשך]
הקטע הכי מפחיד, הלכתי לתפילה בבוקר (-מזה מאוחר, לתקיעות...) וקרה משהו, החלטתי לחזור הביתה. אני מגיעה הביתה, ופתאום באורח מוזר, אני רואה משהו- סימן ענקי שה' עשה לי(ואני מזה לא בנאדם של סימנים- "תעשה לי סימן...")
ופשוט נקרע לי הלב! זה לקחת אותי, לסחוט אותי. כל הדמעות שלי יצאו לחופשה דרך העיניים ו....
אני אגיד לכם מה הרגשתי. הרגשתי שהוא אומר לי: "חמודה, אני כאן.ממש כאן.רואה אותך.רוצה אותך"
וטסתי חזרה לבית כנסת.רצוצה.
טוב חפרתי שעות בטח התחרפנתם כבר.
שורה תחתונה(אשתדל לפחות).
יאוש, זה משהו שגורם לנו לא להיתקע במקום, אלא לעלות גבוה יותר, להמשיך, להשתכלל, להתקדם.
יאוש זה מנוע. זה כמו כשאתה נרדם ואז מישהו צובט אותך. כואב, אבל התעוררת.
הימים האלה זה בדיוק הימים, שבהם ה' רוצה שנצא קצת מעצמינו ונהיה רק שלו. לא שלנו. כי אנחנו כאלה אנוכיים עסוקים בתשובה של עצמינו, בכפרה של עצמינו, בבקשות, בתחינות, אבל.... ה' אומר לנו- היי!! אני רוצה רגע שתסתכלו עליי... עזבו אתכם משטויות, כפרה לא כפרה- אני כאן, תמליכו אותי- אני אמליך אתכם. אבל אם לא תראו אותי, מה הקטע של הכל?
איך הרב ארז אמר פעם?! זה כמו מישהו שבא לבית משפט. השופט בבאסה, מדוכדך, רואה את כל המפעל שלו קורס והמישהו בא אליו ואומר לו- אתה יודע מה? על הדרך, תעשה איזה ג'סטה, תנקה לי את התיק...
השופט בבאסה זה ה' שמסתכל על השנה שחלפה, ועלינו. איפה העולם שלנו עכשיו ואיפה התיקון שלו. תיקון העולם. "לתקן עולם במלכות שדי"... אנחנו רחוקים מזה כ"כ וה'...
עאלק שורה תחתונה.