סוג של פריקהה=(הדרולה!!

תגידו , מה יותר טוב? להיות דוסה או מקובלת בחברה?

כאלו,ברור שדוסה..אבל....

שכאתה לא מקובל בחברה ,ונחשב פחות בגלל שאת דוסה,

ונגד שכולם יוצאות את לא ברשימה...כי את לא עם בנים..ואת לא הולכת עם מכנסיים

אז את לא יודעת מה ךלחשוב....(סורי אם זה מבולבל..אני מבולבלת בעצמי..=(

אאווווווווףףףףףף!!!!!!!!!!!!!

לא מכירה ת'סיטואציה...אני אישית לא הייתי רוצהאיל!לי

להיות דוסה..בלי קשר ללהיות מקובלת בחברה! סתם כי אני לא אוהבת ת'סגנון..=]

למה זה סותר?הסנה-בוער

ולמה זה כ"כ טוב להיות דוסה? או מקובלת?

זה כנראה ככה אצלהם..אם את דוסה את לא מקובלת...איל!לי
בזה שאת דוסה את משפיעה עליהן..הדריכני

אם הן רואות אותך מתלבשת צנוע, מדברת יפה, מתנהגת כמו שצריך, נזהרת לא לדבר עם בנים אז תכל'ס - זה גורם להן להרגיש לא נעים עם עצמן.

את מבחינתך תני להן את ההרגשה הכי טובה בעולם!! שאת חברה שלהן ואת אוהבת אותן..

אבל זה פועל מתחת לפני השטח תכל'ס.

וכמובן מה שפוגע בך כמו יציאות וכו' את צריכה לשמור על עצמך קודם..

את יכולה להיות דוסה ומקובלת! מה הבעיה?

אני יודעת אבל..הדרולה!!

מבחיתם זה לא ככה..אצלם מקובל זה נבים,מכנסיים.וכו..

אולי אני קצת צמזימה,כי הם שיא החמודות וזה קצת פחות ככה ..אבל עדין

אני נחשבת ל-אחת פחות..

שאלה קשה באמת.לולה=]

בס"ד

אם תאמיני ותרגישי ממש בכולך שלהיות 'דוסה' זה מה שטוב וחשוב אז ההחלטה שלך כבר תיהיה לך ברורה ממש..

אם את לא בטוחה.. אז תבררי עם עצמך, מה יותר חשוב לך כרגע, (אגב לא לכולם זה ברור כ"כ שלהיות דוסה זו התשובה) ואז תחליטי.

סתם שאלה- למה בכלל צריך להיות דוס? או מקובל בחברה? 

לולה--אני באמת בטוחה שאני רוצה להיות דוסהה..!הדרולה!!

ולמה צריך ליהות דוס--הכוונה לדתייה אבל אצלם זה דוסה..ולא כפת לי לךהיות דוסה...

ומקובל--לא אמרתי להיות מלכת בכיתה אבל את לא רוצה להיות אחת פחות מכולם בחברה נכון?

זה באמת בעיה מוכרת ומעצבנת...(=א.ש=)

אבל אם את באמת רוצה להיות דוסה וזה הדרך שלך, אז תהי שלמה אם זה וזה לא יפריע לך...

תצאו מה'דוסה' הזה!!!!תל-אביבית

בואו אני אסביר לכם משהו- כשהיא אומרת 'דוסה', למה היא מתכוונת? לתמונה של הזותי עם חצאית מטאטא שמתפללת בדביקות, נכון?

אז זהו, שלא!!!!

כשהיא אומרת 'דוסה' מבחינת עצמה זה אומר ללכת עד הסוף עם האמונה ועם ההלכה.

עכשיו תגידו לי- ללכת עד הסוף בזה זה "לא הסיגנון שלכם"?? זה נראה לכם לא אמיתי לכל אחד?? לי כן...

אז...

אני ממש בעד להיות אמיתית עם עצמך, זה ייתן לך המון בכלל..

וצריך תמיד לזכור שאלה הנסיונות שלנו!

וזה אחד הנסיונות שיש לכולם...

אני יכולה להגיד לך שגם אצלנו זה ככה, (אבל פחות..) אבל בכל מקרה, כן, יש את הבנות ה'דוסות' (=אנחנו, שמה זה אומר? זה אומר שאני לא מתפשרת בקשר שלי עם ה', ולא מתפשרת בהלכה, זה מה שזה אומר), ויש את הבנות ה'לא'... ונכון, הרבה פעמים אני יכולה להרגיש אולי לא קשורה, אבל-

דבר ראשון: יש לי את החברות הדוסות שליקורץ, ואז אני איתן, וכיף לי איתן.

דבר שני: אפשר ליצור אווירה ממש ממש טובה וחברותית בין כולן- ככה זה לפחות אצלנו.. לצחוק איתן, והכל, אבל כמובן בגבולות...

אפשר לשאול שאלות אם משהו לא ברור..

ב"הצלחה ענקית!!

הכי טוב-lior3

הכי טוב זה ללכת בדרך של ה'!!!

מי שהולך בדרך של ה'- לא מפסיד!

מכירה ת'סיטואציה גמאני הייתי במקום הזה וב"ה עשיתי ת'בחירה  

לכי חפשי לך חברה דוסים להיות איתם..מרב14

ואני רצינית!!!

את לא בחברה שלהן, כי אין לכם נושאים משותפים, ליציאות שלהן את לא יכולה לצאת כי הן עם בנים, הן לא מרגישות איתך בנוח...

את יכולה לדבר איתן בסבבה, אבל להיכנס לגמרי לחברה.. לא נראלי זה יקרה.

ואם את מאמינה שדוסיות זה האידיאל, זה פשוט חבל לוותר בשבילן... כי זה יעבור, והדוסיות שלך תישאר איתך.

וגם- אם תתחילי עם בנים, תקצרי ת'בגדים.. זה לא יכניס אותך מיד לחברה, ברור?!לשבור  סטיגמות זה לא כזה פשוט... ונראלי הם יסתכלו עלייך בתור הילדת כאפות שמנסה להיכנס לחברה בטקטיקה שונה, [לפחות אצלי בחברה זה היה ככה] ושתדעי, החברה מעריכהה הרבה יותר מי שעומדת על העקרונות שלה!!! 

ועוד פעם, זה לא שווה לוותר על הדוסיות ולעשות שטויות שתצטערי עליהן... וגם אם תלכי עם מכנסיים.. זאת לא תהיה את וחבל לוותר על עצמך בשביל החברה...

סורי על ההודעת יאוש... זה מה שאני חושבת...

פשוט תשארי את! וגם.. אני לא מאמינה שאת הדוסה היחידה בטוח יש עוד דתיות בסביבה שלך.. תחפשי ת'חברה שלך , תנסי להתקרב אליהן..

אני לא יודעת באיזה כיתה את, אבל את יכולה ללכת ללמוד בפנמיה עם חברות אחרות...

בהצלחה!!!!

מה הבעיה להיות דוסה, ולהיות מקובלת בחברה?ד"ר אריק

בס"ד

"יאללה, את באה לבנים?"

"מה אתן מחפשות בבנים?!"

לדעתי, בהתחלה ה"חברה" עושה פרצופים, אבל בפנים, אצל כל בת ובת הם יערכו...

שידעו!את כזאתי וכזאתי!לא מדברת עם בנים, לא הולכת עם מכנסיים! שיתרגלו! זה כמו שמישהי נגיד...אלרגית ל...גלוטן! סתם לדוגמא! לא יתחשבו בה!? לא יקירו בה שהיא לא יכולה לאכול כל מיני דברים?! ברור שזה יהיה דבר ברור וידוע! אז למה בעצם ה"חברה" לא יכולה לקבל שיש להם מישהי דוסה??

האמתמיטל

אף פעם לא הערכתי יותר את הבנות שלא מדברות עם בנים.. לא תמיד צריך להרגיע אנשים ולהגיד שיעריכו אותם..

אחות יקרה -.בת מלך.

תיהי מי שאת וככה יעריכו אותך באמת!! בלי פוזות, בלי משחקים. את וזהו.

ב"הצלחות נשמה

אצלינו ברוך ה' גם דוסות וגם מקובלות בחברה...דוסית גאה!
סבבה, אז לא יעריכו אותך..תל-אביבית

מה את צריכה אותן?

לכי עם האמת שלך ושיחשבו עלייך מה שבא להן! בעיה שלהן..

ובאמת הכי טוב זה יהיה אם תמצאי לך בנות מהסוג שלך ותתחברי איתן...

או שתהיי פשוט אחת שעומדת על שלה, וזהו, ויכול להיותר מאוד שיזלזלו בך, ושלא יעריכו אותך. כן. את לא צריכה לצפות שיעריכו אותך, כי לא.

זהו תבטחי בדרך שלך, וזהו, שימות העולם.

לא שזה כזה קל, כן....

תל אביביתBreathing Fire

נשמה את צודקת אבל זה קשה רצח להיות בסביבה שאת ניפגעת מבחינה דתית אי אפשר ליחיות ככה (מיזדעה במיקצתץ)

מי שבאמת דוסה...ב.ש.

אז באמת באמת יעריכו אותה...

לענ"ד-הבעטליר החמישי

צריך להיות נאמן לאמת הפנימית ואז יעריכו אותך (אני מרגיש כמו החוברות האלה של "מרכז"...), לא צריך לרצות להיות דוסים בגלל החברה'- להיות "מקובל בחברה" לא אמור בכלל להכנס למערכת.

מה שכן- זה בכלל לא סותר. אני מכיר "דוסים" אחלה, שהם גברים וכו'. לא צריך להיות חנון מסוגר בשביל להיות מקובל בחברה. אם את חברה'מנית ומארגנת ואני-לא-יודע מה אין שום סיבה שתשארי בחוץ בגלל מכנסיים ודיבור עם בנים. אני לא מכיר ת'בעיה מקרוב אבל ככה זה אצלנו.

מנסיוני האישיאילת 675

זה קורה. יש מקומות, שבהן בשביל להתקבל לחברה צריך לוותר על חלק מהדוסיות. וזה כואב וחבל. אני אישית עמדתי באותו מקום פעם ובחרתי להיות דוסה, ולהיצמד לאמת הפנימית שלי, ולא לאמת (?)  של החברה. אבל שילמתי על זה מחיר כבד: היתה לי רק חברה אחת, וסבלתי מאוד מבדידות. 90% מההפסקות ומשיעורי החלון ביליתי לבד, וכנ"ל לגביי הנסיעות. למרות זאת, זה היה שווה את זה. לא נראה לי שאצלך זה קיצוני כמו שהיה לי. תכלס, תעשי את מה שנכון לדעתך לעשות.

הדר דברי באישי איתי...עץ על מיםאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך