אני מיואשת! בבקשה תעזרו לי- כל אחד יכול!!שלבוקית

אני חייבת פשוט חייבת פעולה על יום כיפור לכיתה ו'.

שבט של 3 בנות אז..

ממש תודה בכלמקרה!!

אין בפורום בנ"ע?בכיפה?בסרוג?דתי ברשת?אתר בנ"ע?נמלה

סורי שאנלא מביאה לך רעיון אני פשוט לא כ"כ טובה בלהמציא פעולות..

בהצלחה

כנסי>>תל-אביבית

זאת פעולה שהכנתי..

יכול להיות שהיא קצת עמוקה מדי, אז תפשטי קצת את הרעיונות לרמה שלהן..

פעולה על חזרה בתשובה

המסר הסופי- לחזור לה'. מה זה 'לחזור בתשובה'? לחזור בתשובה זה לחזור, לשוב לדבר המקורי שאנחנו בפנים עמוק עמוק. ובפנים עמוק עמוק יש לנו נשמה. חלק אלוקים. שם ה' נמצא, ולשם אנחנו צריכים להגיע. השמיים זה מושג של רוחניות. ה' נמצא בלב שלנו במקומות עמוקים מאוד מאוד. נוכל להגיע אליהם ע"י עבודה אישית, לגלות את האמת הפנימית שלנו וללכת אחריה. רק כך נוכל לחזור בתשובה.

מהלך הפעולה:

המשחקים:

1.להגיד לחניכים שאני מחביאה טבעת בחדר, ושהם צריכים לחפש אותה. מי שמוצא את הטבעת שיחזור למקומו בשקט. הטבעת בעצם על היד של המדריך...

2.לתת לכל חניך נייר חלק לבן, ולהגיד להם לקמט אותו, מי שרוצה יכול גם ללכלך, לקרוע, וכו'...

אח"כ להגיד להם לנסות להחזיר את הדף כמה שאפשר לקדמותו.

3.משחק כדור. עדיף כדור-סל, אבל אפשר גם מסירות, פולו, 21, וכו'

4.צ'ופר...

מה צריך?

1.טבעת

2. דפים כמספר החניכים

3.כדור

4.צ'ופרים...

אפשר לעשות את הסיכומים אחרי כל משחק ומשחק, ואפשר לעשות הכל ביחד בסוף- לעבור על כל מתודה שהיתה, ולהסביר אותה.

*המלצה*- ממש כדאי לחשוב היטב על הנושא הזה לפני שמעבירים את הפעולה. כשהמדריך בתוך הנושא, ויש לו מה לומר על כל משחק גם בלי לזכור בע"פ מה שכתוב כאן, זה הולך הרבה יותר טוב, וגם החניכים מקבלים מסר יותר חזק וחי, אבל צריך לדעת את המהלך, את הבנייה של המסר לאורך כל המשחקים. להבין את הנקודה העיקרית של כל שלב ושלב, שלא יתפספס.

המסר של כל מתודה בקצרה-מיקוד: (חובה לקרוא גם את הארוך!)

מתודה מס' 1-לא צריך ללכת רחוק, ה' נמצא אצלנו ממש! צריך לדעת- שזה לא חיצוני לנו, כל התשובות המצאות אצלנו בפנים.

מתודה מס' 2-אפשרי לתקן לחלוטין, צריך לדעת שאנחנו יכולים להגיע למקום הזה בלב שלנו, זה אפשרי!

מתודה מס' 3-כשאנחנו חוטאים אנחנו מחטיאים את המטרה של עצמנו. כשאנחנו חוטאים הנשמה שלנו מרגישה שמשהו פה לא מתאים לה, משהו התפספס. אם היינו קצת יותר מתאמצים או מתכוונים, לא היינו מחטיאים, וכך היינו מגיעים למצב המושלם והאמיתי שלנו. אם נתאמן- הרבה פחות נחטיא, ונצליח להיות הרבה יותר מכוונים למי שאנחנו באמת!

וביותר עומק-

1.המשחק שצריך לחפש את הטבעת- לא צריך ללכת רחוק, ה' נמצא אצלנו ממש! ככל שנהיה יותר אמיתיים עם עצמנו, ונלמד מה באמת יש לנו שם בפנים, ככה יותר נזכה לשוב, לחזור בתשובה למקום האמיתי שליו, למקור שלנו. אבל קודם כל צריך לדעת- שזה לא חיצוני לנו- כל התשובות נמצאות אצלנו בפנים. "לא בשמים היא... בפיך ובלבבך לעשותו". צריך לחפש את ה' בתוכנו,את האמת הזאת שנמצאת בתוך ליבנו.

2.לקמט את הדף ולהחזיר אותו לקדמותו- ברור שהן לא יצליחו... אמנם ככה זה בצורה הגשמית בעולם הזה, אבל ב"ה ה' ברא אותנו ככה שאצלנו זה אפשרי לתקן לחלוטין, שלא יהיו קמטים, קרעים ולכלוכים. זה דורש מאמץ, וגם החניכים-  כמה שהם התאמצו יותר לתקן את הדף וליישר אותו, הוא התיישר וחזר למצב הקודם שלו יותר. גם מאיתנו זה מצריך עבודה קשה, אבל צריך לדעת שאנחנו יכולים להגיע למקום הזה בלב שלנו, זה אפשרי!

3.משחקי כדור- ה'חטא' זה החטאה שלי, של מי שאני באמת. לכן עכשיו בתקופה בזאת, שאנחנו כמה שיותר רוצים לתקן את עצמנו ולהגיע למצב המושלם והטוב, דווקא עכשיו אנחנו רוצים לתקן את החטאים שלנו- לא בגלל שה' יעניש אותי או משהו כזה, אלא בגלל שאנחנו כמה שיותר רוצים להגיע למקום האמיתי והישר שלנו בעצמנו, שאין בו החטאות ופיספוסים.

לפנות לחניכים: כשלא תפסת, או אל קלעת, או לא מסרת טוב, זה נותן הרגשת החמצה, שהחטאת את המטרה, נכון? הרגשה שאם הייתן מכוונות יותר, הייתן מצליחות! ככה זה גם בחיים עצמם- כשאנו מחטיאים את המטרה האמיתית שלנו- להתקרב כמה שיותר לה', כמה שיותר לגלות את הנשמה שבוערת בקרבנו, אבל מכוסה בהרבה שכבות- כשאנחנו מחטיאים את המטרה הזאת, לא סתם יש הרגשת פספוס, החמצה- כי באמת פיספסנו משהו בתוכנו, משהו באמת שנמצאת אצלנו! בתוך תוכנו אנחנו מושלמים, אנחנו במצב האידאלי שלנו, שבו אין החטאות, פיספוסים, נפילות.. לכן כשאנחנו חוטאים הנשמה שלנו מרגישה שמשהו פה לא מתאים לה, משהו התפספס. אם היינו קצת יותר מתאמצים או מתכוונים, לא היינו מחטיאים, וכך היינו מגיעים למצב המושלם והאמיתי שלנו. ואם עדיין אנחנו היינו מחטיאים למרות המאמצים- אנחנו צריכים לעבוד על עצמנו הרבה –"להתאמן" עד שנגיע לרמה שבה לא נחטא. יכול להיות שנחטיא עוד הרבה פעמים, כי אנחנו עדיין לא ברמה של לתפוס כל כדור שיזרקו אלינו, אבל אם נתאמן הרבה, אם נעבוד על עצמנו במה שאנחנו צריכים- לא לכעוס, לא לדבר לשון הרע, לדון לכף זכות, להקפיד בתפילה ובברכות, וכל אחד במה שהוא מרגיש שהוא צריך לתקן את ההחטאות שלו, אם נתאמן- הרבה פחות נחטיא, ונצליח להיות הרבה יותר מכוונים למי שאנחנו באמת!

ב"הצלחה!!

סיפור אגדה:

כשסיים הקב"ה לברוא את העולם, ראה שעדיין לא ברא דבר חשוב מאוד.

"הלוא עכשיו, לאחר שבראתי את האדם, הוא יוכל למצוא אותי בקלי קלות, ללא שום מאמץ, ולא יכולה להיות כזאת מציאות!"

באו אליו כל המלאכים, והחלו להציע לקב"ה מה לעשות.
"תהיהעל ראשי ההרים הגבוהים!" הציע אחד.

אך ה' ענה לו: "לא, והרי יום אחד בני האדם יטפסו לשם וימצאוני."

"אם כך," אמר אחר "הסתתר על הירח!"

"לא, לא, בשנת 1969 יבוא ניל ארמסטרונג וימצא אותי. ולא יכול להיות גם שעד אז לא יגיעו אלי." השיב הקב"ה.

וכך הציעו המלאכים מקומות שונים, אך לא מצאו פתרון הולם.

עד שבא המלאך גבריאל, ואמר:

"אלוקי, אכן, ימצא אותך האדם בכל מקום. אבל תוכל להסתתר מפניו במקום אחד: בתוךליבו של האדם. שם - הוא לעולם לא יטרח לחפש..."

וכך עשה האלוקים.

הלוואי שנצליח למצוא את ה' בתוכנו ולשוב בתשובה שלמה!

אוהבת המון, ומאמינה בכן שתצליחו! עינב.

תני לי לחשוב על זה.. את יותר בקטע של משו קליל אואביה =)

עמוק כזה? או כיפי עם מסר עמוק?

יש ליהסנה-בועראחרונה

אם את רוצה את מוזמנת במסר"ש.

סתם עצה להדרכה, אף פעם אל תנסי להרכיב ככה פעולה, עם כותרת כזו כוללת של "יום כיפור".

אפשר נגיד: "תשובה", "תפילה", "עוצמתו של יום כיפור".
ואז גם את זה לפרט: "למה קשה לנו לחזור בתשובה", "אך חוזרים בתשובה", "מה מיוחד ביוה"כ שחוזרים בו בתשובה", וכו'.

ככה יותר קל לנו לחשוב על מתודות וכו', וגם לחניכים נכנס יותר טוב המסר.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך