אוףף תכנסו רגע.. בבקשה!!הדריכני

לפני כמה חודשים התחלתי לקרוא כל יום טיפ'לה באורחות צדיקים.. וזה כייף ומחכים ומיוחד ואני נהנת מאד..

אבל יש שם דברים שבחיים אני לא אגיע אליהם, וגם - יסלח לי אלוקים - לא רוצה לחיות ככה!!

"ומין השמחה יבוא שחוק לאדם, ואין ראוי לאיש משכיל להרבות בשחוק.. לכן ייסר אדם את עצמו שלא ישחק ושלא יקנה לו רב או חבר משחק.."

"יעשה דברים אלו (אכילה, שתיה, שינה וכו') כדי שימצא דברים שהגוף צריך בהם...ולא יאכל דברים הרעים לגוף אע"פ שהם מתוקים לחך.."

אוף.. היה עוד ואני לא מוצאת עכשיו.. אם אני אמצא אני אכתוב פה..

...נועוש=]]!!

בס"ד.

נשמה!

שכוייח קודם כל!=]

חוצמזה, הדברים שהבאת כדוגמאות זה כבר מידת חסידות... זה כבר ההחמרות היותר גדולות שאנחנו עדיין רק שואפים להגיע אליהן....

לא סתם זה נקרא אורחות צדיקים- הנהגות של צדיקים... של צדיקים... ונכון שאני בטוחה שאת צדיקה משו מטורף... אבל את עדיין לא בדרגה הזו... את שואפת אליה ובעז"ה גם תזכי להגיע אליה..!(:

ב"הצלחה!

אבל אני גם לא שואפת לזה הדריכני

למה אני צריכה לשאוף ליום שבו אני אתחיל להיות יותר רצינית?

לצחוק פחות?

להנות פחות מטיולים וגלידות ואנלוידת מה..

למה?

אני חושבת שה' ברא פה עולם שנהנה ממנו.. שנעבוד אותו - כמובן! אבל שנהנה..

וככה ידעתי גם עד היום.. ולא מעצמי.. ככה ידעתי..

אז זה ממש מלחיץ/לא מובן/מבלבל אותי!

ציטוט >>אלעזר300

"והנה, מה שהורונו חכמינו זיכרונם לברכה הוא: שהאדם לא נברא אלא להתענג על ה' וליהנות מזיו שכינתו, שזהו התענוג האמתי והעידון הגדול בכל העידונים שיכולים להימצא. ומקום העידון הזה באמת הוא העולם הבא, כי הוא הנברא בהכנה המצטרכת לדבר הזה, אך הדרך כדי להגיע אל מחוז חפצנו זה הוא זה העולם. והוא מה שאמרו זיכרונם לברכה (אבות ד, ו): "העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא..."

(מסילת ישרים, פרק א' - "בביאור כלל חובת האדם בעולמו")

תראי-נועוש=]]!!

בס"ד.

לא אמרו שלא תהני, לא אמרו שתהני פחות...

סתכלי רגע ----

"ומין השמחה יבוא שחוק לאדם, ואין ראוי לאיש משכיל להרבות בשחוק.. לכן ייסר אדם את עצמו שלא ישחק ושלא יקנה לו רב או חבר משחק.."

האמת היא.. שאנחנו צריכים להתחיל להסביר כאן הכל מהתחלה...

המושגים של היום הם לא המושגים האמיתים. המושגים היום הם שקריים. הם חיצוניים. היום אדם רציני נתפס כאדם עצוב, אדם ששקוע כל היום בדברים כבדים ועצובים.

אבל האמת היא שאדם שאדם שהוא רציני- לא יכול להיות גם שמח- אלא להפך.. זה בכלל לא סותר...

אדם רציני ע"פ התורה- זה אדם שעסוק בעבודת ה' ורוצה רק את ה', אבל שמח! ! ! הוא מחייך, הוא יודע שה' נתן לו מתנות נפלאות! הוא שמח שהוא כאןן!!!

אז קלטי מה כתבו לך- לא להרבות בשחוק (זה מודגש) : מזתומר'ת? לא אומרים לך אל תצחקי!! לכי כל היום כמו אבןן!! בלי חיוכים, בלי בדיחות, צחוקים... אלא מה- אל תרבה בשחוק יותר מדי... כי "לכל דבר יש גבול" וגם כאן- יש לך ת'גבול.. כי לשמוח יותר מדי- זה רק לצחוק ולעשות מכל פיפס ומכל דבר ודבר צחוק ובדיחה.. לא! את זה התורה לא רוצה... תצחק, תחייך- אבל במידה.. אל תשכח את ה' שם למעלה!! אחל תיתן לשחוק הזה להשתלט עליך!! כי הוא לא טוב לך!! הוא גורם לך לשכוח ת'עיקר...

ומפה גם מגיע ה- "ושלא יקנה לו רב או חבר משחק..."---

גם כאן, שוב: רב, חבר--- בכיףף!! אבל שלא יגרמו לך לצחוקים כל היום, כי יש לך תפקיד בעולם הזה!! את לא יכולה לשקוע כל היום בצחוקים ובשטויות ולשכוח ת'דבר האמיתי... את כן צריכה לשמוח!! להיפך-- את אפילו גם לא צריכה להיות בעצבות... אלא.. ושוב--- לא לשכוח מה התפקיד שלך פה ולשקוע בבדיחות יותר מדי...

אוקעע?!!

עכשיו נעבור לפ'ס השני :

"יעשה דברים אלו (אכילה, שתיה, שינה וכו') כדי שימצא דברים שהגוף צריך בהם...

ולא יאכל דברים הרעים לגוף אע"פ שהם מתוקים לחך.."

נחלק ת'פסוק לשני חלקים:

1. "יעשה דברים אלו כדי שימצא דברים שהגוף צריך בהם.."

אל תשתגעייי אחרי הדברים הגשמיים!!!! זה מה שאומרים לך פה :

אל תהפכי את האוכל, השתיה, השינה לאלילים.. יש אנשים שחיים בשביל לאכול... הם משוגעים על זה, נהנים מזה ו.. משמינים מזה...

לא! זו לא המטרה שלך- כיהודיה- כבת של ה' בחיים! זו לא המטרה שלך!!

את לא חיה כמו בהמה!!! את מעל לזה! את קדושה!! ולכן, התורה אומרת שלא להפריז מדי בדברים הגשמיים האלו... כי ההתעסקות בהם היא תפלה.... היא לא העיקר- הרוחניות!

גם בתנ"ך, שמים לב שהתעסקות מופרזת מדי בדברים הגשמיים היא לא  טובה... כמו שכתוב על משה רבינו שעלה לה' ו40 יום לא אכל ולא שתה! !

הנה, באמת רק כשהוא לא אכל ולא שתה = לא התעסק בדברים גשמיים, הוא הצליח להתחבר לה' באמת!!!

שוב.. הרבה פעמים יחזור העניין ש- הכל במידה.

רק עד כמה ש"הגוף צריך בהם..."- תאכלי, תשתי, תשני...

וואלה!! אם ישנת אתמול בקושי... אולי רק שעתיים.. אז כן- תשני עכשיו 12 שעות ברציפות!

כן. אם לא אכלת יום שלם ואת מתה מרעב- תאכלי עכשיו איזו ארוחה ככה!! אבל אל תהפכי את הצרכים הגשמיים האלה לעיקר החיים שלך! אל תשכחי שאת מעבר לזה!!

את לא בהמה----

את בת של אבא!!!

ונעבור לחלק השני:

2. "ולא יאכל דברים הרעים לגוף אע"פ שהם מתוקים לחיך..."

לכאן- אנחנו מגיעים מהתשובה הנ"ל-

כשאת בעצמך כבר תביני לגמרי שה' בשמים זה העיקר!!! שתהיי שקועה רק ברוחניות!

אז... את בעצמך כבר לא תרצי את הדברים הגשמיים שהם מעין מותרות- כי מבחינתך, זה יהיה-

אכילה ושתיה = קיום בסיסי

ולא מעבר לכך.

את כן תתעסקי בצרכים הגשמיים, אבל לא כמותרות.. אלא כ- אני רוצה שיהיה לי כוח לעבוד את אבאל'ה אז אני אוכלת ושותה!!!

ואם אני רוצה לעבוד את אבא ובגלל זה אני שותה ואוכלת.. ואם אני רוצה רק קדושה בחיים--

אז כבר לבד, את תחשבי:

וואלה!! מי צריך את כל השטויות האלה?? למה צריך את כל הדברים המתוקים האלה??? יש לי כ"כ הרבה מתיקות בתורה.. מתיקות אצל אבא...

אז למה שאני אוכל גם גלידה --- אם רק צלחת עם צ'יפס ושניצל מספיקה לי לארוחת צהרים..

את מבינה??!!

את, מעצמך, כבר תרצי כ"כ כ"כ חזק את אבא ש-

לאכול גלידה??!!! למה צריך את זה בכלל??!!

אבל, אנחנו לצערינו, עוד לא בדרגה...

ב"ה עובדים ומתאמצים ובעז"ה גם מגיעים לזה...

אז כן, בינתיים, זה בהחלט יכול להיראות לך מוזר וסתם מעצבן שלא אוכלים דברים מתוקים...

שכוייח על הלימוד!(:

ושנזכה בעז"ה להגיע לדרגת צדיקים!! אמן!

יאאא תודה!הדריכני

עזרת לי מאד!!!

ספר מומלץ!

בקשה.... בכיף!(:נועוש=]]!!אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך