מה לדעתכם תפקיד האישה??אנונימי (פותח)
נקיון, בישול, והמתנה לגבר שישוב מהעבודה. <צ>שיראל:)
אז ככה-אודוש!

לדעתי זה תלוי בכל אישה.....יש נשים שיעדיפו להיות עקרות בית ולגדל את הילדים...

ויש כאלה (כמוני למשל) שחושבות שצריך לדעת לשלב.....אם את רוצה פירוט תגידי.....חיוך גדול

השאלה היא מה המצב האידאלי-מה היא אמורה לעשותאנונימי (פותח)

/למה היא נועדה

אז..משקפופרית

יש אנשים שיגידו שהתפקיד של האישה זה לטפל במשפחה ובבעל ולהיות תקועה בבית ולבלות את החיים בלשרת את כל משפחתה.

לא נראלי.

אני חושבת שלכל אישה יש תפקיד אחר בעולם שבשבילו היא הגיעה לפה,בדיוק כמו גברים ולכן כל אישה צריכה לממש את עצמה ולעשות דברים שמתאימים לה (כמובן שבגבולות) אבל לשלב את זה עם משפחה וילדים כי זה דבר שמיוחד רק לנשים,מכאן שזה גם תפקיד של נשים.

כלומר: אישה צריכה גם לממש את עצמה וגם לגדל משפחה-בשילוב.

מקווה שיצא מובן... אם לא אני אסביר בהמשך.

להנות בחיים ע"י טיפוח והשקעה בילדיםדוסית גאה!

וניהול יחסים תקינים עם הבעל הצדיק שאוהב אותהIחולם עם חיוך כמהה על הפניםI

מי את שתגידי לה איך היא צריכה להנות בחיים?golani

זה מה שאת רוצה, אולי דווקא בא לאישה אחרת לעבוד בהיי טק?

ומי אתה שתגיד שלאישה מותר לעבוד בהייטק?הרועה

זה לדעתה תפקיד האישה, אל תתקוף דעות אם אתה רוצה תנסה להתווכח.

אתה החלטת לפרש את זה כתקיפה.golani

אני לא יכול להיות אחראי לפרשנות שלך.

״לא טוב היות האדם לבדו אעשה לו עזר כנגדו״געש
לא יודעת,הסנה-בוער

לפאר את שם ה' בעולם, להתענג על זיוו וכו'?

כאילו, לא הבנתי את השאלה.

לא נראה לי שיש מי שיכול להסביר באמת מה התפקיד של האדם/האשה בעולם.

^^^ מסכימה...משקפופרית

בערך. ת'אמת? תוך כדי שרשמתי את התגובה שלי שלעיל התלבטתי בשאלה.

אפשר לדעת בערך מה המטרה הכללית של נשים ומה התפקיד של גברים (למשל-נשים-ללדת וכו'..)

אבל...  

לכל אדם יש תפקיד משלו,פרטי.

הובנתי?

אוחחח,נראלי שסתרתי את עצמי

יעודה של האישה----להביא ילדים!הדרולה!!
אני עם mp123דניאלה .ד.

זה עצם התיקון של האישה יחד עם האיש.

וזה תפקידה של האישה להיות עזר לבעל!

יש כאן שרשור חמוד על זה... עם כמה תגובות:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t319280#3978767

מצחיקtalr123

רק בנות הגיבו... מעניין אותי מה הבנים חושבים על זה....

ובקצרה- ברור שתפקיד האישה הוא לנקות לכבס ולבשל.. אני דוגלת במשפט: "מעמד האישה- ה-4 בלטות ליד הכיור"...חיוך

אני בן!געש
ומה יש לחשוב יותר מידי יש פסוק מפורש!!
ויש עליו מפרשים....
יש הרבה פסוקים זה לא פשוט להביא אחדהרועה
לא אמרתי שיש אחדגעש
התכוונתי להגיד שזה לא משנה מה נראה לנו מה התפקיד
אלא כשה׳ ברא את האישה היית לו סיבה והוא לא שמר את זה בסוד שאנחנו נצטרך לנחש אלא זה כתוב בתורה וצריך באמת לברר בפסוקים ולא שכל אחד יזרוק ניחושים...
אממ.. ברור שזה צריך לבוא מתוך לימוד אבל להביא פסוקהרועה

ועוד מפרק ב' בבראשית בלי לימוד מעמיק זה בעייתי. באותה מידה אני יכול להגיד זכר ונקבה ברא אותם, או מוצא אני מר ממות את האישה, או חכמות בנתה ביתה חצבה עמודיה שבעה.

שמעת על מדרש "דו פרצופין"?golani

לפיו האדם נברא כזכר ונקבה גם יחד ואז האישה הופרדה ממנו(או לפחות זה מה שהבנתי).

לעבוד את ה'הרועה
תפקיד האישה הוא >>>מרב14

להנות מהחיים מתוך עבודת ה'...

אמממיויו2

לשטוף ת'בית,לעשות כביסה,לתלות אותה,לקפל אותה,לבשל,להכין כוס נס קפה מפנק לבעל,להשגיח על הילדים כשהוא ישן.

אחלה תשובה, אבל איך?אוסנת

לאישה, כמו לגבר, יש את עבודת ה' הפרטית - מצוות, עבודת המידות.

מכיון שלדעתי דברתם על מימוש עצמי, אז באופן עקרוני האישה היא ה"נפעלת" והגבר ה"פועל".

כלומר:

הבית, הכוחות, התמיכה, מוטלים על האישה.

הגבר הוא זה שבתכל'ס מוציא לאור את כל מה שהיא הכניסה לו לראש יום לפני...

האישה היא זו שמשפיעה על הגבר מה לעשות ולאן ללכת.

(אני בתור גבר לא הייתי מתחתנת)

בימינו אנו, יש הרבה אמצעי עזר לניהול הבית. לכן אישה יכולה גם לממש את עצמה בכוחות עצמה (ולא באמצעות בעלה), וגם להשקיע בבית שלה.

ולמה לעשות "גם וגם" (כשברור שלפעמים אחד יבוא על חשבון השני)?

מכיון שכיום יש תביעה מאוד גדולה מצד נשים להיות בעצמן נשים גדולות, ולא רק הנשים של הבעלים הגדולים.

מבחינה מעשית - מאוד מומלץ לא לחסום אותן, כי אחרת גם הבית יראה רע.

יש יוצאות דופן, שהמימוש העצמי לגמרי בוער בעצמותיהן, ובמודע זה הופך להיות יותר חשוב מהבית.

לפעמים זה מוסיף המון טוב ומקוריות לעולם,

אבל לפעמים זה ממש רע. (והרע מופיע דווקא בגלל שהיא בת)

אין צורך להמנע, יש צורך להיות צמודים לאישיות תורנית שתנחה ותוביל.

כמו כל אחד בעולםהרועה

קיום החובות ההלכתיות בהתאם לרוח היהדות, למה שאישה תהיה שונה בזה מגבר? החובות שלה שונות אבל המטרה הגדולה שלה זהה לחלוטין.

לא מזמן היה לי ויכוח עם מישהו על מה מעמד האישה ביהדות הוא טען שהאישה היא יותר מהגבר ואני אמרתי שדי לקשקש עם כל זה, אין מעמד האישה ביהדות זה דבר שהתורה מתייחסת אליו בצורה מאוד מעורפלת ויש המון גישות למה היחס הנכון ורובם המוחלט נובעות מהשקפה ולא מחקירה.

אבל אם התפקיד של האשה הוא כמו של הגבראנונימי (פותח)

-אז למה ה' ברא גם אשה וגם גבר.

לגבי הסבר לשאלה-הגבר נברא לעבוד את ה'.

למה נבראה גם אישה-לאיזו מטרה צריך אותה-הרי כבר יש מי שיעבוד את ה'??

כל אחד עובד את ה' בצורה שונההרועה

אבל לשניהם אותה מטרה.

אבל באיזה דרך לעבוד את ה'??אנונימי (פותח)

התווכחתי על זה עם חבר שלי.

דעתי-הבעל נברא לעבוד את ה',האשה-נבראה לעזור לבעל לעבוד את ה'+להביא ולגדל עוד אנשים שבעתיד יעבדו את ה'.

לקיים מצוותהרועה
בשביל זה נברא הגבראנונימי (פותח)

ואם אתה רוצה-אפשר לנסח את השאלה ככה:

האם האישה נבראה לעזור לגבר לקיים מצוות.

או שהיא נבראה לעצמה.

ותשתדל לענות גם על האם אתה מסכים עם זה:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t328675#4079032

כי זה לא בדיוק אותה שאלה

ע"י קיום מצוותהרועה

אם הקב"ה היה רוצה שרק הגבר יעבוד את ה' הוא היה בורא את הגבר ככה שהוא היה יכול לעבוד את ה' ולעשות את כל מה שאישה עושה, הגבר נברא לעבודת ה' מסוימת והאישה לעבודת ה' מסוימת.

האישה מברכת על האוכל ובכך היא עובדת את ה', האישה שומרת שבת ובכך היא עובדת ה' וכן על זה הדרך.

יש עבודת ה' שהיא לא רק קיום מצוות.אוסנת

קוראים לזה מימוש עצמי (בכל התחומים והמובנים).

אוסנת,תשובה נהדרת..!שיראל.
תפקיד האישה באיזה תחום?לולה=]

בס"ד

בחיים בכלליות? בבית? מול הגברים?

תפרטי, השאלה שלך לא מובנת. (לא מובנת לי, בכל אופן..)

תסתכלי בתגובות (לפחות בשלי) ותביניאנונימי (פותח)
הבנתי.לולה=]

בס"ד

תפקיד האישה הוא לעבוד את ה' ולקיים את המצוות, כשמרכז חייה צריך להיות הבית וחינוך הילדים לדרך ה' ולתורה.

לענ"ד.

מה הקטע של השאלה?מיטל

זה בדיוק כמו שאני אשאל - "מה לדעתכם תפקיד הגבר? "

לא נראלי שאישה היא אובייקט שצריך להתמקד בשאלה מה התפקיד שלה

אז לדעתי-תילה

תפקיד כל בני האדם(בעצם היהודים) הוא להתקרב לה', ללמוד את דרכיו וללכת בהם, לשמור את המצוות וכו'..

זה ממש לא רק תפקיד האשה. אני חושבת שהאשה אולי מתחברת לה' ממקום אחר/שונה משל הגברים.

מהמקום של הרגש, של האמונה הפשוטה בו של הרגשת הקרבה לה' ופחות מלימודי גמרה וכדומה,

שזה החיבור של הבנים לה'(ועוד כמובן...).

ועוד-האשה מביאה חיים לעולם!!!!!  תפקידה לגדל את הילדים (כמובן עם הבעל-אבל בחינוך האמא היא המשפיעה לדעתי..) להראות להם את דרך ה', והיא זאת שתומכת בהם ואוהבת אותם כי אין תחליף לאמא!!

זהו עד כאן מה שעלה בראשי - בטוחה שיש לה עוד הרבה תפקידים חשובים בעולם אבל אני צריכה עוד לחשוב עליהם...חיוך

התפקיד של האישה זה להנות בחיים, וכדי שלא ישעמם לסיזר22

לבן אדם ה' עשה אישה...

אז..משקפופרית

למרות שכבר הגבתי למעלה פעמיים... מאתי כמה קישורים שמסבירים ת'עניין:

•  

http://www.reader.co.il/article/21528/%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%95-%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%93-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%94-%D7%95%D7%9E%D7%94%D7%95-%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%93-%D7%94%D7%92%D7%91%D7%A8

וואו! אתם לא מבינים איך התשובות שלכם גרמו לי לחשוב באמת על התפקיד של הנשים בעולם ובזכות זה ,התשובה שלי השתנתה (ממה שכתבתי לעיל-ההודעה ה1)!!

זה מדהים איך כמה תשובות מצליחות לגרום לבנאדם לחשוב יותר לעומק על העניין!

הרב נריה כתב כמה משפטים על זה:שואפת למעלה..!

"אם מאחורי כל בן תורה

לא תהיה בת

תבין את ערך התורה-

הבית לא יחזיק מעמד.

ועוד:

"עקרת בית- עיקרה של בית"

אם הבית קודש -

לב אמא שבו

הוא קודש קודשים!

ועוד:

עקרת בית אין פרושו

להיות אישה יושבת בית,

אלא אישה יוצרת בית.

לא רק יולדת ילדים,

אלא גם מחנכת ילדים.

ועוד אחד ממש יפה...:

הגבלת האישה לא נועדה ל

ליצור לה בית סוהר,

אלא לישמור על יחודה,

אצילותה וחִנה.

האישה היא מלכת הבית-

"כל כבודה בת מלך פנימה"

(אם יש מישהי שזה ממש מעניין אותה, אז יש פה עוד כמה משפטים ממש יפים כאלו, רק שלא היה לי כוח להעתיק אותם...)

מועדים לשמחה!

בציפיה לישועת הכלל והפרט!

צופיה.

איזה שאלה...אורושקוש

אני חושבת שאישה צריכה דבר ראשון להחזיק בית,אבל לא מתוך השתעבדות.כאילו כן,אישה חלק מהתפקיד שלה זה ללדת אבל זה לא אומר שהיא צריכה עכשיו להיות כל הזמן בבית ולטפל בילדים,ולבשל ולא יודעת מה לעשות. היא יכולה,זכותה של כל אחת לעשות מה שהיא רוצה. אבל אני חושבת שצריך גם לדעת לממש את עצמי.

כאילו אם התפקיד של האישה היה רק ללדת ולבשל ולנקות ולכבס אז כל הנשים היו נבראות אותו דבר. אבל עובדה שלכל אחת יש אישיות משלה ותכונות משלה וכשרונות משלה. ואני לא בטוחה שהקב"ה היה רוצה שכל הכשרונות האלה יתחלפו בטיפול ילדים. זה לא שלא צריך להשקיע בבית,צריך אבל צריך גם להשקיע בעצמך ולתרום כמה שיותר לעולם,מהמקום שלך.יכול להיות שיהיו כאלה שיחליטו שאת ההארה שלהם לעולם הן יעשו דרך חינוך בנים שיגדלו להיות תלמדי חכמים,זאת גם דרך..

וכמובן יש את המצוות.שבעצם זה חלק עיקרי ביעוד של יהודי בכלל ולאו דווקא של אישה.

אורושקוש צודקת -- אישה צריכה להיות בבית וגם לעבוד.נועוש=]]!!
תשתדלו לענות על השאלה הזאת:אנונימי (פותח)

1)האישה נבראה בפני עצמה-או כדי לעזור לגבר לעבוד את ה'+לגדל דור חדש שיעבוד את ה'.

בפני עצמה.באג2000
בפני עצמה.golani

העבדות בוטלה כבר לפני למעלה ממאה שנה אם לא ידעת.

ובמה בדיוק זה שהיא "בפני עצמה" מתבטא??אנונימי (פותח)
במה זה שאתה "לעצמך" מתבטא?golani
שגבר יכול לבצע את תפקידו עם עצמו-לבד אין לו אףאנונימי (פותח)

תפקיד בלעזור לאנשים אחרים,ואם הוא מקיים תרי"ג מצוות-הוא בסדר גמור וזה מספיק לו.

ואם גם על אשה זה היה נכון אז לא היה טעם לנשים להתחתן-אין להם אף מצווה כזאת

גבר יכול לבצע את תפקידו לבד?golani

הוא חייב במצוות פרו ורבו, אישה לא.

אני ממליץ לך: רד מהקטע הזה, הנשים הן בדיוק כמו הגברים והן לא "נועדו לשירותם" או כל המצאה אחרת, יש להם את עבודת ה' שלהם ויש להם את העניין של עזרה לאחרים - כמו הגבר שגם הוא מחוייב בעבודת ה' פרטית ועבודת ה' ע"י עזרה לאחרים.

נכון שהנשים יותר בקטע של הבית והגברים יותר בקטע של החוץ אבל זה לא הופך אותן למכונות ארוחה לבעל וייצור ילדים, חלילה לך מלחשוב כך.

לא אמרתי שהאישה היא שפחה-ולהפך בזה מצבה טוב מהגבראנונימי (פותח)

-כי הגבר נברא כדי לעבוד את ה'-שזה עבדות,ולעזור לגבר-שזה עזרה.

ונראה לי שהסיבה העיקרית שלא הסכמת איתי מייד זה בגלל זה-כולם מתייחסים לזה כאילו אני רוצה שהיא תהיה איזה מכונה שלי-אז לא לזה התכוונתי-זאת אינה עבדות לעזור למישהו לקיים מצוות-ורק להזכירך-"עזר כנגדו"-מעניין לדעת איך אתה מסביר את זה.

לגבי פרו ורבו -הוא לא עוזר בזה לאשה בקיום מצוות!!-הוא מקיים מצווה לעצמו-הוא לא עוזר לה במצווה שהיא חייבת בה.

לפני שאתה כותב תגובה-תרגע,תחשוב על מה שכתבת,תחשוב על מה שאני כתבתי,תחשוב מה אתה רוצה לענות,

תחשוב עוד פעם לפני שאתה עונה,תרגע ותענה,תודה.

נ.ב.-אם לא הבנת-אני לא אוהב שצועקים עלי,תודה.אנונימי (פותח)
אין פה מה להרגע.golani

כתבתי את הדברים שלי בלי טיפת כעס, כנראה אתה הרגשת אחרת, אולי בדיוק היית עצבני באותו רגע אז חשבת שגם אני.

ולענייננו:

האישה נבראה עם תכלית לעצמה, אמנם ייתכן שהגבר הוא זה שלמעשה יפעל בעולם אבל האישה גם היא פועלת - אולם יותר רחוק מאור הזרקורים.

בכל אופן, מטופש להגיד "מה תכליתה בעולם" כל אישה תרגיש מה טוב לה ואיך היא יכולה לתרום וזה מה שהיא תעשה.

אם יש גבר שהחליט שהוא רוצה לבלות את חייואנונימי (פותח)

(מלשון בלאי)-בלעמוד על הראש-האם בזה הוא ממלא את תפקידו בעולם-לא!

אותו דבר גם לנשים ישנה תכלית מסוימת-שכתובה ב-ת-ו-ר-ה:"עזר כנגדו"-מה רע בלחשוב ככה-לא הבנתי.

(ויש גם רשימה (מבחינת ההלכה) של חובות האשה לבעל.

ואני לא מזלזל בנשים-לעזור לאנשים לעבוד את ה' ולגדל את הדור הבא שיעבוד אותו-זה לא כ"כ רע.

גם וגם.שיראל.
עיצבן אותי אלו שכתבו -לולי פופ

שתפקיד האישב בעולם זה ללדת כי:

אם ככה מה ההבדל בינונו לבין החיות?

למה נולדו עם שכל? רגשות? בחירה חופשית? וכו'.....

האאא????????????

ומי שאומר שתפקידי בעולם זה לשרת את בעלי אז הוא תסלחו לי מטמטם ולא מבין כלום מחייו!!!!!! (ומצטערת אם זה הניסוח שלי יכול לפגוע במישו אבל גם בי זה פוגע שאומרים שזה יעודי בעולם!)

ברור שזה ממש, ממש, ממש, ממש, ממש, ממש ,ממש אבל ממש חשוב ללדת ילדים וסביר להניח שזה חלק גדול מיעוד של כל אישה

1

אבל זה לא יעודה הבלעדי!

וא"א לשאול מה יעודה של האישה כי לכל אישה יש יעוד משלה!!!!!!!!!!!!!!!!!

ד"א-לולי פופ

לכל יצירת אומנות טובה -יש טיוטא............

אזתשבו ותקנאו בשקטיאמי

לולי פופ - הזכרת לי משפט נחמד ששמעתי חח ^^חסיד ה'

למה ה' ברא את האדם לפני האשה?!

כי לכל יצירת מופט צריך טיוטה חחחחחחחחחחחחחח

הרג אותי המשפט הזה =]

יש תפקיד כללי ומצוות-זה העיקראנונימי (פותח)

ויש עוד דברים שכל אחד עובר בחייו-ועל ידיהם לפעמים יוצא לו לעזור לעולם-אבל זה לא התפקיד הכללי.

רק כדי להבין אותי-תנסו לדמיין עולם שבו כל הגברים-עובדים את ה' כראוי-הנשים יולדות ילדים ומחנכות אותם כראוי-עד שהם בונים להם בתים משל עצמם,וככה הטוב הולך ומתפשט בעולם-האם זהו לא העולם המתוקן??

וגם אם מדובר רקבקבוצה קטנה שמנהלת חיים מתוקנים לאט לאט ע"י הילדים-יהיה תהליך-שבו הטוב ילך ויתפשט בעולם-וישפיע על הרע-עד שלאט לאט יהיה עולם מתוקן,כמו זה שמתואר למעלה.

מקפיץאנונימי (פותח)
סורי על הביטוי אבל זה שאלה מפגרת.אביה =)

מה תפקיד הגבר?

להוסיף אור בעולם-המעשה-העיקר

וזה כָּל הָאָדָם תַכְלִית בְּרִיאָתוֹ וּבְרִיאַת כָּל הָעוֹלָמוֹת, עֶלְיוֹנִים וְתַחְתּוֹנִים, לִהְיוֹת לוֹ יִתְבָּרֵךְ דִּירָה בְּתַחְתּוֹנִים- כל תחלית הבריאה היא בגלל שנתאווה הקב"ה לדירה פה למטה  בעולם הזה הגשמי וע"י לימוד תורה וקיום מצוות העולם מזדכך יותר לקבלת פני שכינה -

והאשה עושה זאת ע"י בעיקר -

חנ"ה (-חלה, נידה, הדלקת הנר), חינוך

שאלו הם המצוות העיקריות של האישה 

מקפיץאנונימי (פותח)
מקפיץאנונימי (פותח)אחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך