ד"ת קצר ונפלא ליום פטירת מרן הגר"א שפירא זצ"ל-אריאל יוסף

ט"ו תשרי תשס"ח
מאת הרב אבינועם זומר- ר"מ בישיבת 'מרכז הרב'.

‎‎‎‎אתרוג זה אברהם
לפני שלש שנים ביום ראשון של חג סוכות, באושפיזא דאברהם לקח הקב"ה 'פרי עץ הדר', וכמו שאומר הזוהר הקדוש ש'פרי עץ הדר' – זה צדיק.
לקח אליו את מו"ר הגאון זצ"ל לאחר שיבה טובה, שרק בחודש אחרון לחייו התבטא שמרגיש שהזדקן, ונהייתה שמחה לפני ה',שהקב"ה שש ושמח בבוא אליו נפש נקי וצדיק (מו"ק כה).

תמונתו המפורסמת היא התמונה בה נוטל ד' מינים ובהם אתרוג ענק. האתרוג מסמל לי את דמותו של ר' אברום זצ"ל. מחד, אנו תלמידי הישיבה הרגשנו לעומתו שאין בנו שלימות של טעם וריח, ראינו בו מהי גדלות של תורה בהיקף הידיעות בעמקות בעמל התורה ובחדשנות הבלתי פוסקת, אין עניין לשאול אותו על מה שאמר אתמול בשיעור כי היום הוא כבר מתבונן אחרת בסוגיה, בחינת פרי עץ הדר – הדר באילנו משנה לשנה, שאין זמן בלא פירות על העץ, בלא חידושים הנובעים מעץ חיים.

אולם מאידך כבר דרשו אתרג ר"ת 'אל תבואני רגל גאוה' (תהל' לו). כל מי שנפגש עם רבינו זצ"ל לא התרשם רק מחכמתו אלא גם מענוותנותו. איך גאון עולם יושב עם תלמיד צעיר או עם סתם עמך שבאו ליטול ממנו עצה והיה מדבר עמם שיחה עממית קולחת כאחד העם בפשטות וחביבות המתובלת בסיפורים על גדולי ישראל. דבר זה גרם שאנשים או תלמידים שנכנסו אליו עם משברים או קשיים תמיד היו יוצאים עם חיוך (--תוספת שלי-א.י.) מאושר על פניהם. בחינת ושמחתם לפני ה'.

רבינו זצ"ל לא רצה להיות רב ראשי וניסה לשכנע שכהונת הרב גורן תימשך, וכשלבסוף נבחר ר' אברום זצ"ל, שמעו מקורביו שהוא לוחש לעצמו: 'להישאר עניו להישאר עניו'. ולכן אמר שהוא סובל מכל הכבוד שעושים וקמים ורוקדים לכבודו, ולא היה לו נוח שתלמידים היו מלווים אותו לביתו מהישיבה, ובכל זאת נתן לדבר זה להימשך, רק כדי שאחרים יראו מה זה כבוד תורה. הענווה הייתה אצלו דבר עצמי וטבעי, עד שכאשר אנשים היו מניחים בסידור שלו פתקים עם שמות להתפלל על חולים לא העלה על דעתו שרוצים דווקא את תפילתו ואמר שכנראה בטעות התבלבלו ושמו בסידור שלו ולא בסידור של הש"ץ [שמנהג הישיבה שלאחר כל תפילה אומרים תהלים לחולים והש"ץ קורא] את רשימת החולים.

ר' אברום זצ"ל אמר, שהסגולה לאריכות ימים בלא להרגיש זקנה היא להיטיב לאחרים, הקב"ה בחר באתרוג כסמל לפרי הדר כיון, שהוא מסוגל להתחבר גם לערבה, וזה רק מכח 'אל תבואני רגל גאוה', כי רק אז יכולים הקטנים באמת לספוג מהגדולים כאשר מרגישים שהוא מדבר כמותם.
אתרוג אומר הרמב"ן מלשון חמדה כמו שמתרגם אונקלוס 'לא תחמד' – לא תירוג, אולם גם עה"פ "כאיל תערוג... כן נפשי תערוג אליך אלקים" מתרגם התרגום 'איך איילא מרגג וכו'' . אם כל הגדלות והעמל בתורה נובעת מערגת הנפש אל ה', מרצון להיות לפני ה', ממילא מתעצמת גם בנית מדת הענווה (ולא להיפך שהגדלות בתורה תגרום גאוה לאדם).

מו"ר זצ"ל היה לבוש בעוז (זו תורה) ובהדר וממילא "ותשחק ליום אחרון" יום מותו חל בשחוק בזמן שמחתנו בשובע שמחות.
ננסה אנחנו - הלולבים ההדסים והערבות – להיזכר,להתחבר עם אותו אתרוג שהיה בקרבנו, ומתוך כך גם בנו תתרקם המציאות של ושמחתם לפני ה'.

וואי, ממש יפה...רבקה...

יישר כח גדול!!!

אשרייך גיסנו, אהבתי מאוד :]חסיד ה'
עוד לא קראתם??? סוכות כבר כמעט נגמר!אריאל יוסףאחרונה
אני שוב לא חדשההרהמורניק

אבל מה הסיפור???????????????????????????????????????

למה אין פה כלום?????????????????????????????????????????????????

כי אף אחד לא יוזם ומפעיל את הפורום (גם אתה ככה…)Gini
כי אף אחד לא יוזם ומפעיל את הפורוםGiniאחרונה
בעיה שבנות הולכות עם חצאיות שסע. זה מכשיל את הבניםנ א

באיסור "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם"

למה לא נותנים באן למטרד?צדיק יסוד עלוםאחרונה
יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
כלומר?הרשפון הנודדאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אולי יעניין אותך