חבר'ה, זה בכוונה כאילו? D:לאל
זה פשוט מגעיל.הסנה-בוער
"זה ממש ממש מגעיל לדבר כל הזמן על זה שלא להסתכל על צבע עור וכו', ושזה הכל מה', אבל כשזה מגיע לאובמה, ומנסים לחפש בו חסרונות- פתאום מותר לצחוק על שחורים"
[אמרה את זה מישהי נורא חכמה ויפה בפורום אחר פה
]
א-הוא גוי וזה מותרשמחה ואמונה
ב- הכושים הם שחורים האתיופים הם חומים.
אוי, את מחפשת בכוח?פעימה
בס"ד
זה פשוט לא יפה להתייחס לבן אדם ע"פ צבע עור.
ותפסיקו כל הזמן לחשוב שמותר לעשות לגויים כל מה שרוצים. לא. ממש לא.
לשונאי ישראל בטח שמותר!צבי בריגהאחרונה
ימח שמו !
מה זה קשור?הסנה-בוער
יש גם יהודים שחורים שהם לא אתיופים, הידעת? עיראקים, הודים, תימנים- יש ביניהם שחורים לחלוטין!
חוץ מזה- אז מה אם הוא גוי? את צוחקת על ליאונרדו דקפריו שיש לו עיניים כחולות? לא! למה? כי זה לא מצחיק. אז למה עור שחור זה כן?
אני ממש עצובה לקרוא את זה, כי פתאום אני מגלה פה המון צביעות. אתם מתייחסים לצבע עור שחור כפגם. עד עכשיו אולי הסתרתם את זה עם "יחס נחמד לאתיופים למרות שהם כהים, המסכנים", אבל בלב חשבתם "ואו, אנחנו שונאים שחור". זה פשוט מגעיל. (ואתם= כל הישראלים שצוחקים על אובמה בגלל שהוא שחור, ולא חסרים).
סנה בוער ופעימה כנסו..שמחה ואמונה
אתן פשוט מנפחות פה סיפור על כלום באמת.
סנה בוער-את יודעת מזה שחור?.. אם כן אז את צריכה לדעת שאין יהודים שחורים אלא חומים[וזה סתם ליתר דיוק.. בואי נעזוב את החפירההזאת..]
דבר ראשון אין לי מושג מאיפה את מביאה את כל היידיעות שלך נשמה, אבל "אני מגלה כאן המון צביעות" איפה בדיוק? ממתי התייחסנו לצבע שחור כפגם[פה בפורום אני מדברת]?.. "צוחקים על אובמה בגלל שהוא שחור"- נכון כי באמת לא מגיע לו שככה נדבר אליו אדם משכמו ומעלה מה אגיד לך..
אם היו שמים תמונה של אתיופים הייתי מוחה בהחלט אבל בחייאת מה אתם עושים סיפור? שמו תמונה של גוי שונא יהודים מה את באות עכשיו לסנגר עליו? המרחם על האכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים...משהו כזה נכון?.. יופיי
חחח גם אני שמתי לב לזה...תילה
אבל נראלי הם מתכוונים על הקטע שאובמה צריך לצאת מהאף של המדינה שלנו
ולנסות לנהל לה ת'חיים!!!! (כמו שכל נשיאי אמריקה עשו מאז ומתמיד..)
וכן, כינו אותו כאן שחור בגלל השנינות... מה הבעיה?!
אין שום היתר לרדת על גויים אבל אם מדובר באובמה נראלי שממש אין בעיה........
בקיצור- תמחו על דברים אחרים יותר חשובים למחאה!! לא על זה שקוראים לאובמה שחור-ממש לא צדיק הבןאדם אפשר לקרוא לו איך שרוצים.........
אר, אתם אפילו לא מבינים את הנק'?הסנה-בוער
אני לא כועסת כי צחקו על אובמה! אני כועסת כי צחקו עליו כי הוא שחור. כי חשבו ששחור זה כינוי גנאי מצחיק ומשפיל. בגלל זה אני כועסת. זה מראה שאנחנו לא באמת עם שיוויון פה, אלא רק יודעים לדבר על זה נורא יפה.
אחותי את חיה בסרט, אני אישית מכירה כמה וכמה יהודים שחורים משחור. ואם להתפס לקטנות, אז אובמה בכלל חום כהה.
אני חיה בסרט-מודה מתוודהשמחה ואמונה
בחטאי הרבים, ויודעת מה אני מוכנה לקבל את זה שיש יהודים שחורים משחור...
אבל תראי איך את מסתכלת על הדברים... אף אחד פה בכלל לא חשב לצחוק על העדות החומות\שחורות. שמו תמונה שלו דייקא כי הוא אדם שיש מה לרדת עליו.. לענ"ד את תופסת את הנק' הלא נכונה בסיפור.. תקני אותי אם אני טועה חברה..
לא, זו לא הפואנטה.הסנה-בוער
אם תשימי לב, בכל התעמולות שהיו נגד אובמה, מה הדגישו? שחור, שחור, שחור.
[אני לא מדברת על גזענות כלפי יהודים. אני מתחילה להרגיש ממש עילגת, אני עד כדי כך לא ברורה?
]. אני מדברת על גזענות כלפי שחורים- ופה אין הבדל בין יהודים לגויים. זה או שאתה רואה בשחור פגם או שלא.
אוקי עכשיו הבנתי...שמחה ואמונה
מפה אין לי על מה להתווכח איתך כי זה תלוי באיך אנחנו מסתכלות על זה.. את רואה את זה בתור גזענות ואני רואה את זה בתור ירידה על אובמה...
אני מודה, לא הבנתי לעומק איך בדיוק את רואה פה גזענות כי באמת כמו שאמרה החברה מתחתינו זה תרתי משמע וזה בשביל הקטע...
[וד.א ממתי הדגישו בכל התעלומות שלו שחור שחור שחור.. בחיים לא שמעתי על זה..]
בדיוק בגלל שאת רואה בזה ירידה, זו גזענות.הסנה-בוער
בנק' עליזה זו נפסיק לטחון מים 
קצת לא קשור.. אבל-יעלוש=)
לדעתי אתיופים, הודים, מרוקאים וכו' הם באמת בין אנשים יפים.. לא יודעת מה איתכם, אני ממש אוהבת איך שהם נראים...
אבל אובמה הוא ---- כושי... ואין ב"ה כושים יהודים!!! וכושים הם באמת מכוערים...
זה כמו לרדת על מישהו שהוא נמוךאבגדה
-זה לא יפה,אבל גם לא גיזענות
מה קשור???אביה...
יש פה תרתי משמע...
כאילו הוא גם "שחור" ע"פ צבע העור, וגם נדבק לאף..... יענו, נדבק אלינו ולא עוזב אותנו במנוחה.
לפי דעתי.
לא, >אביב
אני עם הסנה בוער.
לא נכון להתייחס לבנאדם לפי צבע עור..
אז מה אם זה שנון?? אנחנו צריכים לשאוף שלא לשים לב לצבע עור של אנשים... שלא יעלו לנו אפילו "שנינויות" כאלה...
שתקו! גיס שלי אתיופיקלאופטרה
בס"ד
והוא הכי מתוק, דוס וצדיק בעולם!!!!! אז קודם כל, שתקו!
ב', יש כ"כ הרבה דברים לרדת על אנשים, וזה מגעיל שלזה הם נפסו..
ואם הוא גוי זה לא אומר שמותר לרדת עליו...
אבא שלי התגיייר, בסוא וסבתא שלי גויים, סבתא שלי באה אילנו שנה שעברה, עם בן דוד שלי (שניהם גויים) והם
הכי חמודים, וטובים. הם אנשים טובים, פשוט לא 'יהודים'... אחלה? זהו.
נ.ב. (לי תמיד ממה להעלב!
)
חח...ענק!דוסית גאה!
וואאי !סתם אחת
זה מגעילל !! לא אכפת לי לצחוק על אובמה, הוא בנאדם רשע ואנטישמי ומגעיל !! אבל כשעושים דבר כזה אתם לא צוחקים על אובמה, אתם צוחקים על כל הכושים והאתיופים, אני שונאאאאת שאנשים אומרים דברים על הצבע עור שלו !! כי יש כלכך הרבה דברים רעים להגיד עליו !! שחייבים להזכיר את המראה החיצוני ? כן, זה גזענות !!
הוא היה יכול להיראות בדיוק ככה ולהיות הבנאדם הכי טוב בעולם !! מראה חיצוני לא אומר כלום על הבנאדם !!!!
במקרה שלו הוא כושי והוא מסריח, אבל היטלר היה לבן .. צבע עור לא אומר כלום !!
שינו את התמונה!!!תל-אביבית
אנשים שינו את התמונה!כפרעלייך!!=)
אוךך בקטנה. איזה ילדים היפים >>דאץ
את יכולה להגיד בקטנה ..סתם אחת
ולפסול ככה את כל מה שאנחנו אומרים, אבל לא ! זה לא בקטנה !! לא אכפת לי מאובמה ..
אבל זה לצחוק על כל השחורים ..
חח.. חזק!! אבל עכשיו זה-אביה =)
טיפשונים.תסתכלו טוב על הצבע.noga14
הוא חום כהה ולא שחור.אינכם רואים?
התכוונתי לאובאמהnoga14
חוץ מזה גוי טוב הוא שונא ישראל (כך אמר רב שאיני זוכרת את שמו) ובנוסף לכך 'כשהיהודי לא עושה קידוש אזי הגוי עושה הבדלה' זה המצב היום,לצערנו ולבושתנו.
זה בצחוק, הומור, דחקות.. איך לקרוא לזה?דוסית?
לא חייבית תמיד להיות כ"כ כבדים. הוא חור, זה צבע העור שלו וזה התאים בשנינות לכותרת...
למה להרוס את כל הכיף??? כן , אני גזענית והוא גוי מוסלמי שרוצה מאוד שכל העם שלי יתאדה מהעולם
אז מה????????
למה זה רע?
מותק,סתם אחת
את גזענית ומודה בזה פה ? אני לא הייתי מתגאה בזה, במיוחד כשיכולים להיות נוער אתיופי ...
באאאאאאלי להרוס את הכיף .. אם את קוראת לזה כיף, אותי הכיף הזה מגעיל !
יאללה.... תזרמו...talr123
אפאחד לא צוחק על אתיופים- בדיוק בגלל זה שמו תמונה של כושי שונא ישראל! תףפסיקו להיות כאלה כבדים ותהנו מהבדיחה...
אבל צוחקים על כושים !סתם אחת
אין מה לעשות !!! זה עובדה, ולא, לא צוחקים פה רק על אובמה , אל תחיו בסרט .. !
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...