1. אני לא מכיר את העובדות על מנת שאוכל לחוות דיעה עליהם.
להפנים, קודם כול תביאו את העובודת ואח"כ נסלף אותם...
2. האם יש קשר בין רמה דתית לרווקות?
זו שאלה למחקר, לא לדעות אישיות- אין לי שמץ. ואני לא מתכוון לענות ע"פ תחושות עמומות מהבטן (שם שם ליד הסרעפת).
3. האם יש קשר בין גיל הנישואים לרוחניות הבית?
לדעתי לא. אני נוטה לחשוב (ולפחות להתפלל ולקוות) שאנחנו נהיים צדיקים יותר עם הזמן. וברצינות, עבודת ה' אינה תלויה בגיל אלא תלויה בעבודה. יכול להיות שיש קשר בין עולם הישיבות לרמה הרוחנית בבית, אבל זו סתם ספקולציה.
4. בר תיקון?
חז"ל מדריכים אותנו שהכול בר תיקון. ויותר מכך לשם כך העולם נוצר.
5. האם ניתן לחזור אחורה, ולהרגיש את ה' כמו פעם?
בשביל מה לך? סע קדימה ותרגיש את ה' עכשיו. לכל מקום וזמן יש את השירה המיוחדת שלה, וכנגד כל המכשולים ואתגרים, צריך להתרומם ולקרוא בקול גדול לקב"ה. ספר ההלכה של העם היהודי מצא לנכון לפתוח דווקא במילה "יתגבר", וכמה שהוא צדק. ולכן, תמיד, וכנגד הכול, יתגבר האדם. וזו עבודת ה' יתברך.
6. ברמה העקרונית, איני רואה כל סיבה לחקור או לבדוק את הדברים. אם אדם רוצה להתחתן מסייעין בידו, ואדם צריך תמיד ובלי קשר לסובב לעבוד את ה'. חז"ל אמרו לנו שעל אוכל כשר, לא מקשרים את זה לבריאות, אלא להיפך, רוצה אני, אך מה אעשה וגזירה היא.
ואף אם נלך בטעם שהזוהר הביא משום הפגימה וטומאה, עדיין הדברים נוגעים במהות הדבר עצמו, ולא קשורים לדברים אחרים.
ואף כאן, לכאורה אפשר לקשר בין האוכלים כשר לבין גיל הנישואין...
7. לדעתי האישית - יש להבחין בין הרבה דברים שונים.
א. יש ישיבות ורבנים שמדריכים ומעודדים נישואין בגיל צעיר, ויש כאלו שמתעקשים על גיל מבוגר יותר.
ב. רעיון הנישואין בגיל צעיר (ולפעמים אף בכלל), הינו רעיון שכיום קיים בעיקר ורק בעולם הדתי- כאשר התרבות המערבית (והחילונית), דוחים את העניין לגילאים המבוגרים יותר כשנות השלושים (ע"ע גיל הנישואין הממוצע באירופה וארה"ב). לכן באופן טבעי לפי מיקום האדם כך גם המקום שהוא מייחס לנישואין.
ג. ישנם מסגרות רבות שמקשות על קיום הנישואין, כתוצאה מהם, אנשים דוחים את רעיון הנישואין. אופי ומשקל המסגרות תלוי ברמה הדתית- פעמים רבות.
זהו לעכשיו