שאלה.... מבקשת שתענו, חשוב ליכפרעלייך!!=)

אוקיי... קודם כל תודה שנכנסת..

אז שאלה לי אליך- מה את/ה אומר/ת? להתחיל לעשן...?

אני יודעת שכל חיי ניסיתי לגמול אנשים... אמרתי "למה להרוס לעצמך ת'חיים?" ... ואני יודעת גם שקשה להיגמל מזה.... וכל השנים הייתי משוכנעת בזה שאינמצב אני מתחילה לעשן, שזה מגעיל אותי (פעם... כבר לא) ושזה לא מתחשב בסביבה (וואלה יש לזה גמכן פיתרון.... פשוט מעשנים במקום שאין אנשים).

טוב אז כדי שתבינו קצת ממה שעובר לי כרגע בראש.... פירוט סיבות:

קודם כל, זה נראה ממש כייף....

דבר שני- זה קצת לברוח מהמציאות... אז אני יודעת שזה רק פיתרון עכשווי וזאת "לא הדרך הנכונה לפתור בעיות" -אבל לי זה נראה: דוגרי למה לא?! אם זה מה שעושה לי טוב אז למה לא?!?!?!???

דבר שלישי- אוקיי כמה שזה לא בריא... מאכפת לי להיות לא בריאה?!?

דבר רביעי....- נכון שזה יכול ליגרום לסרטן, אבל מאכפת לי??? כאילו- תבינו- פסדר, סרטן, חיים עם זה... מקסימום מתים. לא אכפת לי.

אז.... מה אתם אומרים? בבקשה תפרטו, כמו שאני פירטתי . אל תשאלו אותי מה עובר עלי.... בדוגרי שפכתי לכם באמת את מה שיש לי בלב.... תודה רבה, תזכו למצוות ולחתן חתיך עם ציציות (-או כלה יפה, צנועה, צדיקה וחסודה)

כן אהה? ולשתות קצת אהה?דניאלה .ד.

נו טוב מקסימום אבל מקסימום תמותי, לא תהי בריאה אבל זה רק בגלל ש'קצת' ברחת מהעולם.

וקיבלת סאטלה.. וזהו היה שווה לך למות בשביל רגע? תכל'ס תגידי.. אז בואי נגיד אני ואת נולדנו כדי לעשן ולמות..

באנה מה אני חייה בסרט ככה להתמודד עם בעיות? זה באמת כמו שאמרת 'לברוח' ולא להתמודד.

את באת לעולם כי יש לך מקום וסיבה להיות פה.. יש לך תפקיד וזה לא לעשן תאמיני לי שלא!

קראי את זה בבקשה 2 דק' קראי..:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t320873#3997407

ב"הצלחה אחותי.. אם באלך באישי לדבר אז בשמחה! ב"הצלחה בחיים לכולם!

בזמן האחרון אני מזה אוהבת לעבור לידאיל!לי

אנשים שמעשנים..זה עושה לי טובב! אבל אני מפחדת להתחיל עם זה...וגם יעיפו אותי מהבית..רגע,זה רעיון מעולהה...יעיפו אותי מהבית!! וואי נשמע טובב!!

הריח- לא מגעיל אותך?צחקן
אילולי! בואי נפתח "smoking area" בשכונה!אביה...
קראתי...כפרעלייך!!=)

אז קודם כל שוב תודה שהגבת!

וו... אני יודעת שלכל אחד יש תפקיד בעולם, פסדר, מקסימום נמות, דוגרי מה אכפת לי למות?!?!??

אוקיי- אז נכון שאני גם צריכה לעשות את התפקיד הזה... אם עד שאני ימות (מהסרטן ) אז אני לא יספיק לעשות אותו- אז אני יחזור בגילגול נשמות.. אם אני לא יחזור- פסדר! אז מה! תביני... ממש לא אכפת לי אם אני יעשה את התפקיד הזה או לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (מצטערת על העודף-סימני-קריאה)

ובקשר לבעיותת- מאכפת לי לא להתמודד איתן?!?!?? -כאילו.. יאללה! בסוף כולם מתים! למה להשקיע מאמץ בלפתור בעיות????????????

לא אכפת לך לסבול?????ברכוש!!!

בשביל כמה דקות של עישון שנראה לך כיף????????????

אווופפפ...!!!! זה מעצבןן..!!דוגריתת

תפסיקו לעשות מכל דבר כזה סיפור גדול זה ממש מעצבן..!!!

אז באלך להתחיל לעשן.. זה לא הכי טוב בעולם אבל זה סבבה.. זה לא סמים או משו לא צריךך להיסחפפ..!!

אוקי ועכשיו לשאלה שלך- האמת שלא כדאי לך כי זה ממכר(ואני יודעת ששמעת את איזה מליון פעם) אבל זאת בערך הסיבה היחידה למה לא להתחיל...

נאי למשל מעשנת מכתה ו,ז בערךך.. לא כזה סיפור גדול..

ואם את מפחדת משם רע או משו אז במילה אחת- בולשיטט.!!! אנחנו לא חרדים ולא בימי הביניים..!

אז שיהיה לך בפאנן.. ולדעתי אל תקשיבי לאנשים שאומרים לך שטויות כי... או שהם לא ניסו או שהם מתכחשים לעצמם או שהם עושים את זה..

שיהיה לילט... אם את רוצה שאני באמת אגיד לך מה אני חחושבת.. באישי..=]

איל!לי- וואלה זה די ההרגשה שלי כפרעלייך!!=)

ודוגריתת....-

אני לא מפחדת להתמכר, כי לא אכפת לי להתמכר! רק אכפת לי שאני בגלל ה'התמכרות' הזאתי יהיה לי קשה לעבור שבתות שלמות בלי לעשן.....

תביני- ממש לא אכפת לי להתמכר!!!! אדרבה! נתמכר! SO?!?!?!??!?

טוב... אז הסיבה העיקרית--->מרב14

טוב, אני יודעת שסיגריות זה לא סמים, ובתכל'ס- זה לא כזה גרוע להתיחל לעשן..

אבל זה ממכר, ופתאום את לא יכולה בלי... והתמכרויות- זה בכל מקרה לא טוב, אף אחד לא רוצה להיות מכור למשהו, כל בנאדם רוצה להיות חופשי!!! חוץ מזה, בזבוז כסף מטורףף!!

בהצלחה!

עניתי.א*ן ע!ד מל2ד!

אוף, התחלתי לענות לך אחד אחד אבל התעצבנתי באמצע אז נתחיל מההתחלה.

את נשמעת לי בחורה חכמה. באמת. אז אני לא מבינה למה כתבת פה דברים כ''כ שטחיים??

''זה ניראה ממש כיף''-אז מה?? החיים לא אמורים להיות כיפיים.הם אמורים להיות טובים. כיף נורא גם ללכת עם מכנסיים וגופיה,אז תלכי ותעשי את זה? לא. יש דברים מעבר. מה שמביא אותנו ישר לדבר השני שכתבת-

''אם זה מה שעושה לי טוב אז למה לא?''..-ברגע שאת עושה את זה,זה כיף,אבל יש מ-ע-ב-ר. אח''כ זה יזיק.מאוד. וחוצמיזה,התורה אסרה את זה! ''ונשמרת לנפשותיכם מאוד''! סיגריות זה סכנת נפשות! אולי תחתכי לעצמכם ת'ורידים? זה מזה כיף ומגניב ומושך צומי.. את לא תעשי את זה נכון? למה? כי זה מסוכן! אותו הדבר!!

''מה אכפת לי להיות לא בריאה?'' ''פסדר, סרטן, חיים עם זה''. באלי לבכות  כשאני קוראת את זה. את לא מתביישת??

הייתי בביה''ח כמה ימים כי חשבו שיש לי לא עלינו גידול בבטן, לפני שבועיים.

תחשבי שכשאת כותבת דברים אנשים קוראים את זה. ומה שכתבת כאן פשוט נוראי.

אני מאחלת לך שבחיים לא תביני מזה סרטן.

מצטערת אם הייתי תקיפה. אני בהלם מהדברים שכתבת כאן. מזעזע.

שבוע טוב.

ממשמחה ואמונה

לא להתחיל עשן מסיבה פשוטה, שעכשיו בתור נערה את רואה את החיים אבל לא לטווח ארוך.. אותך מענין לחיות עכשיו..

תחשבי מה היה קורה אם אברהם אבינו פתאום היה מחליט שלא בא לו ללכת אחרי ה' וללכת לעשן עם  הבדואיים שבחוץ.. הוא לא היה מקבל את ייחודיותו, הוא לא היה זוכה לבנות את מה שבנה[אותנו], וככה גם אנחנו אם אני לדוגמא ח"ו אתחיל לעשן,אניהורסת לא רק את החיים שלי אלא גם את החיים של ההורים שלי ואת של הדור הבא שאני הולכת להקים אם בכלל..

ההורים שלי- כי תחשבי איזה מצער זה בתור הורה לגדל ילד ופתאום לראות אותו מתפורר לך בין הידים עושה שטויות לא שומע בקולך ולא מכבד אותך.. את לא מבינה אפילו כמה צער זה גורם להם סבל של ממש..ולצערנו רק כשאנחנו נעשים הורים אנחנו מבינים את זה, חבל..

הדור הבא- כי לאיזה ערכים בדיוק נחנך את ילדנו אם אנחנו חיים בהתמכרות ורדיפה אחרי כלום?.

מבינה?.. אל תתחילי אם משהו שאת יודעת שאת תצטערי עליו.. תהיה חכמה ואמיתית ,הרי בינינו זההכל פוזות ושקרים, ותאמיני לי שלא תקבלי מזה כלוםחוץ מבזבוז כסף של ממש ואלי קצת כמה מבטים מבנים שלא מגיעים לך לקרסולים..

במילה 1- איכס, לא בריא,גועל נפש,קלות ראש,לא מתאים!הודיה...=)
תגובה:מתו"ש

בס"ד

לפי הסיבות שלך השאלה המתבקשת היא: למה לא להתאבד??  (קראי תסיבות שלך ותראי שזה נכון)

אם את באמת רוצה לדעת למה לא להתחיל לעשן אז אני יכולה לספר לך על עצמי: עישנתי לפני כמה שנים, לא רציני, משהו כמו 4 סיגריות ביום, אבל עישנתי אותם ברצף  ושאפתי לריאות, אז זה סובב לי את הראש... שלא יעבדו עלייך: בשום רגע לא הרגשתי טוב יותר/רגועה יותר/ריחפתי בעולמות אחרים... אם את רוצה לברוח סיגריות זה לא הדרך..אולי סמים, ולקחת סמים מבחינתי זה להתאבד. רוצה לדעת למה הסיגריה מרגיעה? אז ככה: בסיגריה יש חומר שנקרא ניקוטין, זה החומר שגורם להתמכרות, כשלא מגיע ניקוטין למוח אז נהיים עצבניים ואז מעשנים סיגריה  ונרגעים... מבינה תאבסורד?? בכיתה אני בין הבודדות שלא מעשנות  והכיתה פשוט מקנא בי, -כל יום הם זורקות 20 שקל על הדבר המפגר הזה, הם רוצות להפסיק ולא מצליחות, זה עושה אותם עצבניות, וכמובן-דופק להם תבריאות..  אם לא השתכנעת יש עוד הרבה סיבות, מוזמנת לשאול....

אממ אני מסכימה עם אין עוד מלבדו ועם מתוקה שכזאת~מאמי~

ת'כלס.. את בטוחה שאם תתחילי לעשן פתאום כל החיים האלה יראו לך שונים לחלוטין? פתאום זה יהיה כיף לא נורמלי????? תאמיני לי, זה לא יקרה.. את פשוט תתמכרי ותהיי עצבנית תופת אם הדבר הזה לא יהיה לך בפה כל הזמן.. זה יהרוס לך ת'חיים לגמרי! את תהפכי לעוד אחת שפותחת שרשורים של- אווף תעזרו לי! התמכרתי לעישון! אני לא מצליחה להפסיק!!! ו.. בקשר לקטע הזה שלא אכפת לך למות.. דבר ראשון- לי אכפת מאוד!!! אני אוהבת אותך חיה!!!!! וגם אם את חושבת עכשיו שהתפקיד שלך בעולם לא כל כך חשוב זה רק בגלל שאת עדיין צעירה ורוצה את ההנאה העכשוית.. אבל תאמיני לי.. בסופו של דבר זה לא ישתלם לך... אז בבקשה בבקשה בבקשה!!!!! אל תעשי את זה לעצמך! אל תתחילי עם זה!!!!!!! אוהבת המוווון ותמיד כאן לעזור=]

חמודה,לולה=]

בס"ד

אם לא איכפת לך למות, לא איכפת לך לחלות בסרטן, לא איכפאת לך לחלות להשתעל כל היום, אז ממה כן איכפת לך?

כרגע את חייה את הרגע. מנסה לברוח ממה שקורה כאן ועכשיו. אם תפתחי ראייה קצת יותר רחבה לעתיד תראי שהסיגרות הם לא ממש הפיתרון האידיאלי שלך לבעיות. הם לא ממש גורמות לבריחה המצרות בשונה מסמים ואלכוהול, הם עולות ממש יקר וסתם חבל על הכסף שלך שאת צריכה לדברים אחרים חשובים יותר, ואחרי טיפול אחד בבית חולים את תראי שכן איכפת לך להיות חולה.

אחרי יום אחד שהילדים שלך ישארו לבד בבית כי אמא שלהם הלכה לבית חולים להוציא את הסרטן שיש לה, את תראי שכן איכפת לך. ושאת כן רוצה להיות בריאה, ועוד להמשיך לחיות.

תסמכי על הקב"ה שהוא יודע מה הוא עושה ואל תתערבי לו בחישובים, אם את צריכה להיות חולה את באמת תחלי, אם את צריכה למות בגיל מוקדם זה באמת יקרה, הוא יודע מה הכי טוב לך ומה הכי נכון, אל תתערבי לו בעניינים, אל תשני סדרים שנקבעו מראש.

הסיבה הפשוטה ביותר:::ג'חנון

כככסססףףף!!!!!

מאיפה ניראה לך יהיה לך כסף לממן את כל הזבל הזה?!?!מההורים?!?!

ואחרי שמיתמכרים קשה לחזור....אין מה לעשות.....

אני לא הייתי מוציא שקל על מה שדופק לי ת'חיים (זה נישמע קצת זקן אבל זה נכון)

חוצמזה שכל הסיבות שאומרו למעלה נכונות...סתם להאיר עוד נקודה .

ולכל מי שמעשן או רוצה להתחיל משהו אז משהו קטן:

סיגריות זה ל-א מ-ג-נ-י-ב!!!!

דוגרי אני מרחם על מי שכפוף ככה למשהו בחיים שלו אז...

תוצאי תשטויות האלה מהראש שלך!!!

ואחלה חיים!!!!

(וואי וואי איזה נאום-לא מתאים ליקורץ)

כפרעלייך שאלי תעצמךאנונימי (פותח)

עזבי אותך בריאות.נראה לי בשביל הכבוד שלך.לא כדאי לך!אם כל חייך דיברת נגד זה אז מה פתאום את מתחילה לעשן.

סיגריות לא עושות אותך גבר.סיגריות בונות לך קבר!!!

לא קראתי את כל התגובות אבל יש לי לומר-אנונימי (פותח)

אני יגיד מה שיש לי להגיד על כל אחד מהשיקולים שכתבת למה כן לעשן:

"זה ממש כיף". אז מה? כל דבר שכיף לנו אנחנו עושים? נכון, צריך גם להינות. אבל כשזה מגיע למשהו שמזיק לנו בריאותית ונפשית- אז צריך לשלוט על עצמינו ולהתגבר.

" אם זה מה שעושה לי טוב אז למה לא?!"- אבל את רק חושבת שזה עושה לך טוב! יש לך סיפוק רגעי, אבל אח"כ תרגישי בעסה, וגם אם לא, זה יכול לבוא לך בהפוכה אחרי כמה שנים טובות...

"מאכפת לי להיות לא בריאה?!"- מה זאת אומרת? "נפש בריאה בגוף בריא", וחז"ל יודעים מה שהם אמרו! תשאלי את כל האנשים שיש להם היום בעיות בריאותיות ותשאלי אותם אם היו רוצים לחזור לאיתנם. ובטח שאם הם גרמו את זה לעצמם (כגון ע"י עישון...) אז בכלל.... אחד הגורמים להתקפי לב זה עישון, ידעת? לא נעים...

חוץ מזה להיות בריא זה הכי טוב! תחשבי על זה! את יכולה להיות בכושר עם מרץ, לעשות דברים, להיות זריזה, לחיות חיים ארוכים ומועילים.

"נכון שזה יכול ליגרום לסרטן, אבל מאכפת לי?" "מקסימום מתים. לא אכפת לי."-השתגעת? הקב"ה נתן לנו במתנה דבר כ"כ יפה- החיים!! ולא אכפת לך מזה? יש לך תפקיד בעולם. יש לך מה לעשות בו. ה' מצפה ממנו שנחיה כמו שצריך ולא שנזרוק הכל

חוץ מזה שכמובן אפשר בקלות להתמכר, ואז זה מזיק פי אלף לבריאות, וגם בכלל להיות מכור ולא משנה למה זה פשוט גרוע והרגשה של חוסר עצמאיות ושל השתעבדות.

ועוד- זה פתח להגיע למקומות לא טובים, שיושבים ככה עם חברה מעשנים, אז לא מדברים על דברים ברומו של עולם...

וגם, תחשבי שנייה בעצמך אם זה אמיתי או שסתם...

קיצר בהצלחה, ומקווה שרק תמשיכי להטיף לא לעשן ולא תעשני בעצמך...

שבוע טוב!!! מנפנף

גורג מוסר:זה לא רק דבר שאפשר לפטורcalvin

לא מחלה שאפשר להבריא ממנה,ושאפר גם למותץ ממנה זה גם ממש מלווה בכאבים..

מצטרפת ללולהדניאלה .ד.
את מדברת כמו ילדה בגן!!!*sapir*

"לא איכפת לי למות", "אז יהיה לי סרטן...נחייה עם זה".... ועוד משפטים דביליים דומים...

סורי אם אני פוגעת בך- אבל צאי מהסרט שאת חיה בו!!! תאמיני לי שכל מי שכבר בתוך הג'יפה- מת לצאת מזה...רק שהוא לא מצליח!!!  הוא פשוט מכור ברמות קשותתת!

החיים בלי סיגריות הרבה יותר יפים, זולים, שמחים ו-בריאים!

ברור שיש כל מיני דפקטים בחיים- אבל סיגריות לא יפתרו אותן!!!  תלמדי לה-ת-מ-ו-ד-ד-!!

אבל בואנה ילדה עצבנת עם הדיבורים שלך!  "לא איכפת לי להתמכר! אדרבא...נתמכר.." מה עובררררר??? יא' מזעזעת! את באמת רוצה להיות ילדה  שחיפה, עם שיניים שחורות, מפחידה, עם ריאות זוועתיות, שחייה תלויים בקופסת סיגריות,??????

שלא נדבר על הכסף......

וואי...אני מקווה שיהיו לך חיים טובים..בלי סיגריות ובלי סרטן (ח"ו!)

(ולא התכוונתי לפגוע..!!!!!!!!)

זה נשמע שאת רוצה להתחיל לעשןשמי תכלת2

רק בשביל פוזות ורק בשביל לברוח מהמציאות.

את רוצה לעשן-תעשני

את לא רוצה -אל תעשני

עצם ההתלבטות שלך מראה שאת לא באמת רוצה לעשן. את רק רוצה להתנתק קצת מהמציאות ולהרגעה. 

את יכולה למצוא המון דרכים אחרות להרגעה ולא דרך שמסכנת את החיים סתם בשביל הפוזות

לא!!! כנסיי תראיאנונימי (פותח)

אמא שלי ז"ל נפטרה מסרטן בריאות, שנגרם עקב עישון. אמא של החלה לעשן בדיוק בגיל 13.5 ביחד עם חברים. היא היתה במשברון קטן והתחילה, אמרהה בהתחלה מה איכפת לי בדיק כמוך... היום נשארתי עם 3 אחים ללא אמא רק בגלל העישון היום במחשבה לאחור אמא לא היתה עושה את זה... אבל אני משלמת על הטעויות שלה. כאשר את חושבת אם להתחיל לעשן, תחשבי על משפחתך אבא ואמא אחים שאוהבים (גם כשלא רואים) שאם תחלי בסרטן ותמותי יכאבו מאוד מאוד, ילדייך, בעלך, בני דודיך ,סביך וסבתך. חוץ מהקטע הבריאותי - המשפחתי, זה המון כסף, המון המון כסף, את לא מבינה כמה. ואת תזדקקי לכסף והוא לא יהיה... אם ללימודים אם לרישיון, וזה עלול להגיע לגניבה מההורים, מהאחים, מהמכולת, כאשר יגמר הכסף וכשתיתפסי הדרך לכלא קצרה (אבל תתעודדי שם יש סיגריות חינם). ודבר שני אנשים באמת מניסיון של חברה קרובה אינם מכבדים אנשים שמעשנים, ובמיוחד אם זה בנות ובמיוחד אם זה בציבור הדתי. וכשתשאלי אנשים שעישנו איך היה בהתחלה, התשובה תהיה מגעיל אבל הכרחתי את עצמי עד שהתרגלתי וזה הרגיע אותי - לפחות סיגריה, נרגילה זה שונה, זה פחות מרגיע ויותר טעים, אבל הרבה יותר מסוכן, ותכלס אם את רוצה לאכול תפוח תאכלי, אל תעשני אותו. באמת אני ממליצה בחום לקחת ברצינות את ההערה שלי כנקודה למחשבה... ולא זה לא כדאי וזה יגרום לך הרבה סבל.

אוקיי... הרגשתי צורך לומר....:כפרעלייך!!=)

קראתי את כל התגובות שלכם חבר'ה, תודה רבה!!!!

ותודה ממש ממש גם לכל מי שדיבר איתי באישי....

לבסוף... לאחר הרבה שיכנועים (...חיוך)

החלטתי שאני לא רוצה את זה... וההפך ממה שכתבתי- גם עכשיו כן אכפת לי להתמכר.... פתאום חשבתי על העתיד שלי.. וגם על כל ההשלכות... וגם החלטתי שאני בעצם לא רוצה להתאבד.... ובמיוחד לא ביסורים

~

אזז... זהו

החלטתי שאני לא עושה את זה.

הגעתי גם למסקנות בעקבות התגובות שלכם שזה לא באמת 'בריחה מהמציאות' כמו שקיוויותי.... החיים נשארים אותו דבר. רק הרבה פחות בריאים, ועם עוד השלכות שבאות עם זה..

ולמי שמתעניין/ת-

זה ממש לא בשביל הפוזות..!

אני גם חושבת שסיגריות זה לא נראה יפה מהצד, וגם אם הייתי מתחילה לא ממש היה באלי שכולם יראו אותי עם הדבר הזה... תבינו- במקום שבו אני גרה, בחברה שבה אני חיה, זה נתפס כדבר מאוד לא טוב.. כך שאף אחד לא רוצה שהתדמית שלו תהיה עם סיגריה ביד.. (לי זה לא ממש היה אכפת כשחשבתי על סיגריות... כי אם הייתי מחליטה לעשן מרצוני לא הייתי מתביישת בזה. אבל אני כן לא חושבת שיעריכו אותי יותר אם יראו אותי עם סיגריה ביד, עכשיו מבינים שזה ממש לא לפוזות??!?!?!??)

אוקיי, ~סוף פריקה~ (יש דברים שהעדפתי שלא לפרט פהה....)

שוב תודה ענקית לכל מי שדיבר איתי על זה.. פה, בש"א, ברחוב (למרות שבהתחלה לא רציתי שאנשים שמכירים אותי ידעו על זה... אבל בכולופן תודה! כי מתברר שזה כן הועיל לי..!! )

פשוט תודה! אתם אנשים טובים! אין עליכם!!!

אוהבתתת!! 33>

ווהו! שימחת אותי נשמה!!!!!!!!~מאמי~
שכוייח!!!!צדיקה!!!!=]כנרית על הגג=)
וואו נשמה כל הכבוד על ההחלטה!!גולי =]

עכשיו יש לי עוד סיבה למה להעריך אתך כפרה בהצלחה ענקית עם זה..

אם איי פעם תחשבי על זה שוב דברי איתי יש לי מיליון סיבות למה לא... תמיד פה בשבילך כפרה שלי

ואוו!!! ילדה!! שמחת!) שכוייח! המון המון בריאותה!2ה 2!2ה
וואי, ג'חנון !! 'תה צודקק !!!נועוש=]]!!
אעעע...אביה =)

תשכנעו גם אותי..

זה לא שמתים, זה שמתים בייסוריםמשהאחרונה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ"ז תשרי תשע"א 21:19

עישון מצהיב את השיניים, דופק את הריאות ומוריד את סיבולת הלב/ריאה, בהמשך כשבעז"ה תרצי, גם גורם לבעיות פוריות וסופו - מוות בייסורים.

חוץ מזה, עישון הוא מגעיל וגורם לאנשים כמוני ואחרים להתרחק רק מהריח והרעל, מרחיק בנים/בנות רציניים/ות ממך ובכלל- ההנאה שהוא מספק היא בעיקר בלוף.

אה, וזה גם יקר נורא. כ-300 שקל בחודש לחייל מעשן ממוצע. 3600 שקל בשנה.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך