כאבי ראש בהריון...נונה

יקרות!אשמח אם תעזרו לי בעצתכן, חוויתכן, או סתם עידוד

אז ככה:

בבוקר ב"ה אין לי כאבי ראש..

אך לקראת  אחה"צ-ערב, פוקדים אותי כאלו כאבי ראש מלווים בסחרחורות וקושי בלהשאיר את העיניים מפוקסות..

כאיךו אין לי כח להסתכל ולהתמקד במשו.. הראש כזה כואב ובא פשוט להיזרק על הספה..(לא שזהז עושה את זה יותר טוב)בשבת בכלל-פשוט היו לי פטישים.. רק קרח ושינה עזרו קצת..

בס"ד אני בשבוע 11-האם אלו תופעות מוכרות? יש סיבה ללכת להיבדק?קראתי כל מיני דברים שקצת הלחיצו אותי באינט'..

תודה מתוקות,

אשרייכן לגמרי

את שותה מספיק??יפעת1

בטח מה שקראת הדאיג אותך אבל זה יותר קשור לשליש השלישי..

חשוב לשתות המוווון ולנח..ואפשר גם לקחת אקמול אם זה ממש סיוטי ולא עובר..אם זה מיגרנות שינוי תזונה יכול לעזור.

2 ליטר מים..נונה

ב"ה, חזרתי ללמוד.. וזה ללכת הרבה וגם בטרמפים בשמש.. אז נראלי שזה יותר קשור לזה..

לפנ כן הייתי בבית, יותר נחתי ולא הייתי חשופה לשמש בשעות הבוקר-צהריים..

אשתדל לשתות יותר, בעז"ה..

ממש תודה רבה!!

שכחתי לשאול..נונה

יש לכן מושג מה הצורה הטובה ביותר לשתות?

ז"א-אם תוך רבע שעה גומרים חצי ליטר מים-זה באמת יעיל?

או שמא עדיף לשתות בהפסקות?

לפעמים אני מרגישה שאומנם אני עוברת את ה2 ליטר אבל שותה מרוכז ואומרת לעצמי"זהו, שתיתי את הכמות המספיקה.."-וזה לא באמת נספג כמו שצריך וישר לשירותים..

לא לשתות יותר מרבע כוס בכל פעם. כך זה נשמר יותרכלנית1
כל כמה זמן זה "בכל פעם"?נונה
לא רק מיםs83

אני ב"ה בהריון לא סובלת מבחילות והקאות אבל כן מכאבי ראש איומים!! (כמו שתיארת)

אני אנמית!

תבדקי מה רמת ההמוגלובין שלך, תקפידי לקחת ברזל, ותתעודדי שב"ה הם יעברו אחרי בערך 3 חודשים..

הריון קל ובריא!

לשאלתך ממשיעל -NDאחרונה

מפנה אותך למאמר על כאב ראש בהריון:

http://www.yaelclinic.co.il/כאב-ראש-בהריון.htm

אשמח אם זה יעזור. את גם מוזמנת להתקשר או ליצור קשר דרך המייל.

עזרהגאיה25

לא בא לי שההורים של בעלי יגיעו לחדר לידה לאחר לידה או בכלל. כמה זמן לגיטימי לדחות את בואם?

אז התייחסתי לשני הצדדים אותו דבראמאשוני

אם יש אפליה אני מבינה מה מטרגר.

אצלך לשבת 20 דקות היה הפתרון.

אצלי זה היה לשבת שעות עם בעלי כשממילא לי לא נותר זמן איתו בכלל כשרוב הזמן אני עם התינוקת בחדר מנסה להתמודד עם פליטות וחנק כשאני כבר קורסת.

חמותי הגיע חצי שעה אחרי בעלי (הוא הצעכב שעות בפקקים) והם יצאו יחד מהבית חולים.

אז אם על הכבוד אפשר היה לוותר בקלות על התענוג.

(שלא לדבר שבלידה ראשונה הם הגיעו ברגל בשבת כולל גיסים ואחיינים בלי לתאם איתי (תיאמו עם בעלי חסר הניסיון שלא עדכן אותי) וישבו לי בחדר שעות וכשכבר לא שרדתי בעלי ישב איתם בחוץ במקום לעזור לי עם התינוק)

אז את מדברת מהחוויה שלך וכל אחת מדברת מהחוויה שלה.

אגב בלידות האחרונות ויתרתי על אמא שלי שלא הייתה איתי בלידות רק כדי לא לעורר קנאה ובעיות. וזה לא שבעלי תמך בי איכשהו.

שזה בעיני משקף כמה זה לא מאוזן כלפי היולדת שמוותרת על ליווי בלידה רק כדי לא לפגוע בחמותה, שיכולה להתאפק כמה ימים. זה לא ש20 דקות זה מה שיגשר על להיות חלק מהשמחה. (אולי אצלך את מסוגלת להסתפק ב20 דקות, לרוב מדובר על הרבה יותר מזה)

חיפוש עבודה- פריקהאפרסקה

אז מי שזוכרת את השרשורים שלי על עבודה כבר יודעת שהבוס שלי הוא לא טיפוס פשוט, מאוד לחוץ, מאוד מעורב בקטע רע, חייב שהכל ילך בדיוק בדרכו גם אם זו לא בהכרח הדרך הכי יעילה, יש לו חוסר הערכה לתוצאות וכמובן לא מאמין כשאומרים לו כמה זמן לוקחת משימה.

בקיצור לפני שבועיים בערך קצתי בזה והתחלתי לחפש מקום חדש, ומאז אני פשוט על קוצים אני לא מסוגלת לסבול את העבודה לרגע. אני נכנסת כמה פעמים ביום לאתרי דרושים ואפליקציות, וכמובן שום דבר לא משתנה, גם אוגוסט עכשיו אז בכלל למי יש כח לגייס עובדים.

ומזל שגם אני קצת בחופש עם הילדים, אבל כל יום שאני כן מגיעה לעבודה הבוס שלי פשוט לוחץ עליי ולא מרוצה ואני מרגישה שאני מתפוצצת. הוא דוחס עבודה של שבוע ביום אחד, כי אני בחופש הרי אז כל מה שאני לא עובדת צריך להספיק (אה כן אני עובדת יחידה כל שאר העובדים במשך השנים הוא העיף או ברחו ממנו), ואם אני מבצעת הכל בצורה מושלמת חוץ ממשהו קטן שלא היה לי זמן אליו, כמובן שהוא מתייחס רק לזה.

וזה פשוט הורס לי את החופש.

שמרתי את הימי חופש היקרים שלי לאוגוסט, באתי בשאגת הארי כל יום בשביל זה, והוא פשוט הורס לי את החופש. אני לא מפסיקה לחשוב על העבודה ועל חיפוש עבודה. מרגישה שאם לא אמצא משהו חדש אשתגע.

ואני גם תוהה אם לשלוח הודעות לאנשים מהעבר ולשלוח להם את הקורות חיים שלי אולי יהיה להם רעיון בשבילי.. אנשים שהיה לי איתם שיח של שלום שלום כזה לא מעבר, ואם זה יפה פתאום לקפוץ עליהם..

ואם יש למישהי רעיונות איך למצוא שלוות נפש בכל התהליך הזה..

אוףףף כמה שזה קשוח עבודההדיאן ד.

מה את יודעת על התחום שלך? כמה קשה למצוא עבודה?

האם יש אפשרות שתתפטרי עוד לפני שתמצאי עבודה?

המצב הכלכלי שלכם יכול לקחת בחשבון תקופה ללא הכנסה שלך?

אני הייתי מנסה לחשוב בכיוון.

יש משהו שקשה למצוא עבודה תוך כדי עבודה גם כי טכנית קשה לצאת לראיונות וכו'

וגם הרבה יותר קשה להתפשר על תנאים.

מצד שני המצב בשוק לא להיט עכשיו אז זה די ריסקי להתפטר בלי עבודה אחרת.

אפשרות נוספת זה לקחת את הבוס שלך לשיחה ולהגיד לו במפורש שאת לא מסוגלת עם הלחץ הזה

אולי זה יועיל קצת.

ממש 🤦‍♀️אפרסקה

התחום אצלינו ממש ממש רווי, כבר שנים, ככה שקשה יחסית למצוא עבודה. פעם קודמת שחיפשתי לקח לי בערך 7 חודשים, וגם אז בסוף הלכתי למשהו עם שכר יחסית נמוך למה שאני מסוגלת כי נמאס לי לחפש..

יש לנו יחסית אפשרות, אבל לא רוצה להגיע לזה.

באמת קשה להתפשר על תנאים, כי יחסית עכשיו התנאים שלי ממש אחלה, הבעיה היחידה זה הבוס 🥴

וואי דיברתי איתו שבוע שעבר, וכבר אז ראיתי שלא חילחל, ואז אח"כ הוא עוד נתן לי על הראש איך אחרי השיחה שלנו אני לא מיישמת את מה שסיכמנו עליו 🤦‍♀️ הלו אדוני, חשבתי שאנחנו מדברים במה אתה יכול להשתפר!

זורקת רעיון, תפסי אם זה מתאיםאוזן הפיל

מה עם להתפטר? לתת הודעה ותאריך עזיבה? יש אפשרות?

אפילו לפני שאת מוצאת?

להצטמצם קצת, אבטלה קצת, אבל אז את יכולה להקדיש יותר משאבים לחיפוש

מתפללת שתמצאי בקרוב את הכי טוב ונעים🩷

מסכימה.. וחיבוקקק זה קשוח ממש!!!אוהבת את השבת

אני גם הייתי סובלת ממש בסיטואציה הזו..

נשמע מפתהאפרסקה

אבל אין לי כח ללחץ שזה יביא איתו 🥴

מעדיפה לחפש בנחת כשאני יודעת שלפחות יש לי משהו ביד..

העצה שלי בתור אחת שהייתה שם עד לא מזמןהמקורית

למצוא עבודה יכול לקחת קצת זמן,ועכשיו באמת גם אוגוסט וחופשים אז קודם כל סבלנות. שלא יקרה מצב שמתוך לחץ תעזבי למקום דומה

דבר שני, סליחה על הישירות - אבל זה לא הוא שהורס לך את החופשה. נכון זה מעצבן ומתסכל, מובן ממש, אבל את לא חייבת לקחת את זה ללב ככ (אגב לקחת ללב - קולגה שלי לשעבר הגיעה להתמוטטות עצבים שבוע שעבר כי הבונוס השנתי שקיבלה לא משקף את העבודה שלה והיא מרגישה לא מוערכת. זה אשכרה יכול לפגוע בבריאות

אנשים שונים לוקחים אחרת דברים זה ברור, אבל במקומך הייתי בודקת מה ככ מטרגר אותך מולו ומה מונע ממך לעשות מה שבא לך ונכון בעינייך בלי לחשבן את דעתו. לא מדובר פה על לגזול או לעשות דברים לא טובים חלילה, אלא פשוט להמשיך להתנהל כרגיל למרות..

ועוד משו - כשהייתה לי הרגשה של שחיקה בעבודה זה באמת סימן את הסוף. היה לי קשה להגיע, נפשית,ובאמת הגעתי פחות. עשיתי את המוטל עליי במינימום שעות האפשרי אבל לא מעבר.

לא מגדילה ראש.

דיהיה בהצלחה ובעז"ה תמצאי מהר מקום אחר שתרגישי שאת ממצה את היכולות שלך ומרגישה מוערכת. אני יודעת כמה זה חשוב♥️

אני ממש מסכימה עם זהפרח חדש

חוויתו בעבר מקום פוגע ומשפיל מאוד

האופציה להתפטר היתה תמיד על הפרק

ידעתי שלא ארעב למוות.. יהיה אולי קשוח אבל נסתדר

לא התפטרתי מכל מיני סיבות שלא קשורות לכסף. וזה כבר הוריד את הלחץ בכמה רמות.

בנוסף, עשיתי סוייץ חזק בראש שכבר לא מעניין אותי שום דבר. אני עושה את עבודתי נאמנה ולא מעבר. מה שהוא אומר לי או עלי, לא משקף את המצב האמיתי. בעלי היה מפרגן לי במקום זה.

ואגב,

נניח והוא ממש חעתעצבן ויפטר אותך ואז איזה כיף!! תקבלי אבטלה במיידי ותחפשי עבודה בנחת ובשלווה...

מה הוריד את הלחץ?אפרסקה

המחשבה על זה שאת תמיד יכולה ללכת הפחית את הלחץ בעבודה?

או שזה שעדיין עבדת הפחית את הלחץ מחיפוש עבודה חדש?

באמת אני צריכה פשוט להקשיב בשקט לתלונות שלו ופשוט לחשוב עם עצמי מה הוא באמת רוצה ומה לא ואת זה לעשות (כי הוא הרבה פעמים אין לו מושג מה באמת חשוב ומה לא)

ואין מצב שהוא מפטר אותי, הוא בונה עליי לאיזה פרוייקט שהושקע בו כמעט מיליון שקל 🥴 אם אני עוזבת מחר הוא חוטף שבץ (לא שאכפת לי, אני עדיין מחפשת. הוא פשוט לא מבין שההשקעה הכי יקרה שלו זו אני)

זה שידעתי בכל רגע נתון שמקסימום אני עוזבתפרח חדש

ולא מגיעה יותר

אז הוריד ממני את הלחץ

כל בוקר שקמתי לעבודה

אמרתי לעצמי אני הולכת לשם כי בחרתי לעבוד ולעשות משהו שאני טובה בו וישלמו לי תמורתו.

👍אפרסקהאחרונה

תודה!אפרסקה

האמת שהיה אמור להיות לי ריאיון אתמול ובזכות שביררתי גיליתי שגם שם יש בוס לא סימפטי אז וויתרתי, באמת יכולתי ליפול מהפח אל הפחת 🤦‍♀️

אוף אני חייבת סבלנות ושלוות נפש

אבל לא יודעת איך להשיג אותה

אני ממש מקווה למצוא מקום חדש שיהיה לי כיף להגיע אליו ולא שאני אצטרך להילחם עם עצמי כדי לקום מהמיטה

פעם ראשונה ברית.. כמה שאלותהבוקר יעלה

ב"ה ההריון מתקדם ופעם ראשונה עם בן.. מוצאת את עצמי בלחץ ממש מהברית והלא נודע. בדרכ אני לא מתארגנת ללידה בשום דרך כי אני חרדתית ומעדיפה לא להתעסק בזה עד שהתינוק יוצא בריא ושלם בע"ה.. הפעם אני מבינה שכן איכשהו אצטרך להתכונן? גם אם לא מבחינת בגדים, נגיד בגדים לברית בשבילי ובשביל הבנות? לא באמת אפשרי לקנות משהו בשבוע כשיש כ"כ הרבה ארגונים בנוסף. מה עשיתן עם זה? ומה לבשתן שהחמיא לכן שבוע אחרי לידה? שבוע אחרי לידה אני תמיד בפיג'מה בבית.. אפילו ברמת לקנות כאלה מזכרות מעלי אקספרס לשולחנות.. בכל זאת פעם ראשונה 😅 בעניין אחר, בעלי ואני חלוקים לגבי אופן הברית, הוא רוצה אחרי שחרית בבוקר ואני רוצה ברית בצהריים. גם בגלל המשפחה שאצל ספרדים יותר נהוג ככה, אבל בעיקר בגלל שבצהריים יש יותר זמן לארגן ואפשר לעשות באולם בנחת ואני לא אצטרך לעבוד על המסביב, קייטרינג, סידור שולחנות וכו.. אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן.. שאלה אחרונה, אם מישהי לקחה מוהל שהוא רופא וכמה ממליצה על זה? בטח יעלו לי עוד שאלות אבל מספיק לבינתיים. תודה למי שקראה!

שיהיה בשעה טובה!יעל מהדרום

לק"י

בגדים לברית לתינוק ולילדים- אפשר לקנות לפני, או אם זה באזור החגים אז לקנות לחגים ולהשתמש גם לברית.

או בכלל לא לקנות, ורק לדאוג שיהיו בגדים במצב טוב.

בגד לתינוק- יש כאלה שמלבישים שמלה של ברית. הבנים שלנו לבשו בגד 2 חלקים. לפעמים אחרי הברית משאירים בלי מכנסיים, או מלבישים מכנסי טריקו שיהיה נוח יותר.

ממליצה לא להלביש חולצה מבד נוקשה, שקשה להלביש לתינוק פיצי.

לשני הקטנים קניתי בגולף קידס בגדים חמודים בעודפים.

אולי יהיה לך ממי להשאיל.

אנחנו עשינו בריתות בצהריים. ככה גם המשפחה יכולה להגיע בנחת. אלא אם כן כולם גרים קרוב.

ממליצה לדאוג לאנשים שיארגנו לפני ואחרי (בתשלום או בני משפחה אם זה מקובל ונוח).

לגבי מוהל- ממליצה לבקש המלצות מאחריםיעל מהדרום

לק"י

ואפשר לבדוק אם הוא מוסמך או מומחה ברשימה של משרד הבריאות:

אתר השירותים והמידע הממשלתי

נהוג שמוהל לא אומר כמה לשלם לו.

התעריף.של משרד הבריאות הוא 1000 למוהל מוסמך, ו-1500 למומחה (לא יודעת מה ההבדל ביניהם).

לגבי מוהלפילה

תקחו מישהו שאתם מכירים , שיהיה גם זמין לשאלות , עדיף מאזור שלכם.

עונהרקאני

אנחנו לא ממש התכוננו לברית מראש

בגדים לבשנו בגדי שבת יפים שהיו לנו

לא ידענו מראש כלום

לא איפה לא מתי לא מי יגיע וכו'

החלטנו הכל תוך כדי

אנחנו עשינו בצהריים כי זה מתי שהמוהל היה פנוי

קחי בחשבון שבצהריים יש הרבה יותר אורחים כי בבוקר כולם עובדים

בבוקר יש עניין לעשות מבחינת זריזים מקדימים למצוות

אנחנו לקחנו מוהל מומחה ממש

לא רופא אבל היה לנו נס שלקחנו אותו

כי היה סיבוך נדיר בברית ואמרו לנו שאם זה היה מוהל רגיל היו מטיסים אותנו לבית חולים

בשעה טובהבאתי מפעם

אני מתארגנת מה שאפשר לפני הלידה , למען האמת אחרי הלידה אני לא מתעסקת בכלל בכלום, רק מעצבת הזמנה וזהו.

מה אפשר להתארגן לפני לידה?

לקנות לך בגד/ מטפחת

בגדים לילדים - לא חייב חדש אם יש להם כבר משהו יפה ומסודר.

לחשוב על מקום- לברר עלויות, לברר על קייטרינג, מחיר, הובלה, כשרות, אם אתם קונים חג פעמי לקנות כבר עכשיו (בלידה האחרונה קניתי חדפ, מפיות.. הכל... בסוף יצאה ברית בשבת והיה צריך הכל לקנות שוב... אבל זה סיכוי של אחד לשבע ... ) לברר על מוהל אחד או שניים שאתם רוצים, מיד אחרי הלידה לצלצל אליו לשריין אותו- כמובן בעלך ולא את..

הוא ישלח לכם רשימת תרופות/ משחות לקנות , אז אפשר לקנות לפני הלידה.

אם את רוצה איזה עיצוב או מזכרת או ברכה בשעת בכי התינוק וכד', זה הזמן להכין☺️

בכל אופן שום דבר לא בלחץ, אפשר גם להתארגן על ברית ביומיים, כבר נתקלתי בברית כזו.

ממליצה על מוהל מנוסה מאשר על מוהל רופאניק חדש2

מניסיון מר מאד!!!!!

3 בנים

את הגדולים מלו מוהלים מנוסים.

את השלישי מל מוהל רופא זה היה מזעזע.

לא היתה לי ברירה ככ כי הברית יצאה בשבת.

פירטתי פה בעבר ממש.

השאיר לו חוט קשור ולא היה זמין אלי בכלל כי הוד מעלתו רופא. ביקש שאסע חצי מדינה להגיע לקליניקה שלו. נאלצתי ליסוע עד קרית אונו (אני מהדרום) לאורולוג במיוחד שישחרר את זה. זה היה חוט שלא נמס במים.

כתוצאה מכך גם הפין של הילד מעט התעקם..מיותר לציין שהילד סבל בלי סוף כל פעם שהתעסקו לו שם.

ממש טראומתי ברמות.

אגב, לגבי רופא מוהלמוריה

ד"ר סודי נמיר הוא רופא וגם מוהל.

אנחנו לקחנו בזמנו את הרב אשר יעקב אבידן מזרחיה. אם זה רלוונטי לכם.

דבר אחד צריך לדעתדיאט ספרייט

לתת לקב"ה לתכנן ולדעת שדברים עלולים לקרות לא כפי שתיכננו.

בילד הראשון שלי הייתה לי התקפת בכי נוראית מרגע הלידה ועד אחרי הברית מהפחד.

שלחתי את בעלי לבית הכנסת, למול את הילד בבוקר עם מתפללי בית הכנסת (מוכרים ושאינם מוכרים), הוא חילק שם קצת כיבוד וסוכריות וזהו.

הוא החזיר את הילד לבית וזהו נגמר.

לאותה התקופה זה התאים לי,

כי לא הייתי מסוגלת לראות אף אחד.

התיכנונים שלי מראש היו מסיבה גדולה,

והזמנתי אביזרים מראש וגם משפחה.

בסוף אמרנו שאני לא בטוב וקיבלנו בהמשך מתנות בדואר, עם שליחים והעברות בנקאיות וכל זה.

ברוך ה' שאחר היו לנו עוד שמחות ויהיו לנו עוד בעזרת ה' אבל לאותו הרגע זה הדבר שהיה עבורנו הכי נכון ומתאים.

וחוץ מזה ממליצה ממש על רב מוהל מוסמך בשביל הבריאות והבטיחות של כל ההליך.

אף פעם לא קניתי בגדים לבריתמתיכון ועד מעון

לבשנו בגדי שבת רגילים

לך חשוב בגד נוח להנקה.

נכון...בגד נוח להנקה, ומקום נוח להניקיעל מהדרום

לגבי בגדיםהשם שלי

או לקנות מראש, או ללבוש בגדים שכבר יש בבית.

בגד לתינוק לברית- הרבה פעמים אפשר לקחת מגמ"ח.

אם את רוצה מזכרות, תתארגני על זה לפני.

לגבי השעה, זה תלוי בכם.

מה הכי חשוב לכם, ואיך יסתדר עם האורחים.

קחי בחשבון שיכול לצאת גם בשישי/ שבת, ואז זה לוז שונה.

בכל מקרה, כדאי לתכנן מראש מה רוצים. מקום, קייטרינג, מוהל, אם רוצים צלם.

ואחרי הלידה לסגור לפי הנתונים הספציפיים.

חשוב שיהיה מישהו שידאג לכל הארגון, בתשלום או מהמשפחה. שזה לא יפול עלייך.

לא רואה צורך בנוהל שהוא גם רופא.

אם הוא מספיק מקצועי, הוא יודע מה לעשות.

עונהרק טוב!

לגבי בגדים- לא קניתי חדשים.

משהו שנוח להנקה.

בגדים לתינוק- את יכולה לצלם בחנות לפני הלידה ואחרי הלידה לשלוח את הבעל. בתקוו שזה עוד יהיה שם. או לקנות מראש. או לקחת משכנות/חברות/גיסות.

או אם יש סבתא זורמת שאוהבת לקנות דברים לנכדים ואת סומכת עליה אז זה גם אופציה.

מוהל- ללכת רק למי ששמעת עליו המלצות. ועדיף לא רופא. מוהל עוסק בזה כל הזמן. רופא פחות. את צריכה מישהו עם נסיון וכמובן עם רשיון.

לגבי שעה- לא הייתי מחליטה עכשיו. תלדי ותראו מה יותר נכון. אם זה ביום חופש של מוסדות חינוך יותר אנשין יוכלו להגיע. אם ביום רגיל ולא שישי, אנשים יגיעו יותר אם זה בצהריים. גם שעון חורף/קיץ משפיע.

אפשר בכללי רק לדבר על מקום. אבל בסוף סוגרים אחרי הלידה. ותשארי את זה לבעלך להתעסק. את לא אמורה אחרי לידה להתעסק עם ארגוני אולם, טלפונים, עיצובים. מה שיהיה יהיה טוב. זה לא חתונה.

לגבי מזכרת בעייני מיותר.

לגבי מוהלצלולה

היו לי שתי בריתות

אחת עם מוהל מנוסה מאוד

אחת עם מוהל רופא, יחסית מנוסה (אבל פחות מהראשון) שסמכתי עליו, וגם היה זמין לי (בניגוד למה שכתבו פה).

אבל במבחן התוצאה אני חושבת שהמוהל המומחה היה יותר טוב. בחוויה שלי, התינוק בכה פחות בברית ואחריה, והיה יותר נינוח בהחלמה לעומת עם הרופא.

בהצלחה ובשעה טובה❤️

לגבי אולםתוהה לעצמי

יש מסעדות חלביות שעושות בריתות בבוקר

שיהיה בשעה טובה בע"המדברה כעדן.

מזכירה לי אותי ממש! כמה התבחבשנו... בסוף ילדתי בשבת...

גם הבדל בין ספרדים לאשכנזים...

עוד נקודה לגבי השעה- אם אתם גרים במקום מרכזי, בבוקר זה פקקים מטורפים להגיע לאיזורכם...

מצד שני בצהריים למי עובד, זה די תקוע באמצע היום... בסופו של דבר, תעשו מה שנכון לכם.

כן יש עניין עם זריזים מקדימים למצוות...

ונחמד להיות אחרי הברית כבר...

בקיצור כל אפשרות שתבחרו יש יתרונות וחסרונות, העיקר שתבחרו מתוך נחת בינכם🙂

גם בעד לקחת מוהל מומלץ! תחפשו המלצות, תשמרו בפלאפון של בעלך ומיד מיד לאחר הלידה שבעלך יתקשר לשריין...

תחשבו על אפשרויות של 2 קייטרינגים (גם, מהמלצות)

חלבי ובשרי... ותחליטו בנחת לאחר הלידה...

בגדים-אני דאגתי מראש.... קניתי מה שהיה לי חסר ועשה לי טוב.... אה, ואנחנו לא מסתירים שזה היה בן ככה שנעזרתי גם לפני במה שהייתי צריכה...

בצהריים בד"כ יותר נח למי שעובדאפונה

בטח בקיץ

גם בעיני. אנחנו עשינו אבל בשעת צהריים של ארוחהיעל מהדרום

לק"י

לא בארבע, שזה בין ארוחה לארוחה.

אז אולי כן היה תקוע😅

מצד שני, רוב האורחים בברית האחרונה שלנו בלאו הכי בפנסיה או כמעט שם. ולא חושבת שבשעות אחרות היו באים הרבה יותר.

בקיץ אפשר אפילו ערב.. סביבות 18 כזהטארקו

לי לא היה נוח בכללמדברה כעדן.

עד שהגעתי חעבןדה הייתי צריכה להיות שעתיים גג וכבר לצאת כדי להגיע לאסוף מהבית את כולם ולצאת לברית...

ואם זה היה בבוקר?אפונה

מסתיים ב11 מינימום ואז ללכת לפזר את הילדים...

ברית זה תמיד בבוקר ותמיד יבוא על חשבון..

לדעתי לאנשים עובדים יותר נח בצהריים.

אני לא מסכימה🙂בוקר אור

עשינו ברית בשמונה בדיוק

לפני עשר כבר נגמר, וגם מי שלא גר כל כך קרוב יכןל להגיע ב11 כבר לעבודה שזה עדיין יכול להיות יום עבודה של כמה שעות לפחות

אם זה בצהרים לרוב זה לא אחרי אחת ואז צריך כבר ב11 לצאת כלומר אולי שלוש שעות בקושי

כמובן לאנשים שונים שיקולים שונים.. אבל לדעתי או על הבוקר או ארבע פלוס הכי נוח לאנשים עובדים

השאלה איפה האורחים שלכם גריםדיאן ד.

אצלנו נגיד כשחמותי צריכה לנסוע קרוב לשעתיים כדי להגיע.

זה פשוט לא הגיוני 8 בבוקר.

אנחנו עשינו ב11 בבוקר.

ולדעתי בבריתות הבאות שיהיו בעז"ה עדיף לזוז לכיוון הצהריים 2-3 נשמע לי גם סבבה.

רחוק 🙂בוקר אור

חמי וחמותי גרים שעתיים נסיעה

יצאו בחמש וחצי בבוקר..

(עשינו ככה לא בגלל אורחים אלא בגלל שיקולים אחרים, אבל בפועל לרוב האורחים זה גפ היה נוח ככה)

11 בעיניי הכי תקוע בעולם, זה גומר את היום מכל כיוון

אנחנו עשינו ב17:00, נראה לי יותר נוח מאוחרשיפור

אנחנו הבאנו אנשים מהצפון למרכז לברית אחרי הנץ החמהשמשית123

פעם ברית חורף פעם ברית קיץ

אסייג ואומר שבצד הזה אין הרבה נכדים אז לא משהו שקורה הרבה, והאחים האחרים גרים לידם

בעיקר כי היה חשוב לנו לעשות מוקדםשמשית123אחרונה

לקחנו בחשבון שלא כולם יגיעו

כמו שכתבו מעליאפונה

אצלנו במשפחה אורחים נוסעים בין שעה לשעתיים לאירועים משפחתיים.

8 בבוקר לא רלוונטי

לא קניתי שום מזכרות ולא התעסקתי בכלוםהמקורית

חוץ מלהתאושש

בעלי סגר אולם ודאג להודיע למי שצריך ופשוט באתי

מודה שגם לא עניין אותי איך אני נראית ולבשתי בגד פשוט מהבית

בשעה טובהההדיאן ד.

אני אישית התכוננתי לברית ככל שיכולתי לפני הלידה.

בעלי ואני תיכננו מראש מה יהיה, מי ניקח קיטרינג ואיפה הברית תתקיים.

הדבר היחיד שלא התכוננתי אליו זה לידה בשבת, אמרתי שגדול עלי לתכנן ברית בשבת. וב"ה ילדתי ביום חול.

אצלי זה היה בכור אז לא הייתי צריכה להתעסק עם בגדים לילדים.

אבל אני חושבת שזה דבר שיחסית קל להתארגן עליו לפני הלידה.

ואם את צריכה ללדת נגיד אחרי החגים אז הייתי קונה סט יפה לילדים לחגים ושומרת עליו לברית וכו'.

לא צריך בגד הרבה יותר חגיגי מאשר בגד שבת יפה.

לעצמי לא תיכננתי ויום לפני הברית שלחתי את בעלי להביא את כל הארון בגדים שלי ופשוט מדדתי בגד אחר בגד מה הכי מחמיא לי.

וזה לא היה בגד חגיגי כל כך. העדפתי בגד פשוט ומחמיא מאשר בגד חגיגי שיושב עלי זוועה.

לגבי שעת הברית אני אישית לא אוהבת ישר על הבוקר ולדעתי צריך לתת זמן לאורחים להגיע מרחוק.

וגם בבוקר זה מוריד הרבה אנשים שהם בעבודה ולא יכולים לבוא.

אבל בסוף מה שנח ומקובל עליכם ועל האורחים.

מוסיפה לגבי מוהל ומיקוםדיאן ד.

הכי הכי הכי חשוב שזה יהיה קרוב אליכם.

כמובן מוהל מנוסה ומומלץ.

אבל שיהיה זמין אליכם ושיוכל לבוא לבדוק את התינוק.

ובשום אופן לא לעשות ברית רחוק מעיר המגורים שלכם/ המקום שתהיי אחרי לידה.

פשוט התעללות לקחת יולדת עם תינוק פיצי לנסיעה ארוכה לברית הלוך וחזור.

בשעה טובהים...

תזמיני בגדים לפני, בשבילך שמלת הנקה/הריון- לדעתי הכי מוצלח

אני הזמנתי שמלה אבל אחד הבנים הרטיב אותי כשהחלפתי לו לפני הברית ובסוף מצאתי משהו אחר.

סה"כ את אחרי לידה, קחי בחשבון שיכולים להיות דברים לא צפויים...

בע"ה תעשו את הברית בזמן ובבריאות, אבל גם אצל אחותי הם קיבלו אישור לעשות ברית רק ביום עצמו. אז היה קצת מאולתר אבל כן הביאו גם קייטרינג בסוף.

לקחת מוהל עם המלצות! אפשר בינתיים לארגן שניים/שלושה מספרי טלפון של מוהלים מומלצים

כל שאר האירגונים יהיו כבר אחרי הלידה. לך אין עוד עיסוקים, את לא עובדת על המסביב! תתרכזי בהחלמה שלך ובתינוק. או מקסימום קצת טלפונים לאירגונים כשאת במחלקה...

לדעתי אם הייתי צריכה לארגן ברית שוב, הייתי הולכת על מסעדה נחמדה שהם כבר דואגים לאוכל. המקום תלוי בסדר גודל של האורחים.

אבל את הברית של הבנים שלי עשיתי בבית כנסת ואז היה צריך גם לארגן קייטרינג בנוסף....

לגבי בוקר או צהרים, לא כזה משנה בעיניי, אבל תעשי כמו שבעלך חושב....

מוסיפה עוד דבריםמתיכון ועד מעון

אנחנו קבענו זמן בהתאם למוהל בפעם האחרונה, רצינו מוהל מבוקש (צמח הירשפלד) ושהתקשרנו הוא יכל רק בצהריים.

לגבי קייטרינג- זה בטלפון, לא מאוד מסובך.

כלים, אני הלכתי בערך שניה אחרי לידה לקנות חד''פ, לא ממליצה בכלל היה מתיש. סידור וארגון חוץ מהברית הראשונה שעשינו באולם ביתר הבריאות בעלי ביקש עזרה וסידר את המקום בעצמו ערב קודם

הרבה קייטרינג מביאים כליםשיפור

יש מצב שהקאות בהריון בכלל קשורות להתייבשות?מעיין34

ציפיתי לשיפור עם ההקאות, יש ימים רגועים ואז פתאום מקיאה יום אחרי יום

תוהה אם זה קשור אם אני בשמש או ישנה יוצר ואז יש פחות נוזלים ואז זה גורם להקאות איכשהו

היו לי הקאות בהריון מהתייבשותמתיכון ועד מעון

ואשפזו אותי בגלל זה...

אז אם את ממש לא מרגישה טוב, ממליצה לבדוק

תודה רבה ב"ה אני כבר לא שםמעיין34

כרגע זה מסתכם בפעם פעמיים ביום ב"ה בלי עין הרע

ומה שאת חווית גם לי היה בהריונות קודמים שגם כשרציתי לשתות הקאתי אז לא היתה ברירה אלא לקבל עירוי נוזלים

אבל גם פעם אחת זה מאוד מגעיל ומאתגר.. ותמיד יש ציפייה שעברנו את השלב הזה ואז זה מפתיע

זה אבסורד כי גם בכללי קשה לשתות... לי לפחותפומלה

אז כנראה זו לא הסיבהמעיין34אחרונה

איזו באסה, הגענו לחניון שרצינו לעשות בו קמפינגמתואמת

(חניון לילה בר גיורא)

וגילינו שיש בו מחנה בני עקיבא...

לכאורה הם תפסו לעצמם את כל המקום, וגם אם לא - לא יהיה לנו נחמד להיות לידם בגלל הרעש...

עכשיו אנחנו לא יודעים מה לעשות

בעלי בינתיים הוריד את הנגלה הראשונה באיזו פינה של קק"ל בסמוך, ונסע להביא את שאר הילדים (נסעו ברכבת).

אבל עכשיו אנחנו צריכים להחליט מה לעשות...

איזה באסה.מוריה

באסה🩷ניק חדש2

מבאס ממשאנונימית בהריון

ראינו אותם השובע שנסענו בכביש שם ובאמת תהיתי לעצמי מה עושים אנשים נופסים שמגיעים לחניון.

אנחנו פעם הגענו בלילה לחניוןמנסה לענות

וגילינו שאנחנו עם מחנה של הצופים..

היה מלא רעש והשירותים (של הבנות בעיקר) היו מלוכלכים ועמוסים ממש כל הלילה..

מבאס.. אם מפריע לכם רעש ולכלוך, נראה לי שהייתי בודקת לעבור למקום אחר, יש לכם עוד זמן עד הלילה

כן, אין סיכוי שנהיה איתם שם...מתואמת

תסעו לסטף, להר איתןחילזון 123

זה לא מאד רחוק

או למשהו אחר בסביבה

סתם מחיפוש בגוגל, תבדקי מה רלוונטי- חניון לילה נחל צובה, חניון לילה נס הרים, חניון 101, חניון האקליפטוסים

קרן קימת לישראל - קק

אנחהו בדיוק מנסים לבדוק איפה בדיוק נמצא חניוןמתואמת

נס הרים, שבעיקרון הכי קרוב לאיפה שירדנו. בינתיים מסתבכים...

אולי באמת נלך בסוף לסטף, אף שאנחנו חוששים שבגלל הקרבה למעיין יש שם חוסר צניעות...

זה ממש לא קרוב למעיין בשום צורה.חילזון 123

מהחניון למעיין זה הליכה של איזה שעה נראה לי

(חניון הר איתן)

בכניסה ליער של הסטף יש חניון כזה עם שולחנות ומסעדה אבל זה לא ללילה, לפי מה שהבנתי. וגם משם המעיין ממש לא קרוב וצריך ללכת הרבה עד אליו.

יש מקום מסודר ונקי לקמפינג בקסטלאור עולה בבוקר

מחילה ממהרת ולא קראתי בעיון

אנחנו היינו בחניון הקסטל לפני כשנתיים היה לא עמוס ,נעים ונקי

תודה רבה לכן! בסוף מצאנו את חניון נס הריםמתואמת

(ותודה לג'מיני)

וב"ה הקמנו אוהלים ואנחנו לבד פה וממש נחמד.

(רק הקטנה מחורפנת מעייפות, אבל לא מוכנה לישון באוהל אלא רק להיות עליי🥴)

איזה יופירקאני

תהנו!

תודה!😊מתואמת

איזה כיף. ב"ה שהסתדרתם בקלות!יראת גאולה

מקום מושלם מבחינת מזג האוויר, תהנו!

נכון, באמת מזג אוויר מצוין!מתואמת

בינתיים אנחנו לומדים איך נכון להתנהל בשטח, ומפיקים לקחים לפעם הבאה...

תעדכני אותנו בבוקרחילזון 123

תודהמתואמת

האמת שה"גילוי" הגדול שהיתרון של הפרטיות הוא חיסרון בלילה - היה קצת מפחיד לחשוב על זה שאנחנו ישנים פה לבד, ועוד בלי נשק...

אבל ב"ה הלילה עבר בשלום, אם לא מחשיבים את זה שהקטנה כמה באמצע הלילה כאילו אחרי שנת צהריים (כי הרי היא לא הצליחה להירדם בצהריים), והילדים ברובם שמחים ומאושרים😊

איך הסתדרתם עם תאורה?חילזון 123

אני רוצה להגיד שהזרימה שלך מדהימהמתיכון ועד מעון

זוכרת מהודעה אחרת שלך שכתבת שלא קל לך בכל מיני סיטואציות של טיול וזה מדהים איך את זורמת

תודה! זה באמת לא משהו שקל לימתואמת

אבל עכשיו עבדתי על עצמי חזק שנהנה בכל מצב (כולל לעבוד עם ילדים שהחליטו שלא נחמד להם בקמפינג).

ב"ה היה נחמד מאוד @חילזון 123 - התאורה שהייתה לנו בלילה הורכבה מפנסי ראש, פנס חירום מגמגם והפנסים של הטלפונים. אחר כך גם עשינו מדורה קטנה, אבל הרחק מה"מחנה", במקום בלי עצים מעל. היה מאתגר, אבל ב"ה הצלחתי אפילו "לקלח" ככה את הקטנות (שהתלכלכו נורא). באמת אחד הלקחים העיקריים לעתיד הוא להביא תאורה חזקה. (וגם להביא מטען נייד לטלפונים - הסוללה בטלפון שלי אזלה במהירות, ורק ברכב היה אפשר להטעין אותה, כשהוא פועל)

בסופו של דבר לא היינו הרבה. בבוקר אחרי ארוחת בוקר ומדורה נוספת עם תפוחי אדמה כבר התקפלנו ונסענו בנגלות הביתה, כי היה חם (חשבנו לטייל, אבל לא היה שייך). בצהריים כבר היינו כולנו בבית.

לי זה לגמרי הספיק... הבנים רצו יותר.

נראה מה נעשה בשנה הבאה...

תודה שהייתן איתי!

וואו, ממש אלופה!!! איזה כיף שעבר בטוב!!!אוהבת את השבתאחרונה

מיטת מעבר גיל שנה ו7 האם כדאי עכשיו?ניק חדש אנונימי

ילדתי לפני חודש והבת הבכורה בת שנה ו7 ישנה בחדר נפרד בלול סגור

מאז הלידה התחיל לה התעוררויות בלילה ובעלי היה קם אליה כל פעם ושם מזרן בחדר שלה ונשאר לישון כבר בלילה שם

ביקשה כמה פעמים להירדם במזרן של אבא.

אני חושבת אם כדאי לקנות מיטת מעבר או מיטה רגילה לילדה

לא רוצה שיפגע בה כי היא בתקופה של אחות חדשה ושבוע הבא חוזרת לשגרה למשפתחון עם ילדים חדשים.

זה עדיף מזרן בחדר שלה מאשר שתתחיל לבוא אלינו לחדר לא? בעבר היינו בשינה משותפת בתקופת ההנקה..

אשמח לעצתכן מניסיון מה כדאי ואם כן איזה מיטה

אני העברתי כשידעו לצאת לבדאוזן הפיל

גם אם זה היה בגיל ממש צעיר.

רק צריך לקחת בחשבון שיכול לקחת זמן הסתגלות של להשאר במיטה.

לא הבנתי למה זה עלול לפגוע. אצלנו זה תמיד ארוע מרגש ושמח (או לפחות ככה יחצנו את זה)

לפגוע הכוונה לייצר עוד התעוררות בלילה בגלל אירוע חניק חדש אנונימי

חדש

היא ממש זקוקה ליחס שלנו בתקופה הזו שאחרי הלידה ומקנאה

לכן מתלבטת אם כדאי זה עוד משהו שיהיה חדש עבורה

אז אולי כדאי לשים מזרן בחדר שלכםאפונה

מבחינת גיל ודאי מתאים

אני העברתי את הקודם בגיל שנה ורבע

הקטנה בת כמעט שנתיים ועדיין לא...

אבל הם עברו ישר ממיטה זוגית (כלומר מיטת שלישיה) לא לול.

אה, אז כן, זה יכול לגרום להתעוררותאוזן הפיל

ואם היא לא יוצאת כרגע מהמיטה, זה עוד יותר מרגש שהיא יכולה להופיע אצלכם פתאום

אז אם אין לך פניות לזה - הייתי דוחה

אני אישית הייתי ממשיכה עם הסידור הנוכחישיפוראחרונה

עוד רגע נגמר החופש... עוברות לי מחשבותאוהבת את השבת

איזה דברים לנסות להספיק לפני שייגמר?

מה אתן שמות דגש בשבועות האלה?

אם אפשר לענות פה פריקה מתוסכלתאיזמרגד1

אני שמה דגש על לנשום עמוק עמוק ולהזכיר לעצמי 10 פעמים ביום שעוד 20 ימים בסך הכל זה נגמר.

לעבוד עם קטנטנים בחופש זה אחד הדברים הקשוחים שיש😐

אאוצ' כן זה קשוחאונמר

ממש בהצלחה לך!!

ותהיי גאה בעצמך. לא כולם מסוגלות לזה. אז אם את עושה את זה את גדולה מהחיים!

מצטרפתואני שר

היום היה היום הראשון בלי מעון והיה מזעזע.

באמת אחד הימים הגרועים שהיו לי מאז שהיא נולדה.

היא הפסיקה לבכות ולשגע אותי בערך רק כשאני בכיתי...

ולנסות לעבוד בתוך כל זה.... דיכאון.

אני הספקתי לעטוף ספרים היוםאוזן הפיל

והתחלנו לעבוד על שעות שינה.

אנחנו במצב של כוננות לחזרה לשגרה כי יש כאן בנים שמתחילים מוקדם.

אז עכשיו צריך להחזיר גם תפריט מסודר.

ולעבור על הרשימה לראות שכל החלומות התגשמו

אני שמה דגשמקקה

על להחזיק מעמד ולחכות בסבלנות שזה יעבור כבר

להנות מהםהמקורית

באחד על אחד כמה שאפשר

סתם לשבת לבהות בקיר ולדבר, להתחבק ולשחק איתם במשחקים שלהם

להכיל את השעמום

ולהספיק לקחת אותם לעוד לפחות אטרקציה אחת שהם אוהבים וביקשו

מעבר לזה - להחזיר אותם לישון ב8 😵‍💫

אוף. אל תגידי לי את זהיעל מהדרום

לק"י

אני רוצה להספיק דברים בבית.

לצאת עוד עם הילדים, להפגש עם המשפחה.

ללכת לים.

למצוא זמן ללכת לקנות בגדים לעצמי.

למצוא זמן לעצמי בכללי, וגם להיות יותר עם הילדים ולעשות איתם דברים.

למה כל כך חם שלצאת החוצה בבקרים זו לא אופציה בשבילי?! כלומר רק בערב עוד נעים לצאת.

ומקומות ממוזגים למיניהם- מה שבדקתי קצת יקר..

חיזוק הקשרים במשפחהדרקונית ירוקה

פיתוח תחומי עניין

קידום הנקודות החלשות כשיש פניות

פיתוח הנקודות החזקות כשיש פניות

האמת שמבחינתי החופש התחיל עכשיוהשם שלי

מבחינה טכנית- הערכות לקראת שנה הבאה.

ציוד כבר קנינו, צריך לבדוק שלא חסר שום דבר.

צריך לעטוף ספרים ומחברות, לסיים לארגן קלמרים ומה שצריך, לכבס תיקים.

צריכה גם להתקדם עם הגמילה של הקטן.

חוץ מזה, בעיקר להיות נוכחת עם הילדים.

לשחק איתם, לעשות יצירות, לספר סיפורים.

ואם מספיקים להתפנות לדברים בבית, אז מצוין.

יש לנו משחקים שמחכים מפסח שיסדרו אותם, ועוד כל מיני פינות שצריך לסדר.

האמת שגם אני הרגשתי שהוא התחיל רק לפני שבועיעל מהדרום

לק"י

כשנגמרו הקייטנות באופן סופי.

אצלי הוא התחיל היוםהשם שלי

אחרי שהקטן סיים את המעון, ואני לקחתי חופש מהעבודה.

לפני זה הגדולים היו בבית עם בעלי.

עם ילדה שסיימה כיתה ארק טוב!

התחלנו לאחרונה מבצע קריאת ספרים. היא מקריאה לנו ספרי ילדים כמו של הגן וכל ספר זה שקל. יש רשימה על המקרר שהיא מוסיפה אליה כל ספר שקראה.

זה ממש מעודד אותה לקרוא ספרים. היא רודפת אחרינו שנקשיב לה.

מנסיון לכיוון השני עם ילדים גדולים יותר שהיו בכיתות א-ב בקורונה ולא קראו הרבה בשנים האלה, החוסר הזה הולך איתם גם בכיתות גבוהות בעל יסודי (קריאה לא נכונה, חוסר הכרות עם מילים, שגיאות כתיב, המנעות מקריאה יום יומית כגון הוראות וכו).

רק שאלה ... מה זה חופש? 🤭נפש חיה.

אני עשיתי לילדים חופש ממש חוויתידיאן ד.אחרונה

ואני מתכוונת לזמן שלא היו קייטנות בכלל והם היו איתי בבית מבוקר עד ערב.

השתדלתי שכל יום תהיה תוכנית נחמדה.

ואני רוצה בסוף החופש להדפיס קאפה עם תמונות שלנו מהחופש שתהיה מזכרת נחמדה.

אצלי הילדים קטנטנים אז ממש קל לרצות אותם.

גינה מול הבית זה כבר חוויה, הלכנו לגינה רחוקה מיוחדת וואו! עשינו את היום.

חוץ מזה יום בריכה (קטנה, במרפסת), יום יצירה, יום עם חברים, יום אחד נסענו ברכבת, יום אחד ביקרנו אצל סבתא.

בעז"ה ראשון הקרוב זה נגמר ויש קייטנות סוף סוף לפחות לחצי יום.

אז הזרעה עם אוביטרלאריאל765

אני בכללית בעלי במאוחדת ונלך לשע"צ (כבר יש לנו קונדום הלכתי של מכון פועה)

מישהי יכולה לשפוך לי אור על האפלה הזאת? אני עייפה .

הרופא הסביר הכל ממש טוב אבל פרקטית אשמח לשמוע איך זה עובד ובכלל חוויות ..

מה את רוצה לשמוע?חושבת בקופסא

לגבי ההזרקה אם מסתדר תראי את סרטון ההסבר לפני, אפשר שבעלך יזריק לך אם הוא מוכן.

לגבי ההזרעה עצמה, תלוי כמה אתם גרים רחוק מבית החולים, אבל צריך לתכנן כמה זמן העסק ייקח, ולקום בהתאם. לתכנן אם בעלך מתפלל לפני או בבית חולים. זה כולל הרבה טרטור בין מחלקות וטפסים.

לפחות ההזרעה והשבחה שלכם באותו אזור ולא בערים שונות כמו שיצא לנו כבר פעמיים.

זה נכון זה באותו בית חולים.אריאל765

והאם ההזרעה הייתה יעילה אצלך?

את מתכוונת האם נקלט?חושבת בקופסא

לצערי עדיין לא.

הסיכויים של הזרעה לא באמת גבוהים משמעותית מיחסים רגילים.

בטבעי זה בערך 25% סיכויים הצלחה (אחת מתוך 4), בהזרעה הסיכויים הם 28%-30%, ובIVF זה 33% אחוז. (אחת מתוך 3)

הכל בהנחה שאין בעיה מוכרת שפוגעת עוד יותר בסיכויים לטבעי (או גם להזרעה), אני מדברת על המקרים ה"בלתי מוסברים".

בכל מקרה, אם אין לך בעיה מוכרת צריך לעבור לפחות 3 הזרעות כדי שיאשרו לך להיכנס לIVF, שזה עוד יותר מסובך ולא נעים, ועדיף לנסות קודם את התהליך ה"קל" יותר.

מהתגובה האחרונה שלך זה נשמע כאילו את שוקלת לוותר על התהליך?

הכל תלוי עד כמה את רוצה להתאמץ עבור המטרה. אף רופא לא יעביר אותך טיפולי פוריות אם את לא מעוניינת.

זה מעלה את הסיכויים, לא בהמון, אבל כן מעלה. כמובן שהכל נתון בידי הקב"ה, אבל כדאי לפעול להגדיל את הסיכויים בדרך הטבע.

זה לא שאני רוצה לוותר בכלל לאאריאל765

מוכנה לעשות הכל.

פשוט אני אחרי הפלה אז הכל נשמע מייאש ומתיש.

אבל תודה על התגובה שלך היא סייעה לי. ואני מתפללת שידייך יתמלאו במהרה בעה

מה את רוצה לדעת?אורוש3

טכנית זה קצת שונה בכל מקום ובכל קופה.

אבל בגדול מביאים זרע למעבדה. אם אתם לא רחוקים אז מהבית. אם רחוקים אז צריך למצוא פתרון.

ואז אחרי שמוכן מהמעבדה מחדירים עם צינורית דרך הנרתיק. אח''כ אני הייתי צריכה קצת מנוחה סתם כי החומר של המעבדה והתחושה יוצרת חוסר נעימות. אבל לא משהו היסטרי.

נשמע לי פשוט פרוצדורה מסובכת בבית החוליםאריאל765

ללכת לפה להגיע לשם.. וכמובן צריך גם אוביטרל קודם.

וזה עזר לכן בכלל?

זהו הטכני בבי''ח משתנה ממקום למקום..אורוש3

אני לקחתי גם גונאל וגם אוביטרל.

אם זה עזר? לי לא. אבל יש כאלה שעוזר להם. בסוף זה לא אחוזים כ''כ גבוהים. אבל הקופה מחייבת שלוש הזרעות עם תרופות לרוב לפני ivf.

הבנתי ... אני לא בטוחה שיעשו לי ivfאריאל765

כל כך מהר

יש לנו שלושה ילדים ולכאורה אין בעיה להיקלט אלא להחזיק הריון

גם לי היה בעיה להחזיק הריוןshiran30005

הצלחתי להכנס להריון אבל זה היה נופל ממש בהתחלה. עשינו הזרעות וגם lvf במטרה לחזק את הביצית והזרע בפועל זה לא עזר וההפלות המשיכו.

בין הטיפולים נקלטתי להריון טבעי קיבלתי תמיכה חזקה להריון וב"ה ילדתי, כך ב 2 הריונות

תוכלי לפרט מה זו תמיכה חזקה?אריאל765

אני ממש בתחושה שזה יהיה המצב אצלי..

מגילוי ההריוןshiran30005

קיבלתי דופסטון 3, זריקות פרונגסט יום כן יום לא עד שבוע 12, חומצה פולית 5 מג, אספירין

הזריקות עצמם חזקות ממש , דופזטון בנוסף, יש מחקרים שחומצה פולית 5 מג מחזקת את הרחם

בהצלחה!אורוש3

זה לא קשור לכמה ילדים ישאנוונימית1אחרונה

גם אני התחלתי טיפולים כשכבר היו לי 3 בבית.

אבל אצלנו המצב היה לא אופטימי שהרופא פוריות בקופ"ח כבר אמר שאין טעם לנסות הזרעות וישר הפנה לIVF.

ב"ה נקלטתי בטיפולים הללו...

אולי יעניין אותך