מצרכים:
8 חתיכות דג חתוך לנתחים (דג ברכה או דג ים: מושט, לברק, דניס, בורי, נסיכת הנילוס, בס הסלע העדיפות האישית שלי – לא פילה ולא קפוא)
חצי עגבניה
2 פלפלים אדומים
פלפל מיובש אדום – ייתרון
1 פלפל צהוב/כתום – לא חובה מעשיר את הצבע.
גזר
פלפל חריף – לפי כושר השרידות
פלפל סודני – לא חובה ניתן להמיר בכפית סחוג
כוס שמן (כוס יפה)
כף גדושה כמון
קורט מלח (אני אוהב את המלח הגס)
אופציונלי: אבקת מרק בצל
2 כפות פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה – אופצינלי
כף כרויה (קימל)
ראש שום לפחות
חבילת פטרוזליה וכוסבור (כן! כן! חבילה!)
לימון פרוס או לימון בלדי
הכנה:
את הדגים יש להשרות לילה (או 8 שעות) במים עם הרבה מלח (הסבתות אומרות שזה הסוד)
יש לשטוף את הדגים היטב לפני הבישול
בסיר נפרד לתת בישול לגזר במים – לא ארוך
ולבישול:
ראשית,לקשר את עצמך לכל הצדיקים האמיתיים שבדורנו ולשורר ללא הרף "לכבוד שבת קודש" בסוד "תניא רבי נתן אומר שהוא שוחק אומר הטב הדק הדק היטב מפני שהקול יפה לבשמים"
להדליק נרות לצדיקים לפני – תבוא עליו ברכת טוב
ובקשה מד' שיצליח במעשה ידנו
גם זה סוד של הסבתות
לחתוך את העגבניה לחתיכות קטנות, בדומה לסלט
לחתוך את הגזר לטבעות דקות
להוסיף את השום – כאשר חלקו קלוף וחלקו לא, אלא בקליפתו
לחתוך את הפלפלים לרצועות דקות אבל לא דקיקות
בפלפל החריף רצוי להוציא את הגרעינים (ולא לשפשף את העיינים אחרי!!)
לשים שמן (לא הכל! ולא חצי!) על סיר הדגים הרחב, ולהדליק אש נמוכה
את רוב הסלט החי הזה יש לשים בתפזורת ולכסות לגמרי את תחתית הסיר
שוב, לקשר את עצמך לצדיקי הדור ובפרט לרבנו הקדוש,
על הירקות לשים את הדגים, תוך אמירת שמות הצדיקים זיע"א
על הדגים לשים שוב שכבה של יתרת הירקות.
את כל התבלינים לשים בקערת השמן ולערבב היטב
ליצוק את תוכן הקערה על הדגים ועל הירקות
אחרי שפיזרנו את התבלינים להוסיף מים ולעבור לאש גבוהה
מים עד לשלושת רבעי הסיר כך שניתן יהי לראות את הדגים (בנסיכה אפשר לכסות שלא ייראו – אבל לא יותר מזה)
לכסות את הסיר – ולהתחיל לנקות את הפוגרום שהשארתם במטבח
כעבור רבע שעה להשתמש בכף וליצוק רוטב על הדגים
לצמצם נוזלים, ולהנמיך את האש
לפני הסיום (10 דקות לערך) לשים פטרוזליה, כוסבור, ולימון
)
)

