מי עבר 10 נסיונות?.. [פרשת לך-לך]מתוק מדבש

בסיעתא דשמייא!

[גרסה לביינישי"ם פה למטה]

כל אחד מאיתנו זוכר מגן רוחל'ה שאברהם אבינו עבר 10 נסיונות, נכון?
אבל מתישהו חשבתם לעצמכם מה הנסיונות האלו מלמדים אותנו?
כי כל דבר שכתוב בתורה בא כדי ללמד אותנו משהו, שומדבר לא נכתב סתם. ובמיוחד הסיפורים של האבות - "מעשה אבות סימן לבנים".
אז מה בעצם אנחנו יכולים ללמוד מעשרת הנסיונות של אברהם אבינו?!

האדמו"ר מסלונים כותב בספר 'נתיבות שלום' שלומדים מהנסיונות של אברהם אבינו שכל יהודי, בכל דור, עובר 10 נסיונות במהלך החיים שלו, והנסיונות האלה עוזרים לו להגיע לשלמות. זאת אומרת שהם מחשלים את האדם, ובעזרתם הוא יכול להגיע לדרגה הכי גבוהה שהוא מסוגל.
כל נסיון מתאים לרמה ולמצב של אותו יהודי. יכול להיות שהנסיון שלי זה לקום בבוקר לתפילה, למרות שהלכתי לישון אתמול ב-3:00 ואני שיא העייפה, והמיטה החמה אשכרה משחנ"שת איתי ואומרת לי להישאר,
והנסיון שלך הוא לא לצאת לטיול של הסניף, למרות שהוא הולך להיות 3 ימים, משהו מטורף, צחוקים ודאחקות, אבל אתה יודע שתדבר שם יותר מדי עם בנות.

בספר 'שערי תשובה' כתוב שאהבת ה' זה כשאתה שיא הרוצה לעשות משהו, אבל אתה עוצר שנייה, ואומר: 'אבאל'ה, אני לא אעשה את זה, כי זה לא רצונך'.
אהבת ה' הזו עוזרת לנו לעמוד בנסיונות בגבורה. תחשבו איזה נחת רוח זה עושה לה' כשאנחנו מתים לעשות עבירה, אבל אנחנו עוצרים את עצמנו, ואומרים שלא נעשה את זה כי זה לא רצון ה'..
אחח.. שנזכה.

אבל זה לא חכמה לעמוד בנסיון כשאתם ב'אורות', ואתם מרגישים שיא הקרובים לאבאל'ה שבשמים -
החכמה היא להצליח לעמוד בנסיון דווקא כשאתם מרגישים קצת רחוקים, כשלא הכל הולך הכי טוב בעולם
דווקא אז - ה' בוחן אותנו, הוא רוצה לראות אם אנחנו באמת מאמינים בו, או שכשטיפה קשה לנו - אנחנו עוזבים הכל.

מי שרוצה לקרוא עוד קצת על הנסיונות מוזמן להסתכל כאן.
אשמח ממש שתקפיצו את ההודעה, ותפיצו את הד"ת, כדי שבעז"ה עוד יהודים יוכלו להתחזק

שנזכה בעז"ה לעמוד בגבורה בכל הנסיונות שאבאל'ה שבשמים נותן לנו, ולאהוב אותו באמת.
שתהיה בעז"ה שבת שלום ומבורכת לכל עמ"י! 
א-מ-ן!
ולביינשי"ם >>מתוק מדבש

בסיעתא דשמייא!

כל דבר שכתוב בתורה בא כדי ללמד אותנו משהו, שומדבר לא נכתב סתם. ובמיוחד הסיפורים של האבות - "מעשה אבות סימן לבנים".
אז מה בעצם אנחנו יכולים ללמוד מעשרת הנסיונות של אברהם אבינו?!

האדמו"ר מסלונים כותב בספר 'נתיבות שלום' שלומדים מהנסיונות של אברהם אבינו שכל יהודי, בכל דור, עובר 10 נסיונות במהלך החיים שלו, והנסיונות האלה עוזרים לו להגיע לשלמות. זאת אומרת שהם מחשלים את האדם, ובעזרתם הוא יכול להגיע לדרגה הכי גבוהה שהוא מסוגל.
כל נסיון מתאים לרמה ולמצב של אותו יהודי, ולכל אדם יש נסיונות שונים מהנסיונות של החברים שלו.

בספר 'שערי תשובה' כתוב שאהבת ה' זה כשאתה מאוד רוצה לעשות עבירה, אבל אתה אומר שלא תעשה את זה, כי זה לא רצון ה'.
אהבת ה' הזו עוזרת לנו לעמוד בנסיונות בגבורה. תחשבו איזה נחת רוח זה עושה לה', כשהבנים שלו לא רוצים לעבור על רצונו.

אבל זה לא חכמה לעמוד בנסיון כשאתם ב'אורות'  - החכמה היא להצליח לעמוד בנסיון דווקא כשאתם מרגישים קצת רחוקים, כשלא הכל הולך הכי טוב בעולם. דווקא אז - ה' בוחן אותנו, הוא רוצה לראות אם אנחנו באמת מאמינים בו, או שכשטיפה קשה לנו - אנחנו עוזבים הכל.

מי שרוצה לקרוא עוד קצת על הנסיונות מוזמן להסתכל כאן.
אשמח שתקפיצו את ההודעה, ותפיצו את הד"ת, כדי שעוד יהודים יוכלו להתחזק

שנזכה בעז"ה לעמוד בגבורה בכל הנסיונות שאבאל'ה שבשמים נותן לנו, ולאהוב אותו באמת.
שתהיה בעז"ה שבת שלום ומבורכת לכל עמ"י! 
א-מ-ן!
כיך לי לקרוא את זה!דניאלה .ד.

שבת שלום יקרה!

ולכולם..

יישר כוח! יעל =)
תודה שיראל.
תודה רבה....עץ על מים

שבת שלום לכל עמ"י!

תודה צדיקה!!!!!!!!מאדניקית
קפיץ קפוץ...עץ על מים
תודה רבה! כל הכבוד!!! שבת שלום...[=נושי104
חבר'ה תקראו זה שווה את זה...עץ על מים
שכוייח!ארי צלוב
תודה!!חיוכים
מקפיצה. שב"ש!נושי104
למה זה התגלגל עמודים? עבר בת אבל זה לא סיבה!עץ על מים
*שבתעץ על מיםאחרונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה
taken בדרייב מי יכול לשלוח ליyonatan123
סרטים בדרייב לפרטי מי יכול לשלוח דחוףףףףףףףףyonatan123אחרונה

אני חייב להרגע קצת מהמתח מי יכול לעזור ולשלוח קישורים בדרייב לאחד או כולם מהנ"ל יבורך:

ג'ייסון בורן (סדרת סרטים)

חטופה

אינדיאנה ג'ונס

ג'יימס בונד

מת לחיות

רמבו

שליחות קטלנית

משימה בלתי אפשרית

אולי יעניין אותך