מקווה שלא תכעסו אל השאלה אז...
פנימיה טוב או לא???
יאללה דברו...
מקווה שלא תכעסו אל השאלה אז...
פנימיה טוב או לא???
יאללה דברו...
אם יש מישו שקשור ממש לבית, יכול להיות שיהיה לו ממש קשה בפנימיה, וזה סתאם יהרוס לו.
אבל נגיד אם מישו בכסאח עם ההורים, ולא יהיה לו טוב בבית, אז כדאי פנימיה...
פנימייה באה לתת עצמאות לילד שלא יהיה כל הזמן קשור להורים שלו.
זה נותן סדר,משמעת עצמית ומבגר.
כמובן שיש לזה חסרונות כמו בכל דבר- להיות רחוק מהבית ומהמיטה בחדר, פרטיות וכו'.
פנימיה זה אחלה דבר!!!!
זה בונה גם תבנאדם וגם מבגר אותך....
אתה רואה שאתה יכול בלי אמא לידך.....
חוצמזה שזה אחד הדברים הכיפיים!!!
מה אתה צריך לחזור הבייתה?!
יש אנשים שפורחים ויש שנובלים שם...
אני בפנימיה ומאוד נהנית..
אבל מגלים גם את כל החסרונות...
וזה באמת תלוי באופי!!! 
זה א' תלוי ספציפית בכל בנאדם
חוצמזה שאני מאוד בעד וחושב שיש המון יתרונות
אם אתה רוצה דבר איתי באישי..
שממש חבל להפסיד...
ומצד שני, לא מתאים לכולם וכמובן שיש חסרונות.
אחד הדברים היותר כיפים!(אלא אם כן אין חברים)...
אישית אני חושבת שממש לומדים מיזה להעריך ת'הורים.. הבית וכו'...
ועוד פוול דברים.. שאין לי כוח ליכתוב עכשיו...
אני ממש רוצה אולפנה עם חצי פנימיה אבל ההורים שלי נגד ![]()
אוווף ואני שונאת לריב איתם על זה ...
כי אם אתה מה שנקרא 'דוס' אתה יכול להתדרדר ואף אחד לא ירגיש...
עכשיו בפן השני..תלוי כמה אתה מחובר לבית..ואם נעים לך להיות כל היום בסביבה עם חברים.
אבל מצד שני יש לזה המווון יתרונות...
-אבל בשורה אחרונה זה תלוי בבנאדם-...
אני נשמעת כמו מבוגרת בת 900..=]]=]=]
זה תלוי באופי שלך ....
בקשר שלך עם הבית כן גם בנים! אל תשחקו אותה עכשיו...אבל יש גם בנים שמהבחינה הזאת קשה להם ואל תשחקו אותה עכשיו גיבורים יותר מדי..........
חסר פרטיות.....
מצד שני זה מבגר מאד תבנ"א...
וזה תורם המון לאישיות..
בסופו של דבר זה תלוי בך ובמה שטוב לך זה שנים חשובות אצל כל בנ"א ועם אתה תלך לפנימיה ורק תסבול שמה זה יהיה גרוע מאד וכן להיפך....
מצד אחד- זה מבגר,נותן עצמאות, מוציא קצת את הילד מהסינר של אבאמא ובכלל מגבש בטירוף... בתכלס מרגישים הרבה יותר ת'חברות בפנימייה...(את כל השחנ"שים עושים בלילה..
),וחוץ מזה לומדים לשמור על מסגרת,להתחשב, לחיות אם מישו שהוא גם לא בדיוק כמוני וכו' וכו' וכו'...
אבל להיות שבוע מחוץ לבית זה נראה לי קצת מוגזם...בכל זאת צריך קצת אבא ואמא,אחים,פרטיות וכו'..
בקיצר- לדעתי חצי פנימייה זה אחלה דבר!!
אבל כל אחד ולמה שהוא מתאים...
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!