ביביסיטר - כמה לוקחים אצלכם לשעה?אילה שלוחה

עשיתי ביביסיטר ואין לי מושג כמה מקובל לקחת....

אשמח אם תכתבו כמה לוקחים אצלכם, ואיפה אתם גרים (ישוב \ עיר \ שכונת מצוקה \ שכונה של עשירים \ ....)

אני בשכונה בעיר....ואני לוקחת 15-20...איל!לי
ישוב=]אנונימי (פותח)

אצלנו זה 10-15 תלוי במספר הילדים שעליהם עושים בייביסיטר

15...כנרית על הגג=)

אני גרה ביישוב בשכונה שרובם צעירים עם מלא ילדים קטנים, ואין כל כך הרבה בנות גדולות שעושות בייביסיטר...

יישובמשקפופרית

והתחלתי מ10 לשעה ועכשיו אני לוקחת 15 (כמו הגיל שלי ).

אי אפשר להעלות את המחיר - לא יהיה מי שייקח אותי...

לא שאני עושה ביביסיטרים

15..נדנדה כתומה.

אני גרה בישוב.. וזה הולך כזה לפי הגיל.. אבל בערך מאמצע כתה ח' אני לוקחת 15.. וזה גם כמה שחברות שלי לוקחות.. ואני לא הולכת להעלות בזמן הקרוב.. וזהו..

(אני בכתה ט'.. בת 14 וחצי..)

התעריף שלנו הוא 20 =)מיטל

חח מדי פעם ביננו הבנות אנחנו מחליטות להעלות את המחיר =) ואז כולן לוקחות אותו דבר (לפחות בגיל שלנו)

וזה במושב..

עיר.. שכונה של דתיים.. קהילה כזאתאביה =)

משהו חמוד..

כמה? 16.. כשאני עושה...

15-יישובגולי =]
אילה..מייק

אצלי בשכונה זה 25 לשעה.. אבל תלוי איפה את עושה..

וזה גם תלוי בגיל.. נראהלי את יכולה בשקט לקחת 20-25 ש"ח..

איזה כיף לכם..הלוואי שהייתי יכולה לקחת 20..***רעיה***

אני לוקחת 15 ואני בת 17...

אפילו מתחת לשכר מינימום..זה מעצבן..ת'אמת שאני עושה עכשיו קצת פחות ממה שעשיתי פעם..

אני לוקחת 12...אווזה.

אבך אני בכיתה ח' וזה באמת תלוי בגיל... וזה בישוב.

15.דוסית גאה!

לוקחים אצלינו גם 12 ואפילו 10...

אחת השכונות הרגילות בירושלים...

יאוו כמעט כולן פה לוקחות 15.....Tehilla*

אבל ת'אמת שאני גם לוקחת 15 ש"ח לשעה...

אני גרה ביישוב וזה מה שמקובל אצלינו...אלא אם כן דוחפים לך ליד איזה שטר ואומרים לך לשמור ת'עודף...(קרה לי כמה פעמים..זה דווקא נחמד.. )

אבל נראלי שזה מאוד שונה בעיר וביישוב..בעיר את יכולה להרשות לעצמך לקחת בוא נגיד בין 20-25 וביישוב גג 15 ש"ח..אחרת לא ייקחו אותך לבייביסיטר..(אין מנצלים אותנו חזק!!!!)

מממ...נושי104

אני בישוב, ואני לוקחת 15 לשעה...

הרוב אצלינו לוקחות ככה..

15- בעיר...(=א.ש=)

שכונה רגילה לא עשירה ולא מצוקה...

אבל יש לנו בשכונה בנות חרדיות שלוקחות 10 שקל! אז כולם מעדיפים אותם...

אצלינו זה תלוי בגיל...ד"ר אריק

בס"ד

כל גיל זה סכום אחר...

אני בת 15 ואני לוחת 15=]=]

*אצלנו **לוקחתד"ר אריק
ישוב!אור הלילה

ואצלנו לוקחים בין 10-15 20 אצלנו זה מוגזם....

^^ יש גם כמה שלוקחות אצלינו 25...;)נושי104
rofl- חזק אהבתי צעיר רענן
אני לוקחת 15...מלמד=]

וזה בסדר גמור (לא הרבה מידי ולא קצת מידי!)

אצלנו-אני גרה בעיר וזה 30 ש"ח לשעה..הדרולה!!
15.. שכונה רגילה של אנשים רגילים +.. אבל אני קטנה.נועוש=]]!!
12-15 איזה שווה למי שמקבל 40!!מעפר אני באה
12... כתה ח'כפרעלייך!!=)
15 בעיר..דברי שיר.
15 בקרוב מאוד 20בין השורות
ירושלים, כאילו עיר... יש מלא חוצניקים אז מנסים להעלות כל פעם כי הם לא זוכרים כמה לקחת פעם שעברה למרות שהם שיא הקמצנים!
15 וזה ממש קצת טוב לפחות אצלינו..יפואית ג-א-ה
..רע!ת

15, אבל לפי דעתי צריך לקחת לפי שכר מינימום..

18 לשעהשירושקי
15 ,יישוב.*חזרזיר*
מה?? חשבתי ש-15 זה הרבה לבת בכיתה ח'....יעלולה

פאדיחה --אצלנו בת בכיתה ח'- לוקחת 12...  חחח..  אני יתחיל להעלות..

טוב....עירית =)

אז אני בכיתה ז'-12 וחצי,,

לוקחת 12 לשעה,

עד לא מזמן הייתי לוקחת 10,

עד שהבנתי איפה אני חיה ושכדאי לי מאוד לעלות את המחיר כי העבודה לא משתלמת....

אני גרה ביישוב,

ואגב שאלה-וסליחה על הבורות אבל מהו שכר מינימום?

זאת שמעלי--נקודת חן

שכר מינימום-- זה שכר שהמדינה קבעה שהוא הסכום המינימלי שאותו אמור לשלם המעסיק לעובד.. וזה תלוי בגיל.

בואי נגיד שלגיל שלך --הסכום שאת לוקחת הוא סביר. 

ביטול ביביסיטראנונימי (פותח)

מה נהוג אצלכם במידה והזמינו אתכם לביביסיטר ובסוף מבטלים ברגע האחרון? מפצים אתכם איכשהו?

אני אישית לא לוקחת כלום על ביטול.אנונימי (פותח)
יישוב.. 10-20. תתלוי בגיל שלך..אחת מהשומרון
מחירי בייביסיטרכלנית1

אני מכירה הרבה משפחות שההורים כמעט ולא יוצאים ונחנקים בבית, כי אין להם בייביסיטר במחיר סביר. זה ממש מטורף שבחורה ביקשה ממני 20 ש"ח על ילד ישן, בשעה מאד סבירה 7:30-10 בלילה. כך יוצא שאנחנו צריכים לשלם על נסיעה, על מתנה, על בייביסיטר. התלוננתי ,ואז היא הסכימה שאם הוא ישן, רק 15.

אצלנו מקובל שבנות בכיתה ז-ח לוקחות 10-12 ש"ח, בתיכון 15 ונערות מעל 18 יכולות לדרוש 20. אבל, אני אעדיף לקחת צעירה יותר וליותר שעות או יותר פעמים ולכן הרווח כולו שלה. יש בחורות שמנצלות את זה שבצהריים אין הרבה אפשרויות לקחת ילדים מהגן ולפעמים לוקחות על כל יום 15 ש"ח על דרך של 10 דקות, כשהאמא בבית עם תינוק. 15X25 זה הרבה!

לדעתי צריך להתאים את המחיר גם לצרכים. אחת ששומרת על ילדים ישנים או יוצאת לגינה עם 2 ילדים או מספרת סיפור ומשחקת עם הקטנים בשקט בבית, או שומרת  על 4 קטנטנים בטיטולים ובקבוקים והאכלה ועוד- יש קצת הבדל...

פעם לקחתי בחורה שתוציא ילד יום יום בחופש פסח לשעה וחצי והיא דרשה 20 שח. הסכמתי כי היא בת של חברים, וגיליתי מאוחר מדי שבת ה-14 דורשת כזה סכום. ירד גשם ובמקום לרדת לחצר עם אופניים היא היתה בבית. כשחזרתי גיליתי שהילד העסיק את עצמו (בן 4) והיא לא עשתה כלום וכשיצאה אף לא טרחה לעזור לסדר את הבלגן שהוא עשה, משחק אחרי משחק. זו היתה כמובן פעם ראשונה ואחרונה שהיא באה אלינו!! העדפתי לנקות את הבית לפסח ולסדר כשהוא כאן בהפסקות מאשר לשעמם אותו ב-20 שח לשעה!

פאדיחה, אבל אני לוקחת 10 ואני שמיניסטית..חני.

ב"ה

פשוט לא נעים לי וגם זה המחיר.. אולי בנות בגילי מהאזור שלי לוקחות 20 אבל ממש לא נעים לי..

^^חני- תעלי דחוף!!!! את משוגעת!!אנונימי (פותח)

זה באמת לעשות צחוק מעצמך לקחת בכתה י"ב 10 לשעה!!!! זה הרבה פחות משכר מינימום!

20 לשעה.לירזושש

לקחתי בהתחלה 15 אבל מכיוון שהעבודות שאני עושה הם לא שוות את ה15 שקל האלה העלתי.

צודקת. אבל מה לעשות? אני לא אחת כזו.חני.

ב"ה

חוצמזה, מי שאני עושה לה ביביסטיר (קבוע) היא לא משלמת לי מיד אלא רק אחרי שזה מצטבר ל300.

אצל משפחות שלא תמיד אני עושה להם, הם נותנים לי מיד- 10

חני, רוצה לבוא אלינו לביביסיטר?יד_האלמונית

אני ממש מסכימה עם כלנית..

אני באמת לא מבינה למה ביביסיטר זה דבר כ"כ יקר..

בזמני ביביסיטר ביום היה זול יותר מבלילה, ולדעתי זה צריך להיות ממש הפוך. ביום צריך להפעיל אותם. בלילה, נותנים לך בית, (עם כל הציוד הנלווה- מחשב, טלפון (לשיחות נכנסות אני מקווה ) ספרי קריאה, ושולחן טוב ללמוד עליו.) נותנים לכם כמה שעות של שקט ללמוד למבחנים/לעשות ש"ב..

למה לקחת על זה 20 שקל לשעה?!

כמובן שאם הילדים ערים, זה סיפור אחר.

(אני משתדלת "לפצות" ביביסיטר שהיתה צריכה לטפל בילד/ים בוכים, ולהוסיף לה כסף. אבל דחליאק,  בשביל זה אני הזמנתי אותך, ושילמתי לך, לא?)

חח.. בשמחה!חני.

ב"ה

ללילה- את ממש צודקת.

אבל ביום- הילדים שאני עושה להם ביביסיטר, כשבא להם הם מ-ש-ת-ו-ל-ל-י-ם, מרביצים לאחותם (היא רק בת חצי שנה) מתחצפים אלי,מרביצים לי ומספרים לאמא שלהם שטויות עליי אחרי שכעסתי עלייהם קצת. ברור שהרבה פעמים הם גם מתנהגים יפה, אבל ליום, לקחת אותם לגינה ושהם מתפרעים, הייתי רוצה לקחת 20. אבל אני לא עושה את זה

אמממ-גיטרה

אני לוקחת 15-בעיר...אבל יש אנשים שלא בדיוק שואלים כמה לתת לך...והם מביאים נגיד 10-פאדיחה להגיד להם "סליחה,אני לוקחת 15"

אבל פעם שהתפדחתי לקחת יותר ממשהי שרצתה לתת לי מישהו אמר לי "נותנים לך-קח!! מרביצים לך..תברח!!"

קיצור זה די תלוי...

הלוואי שהיו נותנים לי 20 לשעה

יש פעמים שמבקשים ממני לסדר את הבית/לקלח/ארוחת ערב/השכבה...וזה עדיין אותו מחיר וזה מבאס!!

**חוצמזה..שאלה:אם אני לא רוצה לעשות למישהי ביביסיטר כי יש לי טראומה מהילדים שלה או כי סתאם לא בא לי...מה אני אומרת???!!

"לא באלי היום?"

חחחחח יומעולה לכולם!!

את יכולה להגד שלא נוח לך היום.רק טוב!

(מה שנכון נכון... קורץ רק שבעצם לא רק היום לא נוח לך אצלה...)

בקיצור, באיזשהוא שלב היא תחפש ביביסיטר אחרת שיותר זמינה, ולא אומרת כל הזמן שהיא לא יכולה..

ואז השגת את מבוקשך.

אל תלכי לביביסיטר שאת סובלת בו!!! אלא אם כן את ממש ממש נואשת לכסף, ואין לך אפשרות אחרת.

סנופי=)

לא תמיד אפשר לעלות... לדג' בישוב שלנו לא כ"כ מקובל לקחת בכיתה ח' 15 לצערי....

20+חזי אגדי

ואם את יותר מ18 את צריכה 30+

יואו אתם לא יודעות מה קרה לי פעם~~n אני~
אופס..~n אני~

פעם אחת מישהי מהישוב שלי קבעה איתי כמה ימים של ביביסטרים בשבוע שבועיים הקרובים..

קיצור יום אחד היא מתקשרת בלילה ואומרת לי אם אני זוכרת שאני עושה מחר ביביסיטר, אז אמרתי לי שהיא לא קבעה איתי על אותו יום אבל אני יכולה לעשות אם היא רוצה..

זה היה בחופש והביביסיטר היה צריך להתחיל ברבע לשמונה זאת אומרת שהייתי צריה לקום בשבע!! בחופש!!

קיצור קמתי בשבע ובאתי אליה, הייתי קצת עם הילדה שלה והיא עדיין לא הלכה, פתאום דופקים בדלת,

היא פותחת את הדלת ומה היא רואה, הביביסיטר שהיא קבעה איתה לפניי באה..

האישה שהזמינה את שתינו אמרה שממש לא נעים לה והיא מצטערת והיא תשלם לי על חצי שעה,

בסוף היא לא שילמה לי כלום! אבל גם התפדחתי להגיד לה..

קיצור ממש לא נעים..

דאאיי איזה מבאס!!! מילא אח"הצ אבל בבוקר?! בחופש?!!***רעיה***
יש לי היום ביביסיטר מחמש עד עשר וחצי בלילה....מלכה בנשמה!!
כן.. זה היה שיא המבאס!!!!~n אני~
מה הבעיה?אומייי!

אומרים שאני מעדיפה לא לעשות היום וזהו!

פעם עשיתי ביבסיטר על תינוקת שכל הזמן בכתה בלי סיבה ועל ילד שישן וכשהיתעורר רצה רק את אבא ובכההההההההה קיבלתי מהם טרואמה לכל החיים ..... כשהאמא הגיעה היא שאלה אותי אם אני רוצה ביבסיטר קבוע אמרתי לה שלא כי יש לי כבר כל שבוע!<<<<<<<<<<<<

מה הבעיה להגיד פשוט לא?

וואאייי חחח צריך לפתוחגיטרה

פורום של ביביסיטריות...כמה ביביסיטרים אנשים צריכים....

חחח אמממ לא באמת התכוונתי "טראומה"(רעידות,חלומות בלילה/סיוטים) התכוונתי שמידי פעם אני הייתי רוצה לעשות להם אבל לא קבוע..

ו"רק טוב" לפעמים שואלים אותי "למה לא מתאים לי היום"-יש אנשים כאלה...

אבל ב"ה עד עכשיו הולך לי מממש סבבה...

ו*****המלצה לכל הביביסיטריות...-שימו מעשר (עשירית מהסכום שהרווחתם)!! תעשו לכם קופה כזאת של מעשר כספים מביביסיטרים...ותתרמו את זה למישו/משהו.

זה מוסיף עוד ביביסיטרים ורק מעשיר אותכם!!-מניסיון!!!

טוב..שבוע טוב שיהיה!!

מעשרות.. אחד הדברים הקשים..חני.
^ למה קשים? לי דווקא לא..שיראל.
אניגרה ב....אומייי!
אני גרה ב.אומייי!

סליחה נלחץ ל אני גרה בישוב ואני בת 14 כיתה ח' ולוקחת 12 לשעה וזאני נקראת ממש סבבה לא יקרה מידי לוקחים אותי פול ישלי אפילו ביבסיטר קבוע!!

גרה בישוב (שעוד מעט היא עיר..) ולוקחת 20.-שירה-

בעיקרון זה תלויי בגיל שלך..

ושכונה רגילה.-שירה-
איזה כיפלחברה שלי...סנופי=)
קפץ לי..סנופי=)

כז'ה שואלים אותה כמה את לוקחת היא כזה 12 ואז האמא ואמרת לא זה קצת קחי 15 טוב הוא שואל אותה בסוף כמה את לוקחת היא כזה אישתך אמרה לי 15 וכזה מגמגמת  ואז הוא אומר לה לא זה קצת קחי 20 לשעה... קיצ'ר 5 שעות 100 שקל ש!!ה בטירוף1

שווה!סולמנדרה

אני לוקחת 15 לשעה ואצלנו יש כאלה בגילי(15) שלוקחות יותר.. ואני גרה בירושלים..

בייביסיטר...אנונימי (פותח)אחרונה

אני גרה בשדרות ואני לוקחת 12-15 ש"ח לשעה

ככה כולם -פחות או יותר לוקחות אצלנו...

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך