מי מחליט על שירות?פלספנית

בעזהי"ת

אני פנימיסטית, בארבעת השנים האחרונות. שמיניסטית.

שוקלת קומונה לשנה הבאה.

אמא אומרת, שמספיק היא 'הקריבה' אותי' ארבע שנים לאולפנא, עכשיו היא רוצה- לפחות שבתות בבית.

לי זה לא מפריע.

אז מי מחליט? ז"א, ברור שאני, בסופו של דבר. אבל עד כמה לא להקשיב? לנסות לשכנע? פשוט לצפצף?

אולי תחפשי קמונה יחסית קרוב.רות014

ואז תוכלי לקפוץ בימי ראשון הביתה..

לא רוצה קרוב.פלספנית

בעזהי"ת

רוצה סניף ספציפי

[יש אוטובוס ישיר משם לתחנה שהכי קרובה ליישוב, אם זה עוזר. והם רוצים שבתות..]

מנסיון,אוסנת

אחרי שתראי דבקות ברצון שלך - בלי לצפצף על ההורים, הם ילכו איתך ואפילו יהיו גאים בך.

תשתדלי לדבר איתם, להסביר, לומר כמה שזה חשוב לך.

מצד שני - את לא צריכה לבקש רשות ללכת למיונים. תודיעי שאת הולכת ותלכי.

הבהירי להם שאת כילדה בוגרת מאוד רוצה שהם ילכו איתך ויעודדו, ובנתיים את נוסעת לסיירת.

בהצלחה!

בואי אלינו!!!אנונימי (פותח)

ברימונים עושים ממש מעט שבתות, אחת ל...

ככה תרוויחי מכל העולמות, גם שירות לאומי מהנה ומאתגר, וגם לא תצטרכי ל"צפצף" על הורייך.

בקיצור- שווה בדיקה

זאת הבעיה של הבנות של היום.כתמר יפרח

רצות להציל את העולם ושוכחות את מצוות כיבוד הורים..

דווקא ממש לא בקטע של 'להציל את העולם'.פלספנית

בעזהי"ת

פשוט לא עושה לי את זה, להיות שבת בבית. ז"א, נורא נחמד והכל, אבל תכלס'- די משעמם.. גם אחשלי בישיבה, אחותי בפנימיה, גם ככה יהיו שבתות שקטות כאלה עם שתי הקטנים, אני פשוט לא רוצה ששבת ולא שבת יהיה שיקול.

יש דברים יותר חשובים מקומונה, אני מאמינה שזה יכול להיות המקום שלי.

בארור שקומונה..אוריה שמחה

לא נורא, הציפורים יוצאות מהקן במוקדם או במאוחר

ברור שאת..אחת מהשומרון

בס"ד

אבא ואמא ילמדו להתמודד..

אני מדריכת חוץ וזה גם אומר מלא שבתות מחוץ לבית. והם פשוט מבינים כמה שזה חשוב. זה חלק מהתרומה שלהם לעם..

תבטיחי להם שאחרי החתונה תבואי לשבתות..

וגם תקפצי לבקר הרבה בימי חול.

[אני ממש משתדלת לחזור הביתה חמישי ומוצ"שים אפילו שזה בקושי כדי לישון.. (טוב, דוגרי.. אני עושה אתזה בשביל האינטרנט..)]

אני פשוט לא מאמינה לתגובות שלכן,כתמר יפרח

כולה בת שירות. עניי עירך קודמים,הבית שלך קודם.ההורים.

נו טוב,

איש הישר בעיניו יעשה.

ב10 הדברות,אנונימי (פותח)
ב10 הדברות,אנונימי (פותח)
ב10 הדברותאנונימי (פותח)

שזה הבסיס,

כתוב, "כבד את אביך ואת אימך..."  גם אם זה קשה ומשעמם.....!!!

זה נקודה למחשבה!!

מה,תפוזה 1

אז כל החיים תעשי רק מה שההורים מעדיפים, תחשבי רק כמוהם, תפעלי לפי הרצון ששלהם כמו בובה על חוטים? אין לזה סוף..

-זה לא כיבוד ההורים האידיאלי. עיוותתם את המושג! העצמאות של הבנאדם לא אמורה להמחק בשם ה'כיבוד הורים' הזה. הוא ילמד לידם, יישאר לעשות שירות לידם- כי ככה נוח להם, ואז הוא גם יגור לידם וימות לידם?

ש"ל זה לא סתם. ואבאמא יעדיפו שאעשה מה שטוב לי ולעםאחת מהשומרוןאחרונה
יא..מוריונת

בס"ד

כתבתי תגובה ארוכה ולמרבה הצער היא נמחקה..

אם זה עוד רלוונטי מוזמנת לשאול באישי!

שבוע זך!

פלספנית יקרה,ציפי כהן

אני מאמינה בכל מאודי בחופש שלך להיות מי שאת וביכולת שלך לבחור בעצמך את הדברים שיהיו טובים לך.

אני מאמינה שאת אדם בוגר מספיק להחליט את ההחלטות שלו בעצמו ואני מאמינה שאת יכולה לשקול היטב את כל השיקולים ולהחליט לבסוף מה יהיה לך הכי טוב.

יחד עם זאת- אני גם מאמינה שאת יכולה לעשות את הדברים שטובים לך ביחד עם אמא שלך ולא בניגוד אליה או בנפרד ממנה.

בסופו של דבר היא אמא שלך. היא דואגת לך ורוצה בטובתך ויכול להיות שיש דברים נוספים שהיא חושבת עליהם ולא מצאה זמן ומקום להגיד לך.

הרבה תלוי במידת הקשר שיש בינך לבין אימך.

את יכולה לעשות איתה שיחה רצינית על העניין?

שיחה רצינית משמעותה-

לשבת איתה ולספר לה עד כמה חשוב לך לעשות שירות במקום המסויים שבו את חושבת לעשות, עד כמה זה משמעותי לך וחשוב לך שהיא תהיה לצידך ותתמוך בך לאורך השנה הזאת.

להגיד לה שאת מאוד אוהבת אותה ורוצה לשמח אותה ויחד עם זה- את מעוניינת לעשות את הדבר שאת תשמחי בו ותאהבי אותו.

בקשי ממנה שתקשיב לך. לצרכים שלך. ללבטים שלך. פתחי איתה את הקלפים ושתפי אותה במה שאת חושבת!

ונסי להקשיב לה. אולי תלמדי משהו חדש שלא חשבת עליו? אולי היא תגיד דברי טעם? אולי היא רוצה בטובתך ולא רק "חושבת על עצמה" כמו שאת חושבת?

דבר נוסף שאני ממש מוכרחה לומר בהקשר של שירות לאומי רחוק מהבית-

שנת שירות זו חוויה בונה ומבגרת מאוד. זו שנה שבה את חיה לבד (עם חברות, לא תחת השגחת ההורים או אנשי צוות מהפנימיה שבה למדת) ויש לך הרבה חופש לעשות בה כרצונך.

יחד עם כל החופש יש כמובן אחריות גדולה למלא את התפקיד שלך בצורה הטובה ביותר. (וכקומונרית--- זה תפקיד דורש מאוד מאוד!)

אני מניחה שכל זה ידוע לך, ובכל זאת אני אומרת את זה כי אני רוצה לבשר לך שגם אחרים יודעים את כל זה. ויש אנשים שמנצלים את הידע הזה כדי לפגוע בבנות השירות.

האנשים יודעים שהבנות נמצאות רחוק מהבית, לפעמים קצת במריבה עם ההורים (כי אמא רצתה שהיא תהיה קרובה והיא הלכה רחוק...) ויש אנשים שמגיעים בדיוק למקום הזה.

הם מתחילים עם בנות השירות, הם מנסים למשוך אותן לכל מני מקומות רעים. (מנסיון אישי שלי- זה רע ונורא)

במקומות שירות רבים ממש מנצלים את הבנות (דבר ידוע ומוכר) והבנות לא יכולות לומר כלום כי אין להן סמכות נגד המנהלים.

אם ההורים היו מעורבים והיו יחד עם הבנות בעניין הזה- הרבה מהצרות של בנות השירות היו נפתרות.

מספיק שאבא שלך ירים טלפון למנהל שמעביד אותך בפרך ויצרח עליו קצת... וזה יועיל פלאים. (זה רק מקרה אחד כמובן שאבא יכול לעזור בו)

מסקנה-

לא כדאי להתרחק מההורים בשנה הזאת. (מנטאלית לא פיזית!)

זו הולכת להיות שנה של הקרבה גדולה שלך. את תזדקקי מדי פעם לאמא כדי לבכות לה על הקושי שלך, לקבל ממנה תמיכה, אולי שתמשוך קצת בחוטים...

כדאי ללכת לשנה הזאת יחד עם ההורים!! נסי לגרום לאמא להבין שאת איתה לא נגדה. ובקשי ממנה: אנא, היי איתי בהחלטה שלי!! תני לי גב כדי שאצליח בשירות שלי.

המון הצלחה!!

ואם תרצי ייעוץ ועזרה בהחלטה אני כאן.

וממש סליחה על האורך...חופר

בתור קומונרית בהווה...מתקשה

שהתעקשה לעשות שירות דיי רחוק מהבית..

קודם כל-

תשקלי אם את רוצה קומונה.

זה נראה קצת ורוד וזוהר, וכן, אתה בטוח שיהיה קשיים ובעיות לפני כן,

אבל אין לך מושג עד כמה זה קשה!!!!

זה אינטנסיביות מטורפת!

ואל תבואו ותגידו לי שגם בנות של גרעינים זה ככה. אז אני לא מזלזלת, אבל קומונה זה אשכרה מסביב לשעון,

ואת פשוט ל-ב-ד. לא משנה עד כמה יש לך רכז\ת שצמודים אליך מבנ"ע, ועד כמה את בקשר עם קומונריות אחרות,

בסופו של דבר, את לבד. מול המדריכים, מול הבוגרים, מול העבודת בוקר, העיריה וכל שאר החארטות..

וזה קשה.

ואת חיייבתתתת את הבית! אין לך מושג עד כמה כל שניה אני מחפשת רק לחזור לבית...

זה פשוט המקור כוח המטורף... וגם אם את פנימיסטית ורגילה להיות מחוץ לבית, בשירות זה שונה. כ"כ שונה.

ושאני לא יצא כ"כ שלילית, אני כן נהנת בקומונה. פשוט כיף להיות בסניף עם כל החבר'ה והצחוקים ומאנשים שפשוט חג'דומטים... אבל צריך משהו הרבה הרבה מעבר לזה..

אני ממליצה לך לשקול קומונה ברצינות באמת, לדבר עם קומונריות בהווה ובעבר,

וגם למצוא סניף קרוב לבית......

הרבה הצלחה! מוזמנת לפנות באישי...

יתרה מכך- אופי השירות לא נקבע עפ"י הקרבה שלו לבית.כתמר יפרח

מי שתחפש קיצורי דרך תמצא אותם גם בצד השני של העולם.

וגם מצד שני- מי שתחפש שירות משמעותי תמצא את שביל הזהב.

אני ב"ה שנה שנייה ומצאתי את הדרך שבעיניי נכונה ומתאימה ומשמחת אותי ואת כולם איתי(:

אשמח לפרט בפרטי וכו' מפאת מידע יתר באינטרנט וכאלה..

נא להוסיף- מתוכם מדריכה משקיענית בטירוף שנתיים,לוחמת תמורות

בס"ד!

עכשיו רכזת חבריה ב' וחצי קומנרית...

אז זה לא היתה רק הקרבה לאולפנה, זאת היתה הקרבה גם לחניכות שלך ולסניף...

אז ב4 שנים היית בסניף, מתוכם שנתיים את רצה מפעולה לפעולה, חוזרת ביום חמישי- ורצה לסניף אחרי פחות מחצי שעה, וחוזרת באמצע הלילה- כי אחרי הפעולה את והמדשית הלכתם לדבר...  לא מדברת על עזרה בבית, רק על לשאול מה קורה ולדבר... שנתיים שבהם בסוף סעודת שבת את רצה לפעולת חב"ב... שבצהרים את הולכת ללימוד צוות וישר לסניף, ובמוצא"ש לישב"צ מאד מאד חשוב... וכל כמה זמן לא אוכלת בבית גם בשבת- שבת שבט, שבת צוות... ומסיבת פיג'מות, ובת מצוות לחניכות, ואת בכלל לא בבית.

ואני במקרה יודעת כמה היית בבית, להזכירך אנחנו אחיות.

ובאמת- אף פעם לא היית בבית.

אז לדעתי תחפשי מקום שבו את יכולה להוציא את כל היכולות המיוחדות שלך, להתפתח ולתרום... אבל תיהי בבית, זה ממש חשוב... הרי אם לצערי לא תתחתני השנה |מתה להיות דודה|, תתחתני עוד שנה שנתיים... אח"כ לא תיהי בבית... וגם בשרות לא תיהי בבית הרי, אז לפחות קצת...

לא הוספתי את השנה-לוחמת תמורות

בס"ד!

מפעולת חב"ב לפעול חב"ב, לישב"צ, לישיבה בהנהלה המרכזית...

רק אחרי שהגבתי, קראתי את התגובה[ענת]

הזו, ואני חוזרת בי מהדברים שכתבתי.. לא ראיתי את התמונה כולה (זה כנראה החסרון של התייעצות בפורומים..).

ודברים היוצאים מן הלב...

מוסיפה עוד משהו...אילה שלוחה

לימודים גבוהים -

לפעמים גם בלימודים גבוהים נאלצים להיות רחוק מהבית ולגור במעונות

וגם מי שזוכה לחזור הביתה כל יום, חוזרת לעיתים קרובות מאוד מאוחר

(למשל אני הייתי חוזרת כמעט ב6 וחצי - ואני גרה קרוב יחסית למכללה שלי והיתה לי הסעה כמעט עד הבית. יש לי חברות שהיו חוזרות גם אחרי 7... - ותחשבי גם על שעת הקימה בבוקר בשביל זה!!)

מי מחליט?[ענת]

לחלוטין את. אלה החיים שלך ואת בוחרת עד כמה לקחת בחשבון רצונות של אחרים.

מה שכן, זו אמא שלך, ומצוות כיבוד הורים היא חמורה וחשובה מדי בשביל "פשוט לצפצף"..

הפתרון לענ"ד תלוי בעד כמה עזיבת הבית באמת מהותית לך ולבנייה שלך.

באיזשהו שלב, תאלצי לעזוב את הבית- והעזיבה תגרום צער מסויים לאמא שלך, אין מה לעשות.

השאלה פשוט מתי תעשי את הצעד ועד כמה תשתדלי להיות קשובה לקושי של אמא שלך ועד כמה תשתדלי להקל עליה, להבין אותה ולחבק..

שיהיה בהצלחה!

בע"ה בטח עוד שנה שנתיים תתחתנישירה בניסטי

ואז תתגעגעי לשבתות בבית

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך