אני מאמינה בכל מאודי בחופש שלך להיות מי שאת וביכולת שלך לבחור בעצמך את הדברים שיהיו טובים לך.
אני מאמינה שאת אדם בוגר מספיק להחליט את ההחלטות שלו בעצמו ואני מאמינה שאת יכולה לשקול היטב את כל השיקולים ולהחליט לבסוף מה יהיה לך הכי טוב.
יחד עם זאת- אני גם מאמינה שאת יכולה לעשות את הדברים שטובים לך ביחד עם אמא שלך ולא בניגוד אליה או בנפרד ממנה.
בסופו של דבר היא אמא שלך. היא דואגת לך ורוצה בטובתך ויכול להיות שיש דברים נוספים שהיא חושבת עליהם ולא מצאה זמן ומקום להגיד לך.
הרבה תלוי במידת הקשר שיש בינך לבין אימך.
את יכולה לעשות איתה שיחה רצינית על העניין?
שיחה רצינית משמעותה-
לשבת איתה ולספר לה עד כמה חשוב לך לעשות שירות במקום המסויים שבו את חושבת לעשות, עד כמה זה משמעותי לך וחשוב לך שהיא תהיה לצידך ותתמוך בך לאורך השנה הזאת.
להגיד לה שאת מאוד אוהבת אותה ורוצה לשמח אותה ויחד עם זה- את מעוניינת לעשות את הדבר שאת תשמחי בו ותאהבי אותו.
בקשי ממנה שתקשיב לך. לצרכים שלך. ללבטים שלך. פתחי איתה את הקלפים ושתפי אותה במה שאת חושבת!
ונסי להקשיב לה. אולי תלמדי משהו חדש שלא חשבת עליו? אולי היא תגיד דברי טעם? אולי היא רוצה בטובתך ולא רק "חושבת על עצמה" כמו שאת חושבת?
דבר נוסף שאני ממש מוכרחה לומר בהקשר של שירות לאומי רחוק מהבית-
שנת שירות זו חוויה בונה ומבגרת מאוד. זו שנה שבה את חיה לבד (עם חברות, לא תחת השגחת ההורים או אנשי צוות מהפנימיה שבה למדת) ויש לך הרבה חופש לעשות בה כרצונך.
יחד עם כל החופש יש כמובן אחריות גדולה למלא את התפקיד שלך בצורה הטובה ביותר. (וכקומונרית--- זה תפקיד דורש מאוד מאוד!)
אני מניחה שכל זה ידוע לך, ובכל זאת אני אומרת את זה כי אני רוצה לבשר לך שגם אחרים יודעים את כל זה. ויש אנשים שמנצלים את הידע הזה כדי לפגוע בבנות השירות.
האנשים יודעים שהבנות נמצאות רחוק מהבית, לפעמים קצת במריבה עם ההורים (כי אמא רצתה שהיא תהיה קרובה והיא הלכה רחוק...) ויש אנשים שמגיעים בדיוק למקום הזה.
הם מתחילים עם בנות השירות, הם מנסים למשוך אותן לכל מני מקומות רעים. (מנסיון אישי שלי- זה רע ונורא)
במקומות שירות רבים ממש מנצלים את הבנות (דבר ידוע ומוכר) והבנות לא יכולות לומר כלום כי אין להן סמכות נגד המנהלים.
אם ההורים היו מעורבים והיו יחד עם הבנות בעניין הזה- הרבה מהצרות של בנות השירות היו נפתרות.
מספיק שאבא שלך ירים טלפון למנהל שמעביד אותך בפרך ויצרח עליו קצת... וזה יועיל פלאים. (זה רק מקרה אחד כמובן שאבא יכול לעזור בו)
מסקנה-
לא כדאי להתרחק מההורים בשנה הזאת. (מנטאלית לא פיזית!)
זו הולכת להיות שנה של הקרבה גדולה שלך. את תזדקקי מדי פעם לאמא כדי לבכות לה על הקושי שלך, לקבל ממנה תמיכה, אולי שתמשוך קצת בחוטים...
כדאי ללכת לשנה הזאת יחד עם ההורים!! נסי לגרום לאמא להבין שאת איתה לא נגדה. ובקשי ממנה: אנא, היי איתי בהחלטה שלי!! תני לי גב כדי שאצליח בשירות שלי.
המון הצלחה!!
ואם תרצי ייעוץ ועזרה בהחלטה אני כאן.
וממש סליחה על האורך...