תראי, איך שאני רואה את זה: ידע הוא כוח! ככל שנדע יותר, כך נוכל לעשות טוב יותר את ההשתדלות שלנו בהכנה ללידה טובה, בריאה וחווייתית בע"ה.
את גרה ביישוב דתי? בטוח יש אצלכן מישהי שמעבירה קורס, ואם לא ביישוב אז באחד היישובים הסמוכים. חייבת להיות! אם ממש אין, אז מה שהייתי עושה במקומך זה אחד מהשניים - או מבקשת ממדריכת הכנה ללידה לעשות לי קורס מרתוני בשני מפגשים, או מסתפקת בלימוד מתוך ספרים - אני מכירה כאלה שלמדו מתוך ספרים והיו מרוצות בסך הכל, אם כי אני קיבלתי את הרושם שלא היו להן יותר מדי ציפיות מהלידה, וב"ה היו להן באמת לידות קצרות וטובות.
אם את לומדת מתוך ספרים, כדי לקנות או לשאול יותר מספר אחד, כדי להחכים מכמה נקודות מבט.
בקשר לדולה - הדולה היא אישה שהתמקצעה בליווי לידות, וזה בדיוק מה שהיא עושה. היא לא מחליפה את המיילדת אלא בנוסף אליה. היא יכולה לעזור המון, המון, המון בתמיכה פיזית ונפשית בזמן הצירים והלידה. יש מיילדות שגם הן עוזרות קצת, אבל אין מה להשוות לדולה. מיילדת בד"כ תופסת פיקוד בסוף הלידה, כשיש כבר פתיחה מלאה. דולה מלווה אותך לאורך כל הלידה, עוזרת לך להחליט על הצעדים הבאים, מציעה לך ומזכירה לך דברים שלמדת בקורס ושכחת... אל תשכחי שאת לא יכולה אפילו ללחוץ את היד של בעלך בשעת הלידה! חשוב מאוד לדעתי שתהיה שם מישהי בשבילך, שאת מכירה ובוטחת בה.
המחירים ל"כל הדברים האלה" הם מגוונים. קורס זה בד"כ כמה מאות (יש קורסים מטעם בתי הרפואה, דומני שהם זולים יותר אבל אני חושבת שהם לא ממש מתאימים לזוגות דתיים), ודולה - אני חושבת שזה אמור להיות בסביבות האלף או אלף חמש מאות. יש גם דולות מתלמדות שעושות את זה חינם כסטאז'.