יש לי שאלהשרון.

ב"ה

דמיינו את הבן הכי לא קיטשי בעולם והכי סגור שיש ודוס רציני. באמת צדיק. והוא אוהב מישהי רציני, והיא אוהבת אותו. נראלכם שהוא יסכים לחבק אותה? בבקשה אל תיכנסו בכלל לקטע של שמירת נגיעה. אני רוצה לדעת מה דעתכם.

יום טוב

אם הוי יסכיםאספרנזה
קפץץ!! אם הוא יסכים?אספרנזה

אני לא חושבת שאפשר לענות על השאלה הזאת כ"כ כי זה ממש תלוי בבן אדם!

כאילו - אם הוא חזק והוא יכול להתגבר על יצרים ופיתויים - הוא לא יסכים, אבל אם לא.. גם אם זה הבן אדם הכי דוס בעולם את לא יכולה לדעת מה הוא יעשה כי זה תלוי בכח נגד היצר הרע..

אבל כשאת כותבת אם הוא יסכים - מזתומרת בכלל? כאילו - היא תבקש ממנו או שהוא יעשה את זה מרצונו החופשי?

לדעתי...הנשר

אם הוא דוס רציני ממש בעקרונות שלו, הוא יעמוד..אבל העצם תלוי אולי כמה הוא מאוהב...צריך להכיר את הבן אדם...

בהצלחה..

לא.עוד חוזר הניגון

בס"ד

אם הוא באמת מאמין בעקרונות שלו ונאמן לעקרונות שלו אז ממש לא. וטוב שכך.

ולדעתי גם הערך שלה ירד בעיניו.

אולי זה יהיה לו ניסיון ממש קשה אבל אם הוא לא יעמוד בו הוא ירגיש שזו הייתה נפילה.

נראה לי זה ממש תלוי.מרב.

א. הוא לא יסכים אם הוא באמת דוס רציני>>

ב. בנים לא קיטשים, בכללי, לא יחבקו בת. אני מכירה כמה בנים לא קיטשים בנעל, והם פשוט לא מבינים מה העניין של חיבוק. תכל'ס- גם אני לא קולטת. כאילו- פסדר, אם היא בוכה ובלהבלהבללה וזה מה שיעודד אותה- אז סבבה. אבל בגלל שהוא אוהב אותה? שיקנה לה סוכריה. אני אישית לא רואה בנעל סיבה הגיונית ליבוק סתם.

כולנו קיטשים במידה זו או אחרת. לא יעזור כלום..אחת מהשומרון
מזתומרת?אחת מהשומרון

בס"ד

מה זה "יסכים"?

הוא בטוח ירצה לחבק אותה.

אבל גם ידע שהוא לא רוצה את זה..

ואני מקווה שהוא יצליח להתגבר על עצמו.

בכל זאת- לחיבוק יותר קשה להגיע מללתת יד..

אם זה לא קשור לבעיה ההלכתית...אני שמח סתם!

אז הוא יחבק, הבעיה שזה קשור...

לכן זה שאלה אדיוטית....אני שמח סתם!
דוס אמיתי לא יעיז לעלות את זה על דל שפתיו..דוסית גאה!

יכול להיות שהוא יחזוב על זה, אבל יתבייש במחשבה הזו...

אם בלי לחשוב על שמירת נגיעה אז..הרהור

כן...

לא!!!!אמרת שהוא דוס וצדיק, לא??תילה

אז למה שיחבק אותה???

ובטח שזה קשור לשמירת נגיעה...אי אפשר להפריד את זה מהנושא!

אם הוא באמת אוהב אותה>רננוש!

בס"ד

אז הוא לא יעשה לה אתזה..

וגם לא לעצמו..כי הוא מבין שזה הורס גם לו וגם לה ת'חי'ים!!.

---צעיר רענן

אי אפשר להפריד!מה הכוונה בזה שאת אומרת לא להתייחס לשמירת נגיעה? במה דוס נבחן? בזה שיש לו פאות? תעשי לי טובה ממש ממש לא כך! - אני מכיר אנשים עם פאות - ממש לא יר"ש (והייתם חושבים שהם גדולי הדור לפחות עם הפאות שלהם.. ) ואני מכיר אנשים דתיים רגילים בלי פאות לבושים רגיל - ממש ממש צדיקים, - כל ההבדל בין דוס ללא דוס זה על ההקפדה בהלכה, מה שנתפס היום זה הקטע של הצניעות כי דוסים רוצים להיות 'קדושים' = ע"ע רש"י קדושים תהיו לה' אל - קיכם.

להוסיף קדושה, להתחזק ביר"ש , לוהסיף מצוות , לחזק את ע"י , א"י , ת"י ! להוסיף צניעות וכו וכו ..

הלווי עלינו כל הברכות...

בוא נניח שלחבק בת היה מותר מבחינת ההלכה ודוסיות היית נבחנת בדברים אחרים, (אבל היה נשאר יצ"ר - לפעמים בה היצ"ר רק בגלל שאסור...)  אז זה היה תלוי בבן אדם, תלוי בכמה הוא אוהב את הבת, בכמה הוא חזק, ובכמה הוא רוצה לחבק אותה.

ולכל הטוענים שחיבוק זה דבר קיטשי - אינכם אלא טועים, יש עניין של יצ"ר - ורצון לחבק בת - זה יצ"ר לכל דבר, כ"כ קשה. ולא סתם "לקנח לה את האף כשהיא בוכה" כמו שמרצ פחות או יותר אמרה...תאכל'ס מה אני הייתי עושה? קשה לדעת. אני מאמין שהייתי מצליח להתגבר, מצד שני - אני מאמין שיש סיכוי גבוהה שהייתי נכשל.

אין אפוטרופוס לעריות.

אגב אהבתי את השאלה! צעיר רענן

שאלה מאוד עמוקה, מעבר לשאלה התמימה.. של כן או לא.

לא התכווונתי לחיבוק בקטע מינישרון.

בס"ד

נניח שיש זוג שהם בקשר ואוהבים אחד את השני.. זה קשר רציני לא של ילדים קטנים, למטרות רציניות לגמרי.

ונניח שהיא תבכה, ויהיה לה נורא עצוב, והיא תצטרך תמיכה, לדעתכם- הוא יוכל לעמוד בפיתוי ולא לעודד ולתת הרגשה של קירבה לבנ"א שהוא הכי אוהב?

התכוונתי שאתם לא תתחילו לדבר על שמירת נגיעהשרון.

ב"ה

אני יודעת שכולם פה ממש דוסים ומבינים הכל וממש יודעים את כל הסיבות בעולם לשמור נגיעה.. אז ביקשתי שלא תתחילו לספר כמה זה לא טוב בכלל לגעת בבת כי זו לא השאלה שלי בכלל..

אם הוא חזק בדעתו, כמו שתיארת-אחת מהשומרון

בס"ד

לענ"ד הוא פשוט יקום וטיפיק יתרחק או יחזיק חזק ת'ידיים שלו..

זה באמת ניסיון קשה, מה שאת מתארת. ואני לא יודעת כמה אני הייתי מסוגלת לעמוד בו (משני הצדדים..), אבל אם הוא מספיק חזק- הוא יצליח לעמוד מול היצר. ואם היא מתאימה לו- היא גם תקבל אתזה בהבנה.

אפשר לבטא השתתפות, אהבה וכאב גם בדרכים אחרות מבמגע.

"ואל תעמידנו בפני ניסיון.."

אולי אני גבר קיטשישלומי20104אחרונה

אבל יצאתי עם מישהי תקופה ארוכה וזה כבר היה רציני מאוד וכן היו לי רגעים שממש רציתי לחבק אבל דבר ראשון היה לי ברור שזה לא יקרה כי זה אסור ודבר שני איפשהוא בפנים זה גרם לי גם להבין את האיסור (אתה מבין שחיבוק זה לא סתם נגיעה ואז אתה מבין גם למה זה שמור לתקופה אחרת בחיים תקופה של מחיובות).

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך