אייך זה מתפוצץ בפנים ?:/הכל בשניה ..קשה כ"כתמיד בשמחה

הוא נפטר...הוא ועוד חבר.. בגלל שהם נסעו במכונית בלי רישיונות.. וזה היה לא חוקי ...

אבל הכרתי אותם איכשהו שמעתי עליהם

חברות שלי ובנ דוד שלי מכירים אותו.. ואז יש אתץ הכתבות.. ואתה רואה בגדול את צעקת המוות...משהו שאפעם לא תוכל להתחמק ממנו...משו עצום וחזק ממך.. ואז אני חושבת לעצמי.. אז מה איתי עכשיו.. אני אמות מחר ?

מחרתיים ?

מה יהיה איתי ? מישו יכול להבטיח לי שמחר לא יצוץ משו.. שלמשפחה שלי לא יקרה כלום חס וחלילה לא עלינו ?

זה שה המקרה הזה.. נאי נכנסת לפייסבוק ורואה שאנשים התכתבו איתו.. צחקו איתו.. ובום.

זה נגמר .

ואני מפחדת מכל כך הרבה דברים ואני חושבת מה יקרה אם..

אז זה שובר

אתה מבין שהכל כלום..

אתה מסתכל לאותו יום יומיים שבוע חודש חודשיים על אנשים בצורה אחרת

אתה מבין שאת הלאא אמור לקבל אותם כמובן מאליו ... אבל כשאתה מפנה לכל אחד רגש של עוד שניה הוא הולך למות, זה עוד יותר שובר..

ובאמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות ..זה מכאיב ואני בוכה למרות שלא הכרתי אותו..כי הוא זה הוא .

וזה מתפוצץ ...

ותודה רבה.. פשוט הייתי צריכה לפרוק .. וזה הדבר היחיד שחשבתי עליו.. ממש תודה .

ווואי אוףף לצערי אני כ"כ מבינה אותך.. =(מיטל
זה ממש ממש נכון וכאילו אני די מבינה אותך...עץ על מים

אנחנו חיים על זמן שאול.....ולא יודעים מתי נמות ומה יקרה בעוד שניה....

אוי אלוקים עזור לנו ליצורך....

הוא למד איתי בישיבה..שמוליק פיין

בס"ד

שנה שעברה עד המחצית.. :'(

לא רק מעציב, גם מעלה לא מעט מחשבות..<אריאל>

את צודקת, באמת- אף אחד לא מבטיח לנו את יום המחר. אני לא יודע אם אני אקום מחר עם נשמה באפי, ואני לא יודע אם הזמן הקצוב שלי יגמר בעוד כמה ימים.

כי אני אדם, ולמרות הכל, רבים הדברים שאני לא יודע מאשר שאני יודע.

על "דור הסטטיסטיקות" שמעת?

תוחלת החיים הממוצעת לגבר היא כך, לאשה כך, אחד מעשרה חולה במחלה כזו, אחד מארבע חולה בזו, אחד משלוש שחולים במחלה הזו מתים.  בטח הבנת אותי.

"נו בסדר, יש לי עוד כמה עשרות שנים לחיות", השאננות- זה כ"כ כואב- הורגת, אבל לא במובן של העולם הזה....

זה ששנינו לא יודעים מה קורה, זה בוודאי נתון, בעצם, לא אמרתי שום דבר חדש. אבל אם אדם יקבל את כל הסטטיסטיקות של המדענים, לגבי "קבלת" מחלות ושיעורי התמותה מהן, יותר מזה, אם האדם ירעד מפחד מתחת לשמיכה כל ערב שילך לישון הוא לא יוכל לחיות את החיים ולהשיג איזו מטרה שיציב לעצמו בהן...

אז, איפה הגבול בין השאננות שאיתה החיים נהיים חסרי מטרה, לחיי פחד ויראה מהמוות?

נקדים, לחיות מיום ליום, בתירוץ של "מי יודע מה יהיה מחר?" נדחה על הסף- קחו את הדוגמה של הפנסייה: "למה לי להקציב מהמשכורת שלי לפנסייה, עם כל המלחמות, איראן, ת"ד, מי יודע אם אני יחייה..." הנה האופציות של הבן אדם: או שיהיה צודק, וימות צודק- או שיטעה בהחלטה וימשיך לחיות כמת, כאחד מחוסר כל. לא הכי אידאלי..

מטבעו, האדם צריך לחשוב לטווח ארוך בפאן המחייתי, איך לשרוד, להמשיך לחיות כ"בן אנוש" 

אבל שכל רגע, שיוקדש לשם שמיים, שהשגרה עצמה תוקדש לשם שמיים: הלימודים, התכנון לטווח ארוך, לשם שמיים, ולדעת, שאפילו אם הזמן הקצוב שלי נגמר מחר- לא הפסדתי כלום. 

אני אצטט את החלק הטוב (וההגיוני) מהמשפט של אייל גולן:"מי שמאמין לא מפחד" אין ממה לפחד,

מ"פועל אמת שפעולתו אמת"?

אם אנחנו מאמינים בהנהגתו של הקב"ה בעולם אין לנו ממה לפחד! כי הכל יגמר, יתפוצץ ויסתיים בזמן שהקב"ה החליט,בדיוק כשנולדנו.

מה אנחנו צריכים? לחיות, פשוט לחיות-לא לחיות את הרגע. לחשוב לטווח ארוך, לאו דווקא עד הזקנה...עד אחרי הזקנה.   

וואו! כל כך מתחברת.רחליOס

כל כך עצוב כל המצב..

אחרי שבחופש איבדתי חברה. למדתי.. כמה אתה צריך להעריך כל בנאדם! כל דבר בחיים!

זה כל כך ברור מה שקורה פה..

היא היתהפשוט בנאדם מדהים!ו.. אולי ראיתי את זה קצת לפני המוות.. ואהבתי אותה כל כך.. ובאמת! אבל. למדתי להעריך אותה רק אחרי. פתאום שמעתי דברים כל כך מדהימים עליה. והבנתי שזה היה פה לידי ופשוט פספסתי אותה!

אז הלוואי שנלמד להעריך כל בנאדם! ללמוד אותם יותר! לאהוב אותם. ופשוט לנצל כ-ל דקה איתם!

לייק!tompak
"מה הסיפור? גז, ברקס, ימינה ושמאלה..." הנה התוצאותב.ש.
צר לי לומר.בת שמשאחרונה

אבל טוב שהוא מת ולא את.

הבחור היה עבריין תנועה, ערס קטן ששום חינוך לא היה עוזר לו.

אם הוא לא היהמת שם, מישהו אחר היה מת בעוד 100 מטר, בגללו.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך