אייך זה מתפוצץ בפנים ?:/הכל בשניה ..קשה כ"כתמיד בשמחה

הוא נפטר...הוא ועוד חבר.. בגלל שהם נסעו במכונית בלי רישיונות.. וזה היה לא חוקי ...

אבל הכרתי אותם איכשהו שמעתי עליהם

חברות שלי ובנ דוד שלי מכירים אותו.. ואז יש אתץ הכתבות.. ואתה רואה בגדול את צעקת המוות...משהו שאפעם לא תוכל להתחמק ממנו...משו עצום וחזק ממך.. ואז אני חושבת לעצמי.. אז מה איתי עכשיו.. אני אמות מחר ?

מחרתיים ?

מה יהיה איתי ? מישו יכול להבטיח לי שמחר לא יצוץ משו.. שלמשפחה שלי לא יקרה כלום חס וחלילה לא עלינו ?

זה שה המקרה הזה.. נאי נכנסת לפייסבוק ורואה שאנשים התכתבו איתו.. צחקו איתו.. ובום.

זה נגמר .

ואני מפחדת מכל כך הרבה דברים ואני חושבת מה יקרה אם..

אז זה שובר

אתה מבין שהכל כלום..

אתה מסתכל לאותו יום יומיים שבוע חודש חודשיים על אנשים בצורה אחרת

אתה מבין שאת הלאא אמור לקבל אותם כמובן מאליו ... אבל כשאתה מפנה לכל אחד רגש של עוד שניה הוא הולך למות, זה עוד יותר שובר..

ובאמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות ..זה מכאיב ואני בוכה למרות שלא הכרתי אותו..כי הוא זה הוא .

וזה מתפוצץ ...

ותודה רבה.. פשוט הייתי צריכה לפרוק .. וזה הדבר היחיד שחשבתי עליו.. ממש תודה .

ווואי אוףף לצערי אני כ"כ מבינה אותך.. =(מיטל
זה ממש ממש נכון וכאילו אני די מבינה אותך...עץ על מים

אנחנו חיים על זמן שאול.....ולא יודעים מתי נמות ומה יקרה בעוד שניה....

אוי אלוקים עזור לנו ליצורך....

הוא למד איתי בישיבה..שמוליק פיין

בס"ד

שנה שעברה עד המחצית.. :'(

לא רק מעציב, גם מעלה לא מעט מחשבות..<אריאל>

את צודקת, באמת- אף אחד לא מבטיח לנו את יום המחר. אני לא יודע אם אני אקום מחר עם נשמה באפי, ואני לא יודע אם הזמן הקצוב שלי יגמר בעוד כמה ימים.

כי אני אדם, ולמרות הכל, רבים הדברים שאני לא יודע מאשר שאני יודע.

על "דור הסטטיסטיקות" שמעת?

תוחלת החיים הממוצעת לגבר היא כך, לאשה כך, אחד מעשרה חולה במחלה כזו, אחד מארבע חולה בזו, אחד משלוש שחולים במחלה הזו מתים.  בטח הבנת אותי.

"נו בסדר, יש לי עוד כמה עשרות שנים לחיות", השאננות- זה כ"כ כואב- הורגת, אבל לא במובן של העולם הזה....

זה ששנינו לא יודעים מה קורה, זה בוודאי נתון, בעצם, לא אמרתי שום דבר חדש. אבל אם אדם יקבל את כל הסטטיסטיקות של המדענים, לגבי "קבלת" מחלות ושיעורי התמותה מהן, יותר מזה, אם האדם ירעד מפחד מתחת לשמיכה כל ערב שילך לישון הוא לא יוכל לחיות את החיים ולהשיג איזו מטרה שיציב לעצמו בהן...

אז, איפה הגבול בין השאננות שאיתה החיים נהיים חסרי מטרה, לחיי פחד ויראה מהמוות?

נקדים, לחיות מיום ליום, בתירוץ של "מי יודע מה יהיה מחר?" נדחה על הסף- קחו את הדוגמה של הפנסייה: "למה לי להקציב מהמשכורת שלי לפנסייה, עם כל המלחמות, איראן, ת"ד, מי יודע אם אני יחייה..." הנה האופציות של הבן אדם: או שיהיה צודק, וימות צודק- או שיטעה בהחלטה וימשיך לחיות כמת, כאחד מחוסר כל. לא הכי אידאלי..

מטבעו, האדם צריך לחשוב לטווח ארוך בפאן המחייתי, איך לשרוד, להמשיך לחיות כ"בן אנוש" 

אבל שכל רגע, שיוקדש לשם שמיים, שהשגרה עצמה תוקדש לשם שמיים: הלימודים, התכנון לטווח ארוך, לשם שמיים, ולדעת, שאפילו אם הזמן הקצוב שלי נגמר מחר- לא הפסדתי כלום. 

אני אצטט את החלק הטוב (וההגיוני) מהמשפט של אייל גולן:"מי שמאמין לא מפחד" אין ממה לפחד,

מ"פועל אמת שפעולתו אמת"?

אם אנחנו מאמינים בהנהגתו של הקב"ה בעולם אין לנו ממה לפחד! כי הכל יגמר, יתפוצץ ויסתיים בזמן שהקב"ה החליט,בדיוק כשנולדנו.

מה אנחנו צריכים? לחיות, פשוט לחיות-לא לחיות את הרגע. לחשוב לטווח ארוך, לאו דווקא עד הזקנה...עד אחרי הזקנה.   

וואו! כל כך מתחברת.רחליOס

כל כך עצוב כל המצב..

אחרי שבחופש איבדתי חברה. למדתי.. כמה אתה צריך להעריך כל בנאדם! כל דבר בחיים!

זה כל כך ברור מה שקורה פה..

היא היתהפשוט בנאדם מדהים!ו.. אולי ראיתי את זה קצת לפני המוות.. ואהבתי אותה כל כך.. ובאמת! אבל. למדתי להעריך אותה רק אחרי. פתאום שמעתי דברים כל כך מדהימים עליה. והבנתי שזה היה פה לידי ופשוט פספסתי אותה!

אז הלוואי שנלמד להעריך כל בנאדם! ללמוד אותם יותר! לאהוב אותם. ופשוט לנצל כ-ל דקה איתם!

לייק!tompak
"מה הסיפור? גז, ברקס, ימינה ושמאלה..." הנה התוצאותב.ש.
צר לי לומר.בת שמשאחרונה

אבל טוב שהוא מת ולא את.

הבחור היה עבריין תנועה, ערס קטן ששום חינוך לא היה עוזר לו.

אם הוא לא היהמת שם, מישהו אחר היה מת בעוד 100 מטר, בגללו.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך