איך מחליטים.....בת אל123

ב"ה שנה שעברה החלטתי על מקום מציון שאני נהנית מכל רגע בו... ב"ה....

אבל.... התחלתי לחשוב על שנה הבאה....

אין לי מושג מה לעשות....

לעשות עווד שנה או להתחיל ללמוד....

הפסיכו שלי לא בשמיים בכלל אז זה גם תוקע אותי וגם אין לי כוח ללכת שוב למלא סיירות וכל זה....

מה אתן חושבות?

איך יודעים מה הכי טוב בשבילי?

תודה צדיקות!

ראשית - ישר כח על השאלה החשובהאילה שלוחה

עצם העלאת השאלה מראה שאת חושבת ומתלבטת, ולא עושה דברים סתם.

אגב - מדרשה גם אפשרית מבחינתך? (רצון, זמן וכסף)

לדעתי לפני שתחליטי, את צריכה לשאול את עצמך כמה שאלות:

1. מה את רוצה ללמוד'? אחרי שתחליטי תבדקי כמה צריך בשביל זה. שווה גם לבדוק ממוצע משוקלל של בגרות ופסיכומטרי(הכי טוב בחיפוש בגוגל - בד"כ יש מחשבון אוטומטי בשביל זה באתרים של האוניברסיטאות הגדולות)

2. האם את חושבת על חתונה בזמן הקרוב? תוך כמה זמן בערך לדעתך זה יהיה רצוי?

משהו מאוד חשוב: מנסיון (של חברות שלי) עוד שנת שרות לא עוזרת להחליט מה ללמוד בלימודים גבוהים, כך שבכל מקרה חשוב שתחליטי עכשיו.

זה נכון גם לדברים אחרים. למשל: האם בעוד שנה יהיה לי יותר כח לפסיכומטרי? האם בעוד שנה יהיה לי יותר כח ללימודים גבוהים? וכו'

אחרי שתדעי לענות על שתי השאלות תוכלי לדעת:

- כמה שנים יהיו לימודי המקצוע בע"ה?

- האם הפסיכומטרי מספיק? (אולי כדאי לעשות שוב עכשיו כדי לא לדחות את הלימודים בשנה סתם)

- בהתאם למספר השנים של לימודי המקצוע ולגיל בו את היית רוצה להתחתן צריך לשקול שוב האם לעשות עוד שנת שרות או לא. כמובן שרק הקב"ה הוא זה שמחליט בסופו של דבר מתי נתחתן, אבל גם ברור שאם את לא מתחילה לצאת כנראה שלא תתחתני כרגע....

תדעי שלימודים בתור אישה נשואה ו\או עם ילד בע"ה זה מ-מ-ש לא פשוט!!! גם לפרנס, גם לנהל בית, ולפעמים גם לזכות לטפל בילד. חוץ מזה, חופשת לידה בלימודים יותר קצרה מחופשת לידה בעבודה (בד"כ חודש לעומת 3 וחצי חודשים עד כמה שידוע לי) וגם צריך אח"כ להשלים את החומר, שלא לדבר על החומר שמפסידים אח"כ אם באים עם תינוק לשעור...

עד כמה שזה נראה רחוק זה מ-מ-ש לא!! ו-אגב, לימודים ממוצעים הם 3-4 שנים...

תחשבי היטב, תשקלי, תתיעצי, תחליטי מה ללמוד (שוב - גם אם החלטת לא ללמוד בשנה הבאה אלא לעשות שרות\מדרשה\עבודה וכו'). וכמובן - המון המון תפילות שהקב"ה יראה לך אץ הדרך הנכונה.

לי אישית שנה שניה כן עזרה בבחירת המקצוע.רחלקה

בעזהי"ת.

יותר מדוייק: היא עזרה לי להיסגר על זה שזה אכן מה שאני רוצה לעשות בחיי...

אבל זה לא עצם השנה, אלא ההתבגרות שבה.

אולי תשארי במקום שנה שניה ותעשי שוב פסיכו'רות014אחרונה

אני חושבת שיש ממש תרומה בשנתיים

גם לך וגם למקום שירות..

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך