עצם העלאת השאלה מראה שאת חושבת ומתלבטת, ולא עושה דברים סתם.
אגב - מדרשה גם אפשרית מבחינתך? (רצון, זמן וכסף)
לדעתי לפני שתחליטי, את צריכה לשאול את עצמך כמה שאלות:
1. מה את רוצה ללמוד'? אחרי שתחליטי תבדקי כמה צריך בשביל זה. שווה גם לבדוק ממוצע משוקלל של בגרות ופסיכומטרי(הכי טוב בחיפוש בגוגל - בד"כ יש מחשבון אוטומטי בשביל זה באתרים של האוניברסיטאות הגדולות)
2. האם את חושבת על חתונה בזמן הקרוב? תוך כמה זמן בערך לדעתך זה יהיה רצוי?
משהו מאוד חשוב: מנסיון (של חברות שלי) עוד שנת שרות לא עוזרת להחליט מה ללמוד בלימודים גבוהים, כך שבכל מקרה חשוב שתחליטי עכשיו.
זה נכון גם לדברים אחרים. למשל: האם בעוד שנה יהיה לי יותר כח לפסיכומטרי? האם בעוד שנה יהיה לי יותר כח ללימודים גבוהים? וכו'
אחרי שתדעי לענות על שתי השאלות תוכלי לדעת:
- כמה שנים יהיו לימודי המקצוע בע"ה?
- האם הפסיכומטרי מספיק? (אולי כדאי לעשות שוב עכשיו כדי לא לדחות את הלימודים בשנה סתם)
- בהתאם למספר השנים של לימודי המקצוע ולגיל בו את היית רוצה להתחתן צריך לשקול שוב האם לעשות עוד שנת שרות או לא. כמובן שרק הקב"ה הוא זה שמחליט בסופו של דבר מתי נתחתן, אבל גם ברור שאם את לא מתחילה לצאת כנראה שלא תתחתני כרגע....
תדעי שלימודים בתור אישה נשואה ו\או עם ילד בע"ה זה מ-מ-ש לא פשוט!!! גם לפרנס, גם לנהל בית, ולפעמים גם לזכות לטפל בילד. חוץ מזה, חופשת לידה בלימודים יותר קצרה מחופשת לידה בעבודה (בד"כ חודש לעומת 3 וחצי חודשים עד כמה שידוע לי) וגם צריך אח"כ להשלים את החומר, שלא לדבר על החומר שמפסידים אח"כ אם באים עם תינוק לשעור...
עד כמה שזה נראה רחוק זה מ-מ-ש לא!! ו-אגב, לימודים ממוצעים הם 3-4 שנים...
תחשבי היטב, תשקלי, תתיעצי, תחליטי מה ללמוד (שוב - גם אם החלטת לא ללמוד בשנה הבאה אלא לעשות שרות\מדרשה\עבודה וכו'). וכמובן - המון המון תפילות שהקב"ה יראה לך אץ הדרך הנכונה.