איזה כיף עלית החליטה שהיא לא מיצרת יותר שוקולד מחלב נוכרי יוהווווווווווווווווו!
סוף סוף לא צריך לחפש כל חפיסה עם זה חלב נוכרי ולא בכל פעולה יש מגדים!
כל הכבוד עלית ! מעריצה אתכם שחזרתם בתשובה!
איזה כיף עלית החליטה שהיא לא מיצרת יותר שוקולד מחלב נוכרי יוהווווווווווווווווו!
סוף סוף לא צריך לחפש כל חפיסה עם זה חלב נוכרי ולא בכל פעולה יש מגדים!
כל הכבוד עלית ! מעריצה אתכם שחזרתם בתשובה!

כל הכבוד להם!! מגנוב..
שימשיכו ככה.. ומי שכתב בהשם של כולם! זה ממש לא המקום..
מאיפה הבאת את זה?! אין מצב שהם לא מוכרים חלב נוכרי..!!!
הם עוברים לחלב ישראל! זה באמת נכון...
בע"ה.
וכבר יותר זול להשגיח על הכל. גם הפיצול בקווי היצור בין מגדים ללא מגדים הוא יקר, ועוד הרבה דברים..
ב"ה שככה.

עץ על מיםוואי סופסוף
..
יהפוך לחלב ישראל!
וגם.. עכשיו כבר נגמרו התירוצים....
אווףףףף בטח גם המכירים יעלו בהתאם.. למהה?!
**אה וו.. תכל'ס כל הכבוד להם, אני אישית לא הייתי עושה את זה
אם היא יוצרה במפעל בלי השגחה יהודית ![]()
אם יש הבדל- זה בגלל מרכיבים נוספים שהם שמים שהם לא בד"ץ
לא בגלל החלב נוכרי...
וכל הכבוד לעלית!!
זה בטוח השקעה כספית..
לאכול את כל הסוגים של השוקולדים בלי סינונים!!!!!!!!!!
ישששששששששששששששששש![]()
)הסנה-בוערבס"ד
היא כן ייצרה שוקולד עם *אבקת* חלב נוכרי (חלב נוכרי זה אסור בפירוש), וחבל, זה יותר טעים....
מאיפה לך???
וגם לא מיבאים מחול חלב, אלה אבקת חלב.
חלב נוכרי זה לא כשר בשום השגחה!!! מדובר על אבקת חלב נוכר...... ויש כאלה שמחמירים גם על אבקת רכיבי חלב נוכרי....
אבל חלב נוכרי אסור בתכלית האיסור!
בע"ה.
במקומות בהם המשטרה אוכפת ביד קשה את מי ששם דברים אחרים ממים וחלב בחלב.
בע"ה.
במדינות בהם יש משטר מתוקן יחסית (אמריקה, למשל).
דווקא עם מוצקי חלב נוכרי, המופקים מגבינה -ישנה יותר בעיה.
בד"כ השוקולד שמיוצר מא.חלב נוכרי יותר טעים מהבד"צ, אז זה שהם מפסיקים לייצר לא בד"צ פשוט אומר שבמקום שחלק יהיה פחות טעים- הכל יהיה פחות טעים.
ולכל החכמים שעכשיו יקפצו ויגידו- "אם חלב נוכרי יותר טעים, אז אולי זה באמת לא בסדר?" התשובה היא- זה לא יותר טעים כי זה חלב נוכרי, זה יותר טעים כי עושים מזה אבקה וככה מיצרים את השוקולד, לעומת החלב ישראל שאותו מכניסים כמו שהוא והוא יותר דליל וזה פחות טעים.
חח כמה חפירות על שוקולד מסכן (אבל טעים
)
מן הסתם מזמן אז איך את זוכרת את הטעם?
בס"ד
באמת שרוב השוקולדים שעם אבקת חלב נוכרי הרבה יותר טעימים מאשר הרגילים, ויש כאלה שמתירים לאכול אבקת חלב נוכרי..
אבל אני חושבת ששוקלד פחות טעים שווה את זה שהם החליטו ליצר רק מחלב ישראל.
בקרוב כולם יחזרו עוד בתשובה!
חלב נוכרי זה כולה חלב שגוי חלב,
מה עושה אותו יותר טעים לכל הרוחות???
אולי יש איזשהו משהו בבד"צ נגד דברים מתוקים... 0.0
שוקולד חלב אמיתי מיוצר מא.חלב אבל משום מה חברות משתמשות ר בא.חלב נוכי ובשוקולד בד"ץ הן שמות במקום א.חלב את החלב וזה מוריד את האיכות והטעם.לכן רבים מעדיפים א.חלב נוכרי (אני לא ביניהם).
בע"ה.
רק שזה עם השגחה וזה בלי, ושניהם אבקת חלב.
ברור שיש הבדל במרכיבים.
בע"ה.
ככה שאני לא יכול להתווכח לגבי הטעם.
א. "מים גנובים ימתקו". נסיעה לחו"ל לנופש בכשרות בד"ץ כיפית יותר מאותה רמה של חופשה בארץ. כי שם יש לזה איסור כלשהו, משהו שמותר אבל מעבר לגבול.
ב. השוקלד שאתם מכירים כאינו חלב נוכרי באמת מכיל רכיבים אחרים, הבד"ץ דורש מעלית לקנות דווקא ממפעלים בהשגחתו, מה שגורם למרכיבים להיות שונים. אני, אגב, יותר אוהב את השוקלד של פסח.
ג. כיום אסור לאכול חלב נוכרי, גם בהשגחת רבנויות מחו"ל ובאישור הר"ר - כי בחו"ל לא מקפידים מספיק על ניתוחי פרות (ברוב הבד"צים) - שבעצם הופך את החלב לחלב טרפה. פעם לא היתה בעיה (בטל ברוב וכל מיני כאלה) - אבל היום כשניתוחים הם דבר מצוי - ראוי להחמיר ולא לאכול שום מאכל חלבי או שמכיל גבינה, מי גבינה, חלב נוכרי / אבקת חלב נוכרי וכו', כי רוב הפרות עברו ניתוח בשנה האחרונה, והן נחשבות כטרפות.
ד. לא ברור בדיוק איך ישנו הכשר על מי גבינה, שהרי גבינת נוכרי היא איסור גמור (בניגוד לחלב/ אבקתו שיש מקום להקל) - ומעטים מאוד הפוסקים הטוענים שמי גבינה הם כשרים. ראוי להחמיר, במיוחד שמדובר בסה"כ ממתקים.
בכלל, גם במה שבאישור הרבנות - במה שמגיע מחו"ל ישנן בעיות רבות. צריך לחפש את הכשרות של הרב בחו"ל, וכן את המילים "מאושר ע"י הר"ר לישראל", ומצוי מאוד שגם במה שכתוב על זה - זה מזויף. ישנם יבואנים מסוימים שמייבאים ממפעלים שונים באירופה -וככה יכול להיות מוצר שיצא ממפעל כשר, וחברו הזהה לחלוטין - למעט בארץ היצור - אינו כשר.
ה. לעצמי, אעשה את הברור האם באמת הסרת אבקת החלב תגרום לי לקנות מוצר שאינו "מגדים".
ו.נתחדש באחורנה שגם מותגים ישראלים (כמו "קליק") - יש להם מוצרים המיוצרים בחו"ל.
לסיכום: כל מה שמכיל מי גבינה / אבקת חלב / חלב נוכרי ממש - מאז שהחלו ניתוח הפרות (כמה שנים אחורה) - גם אם הוא כשר - הוא בעייתי מאוד. מאוד.
מה שבכשרות של הר"ר (להבדיל ממאושר על ידה) - ומיוצר בארץ - בד"כ מקפידים בזה.
[סיכום משיעור של הרב משה כ"ץ מ"כושרות"].
א. זה לא נכון. המון םעמים כשנותנים לי בטעות שוקולד שהוא חלב נוכרי, ואני אוכלת, אני ישר מזהה- בלי לדעת על זה מראש ובלי לראש את העטיפה. בדוק, יש לזה טעם שונה.
ב. מה זה קשור לשוקולד של פסח? 0.0
ג. מאיפה הבאת את ה"אין לאכול"? זכותך להחמיר, אבל מי שאוכל את זה יש לו על מי לסמוך. זה שאתה בוחר לא לסמוך על רבנות- זה עניין שלך.
ד. -
ה. למה?
ו. בשביל זה יש את הסמל של "מיוצר בישראל".
בע"ה.
א. לא בדקתי.
ב. סתם. נזכרתי.
ג. אין לאכול זה אין לאכול. זה טרף. לא ברור איך הם נותנים לזה הכשר, כי גבינות אסור בכל מקרה.
ד. - ?
ה. אולי הבד"ץ דורש דרישה שאין לה מקור הלכתי, אלא רק הקפדה שלו להסתמך רק על כשרות שלו?
ו. לא מדויק, אאל"ט זה אומר ש% מסוים ממנו מיוצר בישראל.
וניראה לי שרוב הפוסקים.. אבל ברור שעדיף להשתדל לאכול חלב ישראל כדי לפרנס יהודים.. (עבודה עיברית..) אבל מה שבטוח שוקולד זה אחד הדברים..
ובפורים אני לא יקבל את כל השוקלדים של כל מי שלא אוכל חלב נוכרי
בס"ד
שכל החברות (האשכנזיות בעיקר) מביאות את כל השוקולד שלהם...טחחח.. אצלנו באולפנה אבל הרוב בכלל לא אוכלות כשר-אז שעל א.חלב נוכרי הם ישימו? בטחחח
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.