שתיתנו לי הגדרה ל: חנון/חננונית .
ומזה אמור לכם..? מזכיר?..וכו'...
סבבה?!
תודה לכם...
ואני צריכה אתזה דיי מהר...אז...
בס"ד
אחד שעדיין תמים ובטוח שההורים יודעים הכל, אבל ההורים מנותקים לגמרי מהמציאות. מכאן נובע שהם יכולים לשים לו משקפיים מזעזעות כי זה נוח, בגדים שאבד עליהם הקלח, וכמובן-ההורים רוצים שהוא יצליח בלימודים-אז זה מה שהוא עושה...
בגלל שההורים הם הדמות העיקרית חסרים לו תיקים חברתיים, ולכן קל לעבוד עליו.
זה מה שעלה לי, קשה לי פשוט לדמיין חנון עם הורים אופנתיים....
חנון- אחד כזה לא הכי קוול , אוהב ללמוד , גאון שכזה ..
מזכיר לי- משקפים של הארי פוטר
את רוב האנשים שמגדירים כך הם פשוט חכמים ולרוב זה מקנאה ..
ו..כל אחד מגדיר את זה א-ח-ר-ת..!!
אבל לפי דעתי זה מישו'כזה שיעשה כל מה שהמורה אומרת ולא יעשה מה שהיא לא מרשה,
יתנהג מ-ו-ש-ל-ם בשיעורים, מין ילד כזה שכל המורים אוהבים..
והכי מעליב זה כשמגדירים אותך חנון (לכן אני בחיים לא מראה את הציונים שלי)
ותיראו איך כולכם מגדירים חנון, אתם יודעים מה? אני אגדיר את זה אחרת.
אני מגדירה חנון בתור ילד שאכפת לו מעצמו ואכפת לו מהלימודים. שזה אומר?!
זה לא אומר שוא לא יבריז וכאלה, אבל זה כן אומר שהוא מיתכוננן למבחנים
וזה כן אומר שאכפת לו מהציונים
וזה כן אומר שהוא רוצה ואוהב ללמוד.
תפסיקו לתפוס את זה בתור אנשים מכוערים דפוקים ומוזרים!!
אני חננה, ואני מבריזה המון, ואני גם גאה בזה!
חנון זה אחד כזה ........................................................................................
סתם אתם יודעים אחד כזה שכל היום לומד חנון כזה לא מבריז אין צחוקים כזה אחד "בוגר " כזה אשכנזי (לא בעדה באופי)(אני מקווה שזה לא יפדגע באף אחד )קיצורררררררררר
תכלס-לרוב האנשים אכפת מהציונים שלהם..
למשל לכאלה בכיתה ו' או ח' שאז זה לאולפנות/ישיבות,
וזה בכלל לא הפך אותם לחננים..
בד"כ גם כאלה שלא אכפת להם מלימודים יתבאסו לקבל 35 וישמחו לקבל 100,
לא כל מי שיש לא ציונים גבוהים הופך לחננה!!!!!!!! בכלל לא!!!!!!!!
חננה לפי ההגדרה שלי זה פשוט.. לויודעת איך להגיד בצורה שאפחד לא יעלב..
כזה שאוהב לימודים, וגם אם לא- ישקיע בהם המוווווווון...
וכמו שכתבתי מקודם- אהוב המורים.. לפעמים חנפן כזה..
ו-ויקיפדיה הגזימו..!!חבל"ז!!! מהזה כל המחלות האלה???
ו----כל זה לפי ההגדרה שלי!!! שאפחד לא יעלב..
שחנון זה פשוט אדם נדוי מהחברה וזהו?
בוא נגיד יש לי חברים גאונים שהם גם מקובלים! זה הכל תלוי בכמה הוא מקובל בחברה,
מי שלא מקובל בחברה בד"כ זה אדם שמתנהג שונה מהשאר - (לא אומר שתמיד הוא חנון..) . => ע"פ זה, לפעמים עדיף להיות חנון מאשר מקובל! - לפעמים להיות מקובל רק מזיק! - להיות כמו כולם...
יש לי שתי חברות בכיתה... בואו נקרא להם שריאל ונגב.. הן שכנות שגרות אחת ליד השניה ושתיהן חרשניות כמו לא יודעת מה..אבל מה? שריאל מקובלת בחברה מאד, ונגב? חננה לגמרי. כולן שונאות אותה מסיבה פשוטה: היא בורחת מעונשים. היא תדחוף אותך לעשות מעשה, אם יתפסו אותך היא תברח מיד, ואז תצחק עליך שקיבלת עונש. סיבה טובה לכעוס עליה, לא? ואמא שלה בכלל.. מי מפריע לבת שלה ללמוד? אוי ואבוי לו!!
בקיצור.. מקווה שהבנתם..
אבל קצת הגזימו..!
התיאורים שם הם סטריאוטיפיים (מילה מסובכת..) .
זה דיי מה שרואים בסרטים ולא מה שרואים ביום יום.
למשל,חנון נורמלי לא ילך עם משקפיים ענקיות (לרוב
).
לדעתי זאת ההגדרה הכי טובה:כינוי גנאי לאדם ממושמע לחלוטין, או לאדם שהוא רך באפיו.
או זאת: שם תואר סטריאוטיפי או ארכיטיפי, המתייחס בדרך כלל לבני אדם הניחנים באינטליגנציה גבוהה מהממוצע.. *
אני חושבת שיש גם הבדל בין חנון לחננה.
ההגדרה הראשונה (ממושמע) מתייחסת לחננה ואילו ההגדרה לחנון זאת ההגדרה השניה.
ת'כלס- ממש קשה להגדיר חנון
.
*ותודה לויקימילון 
זאת אחת שלוקחת ת'לימודים כעיקר..
היא בד''כ לא מושפעת מלחץ חברתי..
כל השאר זה סבבה על חננים.. יש לי מה לכתוב אבל אין לי כח..
אבל מה שמפריע לי בחננים זה שהם כל הזמן מעירים לך ...
אז פסדר הברזתי משיעור מה זה עיניינך.. את לא צכה להרצות לי כמה זה פוגע במורה.. שמרי את זה לעצמך ותתנהגי איך שאת חושבת.. מה לעשות אני חושבת שלהבריז זה תפקיד של תלמידים וללמד, לתת שיעורים, לחייב להכנס לשיעורים, וגם להעניש זה תפקיד של מורים על זה הם מקבלים משכורת..
וזה לא רק להעיר בקטע של לימודים זה גם בקטע של להעיר על כל דבר..
שמרו ת'הערות לעצמכם..
קיצור חננים שבנינו קחו לצומת ליבכם...
ובקשר לקשר עם מורים..
אני חושבת שמזה לא אמור להיו איתם נתק.. נגיד אני שאני בקושי לומדת אני ממש מעריכה ת'מורים שלי.. כי הם באמת אנשים מטורפים...
![]()
ומהעולם והיא לובשת לא משהו ולא חובה שהיא כזו גאונה
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.