מחשבות שהיו לי לאחרונהens62

לפעמים צריך ללכת רחוק כדי להבין משהו שממש קרוב אליך. לפעמים דווקא במקומות הכי לא צפויים, אתה לומד את הדברים הכי חשובים.

השבוע למדתי פסוק אחד מהתנ"ך לעומק דווקא מאנשים שבזים להבנה הזאת.

אני זכיתי לעבוד בשלושת השנים האחרונות בבית ספר מאד חילוני במקום כלשהו בארץ. זה לא קל אבל אני מאד אוהבת את זה. אני אוהבת להכיר אנשים מאד שונים ממני וללמוד את תפיסת עולמם ואני אוהבת לנסות להכיר להם את תפיסת עולמי. אני אוהבת להיות אחת מאלה שמנסים ליצור גשר בין שתי עולמות כל כך שונים ואני אוהבת לעבוד שם כי למרות מה ששידרו לי באולפנא, חילוניים הם לא אנשים שצריך להתרחק מהם. הם בני אדם.

בגלל שאני עובדת במקום כזה, זכיתי להיחשף לנורמת התנהגות אחרת לחלוטין ממה שאני רגילה. זכיתי להכיר צורת דיבור אחרת וצורת התבטאות שנראית לי לפעמים...בוטה.

כך למשל היה לי פעם שיחה עם הבגנית (דתלשית) על הקשיים במציאת בן זוג והיא אמרה לי "אין לך מה לדאוג. את חכמה ומוכשרת ויפה..." והייתי כל כך מופתעת. אני ?! יפה?! והיא ענתה "מה? את ידעת את זה? את ממש יפיפיה!".

כעבור שבועיים נסעתי עם מורה גבר שניסה לשדך לי בחור כלשהוא והוא אמר לי "סיפרתי לבחור שאת מוכשרת ומאד יפה..." ושוב זה כל כך הפתיע אותי. אני סבלתי במשך כל כך הרבה שנים מרגשי נחיתות קשים ביחס למראה החיצוני שלי וכל כך שנאתי את איך שאני נראית ופתאום אומרים לי...שאני יפה?!

וכנראה שזה שינה בי משהו כי פתאום התחלתי לקבל הרבה מחמאות על המראה החיצוני שלי, ובעצם בשנתיים האחרונות כל שבוע אני מקבלת לפחות מחמאה אחת על הבגדים שלי, איך שאני מתאפרת או סתם איך שאני נראית. אני אומרת לפעמים בצחוק שאני והמורה לאומנות (חילונית מאד) המורות שמקבלות הכי הרבה מחמאות על מראה חיצוני. המורות לא מחמיאות אחת לשניה אבל מישום לי כן. יכול להיות שזה קצת בגלל שאני מאד שונה מכולן בגלל שאני דתיה והן לא וזה בולט...במיוחד בקיץ ואולי גם בגלל שאני הרבה יותר צעירה מרובן אבל חלק מזה זה כנראה בגלל ש...

וזה כל כך שינה אותי. זה ממש העלה את הביטחון העצמי שלי. הרגשתי הרבה יותר טוב עם עצמי. באתי לפגישות עם בנים עם יותר חיוכים ויותר ביטחון ואהבה כלפי עצמי וחשבתי שאולי דווקא זה ישנה את מזלי אבל היום כעבור שנתיים אני עדין רווקה.

אפילו יצא לי לצאת השבוע עם בחור וממש נראיתי טוב אבל... הוא כמעט ולא הסתכל עלי ואמר אחרי פגישה אחת שזה לא מתאים. אמרתי לחברה שלי בצחוק שאולי הייתי יפה מידי בשבילו...

אבל באותה השניה בידיוק הבנתי פסוק כל כך מוכר "שקר החן והבל היופי, אשה יראת השם היא תתהלל". 

מה פירוש המילה "תתהלל"? כל מה שכתוב באשת חיל. וכל ההלל בשיר מתיחס באמת לבית שהאישה בונה והחסד שהיא עושה. היופי כשלעצמו הוא לא חשוב בכלל. יראת השם זה מה שמביא לבנין בית וכל הדברים החשובים שלמענם נוצרה האישה.

אני חושבת על כל החברות הנשואות שלי. רובן לא נראות מי יודע מה מבחינה חיצונית. הן פשוט לא משקיעות בזה. הן לא קונות בגדים מחמיאים ולא מתאפרות או מתקשטות אבל...הן נשואות ואני לא. אולי אני יפה ומתלבשת בצורה צנועה ויפה ומתאפרת טוב אבל...אני עדין רווקה.

אני משקיעה הרבה במראה החיצוני שלי כי זה חשוב לי אבל האם זה מקרב אותי לעד הנכסף? התשובה היא שלא. אולי אם הייתי משקיעה את הזמן הזה בטיפוח יראת השמים שלי הייתי נמצאית היום במקום שונה.

יש בבית הספר שלי מורה (גבר) שמציק לי לעיתים קרובות ומדבר לידי בצורה לא צנועה כדי לראות איך אני מגיבה. השבוע הוא דיבר בקול רם על איך שאני יפה ואיך שהוא אוהב אותי "אבל לא ככה" ואחת המורות אמרה לי אחר כך "אבל את יודעת שזה נכון מה שהוא אומר. שאת יפה?" ואני לא זוכרת מה עניתי לה אבל אני זוכרת את מה שאמרתי לעצמי בלב.

זה לא משנה אם אני יפה או לא כי זה לא מה שיעזור לי להתחתן.

מה כן יעזור לי?

אני לא יודעת.

יעזור שש

תדעי את כל הטוב והיופי שיש בך, ואת התכונות הנפלאות שלך, והמיוחדות שיש בך.

ושבעזרתם את מי שאת.

נראה לי שאם אדם מודע לערך של עצמו, המחשבות הטובות מגיעות,וגם האנרגיות נהיות חיוביות.

ומאליו זה מושך אליו דברים טובים ובעה"י גם את בן הזוג המיוחל.

הרבה הצלחה!

יעזור ש...מאמע צאדיקה

שלא תהיי במקום שבו כל מיני גברים מרשים לעצמם להגיד לך מחמאות על היופי שלך.

חצופים! מה הם מסתכלים עלייך בכלל?!?! מה הם מרשים לעצמם לומר לך מחמאות כאלו?!?!

אבל זה יעזור לך בלי קשר לחתונה

להיות בסביבה שראויה לבת ישראל- שמכבדת את הצניעות שלה.

(יו אני לא מאמינה שיצא ל-י "משמרת הצניעות" שכזה!! צאדיקה- הגזמת הפעם!)

אולי נכון לענות על מה שהסקת פה- כן- ולא

למה לא?

כי אחד התפקידים של אישה בבית- זה להיות יפה.

לעיני בעלה ולכבודו.

למשל- אבא חילקיה שאשתו היתה יוצאת לקראתו מקושטת- כדי שכשהוא הולך בעיר הוא יראה רק אותה ולא אף אחת אחרת.... ויש עוד סיפורים מהצדיקים התנאים והאמוראים מעין זה.

(שיעור אחד של הרבנית ימימה מזרחי יסביר לך את זה היטב... )

ולמה כן?

כי אישה זה לא רק יופי.

עיקר האישה זה האישיות שלה.

כן!! תטפחי את האישיות שלך! את המידות שלך! את הדעות שלך! את האינטלקט שלך! את התורניות שלך!

תהיה אישה עם אישיות שבחור בן-ישראל ירצה להידבק באישיות הזו!

אשרייך. לגמרי.

וההשאווה לחברות זה נישט-שייך

כל אחת וה"מזל" שלה

מסכימה איתך...עם אחד

בס"ד 

שלום,

מסכימה בהחלט שהעיקר האישיות.

יחד עם זאת אישה צריכה להיות יפה לבעלה ולכבודו.

בתודה ובברכת

שבת שלום ומבורכת

שכל הבעלים יאהבו את נשותיהום

וכל הנשים את בעליהן ויהיו מכבדים

זה את זה באמת

את נשואה/לא נשואה בלי קשרימבמבם

לאיך שאת נראת...

ההשואה לאחרות היא דבר לא נכון ולא טוב... זה קשה שלא להשוות (ולהתמלא בגלל זה רחמים עצמיים...), אבל זו האמת.

וברור שאת צריכה לטפח את עצמך זה טוב לנשמה, אבל לא לבלבל בין עיקר לתפל.

יש בנים,לביא

שבחורות יפות מרתיעות אותם. ומקשות עליהם את מהלך  ההיכרות, כי אתה מנסה להתמקד באישיות, אבל אתה לא מצליח להתרכז בזה!

בכל מקרה אני לא חושב שמישהו צריך לדרג א עצמו ביחס לאחרים, אלא לשמוח במה שהוא.

איזה ראש מסובך יש לבנים.....ימבמבם
מה מסובך?לביא

כל בחור, דוס טרור או לא, כשהוא מדבר עם בחורה יפה+ זה מסיח את דעתו, מה לעשות!

זה מרתיע לפעמים, כי אתה מחפש משהו שאתה יכול להתחבר אליו ברמה שלך, וזה מקשה.

עשיו אני מבינה למה אני לא מתחתנת..חלקלקה

לפי דעתי זה לא יפה לא לצאת עם בחורה בגלל שהיא נאה..כי גם הן צריכות להיתחתן.

וכולם מפחדים לדבר איתם ובסוף הן נשארות לבד

ומה תישמחו זה רק +למה אתם לא רוצים את ההכי טוב בשבילכם?

חוץ מיזה בקשר ל"מחפש מישהוא שאתה יכול להיתחבר אליו ברמה שלך"אז יש להן מלא מלא חסרונות והן מחפשות מישהוא שישלים אותן הן ממש לא מושלמות למי שחשב.

חוץ מיזה בכל בת יש את התכונה הטובה שבולטת בה אז מה בגלל זה לא יוצאים כי יש בה משהוא שיותר טוב מאצלך? עם היא ואתה בענוה זה יכול להיות רק +עוד יתרונות..

סתאם כך אני חושבת..

לצדיקהens62

כעיקרון ההתנהגות של המורה למחול נחשבת די נורמטיבית בעולם החילוני. ממש מקובל לדבר ככה והוא עושה את זה בצחוק. בדרך כלל זה לא כזה מעיק ואני יודעת טוב מאד לגלגל עיניים ולהמשיך הלאה.

בכל אופן אני מעדיפה לעבוד במסגרת כזאת מאשר בבית ספר דתי שבו אני אקבל תיוג של "בעיה" בגלל שאני רווקה מבוגרת (ואני רק בת 26).

בבית ספר החילוני מקבלים אותי איך שאני ואפלו משבחים אותי על מי שאני בצורה שבבית ספר דתי לא היו נוהגים.

אני קוראת ושומעת הרבנית ימימה כל שבוע ואני מאד מחוברת לתפיסה שלה אבל...אני חושבת שהתפיסה שלה מאד יוצאת מן הכלל וממש לא שיגרתית.

ו-כן, כנראה יש משהו ביופי נשי שמאיים על חלק מהגברים וזה חבל.

מה זה השרשור התלונתי הזהת-ה-י-ל-ה

תגידי תודה שאת יפה וזהו,

וזה כן יעזור לך להתחתן

די לבלחיו"ת! בת כמה את?

כבר סיכמנו שאת לא כזאתימבמבם

זקנה...

כן?!...

שלא ילחיצו איתך ילדי הפורומיאדה...

*אותךימבמבם
אהה...תאנה.

קודם כל - תשמחי במחמאות. זה כיף, זה מעלה את הבטחון העצמי, וזו מתנה גדולה מהקב"ה.

חוצמיזה - גם אני גרה בסביבה עם חילונים, ואני יודעת שזה נוהל דיבור.

אבל -

אני ממש לא מוכנה שידברו אלי ככה. גברים שהם לא בעלי (אני כבר נשואה) לא יחמיאו לי על המראה שלי.

זה מרגיש לי נכון ואמיתי.

אם גבר אומר לי משהו אז או שאני תוקעת בו מבט, או שאומרת איזו מילה,

ואפילו יכולה להגיד: "הי, אלי לא מדברים ככה" או בחיוך "רק לבעלי מותר לומר דברים כאלו".

מהר מאד המסר עובר.

פעם אחת משהו אמר לי "מותק" ממש בטעות. הוא דוס וזה נפלט לו.

פשוט אמרתי "מותק???" בפרצוף של "אתה מדבר אלי?"

הוא התנצל שחבל על הזמן.

אני מרגישה שזה הכבוד שלי והדרך שלי לשמור על עצמי.

וחוצמיזה - זה ממש פספוס לקבל מחמאות על יופי חיצוני מגברים שהם לא האיש שלך.

מה שהיא אמרה^^ לגמרי.מאמע צאדיקה
רק הערה.. אני לא חושב שמה שהגבת לאותועדיאל

אדם זה בסדר...

למה?תאנה.
כי אין לך רשות לפגוע בועדיאל

אם נפלט לו מילה לא במקום.

כי לומר מותק (בטעות) זה אולי קצת לא ראוי אבל להלבין פני חבירו זה דאורייתא

ואני חושב שהיא הגיבה לו מידי בעדינות.והוא פלאי

מי שאומר מותק לאשה נשואה מגיע לו סטירת לחי ממנה.  לא פחות.

אם הוא דוס, אני מתכוון.והוא פלאי

וזה חסד גדול שאפשר לעשות איתו.  משהו שיוציא אותו מהבלבול, ומהר.

אני דווקא מסכימה עם עדיאל...אלירז

פעם ראשונה שקורה דבר כזה, אפשר להעיר בעדינות...

בפעם השניה להוריד סטירה!

נראה לי ...נווה מדבר

שאם היא לא היתה מגיבה כך, זה יכל להישמע לו "לא נורא" , בפעם הבאה זה יכל להיות גם מילים נחמדות נוספות.

ואני אומרת לך את זה , כי לי זה קרה עם מישהו מהעבודה, והייתי עדינה כי לא רציתי לפגוע בו,  בפעם הבאה זו היתה מילה יותר מסתם "מותק".

והצטערתי כ"כ שלא הגבתי כבר אז, בפעם הראשונה, בנחרצות ש"אלי לא מדברים ככה!!!"

לדעתי, יש גבול שלא עוברים (במיוחד עם נשואה-אשת איש) והוא צריך לדעת את זה.

חוץ מזה ,לדעתי, לא היתה כ"כ בוטה ופוגעת , סה"כ שאלה אותו בתמיהה רצינית: "מותק???"

טוב, לא על הפעם הראשונה..והוא פלאי

אבל כן להגיב בחריפות, ובמקרה הנ"ל היא הגיבה מאה אחוז.  אני בטוח שגם אותו אחד מודה לה בליבו על זה, אם יש בו קמצוץ של יראת שמים.

בכלל, בנות - אם גבר עובר את הגבול זה תפקיד שלכן לשים אותו במקום, ובשיא החריפות.  ואני אומר את זה כבן.  ובלי הסתבכויות של "אולי הוא ייפגע" וכל מיני כאלה (חוץ מזה שבמקרה הנ"ל לא היתה שום פגיעה!). 

וזה באמת חסד, ובמיוחד אם הבן טיפ טיפה ירא שמיים.  לפעמים המוח קצת מסתובב ותגובה חריפה של האשה תצנן לו את הצורה.  ואם הוא ייפגע ויכעס - מעולה! שיכעס עליה! ושלא יחשוב עליה בכלל.

(וואי וואי, איזה פנאט, אה?)

אשת איש זה אש!  ובאש לא משחקים.

אני ממש לא מסכים איתךעדיאל

סך הכל לומר מותק (תמים) ליהודי זה דבר טבעי.

אז הוא לא שם לב ואמר את זה לאשה ומיד קלט שזה לא תקין. הוא בן אדם ואנחנו לא צרכים להיות בדינים יותר מדי..

ברור שאם זה בכוונה או אם זה חוזר על עצמו צריך להעמיד במקום. פה התרשמתי שלא זה היה המקרה

עדיאל!!!והוא פלאי

מילות חיבה הן מחוץ לתחום כשמדובר באשה נשואה!  לא ברור???

אם הגישה היא כמו שצריך, זה לא משהו שיכול להיפלט אפילו בטעות.  

(כמובן, אם זה חילוני  שזה אורח הדיבור שלו, צריך להסביר בעדינות בתחילה). 

בודאי שזה מחוץ לתחום וגם לו זה נפלטעדיאל

ובהנחה שהוא לא התכוון לשום דבר רע אין מקום לרדת עליו לכל היותר ללכת אחרי זה ולומר לו בצורה עדינה ונעימה

תחשוב מה היתה התגובה שלךש

אם הוא היה אומר כזה דבר לאשתך.

^ מופנה לעדיאלש
אם זה בטעות והוא שם לבעדיאל
אז הייתי חושב שהוא אדם נחמד שלא חי בסרט
גם אני חושב שהוא נחמד ולא חי בסרט!והוא פלאי

וגם אני לא חי בסרט!  בכלל!!  ורק בגלל זה אני כותב בצורה כזו.

חד וחלק, צריך לשים את הדברים על השולחן, ולהזהר לכתוב בצניעות כי לפעמים לדבר על צניעות זה לא צנוע.  אבל!!!

אנחנו בעולם הזה במ-ל-ח-מ-ה.  במלחמה הזו יש חללים, הרוגים ופצועים.  גם רבי עקיבא ורבי מאיר יכלו להימנות בין הרוגיה היותר בזויים של המלחמה הזו, אלמלא הכריזו "הזהרו ברבי עקיבא/ברבי מאיר ובתורתו".

אלוהים יודע עד כמה שאני לא 'דוס', עד כמה אני חסר, עד כמה אני עלול ליפול, ורק לכן זה כל כך מפחיד אותי. 

אתה הולך לספריה ומחפש ספר קריאה ולא מוצא ספר אחד(!!!) כמעט שלא נגרר לתיאורי תועבה, כשהכל מתחיל ממבט אחד, ממילה אחת.

זה הצורך הכי חזק שלנו, כבני אדם.  בבן זוג.  ובכל חיי נישואין יש עליות וירידות.  ובזמן של ירידה יכול להיות שבמקום העבודה יש מישהו מאד נחמד.   וזה יכול לקרות לדוס הכי גדול, עם הפיאות המסולסלות היורדות  על מידותיו שגמר את הש"ס, וזה יכול  לקרות לצדיקה הכי גדולה של המדרשה. 

כן!!!  אני לא חי בסרט!

וזה מפחיד פחד מוות!!!

וחד וחלק - הפתרון הוא אחד.  אין דיבורים של חיבה או זרימה מיותרת עם אדם נשוי מהמין השני.  נ-ק-ו-ד-ה.

ואין "פליטות פה".

זה לא שאני צדיק תמים.  את חטאי אזכיר  היום - פעם פלטתי בשח"ש למישהי מהפורום מילה לא במקום.  באמת זה נפלט לי מתוך הרגל שככה אני מדבר עם חברים.  והיא חתכה אותי במקום!  כל הכבוד לה!  ואני מלא הערכה כלפיה.  והיא עוד היתה לא נשואה.

שלא תבין אותי לא נכון.  בדיונים על מילות חיבה - בצניעות - בקשר ארוך למטרות רציניות אני בעד.  וביררתי גם את הנושא.    אבל כשאתה מדבר עם אשה נשואה?  זה אמור להיות לך עמוק עמוק בראש!!!  עם כל הנימוס!!!  וזה לא אמור להיפלט בחיים.  כמו שיש עוד דברים שלא "תפלוט".

אש!!  אתה שומע?  אש!!

זהירות והרגל בדברים הקטנים.  רק זה מה שיציל אותנו מזוועות גדולות.

מי שיורה לכל כיוון במלחמה גם נחשב ללוחם כושלעדיאל

בסך הכל נפלט בטעות מילה שמעצמה היא מילה טובה רק מסיבת צניעות אין לה מקום בין גבר לאשה.

טוב שאתה אומרחלקלקה

ממזמן הייתי צריכה את האישור אם זה בסדר להעיף ככה תבנים הניטפלים..

מופנה לוהוא פלאיחלקלקה
ואוו.. לא חשבתי שהסיפור שלי יפתח ככה...תאנה.

בכל מקרה - הוא אמר את זה, ולא ממש הסמיק והתנצל אחר כך.

נראה לי שחיכיתי כמה שניות ואז אמרתי את ה"מותק??"

לא חשבתי על זה הרבה לפני, זו היתה תוצאה של השוק שהייתי בו.

והאמת, אני חושבת שזה הכי נכון.

לא היה שם עוד אף אחד, אז זה לא שאחרים שמעו,

וחוצמיזה, לדעתי, לפעמים לבוא בצד ולהגיד "תראה, זה היה לא בסדר וזה וזה"

זה יכול להיות יותר פוגע מהתגובה הראשונית והקצרה שלי.

אם הייתי באה אליו אם איזו שיחונת מוסר כזו - זה היה מעצים את כל האירוע,

והופך את האמירה שנפלטה לו למשהו הרבה יותר משמעותי.

זה, לדעתי, פוגע הרבה יותר מהמילה היחידה שזרקתי,

שהיה בה גם אלי לא מדברים ככה, וגם נתנה מקום להתנצל והבנה שזה נפלט.

מסתבר שבלי להיות בארוע קשה לשפוט את המצבעדיאלאחרונה
ואוליאממממ

זה לא הזמן לרגשי חרטה, ואי אפשר לדעת חשבונות שמיים,

ויש חשיבות מאוד גדולה לאישה שתתיפה- כתוב במקורותינו שעל אישה להתקשט ולהתייפות כדי שתינשא, והגוף שלנו הוא כלי לנשמה הכל כך מיוחדת שיש לנו במיוחד כיהודיות.

זה לא סותר- ההשקעה בין יראת שמיים ליראת הגוף. להפך, הקדושה היותר גדולה היא החיבור החזק הזה שבין הגוף והנשמה, וזאת עבודת חיינו, ביחוד כנשים.

תחשבי כמה דברים מדהימים עושה הגוף הנשי שלנו- הוא יוצר בתוכו חיים חדשים!!!

וכתוב גם שאישה צריכה להתייפות בשביל בעלה- לדעתי אישה צריכה להתייפות יותר אחרי שהיא נישאת כדי להתחבב על בעלה.

עד כאן על היופי,

ושוב- הוא לא סותר את האופי.

לפעמים אנחנו מחפשים סיבות כדי להגיש יציבים ואנחנו תולים את הכישלונות שלנו באותם סיבות כדי להגיש טוב עם זה שיש לנו סיבות ואשמים, כי לפעמים מפחיד אותנו שאנחנו לא יודעים למה זה קורה.  חוסר ודאות הוא דבר מפחיד. ומה קורה כשיש פחד? הדימיון מנסה להגיע, והדימיון מטבעו לא כל כך אמין למציאות. אמונה ופחד הם שני הפכים. אל תוך המקום של האי ודאות אפשר לצקת את האמונה בה' שהוא יודע תעלומות שיתן לך את הכח להתפלל ולעבוד על המידות  כדי לקרב את זיוגך בע"ה.

לפעמים בחיים אנחנו עוברים ניסיונות, ובפרשות השבוע האחרונות למנו מאברהם אבינו את המסר שהוא תשתית עם ישראל- בניסיון מפתחים את שרירי האמונה.

הקב"ה הוא כל כך רחום שהוא נותן לך לגשת למבחן האמונה לא רק במועד ב' אלא גם במועד ת' הוא לא מתייאש ממך. אז גם לך אסור להתייאש מעצמך ולפתח את שרירי האמונה ופשוט להרגיש את זה בנימים הדקים של הנפש- הכל של ה' יתברך ובידו הדבר. ומה יותר חזק מאותה ודאות פנימית של אמונה?

(מקווה שהבנת, קצת  יצא לי סלט)

לפעמים אנחנו חושביםעין הקורא

מי אנחנו בכלל,

שנעז להיות גם יפים,

גם חכמים,

גם מוכשרים,

גם מוצלחים,

וגם נשואים????

אנחנו מפחדים מעצמנו, יותר מהכל.

אין מה לפחד אלא מהפחד עצמוברוךש

פרופורצייה!

חזק^^^^^^^^^^^אהבתיחשבשבת
תגובותens62

לאממממ

אהבתי את מה שכתבת, יש בזה הרבה אמת. אני מניחה שבאמת יש בי צד שפשוט רוצה להבין למה הגעתי למצב הזה ואני מנסה חלפש סיבות לזה.

אבל באמת צריך לדעת שאנחנו לא יכולים לדעת את התשובות ולא יכולים להבין את דרכי השם.

לגבי המורה ההוא,ייעצו לי מורות להתעלם ממנו ואמרו לי שככה הוא יפסיק. ברור לי שזה מצב לא אידיאלי אבל זה גם התנהגות שדי מקובלת בציבור החילוני. יש הרבה יתרונות לעבודה המוסד חילנוי וזה אחד החסרונות. אני לא יודעת איזה אלטרנטיבה עוד יש לי.

אולי תנסי לחשוב על עצמך בתור זוגddba

בס"ד

יש לי כמה שאלות  אליך - היית רוצה מלחתחילה להתחתן עם מישהו שעובד במסגרת חילונית פתוחה כמו שאת עובדת??

היית רוצה לחיות עם אדם שאת יודעת שהוא "מבלה" זמן רב מיומו בלשמוע סגנון דיבור שכזה?

היית רוצה לחיות עם אדם שהוא קם בבוקר ויוצא למקום בו הוא חייב לעבור התמודדויות של שמירת עניים אזניים דיבור וכו'?

את חושבת שמישהו ממי שניפגשת עד כה היה רוצה שאישתו תחייה בצורה כזאת? אני לא חושבת.

מקום עבודתו של האדם במיוחד אם היא נעשת מבחירה אומר המון עליו. גם אם יש יתרונות לסביבה החילונית בענייך, זה אומר המון עליך לאדם איתו את נפגשת. ומרביתם כנראה לא היו רוצים את ההתמודדות הזו.

בנוסף, הדגשת היטב שהמחמאות "עושות" לך משהו. כשתהיי נשואה בע"ה אל תחשבי שהמחמאות יעלמו, אין משמעות כיום לצערנו לנשואים בעולם החילוני. וכשתקבלי מחמאות איך בעלך ירגיש מכך? היית רוצה שהוא יקבל מחמאות מנשים? 

נישואים הם עליות וירידות , בזמני משבר הקשר עם גברים חילונים פשוט הורסים את הקשר הזוגי עם הבעל

הם גורמים לך לחיות בדמיונות שיש אופציה אחרת. זה נשמע מופרך אך קרו דברים מאוד מצערים גם בקרב הדתיים.

אני מאחלת לך שתמצאי את הסביבה שתעלה אותך, שתתן לך מחשבות על ההתקדמות הפנימית שלך, שתתן לך כלים  רוחניים ונפשיים במקום סביבה שאולי מעלה לך את הביטחון העצמי אך מצד שני הורסת הרבה דברים בדרך

תגובה קצת הזויה...פיצית

אפשר להסתדר בסביבה לא דתית טוב מאד...

לא נראה לי שזה הסיבה להריסת בתים...

ובקיצור תגובה קצת קיצונית...

הערה חשובה!פיצית

אני עובדת במשרד שרובו לא דתי (לא אוהבת את המושג חילוני). אני עובדת הרבה שעות ביום (משרד רו"ח) כך שאת רוב היום אני מעבירה במשרד.

ואף אחד לא מדבר אלי ככה, יש איזשהו גבול שצריך שיהיה ברור אני דתיה ולא מדברים אלי ככה!!!

ואחרי שאת תבהירי את זה טוב את תשימי לב שהם גם לא מנבלים את פיהם לידך (למרות שזה ה"שפת דיבור" שלהם).

אז אני מצטערת שאני ככה נחושה אבל נראה לי שהיחס אליך קצת פסול...

סליחה אם אני פוגעת...

שיהיה יומטוב חיוך

חודש טוב ו...חיוך גדול

גם אני כנ"ל...א.א.ק

עובדת במשרד לא דתי בכלל (!!!!) אמצע ת"א, על כל המשתמע...

וכולם שם צעירים מאוד..

הגעתי לשם לא נשואה, ועכשיו חצי שנה עם כיסוי על הראש...

ובואו נאמר - שהכל תלוי במה ואיך שאת משדרת.

אם את משדרת - אני שומרת על עצמי - אני לא רכוש כללי (סליחה שאני משתמשת בביטוי הזה.. זה נראה לי הכי נכון), זה גם מה שישדרו אלייך..

השבוע לקח אותי המנכ"ל לשיחה, בפעם הראשונה (כבר שנה אני עובדת בחברה, ופעם ראשונה שאני אצלו בשיחה), וקצת פחדתי לפני זה.

הוא התייחס אליי כל כך בכבוד, כל כך בעדינות, כל כך לא מה שחשבתי..

אח"כ מישהי אמרה לי - שזה בגלל שאני נשואה. וזה משדר משהו אחר..

ומה שאמרת לגבי זה שהגברים מפחדים מבנות יפות - וווא. אני חושבת שזה פשוט שטויות. כמה בנות נשואות יש אצלנו ביישוב מהממות!!!! זה לא קשור בכלל.

השאלה היא כמה מחצינים את היופי.

אם את מתלבשת בצורה שמדגישה מאוד את הגוף שלך (גם אם השרוולים שלושת רבעי, והחצאית עוברת את הברך, צריך לראות מה זה משדר...), או מתאפרת בצורה מאוד משמעותית, זה יכול להרתיע.

כי זה יופי שמוחצן.

שאומר - העיקר אצלי - זה היופי. וזה מה שאני רוצה להראות..

לא יודעת

זה התחושות שלי..

בהצלחה בכל מקרה..

כן יעזור שנחשונית

זו אחת ההודעות הכי שקראתי אי פעם בפורומים. הכי מה? הכי מדהימה, חכמה, כנה, אמיתית, שובת לב, מרגשת, מחכימה, צנועה, ענווה, כואבת, ברורה, ו... כן, גם יפה...   מלך   קורץ

תגובה ל ddba ולשאר המגיבים בהקשר של הענין שליens62

אני לא חושבת שקראת בכלל את מה שכתבתי.

אני לא כתבתי שאני רוצה לצאת עם חילונים. לא כתבתי שזה קורץ לי בכלל ולא רמזתי לזה אפילו.

אני רוצה לעבוד שם. את זה כן כתבתי. אני אוהבת לעבוד עם חילונים מכל מיני סיבות.

אבל יש מרחק די גדול בין לעבוד עם חילנוי לבין להתחתן איתו.

כתבת תגובה מאד מתלהמת שדי לא קשורה לשום דבר פה.

ועד כמה שזה יפתיע אותך, מה שהורס אותי לא לא מחמאות של חילוניים.

זה מבט מלא רחמים של דתיים (אוי, היא עדין לא נשואה).

זה השאלות החטטניות של דתיים (נו, אז מה חדש?)

וזה האיחולים המזוייפים שלהם (בקרוב אצלך! למה, יש לך מישהו להציע לי?)

המצוקה שלי לא נובעת מההערות הטיפשיות של המורה למחול שסך הכל רוצה קצת להתגרות בי כי הוא ילדותי. מה שגורם לי למצוקה זה שלא משנה עד כמה אני מלאת ביטחון ועד כמה אני אוהבת את עצמי ועד כמה אני באמת מוצלחת, זה לא יעזור לי למצוא זיווג כי זה לא מה שבחורים דתיים מחפשים.

אני מתלבשת בצורה מאד צנועה ומתאפרת בצורה יפה וצנועה וכמו כולם מתפללת ונותנת צדקה ולומדת תורה ומתחזקת אבל בסופו של דבר...זה לא משנה.

וזה שיש לי ספקות באמונה זה לא אומר מייד שכנראה אני לא מתלבשת צנוע או כנראה מתאפרת בצורה פרובוקטיבית.

נכון שאני טועה בזה שאני מנסה להבין את דרכיו של הקב"ה וזה דבר לא נכון לעשות אבל מהתגובות שקיבלתי פה, צר לי להגיד אבל הרבה אנשים נפלו בפח ביחד איתי ועשו את אותה הטעות.

אני חושבת שבאמת אי אפשר לדעת למה מישהיא נשארת רווקה ומישהיא אחרת מתחתנת. אני מאד מאמינה בשיטת ימימה שזה כבר לא קשור בנו ובהשתדלות שלנו אלא בחשבונות שמים שאין לנו אפשרות להבין אותם. אני מניחה שהמצב הזה גורם לי להרגיש חוסר אונים אז אני מחפשת סיבות.

אבל האמת היא שבסופו של דבר באמת אין.

.liki

ב"ה

"בקרוב אצלך" למה זיופים?

אנשים פשוט מברכים אותך גם בלי שי'הי'ה להם משהו להציע לך, פשוט נותנים ברכה.

ובעז"ה באמת תמצאי את המתאים לך! אבל הכל צריך להיות מתוך שמחה!!!

אח"כ י'הי'ה לך חבל על הזמן הזה שיכלת לנצל אותו להרבה דברים שא"א לעשות אותם בתור זוג נשוי, ובמקום זה כל הזמן חשבת על המצב שלך... אולי באמת תשקיעי את עצמך באיזו התנדבות? ככה, מהצד! זה גם יוסיף לך ברכות!!

מחכה לבשורות טובות!!!!

וזה לא בא מקטע של רחמנות!!

ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

חדש/ה פה? ברוך/ה הבא/ה!!ננשמה!

וכמו שאוהבים לאחל פה-

יהי"ר שתגיעי בעיתו ובזמנו בקלות ובנחת לפורום למטה...

מה הקטע לכתוב י'הי'ה ??אוריאללל

זה עדיין לא שם ה', ולא לזה הכוונה..

סתם נראה מוזר.

"ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד",

היום ההוא עדיין לא הגיע..

מסכימהפיצית

גם אני ניסיתי להבין הרבה זמן למה אני לא נשואה, וכל הזמן האשמתי את עצמי שאולי אני בררנית ואולי אני לא יודעת מה אני מחפשת? ולמה זה לא הולך לי?

בסוף הבנתי שכנראה זה מה שהקב"ה חושב שטוב לי.

בימים קשים קצת קשה לי לחזק את עצמי אם המסקנה הזו...

בכל אופן שיהיה בהצלחה ענקית

אין בעיה שתעבדי שמקום חילוניddba

יש בעיה שתעבדי במקום בו אין גבולות. ובמקום שאת נמצאת בו הגבולות מאוד מטושטשים.

את לא צריכה להסביר לאף אחד למה את לא נשואה זה גם משהו שהוא מעבר לך.

כשזה יבוא זה יבוא. זה לא עניין של להיות יפה או לא. את צריכה לעשות את ההשתדלות שלך ולהתפלל ולא יותר מזה.

זה שאת מרגישה צורך להסביר או מרגישה נבוכה מול אחרים שנשואים כבר זה אומר שאת שמה את האחריות בידיים שלך. הם לא בידיים שלך יש מישהו מעלינו והוא אחראי לנהל את העיניינים. ואני חושבת שאת צריכה לעבוד על עצמך לקבל את זה ולהוריד מעליך את הנטל ואת המצוקה.

וכל השאר שיעבדו על עצמם ואם באמת אכפת להם ממך שיתפללו עבורך!

מדברייך אני מרגישה שהסביבה בה את נמצאת (אותה סביבה יכולה היתה להיות גם במקום עבודה דתי בו קיימת פתיחות שלא לעניין) יותר מורידה אותך מאשר מעלה אותך. והחוכמה היא תמיד לשאוף להתקדם בכל התחומים גם בעבודת ה'.

אני מצטערת שהתגובה שלי פגעה או הכעיסה

אני מאחלת לך זיווג במהרה! (ותעני אמן)

לדעתי קשה לחברה הדתית להכיל את מי שקצת שונה.moson

קודם כל אני מזדה עם מה שכתבת על זה שהרבה פעמים יותר קל לחיות בחברה חילונית מאשר בדתית (במיוחד אם אתה נחשב חריג - רווק או לא הולך במסלול הסטנדרטי). לדעתי מה שאת כותבת אמור להיות צלצול השכמה ליחס של החברה הדתית למי שנחשב קצת חריג (למרות שלדעתי להיות רווקה בת 26 זה לא חריג)- זה לא סתם שאת ועוד רבים מעדיפים לעבוד\ללמוד בסביבה חילונית -קשה לחברה הדתית להכיל את מי שקצת שונה. מהניסיון שלי במקומות עבודה - במקומות לא דתיים היחס הוא בד"כ יותר ענייני ופחות מתייחסים לדברים אישים (באים לעבודה כדי לעבוד ולא כדי שידאגו  לשידוך.). שלא לדבר על ההרגל של מקומות דתיים (לא רק ציבורים גם פרטיים) לשלם משמעותית פחות.

לדעתי את צריכה לחשוב יותר לחפש מישהו שהוא יותר חושב בצורה דומה לך (מאוד יתכן שמישהו שנחשב גם "חריג") ולא נרתע מזה שאת עובדת במקום לא דתי.

תודה לmonson !!!!!!!!ens62

סוף סוף אני מרגישה שהמסר שלי עבר.

אני חושבת שזה שאני מעדיפה לעבוד בבית ספר חילוני זה עוד סימפטום לכך שהחברה הדתית מקיאה את הרווקים.

זה לא שונה מהרווקים בביצה של קטמון שמעדיפים לחיות ביחד מאשר לחזור הביתה לשבתות וחגים כי הם כבר לא מרגישים חלק מהחברה הזאת.

אני עבדתי בעבר גם בבתי ספר דתיים, אולפנות ואפילו בבית ספר חרד"ל ונתקלתי ביחס מזלזל שבתחושה שלי נובע לפחות באופן חלקי מזה שאני רווקה.

אז בבית ספר החילוני ידעו לקבל אותי איך שאני כרגע והם היו בהלם כשסיפרתי להם שאני כבר נחשבת רווקה מבוגרת. הם בכלל לא רואים את זה.

אני גם לא חושבת שאפשר להשליך על בית ספר שלם התנהגות של מורה אחד. זה שאין לו גבולות (וזה מתבטא גם בעמידה שלו מול התלמידים) זה לא אומר שכל בית הספר הוא ככה. המורות נוהגות להחמיא על מראה חיצוני הרבה וזה לא דבר רע בעיני. כשזה בא מגבר זה בעייתי (מבחינתי. מבחינתם זה עדין בסדר גמור).

אצל חילונים יש נורמות התנהגות שונות. אני חושבת שכולכם מבינים את זה בתאוריה אך לא בפרקטיקה. אני גם הייתי פעם במקום הזה שידעתי שיש בארץ אנשים שנוסעים בשבת וחושבים שאיסור נגיעה זה דבר אכזרי אבל זה שונה כשמכירים אותם באופן אישי.  ו-כן לקוח זמן עד שלומדים להכיל את השוני אצלם.

לצערי המסר לא עבר למספיק אנשים.moson

כמו שכתבת - חלק מתופעת הביצה נובע מהיחס של החברה הדתית לרווקים.

גם מקומות עבודה הרבה פעמים יותר קל במקום חילוני.

בחלק מהחברה הדתית קשה לאנשים להתמודד עם מי שקצת שונה (גם כשזה לא מבחירה) את יכולה לראות פה בפורם אשכול על אנשי קבע כשלחלק מהגולשים ישר מסתיגים מאישה בקבע - ניקח לדוגמה בחורה שמשררת בתפקיד מטה (שלישות, מיחשוב) 8 - 9 שעות ביום מה ההבדל בינה לבין תפקיד מקביל בשרד ממשלתי?

השאלה לדעתי היא איך מתמודדים עם זה?

לדעתי במקומות מסוימים נכון להימנע (כמו ללכת לעבוד במקום חילוני) ובמקומות מסוימים צריך להתעקש ולהציג את עצמך כמו שאתה - אצלי לדוגמה יש קרוב משפחה שאוהב לרדת עלינו כי אנחנו אוכלים בכשרות שלדעתו פחות מהודרת - הפתרון שלי שכל פעם שהנושא עלה לומר (לדוגמה שיש אוכל לא מהכשרות שלו) זה בסדר הגויים (אנחנו) יוכלו את זה. די מהר הוא הבין שאני לא נפגע מזה וזה הפסיק.

קודם כל, מה שהמורה גס הרוח הזה אומר, זה נקרא הטרדהד.

ואני מציע לך, שבלשון נינוחה ופשוטה, ובלי שמץ דיון תודיעי לו שאת לא מוכנה לשמוע אותו מדבר איתך יותר כך ("אוהב אותך אבל לא כך"... מגעיל. מה את? סמרטוט שלו? תצוגת אופנה?) ותראי בכך הטרדה. היום חוששים מהנושא הזה...

דבר שני, באמת העיקר הפנימיות.

דבר שלישי, טוב מאוד שהביטחון שלך במראך עלה - וטוב מאד שיש לך פרופורציות על סדר הערכים.

ודבר אחרון - כך שמעתי בשם הגר"א: "שקר החן והבל היופי" - מצד עצמם, "אשה יראת ה' היא תתהלל" - בחן וביופי. כשהעיקר זה הטוב הפנימי, אז החן והיופי מופיעים את זה, ואינם זילות חיצונית בעלמא. 

בעזרת ה' - עם התובנות שלך ובתוספת המראה שלך, תתחתני בכשרות בקרוב.

הטרדה!אבא שמואל

התרשמתי מתגובתה של נחשונית.

את מתארת כאן הטרדה, זה לא מקובל גם בציבור שאת נמצאת שם. לטובתך כדאי שתפנימי את תגובתו של ד.

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבשאחרונה
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

הגיוניintuscrepidam
"ידידי, אילו היה באפשרותי לתת לך דבר אחד בלבד, הייתי נותן לך את היכולת לראות את עצמך כפי שאחרים רואים אותך. אז היית נוכח לדעת עד כמה הינך אדם מיוחד במינו" ב. בילינגס
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא הבנתיintuscrepidam
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך