לפעמים צריך ללכת רחוק כדי להבין משהו שממש קרוב אליך. לפעמים דווקא במקומות הכי לא צפויים, אתה לומד את הדברים הכי חשובים.
השבוע למדתי פסוק אחד מהתנ"ך לעומק דווקא מאנשים שבזים להבנה הזאת.
אני זכיתי לעבוד בשלושת השנים האחרונות בבית ספר מאד חילוני במקום כלשהו בארץ. זה לא קל אבל אני מאד אוהבת את זה. אני אוהבת להכיר אנשים מאד שונים ממני וללמוד את תפיסת עולמם ואני אוהבת לנסות להכיר להם את תפיסת עולמי. אני אוהבת להיות אחת מאלה שמנסים ליצור גשר בין שתי עולמות כל כך שונים ואני אוהבת לעבוד שם כי למרות מה ששידרו לי באולפנא, חילוניים הם לא אנשים שצריך להתרחק מהם. הם בני אדם.
בגלל שאני עובדת במקום כזה, זכיתי להיחשף לנורמת התנהגות אחרת לחלוטין ממה שאני רגילה. זכיתי להכיר צורת דיבור אחרת וצורת התבטאות שנראית לי לפעמים...בוטה.
כך למשל היה לי פעם שיחה עם הבגנית (דתלשית) על הקשיים במציאת בן זוג והיא אמרה לי "אין לך מה לדאוג. את חכמה ומוכשרת ויפה..." והייתי כל כך מופתעת. אני ?! יפה?! והיא ענתה "מה? את ידעת את זה? את ממש יפיפיה!".
כעבור שבועיים נסעתי עם מורה גבר שניסה לשדך לי בחור כלשהוא והוא אמר לי "סיפרתי לבחור שאת מוכשרת ומאד יפה..." ושוב זה כל כך הפתיע אותי. אני סבלתי במשך כל כך הרבה שנים מרגשי נחיתות קשים ביחס למראה החיצוני שלי וכל כך שנאתי את איך שאני נראית ופתאום אומרים לי...שאני יפה?!
וכנראה שזה שינה בי משהו כי פתאום התחלתי לקבל הרבה מחמאות על המראה החיצוני שלי, ובעצם בשנתיים האחרונות כל שבוע אני מקבלת לפחות מחמאה אחת על הבגדים שלי, איך שאני מתאפרת או סתם איך שאני נראית. אני אומרת לפעמים בצחוק שאני והמורה לאומנות (חילונית מאד) המורות שמקבלות הכי הרבה מחמאות על מראה חיצוני. המורות לא מחמיאות אחת לשניה אבל מישום לי כן. יכול להיות שזה קצת בגלל שאני מאד שונה מכולן בגלל שאני דתיה והן לא וזה בולט...במיוחד בקיץ ואולי גם בגלל שאני הרבה יותר צעירה מרובן אבל חלק מזה זה כנראה בגלל ש...
וזה כל כך שינה אותי. זה ממש העלה את הביטחון העצמי שלי. הרגשתי הרבה יותר טוב עם עצמי. באתי לפגישות עם בנים עם יותר חיוכים ויותר ביטחון ואהבה כלפי עצמי וחשבתי שאולי דווקא זה ישנה את מזלי אבל היום כעבור שנתיים אני עדין רווקה.
אפילו יצא לי לצאת השבוע עם בחור וממש נראיתי טוב אבל... הוא כמעט ולא הסתכל עלי ואמר אחרי פגישה אחת שזה לא מתאים. אמרתי לחברה שלי בצחוק שאולי הייתי יפה מידי בשבילו...
אבל באותה השניה בידיוק הבנתי פסוק כל כך מוכר "שקר החן והבל היופי, אשה יראת השם היא תתהלל".
מה פירוש המילה "תתהלל"? כל מה שכתוב באשת חיל. וכל ההלל בשיר מתיחס באמת לבית שהאישה בונה והחסד שהיא עושה. היופי כשלעצמו הוא לא חשוב בכלל. יראת השם זה מה שמביא לבנין בית וכל הדברים החשובים שלמענם נוצרה האישה.
אני חושבת על כל החברות הנשואות שלי. רובן לא נראות מי יודע מה מבחינה חיצונית. הן פשוט לא משקיעות בזה. הן לא קונות בגדים מחמיאים ולא מתאפרות או מתקשטות אבל...הן נשואות ואני לא. אולי אני יפה ומתלבשת בצורה צנועה ויפה ומתאפרת טוב אבל...אני עדין רווקה.
אני משקיעה הרבה במראה החיצוני שלי כי זה חשוב לי אבל האם זה מקרב אותי לעד הנכסף? התשובה היא שלא. אולי אם הייתי משקיעה את הזמן הזה בטיפוח יראת השמים שלי הייתי נמצאית היום במקום שונה.
יש בבית הספר שלי מורה (גבר) שמציק לי לעיתים קרובות ומדבר לידי בצורה לא צנועה כדי לראות איך אני מגיבה. השבוע הוא דיבר בקול רם על איך שאני יפה ואיך שהוא אוהב אותי "אבל לא ככה" ואחת המורות אמרה לי אחר כך "אבל את יודעת שזה נכון מה שהוא אומר. שאת יפה?" ואני לא זוכרת מה עניתי לה אבל אני זוכרת את מה שאמרתי לעצמי בלב.
זה לא משנה אם אני יפה או לא כי זה לא מה שיעזור לי להתחתן.
מה כן יעזור לי?
אני לא יודעת.
)

שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם