מה עושים עם חברה שלא רוצה להיפרד...אנונימי (פותח)

סתם, זה רק בשביל שתפתחו את השרשור, ועכשיו ברצינות, יש לי שאלה.

אני לפעמים מסתכל ורואה בפורום הזה ואחרים בערוץ 7 ואני מבין שיש פה כמה וכמה שמתחתנים בגילאי 18 פלוס מינוס,

ורציתי באמת לשאול אותם שאלה נוקבת,למה??? מה הלחץ??? מה יקרה אם תחכו עוד כמה שנים תתבגרו קצת תבנו את

חייכם מבחינה כלכלית ותבטיחו את עתידכם ולאחר מכן  תתחתנו

מה כ"כ לחוץ לכם להתחיל להעמיס עליכם עול ילדים משפחה אחריות זוגיות, מי צריך את כל זה בגיל כ"כ צעיר?? ומי מבטיח

לכם שתעמדו בזה, שאלה נוקבת המצפה לתשובה נוקבת

מצווה. "פרו ורבו" ברגע שאני מוכן אז למה לא?יהודי מרמ"ג
צריך לתפוס אותה מהשערות, לעשות ג' סיבובים ולעזוב..אלישע בן אבויה
האמת היא שיש הרבה שעושים את זה כי הם טיפשים. אבל יש גם כאלה שאין להם למה לחכות. אני לא יודע איך זה אצל הבנות, אבל אני בן שמונה עשרה, ונראה לי שאני רוצה להישאר איך שאני עד סוף החיים. יש אנשים שיש להם עוד עניין: מי שיצרו מתגבר עליו, ודאי שלפי ההלכה אסור לו לדחות את החתונה. בגדול ההלכה היא שצריך להתחתן עד גיל 18, מקסימום עשרים (עיין אבן העזר סימן א), אבל במי שעוסק בתורה זה פחות שייך (תחזור לעיין שם והפעם תקרא עד הסוף ;) )
אם זה לא חסר לך אל תתחתן עכשיוצחקן

בע"ה.

אבל אל תדבר על אחרים

זה לא שלא חסר.אוסנת

פשוט יש אנשים שנוהגים להכניס קצת יותר מחשבה ובירור לפני שהם עושים צעד גורלי.

לפי השכל באמת טוב להם כמו שהם עכשיו...

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/f19צעיר רענן
במבט ראשון אני מסכים איתך, אבל אבל אבלמשה

הנסיון הקצר מראה שככל שהגיל צעיר יותר, האופציות להכיר (תנועת נוער למשל) עולות וההכרות פשוטה יותר. זה נכון שאמנם יש בעיות כלכליות אחר כך (ומי שמכיר אותי יודע שאני מתעב התנהלות כלכלית בלתי אחראית, וגם בנושא הזה יש מה לדון), נראה כי בגילאים מאוחרים יותר צצות ועולות בעיות שונות, אם בתחומים קשורים כמו רווקות מאוחרת ואם בתחומים אחרים.

אני לא אומר שצריך להתחתן בגיל 18, אבל הורדת גיל הנישואין היא מהלך שהוא חיובי בעיקרו, כשהוא נעשה בצורה מסודרת, תוך תכנון כלכלי סביר.

לשאלה איך אפשר להתמודד עם זה כלכלית - יש הרבה פיתרונות. רובם כנראה ידרשו שינוי במתכונת הלימודים המקובלת בציבור הדת"ל, זו הפרה-צבאית וזו הפוסט-צבאית.

ב"ה תרא/יmetorafi

אתה בטח בן חח אבל זה לא הנק' אמ אם יש קשר בין נערים שלא גדלו מספיק והם אוהבים אחד את השני ורוצים להתחתן אז עדיף שיתחתנו לכתחילה עדיף לא להיכנס לקשר בגיל צעיר אבל מאחר שקרה ונוצר מצב של קשר ואוהבים אחד את השני אז עדיף להתחתן בגלל שזה סתם יכול להימרח ולהגיע למקומות לא טובים או לפרידה שאח"כ תשאיר צלקות כל החיים ולכן כמה שהיה עדיף לחכות הם כבר בקשר ולכן שיתחתנו!

אתה צודק!ב.ש.

אני איתך בכל מילה.

תקשיבהסטלן הקטן

אם בן אדם חושב שהוא מוכן לכל הדברים שאמרת וישלו מישהי,אז למה לא?

לחשיבה השפוייהנוי=]

אני לא תומכת בחתונה בגיל מוקדם כ"כ כמו גיל 18 אבל אם אתה בקשר אם בן אדם כבר כמה שנים(לפני 18) וכ"כ קשה להפסיק אותו על מנת לדחות חתונה לגיל מאוחר יותר  וגם קשה להמשיך אותו בצורה רצינית ולהצליח לשמור נגיעה...ואני יוצאת מנק' אנחה שאתה יודע/ת שזה האחת/ד אז כן, עדיף שבגיל 18 כמה שזה מוקדם ונשמע חסר אחריות כן כדאי להם להתחתן....

והתפיסה שלך קצת מפחידה ולדעתי גרמה לאנשים להיות רווקים עד גיל מאוחר ולדחות קשרים מכיוון ש:

"לחכות שתתבסס כלכלית" או "שתסיים לימודים גבוהים" "או צבא/ישיבת הסדר וכו'...אלו דברים שיכולים לגרום לך לדחות את הזיווג שלך...ביום בנאדם נולד משמיים יודעים מי הזיווג שלו והוא נשלח לו בחייו כמה פעמים ומה שקורה שזה שאנחנו אלו שמונעים אותו לפעמים כי אנו דוחים אותו מסיבות כאלו או אחרות....

הרי כשתגיע האחת אתה לא תיתן לה לחכות עד שתתבסס כלכלית לנכון?!?

לכן-לכתחילה לא טוב להתחתן בגיל 18...אך אם זה משו שהתחיל ממזמן וזהו שיא הבשלות והמוכנות לכך אז שיהיה להם ב"מזל טוב:"....לדעתי לא טובה הגישה של לחות חתונה בשביל התבססות כלכלית כל עוד את מרגיש מוכן נפשית ורגשית..

מסכימה עם "החשיבה השפויה". מה הלחץ??תילה

בגיל 18 רובנו הגדול ובעיקר הבנים עדיין לא בוגרים מספיק, בטח שלא בשביל להקים משפחה.

בגיל הזה אתה רק מתחיל להיסגר על עצמך ואתה עוד עובר שינויים.

עדיף שאת השינויים האלה תעבור לפני החתונה ולא אחרי!

ומה הקשר מצוות 'פרו ורבו'???? בשבילה אפשר להיות מוכן גם בגיל 14, אז מה נתחתן אז??

קיצר, אנשים, רק אל לחץ....

לדעתי מאלה שאני מכירה שיתחתנו מוקדם:מתו"ש

בס"ד

פשוט לא כיף להיות לבד. ואם מרגישים בשלים (למרות שאף פעם אף אחד לא מרגיש לגמרי בשל)-למה לא?

נקודה נוספת שעלתה לי-תמיד תמיד תמיד אפשר יותר: יותר להסתדר מבחינה כלכלית, יותר להיות בשלים, יותר בוגרים, יותר ויותר ויותר... לפי מה אני/אתה/את/היא/כולנו אמורים לדעת מתי היותר הזה מספיק?? בסוף נגיע לגיל 30 ונחשוב "אני מבוססת, אני בשלה, אני בוגרת, אקסלנד! הבה נקריץ חתן מהירח!" מה דתעכם?

יש שלבאוסנת

שבו אתה אומר שזהו. מפה אני צריך להתקדם עם בן זוג.

נראה לי שיש גם שלב לפני, שאתה מבין שיש לך  מספר מסוים של דברים שאחריהם יגיע הזמן.

והשלב שלפני - הבלבול (אני בשל? אולי לא מספיק? יש בכלל "מספיק"?). יש אנשים שמתחתנים בשלב הזה. יכול להיות שזה טוב להם.

"בן 18 לחופה".דוסית גאה!
נראה לי קצת שכחנו את התורה!!!נבחרת הגיבורים

לדעתי, מירוב כל ה"יופי" שמערב קצת שכחנו שהחיים שלנו צריכים להתנהל לפי "תרבות" התורה.

נכון, לא לכל אדם מתאים להתחתן בגיל 18, אבל מי שכבר עושה ככה זה הכי טוב.

אנחנו צריכים לזכור שהייעוד שלנו בעולם הוא לא מימוש עצמי אלא מה שה' מצווה אותנו בהדרכות התורה!!

ואם כבר מדברים על כסף- גם זוג בגילאי ה30 יכולים עוד להשען כלכלית על הוריהם ולא להצליח לחיות בלעדיהם.

הכל תלוי בגישה!!!

תספרו את הפסוק הזה לאחיות הגדולות והקרציותאביי

אני הייתי אומר את זה 20 פעמים ביום זה השפיעה רק אחרי שנה!!!!

לפי מה שאתה אומר-אנונימי (פותח)

אז למה להתחתן בכלל?! ובגיל 24 אתה לא מעמיס על עצמך עול ילדים משפחה זוגיות...??

מה יקרה בגיל מאוחר יותר שתצליח לשאת את ה'עול'?!

אם אתה מאמין שלהתחתן זה אידיאל- הגיל לא משנה. משנה המוכנות של הבן אדם. ואם אתה כבר מוכן- למה לא?

ממת משפחה...liki
מתחתנים כי זה רצון ה'.עדידפ

כך ה' ברא את עולמו, שלא טוב היות האדם לבדו. הקב"ה לא אמר -אם בא לך. אם אתה מרגיש בוגר. אם תהיה לך יותר רווחה כלכלית כי אם כך למה לך ללדת רק 2 ילדים? ילדים זה המוווון הוצאות, ומטלות, ואחריות.... מתחתנים כי זה צורך בסיסי של כל נפש בריאה, יש שמרגישים את החיסרון יותר מוקדם ויש יותר מאוחר ככלל- בנות עד גיל 21 ובנים עד גיל 24- אח"כ זה לא שייך

ממתי חתונה, משפחה ילדים וכו' זאת מעמסה?liki

ב"ה

רק מהמחשבה שאני מעמסה על ההורים שלי אני...

משפחה זה דבר מדהים וחשוב. ככל שגדלים יותר- זה קשה יותר להקים, ז"א- באופן כללי. תמיד יש יוצאי דופן.

ע"ע הבדל בדרישות של בחור/ה בני18-20 ובין בחור/ה בני 24-26...

נכון שלא צריך לחץ אבל...בשביל מה לחכות?

כדי לעזור לקב"ה לתת לך פרנסה????

(ז"א- חייבים ללמוד בשביל פרנסה. אבל רגע, אולי יש לקב"ה תוכניות אחרות בשבילך?...)

ברור שלא צריך בגלל זה ללכת להתחתן בגיל 16 כי זה לא מקובל.

אבל בוא נגיד 18 לבחורה ו21 לבחור זה בסיידר!!!

יוצא מזה משפחות מקסימות, מנסיון

ובנוגע לאחריות- יש בני 18 עם אחריות של בני 30 ויש בני 30 עם אחריות של בני8 אולי...

נ.ב. מי שעבר ת'גיל הזה גם לא צריך להיות בלחץ...סמוך עליו, זה שלמעלה!!!

אני איתך בהשקפה, אבל אני מנסה להבין.<אריאל>

- הם בטוחים שהם בוגרים מספיק כדי להקים בית. 

- הם מאמינים, שהפרנסה היא דבר שולי, לא כולם מעדיפים ללמוד הנדסת חשמל\אווירונאוטיקה בטכניון 5 שנים ואז לקבל משכורת מסנוורת- אלא הם מתרכזים במטרה העיקרית בחיים, בטרקלין, ולא בפרוזדור...(טיפהל'ה מסילת ישרים, בטח תסתדרו..)

-כנראה שהם צמאים להתחיל לחיות, להתחיל לגדול, לתת לחנך, לגדל את דור ההמשך- כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות...

עבודת המידות! זו התשובה (העיקרית) שלי לפחות...אלירז

(בתור אחת שכמעט סגרה אירוסין בגיל 17)

באנו לעולם הזה על מנת לתקן את עצמנו,

ועבודת המידות השלימה ביותר נעשית בזוג, ודווקא של זכר ונקבה. (<-- כך אומרת התורה)

אם בגיל מוקדם כבר מוכנים לזה, גם בתחושותינו וגם ע"פ חוות דעת של אנשים מבוגרים-

אין שום בעיה להתחתן!

פרנסה? עובדה שבסוף תמיד מסתדרים, מתוך השתדלות גדולה ומאמץ

וכמובן שבסופו של דבר - פרנסה משמיים.

אפשר ללמוד לתואר גם עם ילדים..

זה קשה אבל אפשרי!

חוצמיזה יש עוד הרבה מאוד עומקים ועניינים קבליים בסיבה להתחתן

כמו גילוי השכינה בעולם - שברגע שיש שלום בית -

יש מקום נוסף בעוה"ז לקב"ה להתגלות ולהוריד שפע.

ואם אפשר מהר- אז למה לא?

וכמובן כמו שהעלו כאן ישנם גם הסיבות הרגילות:

פרו ורבו / משיכה

רצון טבעי של בנאדם לבנות את מקומו בעולם בשלימות

יש כאלה "לא עלינו" שעל דרך השלילה-

חבר'ה שראו דברים קשים בבית ומחפשים חום וביתיות משלהם...

כולם מוזמנים לקרוא את הספר "שכינה ביניהם" של הרב משה בלייכר.

הפרק הראשון מדבר על "למה להתחתן."

וממילא מי שמבין דבר מתוך דבר- יבין גם למה לעשות זאת מוקדם...

דיבורים של אמתאנונימי (פותח)

פעם חסיד בה לפני רבי נחמן זצ"ל ורצה לקבל מימנו תורות אמר לו רבי נחמן תתחתן ואז דבר איתי על תורות כשבן אדם מתחתן אז הוא שלם לפני זה הוא רק חצי אנחנו רוצים להיות שלמים !! רוצים להיות מתוכנים !!  רוצים לעשות את רצון ה'!!  לתקן את עצמנו ואת העולם !!!!!!! מה התכלית?!?????????????!!!!!!!!!!!!!

למה לא??אנונימי (פותח)

אם אני מרגישה מוכנה אז למה לא

פרנסה?  באמת אני מאמינה שזה משמים ( יש הרבה דוקטורים שחותמים אבטלה והרבה כאלה שלא עשו בגרות ועשירים גדולים) 

לימודים. ? אפשר ללמוד גם אחרי שמתחתנים.

להקים משפחה זה שמחה ילדים זה שמחה ואושר (אני באופן אישי מאוד אוהבת ילדים...) 

אז בהצלחה לכל מי שמרגיש מוכן

פשווווטטטטאנונימי (פותח)

כי זה החיים האמיתיים.. באמת.  ומי שמגיש מוכן וכו', אין סיבה שלא. אדם שלא היה שם לא יודע מהי שלמות האדם בעולם. כך אתה יכול לעשות ולחיות  בהרבה יותר אמיתיות ושלמות.  ולא צריך לפחד. לא מבינה למה לשאול... למה מפחדים ולמה חוששים. החיים רק מתחילים שם!! (אחת נשואה 5 חודשים וחגגתי לפני שבוע יומולדת 19...מוציא לשון

לא חובהג'ודי

ה' יושב בשמים ומתחנן לכל ולד וולד את זיוגו, אדם שצמאים לו הצעה טובה שיכולה לבנות בעזר ה' בית נאמן בישראל והוא דוחה את ההצעה בגלל שבא לו למרוח את זמנו לריק חסו שלום הוא יכול להפסיד את זיווגו וזה ענין בכלל לא פשוט במקום לקבל את האדם ברמה הרוחנית שמתאימה  לו הוא מקבל אדם ברמה פחותה ממה שמגיע לו.

גיל 18 נראה לך משוגע?ומה עם הענין של 18 לחופה.

תסתכלו על הדור שלנו "מסכנים" במקום להתחתן ולבנות משהו אמיתי הם מבזבזים את זמנם עם חברים או חברות ועושים שטויות שרק ה' יכול להציל

במקום לבזבז את האהבה הראשונה שלכם על בחורים/בחורות ברחוב תוציא אותה בפעם הראשונה והכי יפה עם החתן או הכלה.

למה להתחתן בגיל 40 אם אפשר ב16?!ד"ר אריק

בס"ד

סתם...זה מה שסבתא שלי אומרת לי על "המגזר המתנחל הדתי הבועתי והמסוגר שלי"... אני לא מאלה שאומרים להתחתן בגיל צעיר...אבל!!!אם הם חושבים שזה מתאים להם, וזה טוב להם אז אני מקווה שהם לא עושים שטויות...

ותפסיקו להחליל ציבור שלם!.

*להכלילד"ר אריק
חתונה בגיל 18- כל הסיבות......אנונימי (פותח)

גיל הנישואין אינו דבר שבגללו מתחתנים, אלא עקב היכרות עם האיש או האישה שאיתם רוצים לחיות.. זה לא שאדם קם בבוקר ואמר: " אופס 18, אני רץ לחופה".

לא לכל אחד מתאים להתחתן בגיל זה אולם ישנם יתרונות רבים לחתונה מוקדמת.

1. בשלב זה יש יותר גמישות, פחות קיבעון, פחות עקרונות שיש בגילאים מאוחרי, כך שהבניה הזוגית קלה יותר יחסית.

2. כל החיים לפניכם, אין לחץ של השעון המתקתק, יש יותר כוחות לגידול הילדים.

3. העולם בחוץ מלא רעלים ופיתויים חומריים, דירות רווקים, משכורות המאפשרות כלכלה עצמית- שלא לדבר על ההיצע המיני שלא עלינו פורץ כל גבול, - כל אלו ועוד רק מרחיקים את האדם מצורך להתחתן. בעיקר אצל בנות. נישואין בגיל צעיר יחסית מכניסה את האדם למסגרת של שייכות וחום, משפחה וכוחות שלא ידע אפילו שקיימים ממנו..

אך מול כל זאת- אסור להינשא סתם, צריך לדעת כי זוגיות היא עבודה, בה צריך כבוד, הקשבה, נתינה, סבלנות, נתינה ועוד נתינה.

בעניין הגיל: גיל 18 הוא בדיוק סיום תקופת הנעורים וההתנערות, בה אמורים להתחיל לחיות כאדם בוגר, זהו בדיוק הזמן לנהוג עפ"י מה שנברא, להתחבר לעצמו ולהקים משפחה..... שיהיה בשמחות

אני חושב שאתם חושבים ככה רק בגלל סיבה אחתאנונימי (פותח)

,שככה חינכו אתכם,

אבל אתם לא חוששים אפילו לרגע שבגלל שלא נחשפתם לצורות חיים שונות 'מתיבת הנח' שבה גדלתם

זו הסיבה שאתם חושבים ככה

ואני חושבת שאתה סתם מאשים אותנו בלי סיבה!ד"ר אריק

בס"ד

אם חיי בבועה שלך ואנחנו בבועה שלנו!אתם מסתכלים עלינו בשוק על דברים מסויימים שאנחנו עושים ואנחנו מסתכלים עליכם בהלם שאתם עושים דברים מסויימים...זה הכל!!!

*אתה חיד"ר אריקאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך