היא אשכרה לקחה חבילת תרופותאנונימי (פותח)

ובלעה אותם!!!!!

דאיי!!

הסתכלתי לה בעיניים ולא ידעתי מה להגיד לה!

כל אתמול היא הייתה במוקד, התעלפה, והיום הייתה מסוחררת..נו, מי שבולע חבילה שלימה של אקמול.. אני לא מצפה למשו אחר..

ראבק!! אשכרה אנשים מסביבי מנסים להתאבד על שטויות.

ומה אפשר להגיד להם?!

ניסיתי להגיד.. אבל היא בכיוון של-"וואיי אז אני אגיע לגיהנום.. אפשררר לחשוב.. פה אני סובלת, שם אני אסבול, ביג דיל."

וחברה אחרת-'אם היה לי עוד קצת אומץ  הייתי עושה את זה'.

ולא, זה לא דרך למשוך צומי! [כן גם על זה חשבתי וזה לא מה שהם ניסו להשיג.]

לוידעת, אולי מישו כאן יוכל להגיד לי אם גם הוא היה במצב הזה, [עמד מול מישו שניסה ורצה להתאבד?!] מה הוא אמר לו? הכל, אני פשוט לא יודעת מה להגיד.. חוץ מלתת לה חיבוק ולהגיד לה כמה דברים, שאחר כך חשבתי שבנאדם במצב שלה זה כ"כ לא מעניין אותו.. או משכנע .. אז אני אשמח אם תגיבו..

תודה על ההקשבה..

סחטיש למי שהגיע עד פה..

(אין לי בעיה לפנות באישי, פשוט לא רציתי לפרסם את זה מהניק שלי מ'טעמים מובנים') קורץ

את חייבת לעביר את זה למישהו מבוגר!שירס
אם זה לא צומי...ד"ר אריק

בס"ד

א'-אני לא חושבת שהן רוצות שתתיחסי אליהן כאל "מסכנות" "אומללות" או "חולות נפש"-יכול להיות שזה נכון!אבל זאת לא הדרך לבוא אליהן.

ב'-דברי איתן על זה!כן!!לפתוח שיחה על "מאמי, מה הסיבה שאת באמת רוצה להתאבד"

ג'-להיות קשובים אליה!!!זה לא צומי!!!נכון!!!אבל את צריכה להבין ת'סיבות, ונכון, את לא פסיכולגית ולא הורה מנוסה אבל את חברה שלה ואת רוצה לעזור לה..."רגע...אז בגלל זה את רוצה להתאבד?"

ד'-אף פעם!ואני חוזרת אף פעם!בחיים!!!אל תבואי אליה שגישה של "אני יותר טובה ממך" או "אני יגיד לך מה לעשות ואיך"-כלל ברזל וכלל חשוב ביותר!זה רק מעיק!מציק ונותן הרגשה לא טובה!לבוא או מלטה או בגובהה העיניים!הכי טוב והכי מועיל!

ה'-לזעזע!!!מה זאת אומרת...אני אתן לך דוגמא...אמממ..."חשבת על ההורים שלך, מה יקרה להם אחרי?"

ו'-עוד כלל חשוב מאוד!!!שזה לא יהיה שוש שוש אצל חברות!אם את ועוד בת מדברות עליה ועל הרעיון הנפלא שלה להתאבד ואז היא באה ואתם פתאום משתתקות!זה דבילי!בסדר?!זה פוגע עוד יותר!תמשיכו לדבר רגיל!היא בסוף תדע שדיברתן עליה... ולא אם מישהי אומרת בדיחה שחורה לידה להשתיק אותה!!! "ואי...צנועלה, את באה איתי להתאבד? ממש בא לי..." "ציפי!תשתקי!"-זה!פוגע ברמות!!!זה נותן הרגשה רעה לבן אדם!

ז'-גם אם את מפחדת עליה או חוששת עליה!!!אל תראי לה את זה!!! אם יש משהו שמעילב זה שחושבי על בן אדם שהוא מסכן!אני לא אומרת שזה לא מפחיד...רק...אל תסתכלי עליה ברחמים כל פעם שאת רואה אותה, זה מדכא לאללה!!! את לא מבינה איך החיוך שלך יעשה את העבודה יותר מאשר מבט של רחמים! כי זה לא עוזר! פשוט לא עוזר!

אז מקווה שזה לא ניראה כמו התנפלות...=]=] ממש ב"הצלחה! ואם את צריכה, אפשר לדבר איתי באישי...

*מלמטהד"ר אריק

בס"ד

**לא להשתיק אותה

***שחושבים

אני מתחברת למה שד"ר אריק אמרהחיש לקיש

זה מחזיר אותי לימים שחברות שלי רצו להתאבד...

אצל אחת מהם זה היה ממש רציני, ובאמת שפחדתי..

דיברתי על זה אם משהי שמבינה (לא היועצת!!!) והיא אמרה לי להתקשר למוקד סיוע..

אין לי את מס' שלהם ואני לא יודעת איפה את גרה אבל תתקשרי, תסבירי את עצמך,ותספרי לה על החברה שלך..

זה יכול להרגיע אותך!

שולחת לך חיבוק!!!!!!!!!

עמדת שם ולא התקשרת למד"א?אוסנת

כשאדם מגיע למצב שהוא באמת מנסה להתאבד, בד"כ כבר אין יותר מדי מה לומר לו.

הוא צריך טיפול תרופתי דחוף.

אם מדובר רק בדיבורים, יש המון מה לומר (לא תמיד זה עוזר) - אבל זה תלוי מקרה.

לפעמים לאדם קשה בעולם הריקני וחסר המשמעות שלו, וצריך לעזור לו בבירור האמוני.

לפעמים זה דכאון, ומעבר לכך שצריך לעזור לו ללכת לפסיכולוג - אפשר להראות לו שהעולם דווקא יפה.

וכולי וכולי.

אוקי!נכון!זה מסוכן!!!ד"ר אריק

בס"ד

אבל תחשבי מה זה עושה לילדה\נערה עצמה!!!היא מאבדת את ביטחון והאמונה שלה בחברה שלה!יהיה לה קשה מאוד לתת אמון אחרי זה לחברה שלה!!!

צריך לעשות את זה בצורה חכמה!

גם אם זה מלחיץ!וזה מלחיץ!תעשו טובה ואל תראו להם שאתם נלחצים!!!בחייאת!!! זה לא עוזר!!!

וואו תודה לכולם!אנונימי (פותח)

זה עבר לטיפול של ההנהלה. [לא אני העברתי, היא סיפרה למורה אחת והמורה עירבה הנהלה..]

יש לי שאלהtompak

איך כולם פה מדברים על התאבדויות... וכאלה ורק אני מרגיש שאני חי בבועה שאפחד מסביבי לא רוצה להתאבד או שהבעיה היא באולפנה/ישיבה מסוימת או מקום מסוים?

^^לגמרי.באג2000
tompak אני גרה באותו מקום כמוך וזה די בועה...zehavawize

הכל פה בסדר ב"ה... אבל אנחנו לא רואים את העולם הגדול יחסית...

אז פחות מגיעים לפה התופעות האלה... מי שלומד במקומות גדולים (לא כמונו...) חשוף להרבה יותר בעיות שצצות עקב כך....

הבעיה היא לא בך, ותשמח שאתה לא חושב על כל זה,סקארבן

ושאתה חי "בבועה" ...

כל אחד עם הבעיות שלו..

בתור אחת שגרה בבועה...ד"ר אריק

בס"ד

יותר מדי בועתית!

זה קיים גם בבועות! זה לא קשור אם אתה גר בכפר נידח בלי מים וחשמל או בעיר הגדולה=]=]

בכל מקום יש את זה...השאלה איפה יותר שכיח...בזה אתם צודקים...בבועות זה פחות מוכר...אבל עדיין!

זהבה??? מה את עושה פה?tompak
מה אפשר לעשות פה?zehavawize
תומר??*reut*

שנים!

זאת רעות, השכנה לשעבר

תתפלאו אבל גם בבועתנו הנחמדת היו מקרים....אבודה!
ולעתיד ;)tompakאחרונה

שמעתי אתם חוזרים למעלות..... אז מה קודם אחותך עכשיו את נכנסת לערוץ 7?

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך