או בחטיבה,או בתיכון?.
האם הייתם קורבן שתפו.
גם לי היה תאמינו לי זה לא היה קל ניסיתי להתחנף למלכת הכיתה לא הלךספרו על שלכם.
או בחטיבה,או בתיכון?.
האם הייתם קורבן שתפו.
גם לי היה תאמינו לי זה לא היה קל ניסיתי להתחנף למלכת הכיתה לא הלךספרו על שלכם.
למדתי להעריך את עצמי בלי קשר אליה ולחברה.
איך לעשות את זה - מאוד קשה לענות. תלוי באדם ובמצב...
היתה סוג של חבורה כזאת, והיא אחת במרכז...
ואני לא הייתי שם.. לא היו ממש רעים אלי. אבל לא היה לי הכי טוב...
הייתי מאוד נחיתית. וסבלתי מזה. אני עדיין סובלת מההשלכות.. אבל ב"ה למדתי להעריך את עצמי יותר. אבל זה היה קשה. וזה לקח זמן.. והתנתקתי.. זה עזר לי למצוא את עצמי, אבל זה קשה...
אחרי היסודי למדתי במקום שפחות בנות הלכו אליו, אבל היו כמה שהכירו אותי מהיסודי (או לפני...) וככה הרבה יותר קשה להישתנות. בחמישית עברתי לפנימיה לבד. וזה נתן לי ת'פתח להתחיל ממהתחלה לבד. אבל זה קשה להיות לבד. ועד היום כשאני עם חברות מסויימות אני אחרת. יותר כמו שהייתי..
חוץ מהחבורה של המקובלות, היינו סוג של חבורונת קטנה של הפחות מקובלות. היו חברות, אבל לא הרבה... ב"ה, אני לא חושבת שנשארו לי צלקות עמוקות לכל החיים, אבל זה כן השפיע עלי. מכל הבחינות. ומי שמכירה אותי גם מכירה חלק מהן...
וכל הזמן הם ירדו עלי ויום אחד לא באתי לביס אז היה שיעור אומנות והם כתבו הדר המפגרת וכל מיני כאלה ועוד קללה עסיסית ויום למחרת אחותי ראתה ליד הפח בחד אומנות את הפתק ופשוט הסתערה היא הלכה עם עוד כמה בנות אלי ואמרה לי עכשיו הולכים למנהלת! אני לא ידעתי על ולמה. המנהלת שהיתה באותו זמן היתה חברה ממש טובה של אמא שלי והיא מתה עלי בטירוף! אז מה היא לא תעשה בישבילי?!......
ואז היא התחילה להגיד לבנו שהמילה מפגרת זה רק למי שיש לו פיגור במוח.......וכו'......
ת'צמה.. זה סוג של בנות כאלו..
ואני אל בינהם.. ולפעמים, מרב כעס אני מאחלת להם את כל הקללות שבעולם.. תזדעזעו, אבל אני סבלתי מהם קשות=]
לנו ביסודי ובחטיבה. בתיכון כבר אין לנו כ"כ אבל עדיין יש לנו קבוצה שמה שהם יגידו יעשו.
אפעם לא הייתי איתם
.
תמיד הצטערתי.
ת'כלס-הפסד שלהן,הן לא זכו להכיר אותי כמו שאני (אחרי שיפוצים
)
כולם מפסידים מזה. כולל אותך!!!! אבל על זה כבר דיברנו...
סורי על הניצלו"ש..
אנחנו איכשהו תמיד היינו מגובשות...
אין לי את זה כ''כ יותר בכיתה אבל זה היה ממש ביסודי אבל עדיין בשכבה ובשבט אני מרגישה את זה פשוט נמאס לי שה לא משנה מה אני אעשה אני לא יהיה מספיק טובה בשביל הבנות שלי אני אצבע את השיער לבלונד הם עדיין לא יתחברו איתי ותמיד הם יתעלו מעלי.
ואני מרגישה כך עם המורים.
אני ממש שונאת את המלכות כיתה האלו.
![]()
לא בקטע של לפגוע...
אבל אם כל דבר שתנסי לעשות לא הולך, כנראה הבעיה בך
כי עובדה שחלק מהבנות כן הצליחו להגיע לחבורה שסביב המלכה
עובדה שיש בנות שלא התחברו איתה.
ממש לא מי רוצה להיות בחבורה של הבנות הנפוחות האלו שכל היום רק מתלהבות מעצמם!!! איכס!! אני שמחה שלא עשיתי לעצמי את הפדיחה הזו!!! מי רוצה להיות מלכת כיתה???. מה הקשר לבעיה היא שלך???. אשמח לקבל תשובה וסרי שהתעצבנתי!!! (בסוף לאהבנתי מה אמרת ועשתי לעצמי פדיחות....) יומטוב!!!
איזה שתיים נראה לי אבל לא בלחץ... כאילו היא כזה השטלתה והייתה איזה אחת מפגרת שכל יום הביאה לה עשרים שקל בשביל שתהיה חברה שלה!! שתבינו איפה השכל של הילדה!!! רק בשביל שיהיה לה מעמד חברתי היא הייתה סוחטת להורי שלה את הכסף... אבל אניט הייתי המודחת המסכנה שלא הכייתי בחבורה של המפגרות האלה!!(למזלי..) למרות שנראלי לי שדי רציתי... אתם יודעים בתור ילדה קטנה תמיד רציתי שייתיחסו אלי יפה....
אור הלילהאוייש זה ממש מזכיר לי את כיתה ג' שהיה את החבורה הזאת "השישיה" והם ממש היו סנוביות ולא הרשו לאף אחת להיצטרף אליהן.. איך כולם קינאו בהם
אבל ב''ה יש לנו כמו כל כיתה נורמלית בנות יותר מקובלות ורעשניות כאלו, ובנות יותר בישניות ומופנמות אבל אין ריבים וכו'.
סתם בכללי הייתה לנו עבודה בגראפעקה אני כל הזמן מרגישה מתחנפת אליה ולכל החברות שלה וזה פשוט נמאס לי ואף פעם היא לא פוונה אלי.
ומה שהכי מעליב קיבלתי 80 על עבודה שהשקעתי בה ואני לא רוצה להעליב הילדה הזאת בקושי השקיעה בעבודה שלה ועדיין היא יותר טובה משלי וזה כואב שלא רואים את היכולות שלי שאני בין בשוליים כל הזמן.
ונמאס לי שאין לי חברות בשונה הזאת(כמעט ולא)בגלל שהם כל הזמן מגעילות אליי,ורעות אלי אין לי מושג למה?.
השאלה היא אם הם מתיייחסות יפה לאחרות...
הצעה שלי, למרות שאף פעם לא היתי "קורבן":
זה לא שאצלך בכיתה יש קבוצה של "מקובלות" ואת. נכון?
בטוח יש עוד כמה, במעמד שלך, או בין המעמד שלך לבין המלכה והחבורה שלה. וההצעה שלי היא שלכי תחפשי ת'חברות שלך שיותר במעמד שלך, ולא בחבורה שלהן, שנשמעת ממש גועלית, ובכלל לא קורץ להיות חברה שלהן!!
העובדה שהרבה פעמים ה"דחויות" (סורי על הביטוי,זה גם חלק מה"עבר שלי"...) לא רוצות לעשות עם עצמן קבוצה מגובשת וחזקה שיכולה לפעמים להתחרות בקבוצה של ה"מקובלות" כי אז זה מנציח את המצב שלהן כ"דחויות" ו"מסכונות" שבתחתית הפרמידה החברתית.
ועכשיו במשפט: לא תמיד מי שלא מקובלת רוצה להתחבר עם עוד בנות מ"הסוג שלה" כי אז זה יכול להנציח את המעמד החברתי שלה.
בנוסף,לפעמים יש סיבה למה הבנות הלא מקובלות,לא מקובלות (ממש לא בקטע הרע!).
סליחה ומחילה אם פגעתי במישי/ו איכשהו.
אם מישי רוצה-אני פה באישי בשמחה
.
כי אין להם את הכוח להשמיע הגה הם מפחדות שידחו אותם,שלא ירצו להיות בחברתם בגלל זה הם נחשבות לא מקובלות.
אלו שלא מקובלות הם תמיד מחפשות את הדק,וכמובן יש את החבורת המקובלות שאותם זה לא מעניין.
מעניין אותם רק עצמם,שיאהבו אותם ושכולם יחשבו שהם מלכות,ויסגדו להם ויעשו עיינים לבננים וכמו תמיד חושבות שכולם מעריצים אותם.
אבל זה מעצבן,אז מה יש לכם ביטחון עצמי תשמשו בו למטרות חיוביות כל הזמן רק לפגוע ולעשות הפליות ורק להרחיק.
ואני לא מקובלת בגלל שאני כנראה לא סוגדת להם אני לא רואה בהם משהו מיוחד פשט נמאס לי שהם כל הזמן במרכז לא משתפות אחרים.
בדיוק.
הסברת באופן מדויק את המצב!.
וזה אכן מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד לא נעים וכואב.
בת כמה את? (אם את בת 12 או אם את בת 17 המצב קצת שונה...)
אולי יש סיכוי שהן יתבגרו מתישו...
תמיד היה ת'חבורה של ה-בנות המקבולות האלה...
ובא נגיד גם עכשיו עדיין יש קצת.... תלוי ...
וכן אני הייתי בין הנפגעות פחות או יותר... אני לא רוצה לפרט...
צריך להשתדל לא לתת להם לרמוס את עצמך וכאילו שיהיה מודעות עצמית טובה בא נגיד.....
וכן זה גם לפעמים מאד קשה.....
בהצלחה לכולם בהכל!
יש את הבנות ה'מקובלות' יותר.. זתומרת המילה שלהן יותר חזקה... אבל בכולן מתחשבים, מתנהגים יפה ובכבוד, וכו'...
ומה שאני זוכרת שהם לא כ"כ התנכלו לבנות, פשוט סתם כזה היו כל הזמן ביחד..... והרגישו קצת ל'מעלה'.....ויש בנות שזה כן הפריע להם... טוב אבל זה היה מיזמן
שגדלים זה כבר פחות קורה... לפחות אצלנו
ונראלי תמיד בכל כיתה או קבוצה כלשהי יהיה את הבנות המרכזיות יותר...
איך שתרצו?.
ב"ה
לפני שנה הייתי קורבן תמים להלבנת פנים ברבים ממלכת הכיתה..
לא דיברתי איתה ככה שנה.. עד חודש אלול פשוט כתבתי לה סליחה (למרות שמזה לא הייתה לי סיבה לעשות את זה.. ר-ק בגלל שזה חודש אלול) ואח"כ היא הכחישה את הכל. זה היה הכי מרגיז.. אבל.. אומללה הבחורה. וזהו.
אני מדריכה בסניף חדש -ממש בתהליכי הקמה..חצי שנה הוא קייים ..
קיצר יש לי חניכה שפשוט מסכנה .כל המקובלות והבנות החשות האלה כל הזמן מעליבות אותה צוחקות ויורדות עליה
והכי גרוע היא ילדה שיא התמימה והם מנצלות את זה וכל הזמן עובדות עליה..
נייסיתי לדבר עם הבנות והם לא באמת עושות את זה-אמא שלה סיפרה לי שהיא כל היום חוזרת מהבית ספר בוכה..
קיצר,מה לעשות???
לפי התגובה שלך, הבנות ה"דחויות" בעצם ממש אמורות להבין את המלכת כיתה...
לצורך העניין, נקרא לקבוצה של המלכה קבוצה א', ולקבוצה השניה, של ה"דחויות" - קבוצה ב'
קבוצה ב' מסכימה עם קבוצה א' שלא כדאי להיות חברות שלהן, כי הרי הבנות מקבוצה ב' לא מתחברות אחת עם השניה, בגלל שהן "דחויות" מובן?אז למה הן מעוצבנות על קבוצה א' שלא רוצות להיות חברות של קבוצה ב'? הרי גם הן לא רוצות להיות חברות שלהן!
מקווה שהובנתי..
אפשר לעשות פעולה שתיכלול בתוכה סיפור, לכאורה לבנות זה יראה כמו סיפור רגיל עם מסר אבל בעצם תספרו סיפור שיגע בהם (או סיפור שכבר כתוב או שתמציאו...) אני חושבת שזה יכול קצת לשקף להם את המצב. חוץ מזה תיתיחסו אליה כמו שאתם מיתיחסות לכולם גם לבנות המקובלות תיתיחסו בידיוק כמו שאתם מיתיחסות אליה. אם זו בעיה מסוימת בילדה (הפרעת קשב,כיעור בולט וכו') אז פשוט תנסו לתת לה לאהוב את עצמה ולבנות לעצמה בטחון עצמי.
מקווה מכל הלב שעזרתי במשהו...![]()
בהצלחה!
אבל מה לעשות שאני ממש מנסה להרים לה ת'ביטחון העצמי ואז הם מורידות לה אןותו עוד יותר והם ממש לא בקטע שלתקן ת'מידות ולהיות יותר טוובות...
מרב,אני לא מסכימה איתך.
הבנות מקבוצה ב' (כמו שאת קראת לזה) לא רוצות להתחבר עם עצמן,לא כי הן גרועות ויש בהן משו רע אלא כי הן פוחדות שיצירת קבוצה חלופית תנציח את מצבן כ"דחויות".
לא תמיד הן גם רוצות להתחבר לבנות מקבוצה א',כי הן רואות שהן מגעילות ולא נעימות אבל בכל זאת,להיות במצב של ילדה דחויה זה לא נעים,אז תמיד יש את השאיפה לעלות ב"פירמידה",ב"דרגות" החברתיות.
לא תמיד הן גם מעוצבנות על קבוצה א'.
אני לא המצאתי את זה. זה בא משיחות שלי עם בנות בכל מיני שלבים בחיים.
*אני משתמשת במושג "דחויות" רק כי אין לי מושג אחר...
הצעות יתבלו בברכה
.
אני חוששת שגם אני עדיין הקורבן לא חלק מהקבוצה.
בעזהי"ת
או שכל התגובות פה מצביעות על זה שאנחנו אוסף של 'קורבנות מלכי כיתה', כולם פה היו מהחלק הדחוי, וכאלה?
אם כן, זה מחזק את ההודעה שהפורום זה בריחה מהמציאות, לא?]
בחיים לא הייתי קורבן למלכת כיתה ולא היתה לנו אחת כזאת...אבל תמיד יש את הבנות המקובלות בכיתה..אמממ...לא נעים לי לומר אבל אני אחת מהן...ולא בקטע של להשוויץ או משו..ממש לא!
פורום זה אכן איזושהי בריחה מהמציאות שבחוץ.מצד שני זאת יצירה של מציאות אחרת.
. למחשבה.
אין לך חברה בחיים האמיתיים- את מחפשת אותה במקום אחר..
גם אני נכנסתי לכאן ממקום של חיפוש אחרי חברה, [למרות שאף פעם לא הייתי קורבן..]
אבל בעז"ה היום אני כבר לא שם..
ולמשקפופרחת-
בדיוק כמו שהדחויות לא רוצות להיכנס לקבוצה של ה"דחויות" ככה גם ה"מקובלות" לא רוצות להיכנס לקבוצה הזאת!!
אם ה"דחויות" מראות שכל כך חשוב הקטע הזה של המעמד, גבוה או נמוך, אז למה שהבנות מהמעמד הגבוה ירצו לרדת מהמעמד שלהם ולהתחבר אליהם?
ובכללי, אני חושבת שהמעמד של כל אחת תלוי רק כמה היא מחשיבה את עצמה, ולא תלוי בשומקום בחברה.
לשלב...
לא בטוח שהן מראות את זה.
הן פשוט לא אוהבות את המצב הקיים ורוצות לשנות.
הסתבכתי כבר.. 
לא הייתה לי מלכת כיתה אף פעם, ב"ה. ברור שיש בנות שיותר יוזמות, יותר שומעים אותם והרעיונות שלהם נשמעים ומצליחים, אבל בכיתה שלי, כפרה עליה, יש אהבה בין כל הבנות ,גם אם יש מצב של בנות שנפגשות יותר ביחד, יש קשר טוב בין כולן, כיתה מגובשת..
זכור לי ביסודי שתמיד ככשמעתי או קראתי סיפורים על "מלכות כיתה" , שמחתי שאין אצלי דבר כזה.
בסוף היסודי היתה פעם אחת ששתי בנות ניסו לשכנע את כולם לעשות חרם על ילדה אחרת, ולמרות שאהבנו אותן והיינו חברות שלהן, פשוט אמרנו להן "לא", וזהו, זה לא הלך..
ולמדריכה עם החניכות הבעיתיות- תספרי להן סיפור בצורה שהן לא יקלטו ישר שזה משל עליהן, לדוגמא, בפעולה הראשונה שלי בבני עקיבא, כיתה ד', המדריכות ממש השקיעו ועשינו להן בלאגן מטורף, אני לא ממש זוכרת אבל כנראה הן לא הצליחו לסיים ומסתבר שהן בכו אחר כך.. קיצר, יום למחרת המחנכת שלנו מספרת לנו סיפור על מישהי שהייתה צריכה להכין ערב כיתה, היא ממש השקיעה, ואפילו הפסידה טיול משפחתי בגלל זה, אח"כ בערב כיתה החברת שלה בכלל לא הקשיבו וכל ההשקעה שלה הייתה לשווא, היא שאלה אותנו מה אנחנו חושבות על זה וממש ריחמו על הדמות מהסיפור. רק אח"כ היא אמרה לנו על המדריכות שממש השקיעו והרגשנו חרטה גדולה..
היה לנו קל להתחבר לסיפור כי לא קישרנו את זה בכלל לפעולה שהייתה יום לפני, גם לא חשבנו שהמחנכת ידעה על זה.את צריכה לחשוב על סיפור שיהיה עם אותו מסר אבל עם עלילה שונה, בהצלחה!
אבל זה לא עזר.
תמיד יש את האלה "היותר" אבל לא היית אחת מלכה, שעושים רק מה שהיא אומרת ..
טובה שלי... אבל עכשיו... אין מצב בעולם אני לא קשורה לכיתה שלי...
והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …
דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅
אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה
חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)
ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻
ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר
ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅
לשרשור הזה
(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)
לילה טוב ובהצלחה לכולנו !
זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב
לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

חטיף?
צומח מהאדמה?
היה פעם הולך על האדמה?
מטוגן?
מבושל?
מטוגן
יענו על זה תענה:
לא
כן
לא
מכינים את זה בבית?
זה ארוז בדרך כלל?
שניצלים?
זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)
מורכב מירקות?
מפירות?
עם פירורי לחם?
לביבות?
חציל מטוגן?
ירק כלשהוא מטוגן?
אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.
שום
כמו סופגנייה

ל המשוגע היחידיאבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.
היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה
אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈
כאילו כי יהיה חופש
לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...
או בוואצאפ או באסמס
וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק
ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן
פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער
ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.
תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי
ל המשוגע היחידיאבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.
ואולי לא
חח אז אולי התכוונו לפה😅
להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….
אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה
ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי
ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף
למה צריך לימודים? אוףףףף
שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):
הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:
מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת
• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.
• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.
• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.
• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.
• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.
ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:
• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.
• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.
• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.
• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.
במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂
נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם
טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו
אז..... חייב (:
וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅
ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.
(המשך תשובה מ Gemini)
לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.
התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:
• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.
• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".
• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.
• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.
השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.
תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.
חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן
אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול 
גמני מתחילה עוד רגע😬
נו אז איך להתחיל?
אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,
זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.
חח זה יתרונות וחסרונות..
ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:
מה עובד במאפייה?
חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית
והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן
אני רואה פשוט שאתם פעילים...
אמת או חובה
אסוציאציות
שרשור שירים
ועוד...
איזה מהרר עבר החודש הזה🙈
רעיונות?🙏
ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות
המומלצים, בוחרים לאן ללכת.
(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)
(אפילו שאת פחות
)
פה אין כמעט מגיבים,
יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.
וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.
בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.
בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...
צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.
אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,
כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.
אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר
זה מה שעלה לי עכשיו בראש.
טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו
למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃
ל המשוגע היחידיאז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈
ולא צריך לפרט עוד
פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט
(כמוני, אני מהמחשב
)
לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב
מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...
מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,
אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.
בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול
(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)
אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅
בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם 
בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות
וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅
למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה
אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...
אבל העיקר הרצון
חחחח
אם לקרוא לזה בעיה,
אבל בשביל זה יש את בין הזמנים 
אין על ביה"ז
אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה
לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה
אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו
ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע
שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?
יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.
באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)
לא מכיר את העגלה קפה האמת
נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו" 
מתוך כמה,
שקשורה לכותרת.
מקווה שהבנתם תשאלה
בגיל הרלוונטי רציתי מאוד ללמוד שם, מהיכרות עם נוער מהקהילה שלנו שלמד שם באותה זמן ואחרים שסיימו תואר ראשון (לשם כך מוסיפים שנה חמישית, י"ג).
הייתי גם עם ההורים בערב היכרות. אך אני לא ירושלמי ומאוד לא רציתי להיות בתנאי פנימיה.