"שנאת חרדים"-למה???אנונימי (פותח)

אני אשמח אם תקראו עד הסוף.

היו אצלינו הופעות בני עקיבא שבת אירגון. ומערכון אחד שהיה זה:

(המצב: בטרמפידה עומדים חייל וחרדי)

עוצרת מכונית, החייל עולה

והחרדי מהחלון שואל את הנהג "גמאני יכול לעלות"?.

הנהג עונה לו "לא! אני לוקח רק חילים!"

אז החרדי אומר-"אני חייל,חייל בצבא אלוקים"

עונה לו הנהג-"שיקח אותך אלוקים!"

עד כאן המערכון-

מה דעתכם?? היום שונאים את החרדים ממש- יותר מהחילונים (ואני לא בעד לשנוא אף אחד!!)

כאילו-אנשים מה יש לכם נגד?? נכון שהם לא כמונו,לא הולכים לצבא,מקפידים בהדיקות על הלכות,

והם לא "טלית שכולה תכלת".-אף אחד לא מושלם.

אני לא חרדית אבל אכפת לי-תכל'ס כולנו אחים לא??

נכון, יש ירידות על כל העדות(פרסים,תמנים,תוניסאים,מרוקאים,אשכנזים,טריפולטים,אתיופים,קורדים ואם שכחתי עדה סורי...)-ואני לא צריכה לפרט...צחוקים והכל אבל זה הגיע למצב של דחייה בהגזמה.

תגידו-רק אני חושבת ככה?

-תודה שקראתם עד כאן-זה מראה שאכפת לכם-

מסכימה עם כל מילה!!!!!רבקה...

אנשים, למה לשנוא אותם???

הם אחים שלנו והם יהודים בדיוק כמונו. זה שהם  חושבים אחרת מאיתנו זה לא סיבה לשנוא אותם, להפך אנחנו צריכים להתקרב אליהם וככה להסביר להם עד כמה הם טועים אבל למה לשנוא?!?!?

חרדים-הדרולה!!

תלוי בסוגים-

יש לי דודים חרדים-ונם שפויים לחלוטין, והם ממש נחמדים!

יש תחרדים המשוגעים-שזורקים אבנים על מכוניות של שר דתי לאומי כי מה שהוא אומר לא מוצא חן בעייניהם!

דבר שמציק לי אצל כל החרדים(גם דודים שלי)- יומעצמאות! למה לא לחגוג?!!? זה הארץ שהבטיחו לאבהרם אבניו,הארץ הקדושה , מה נהייה??

מסכימה פה עם כולם כי הכל נכון....כפרעלייך!!=)
ייתכן את היית גם זורקת אבנים על שר דתי לאומיצחקן

בע"ה

אם הוא היה, למשל, שותף בממשלה שגורמת להרג יהודים.

[אני לא בעד בד"כ. עדיף לעשות דברים טובים ולא דברים נגד הרעים, זה יותר יעיל.]

למה לא לחגוג? תשאלי אותם. יש להם הרבה מאוד מאוד סיבות מוצלחות ודברים להגיד על המדינה.

יום עצמאות....מדהימה

למה לא לחגוג? אנחנו חרדים,וכן חוגגים.... בחרדים יש גם הרבה זרמים,חסידים,ליטאים,ספרדים, יש שמקפידים יותר,ויש פחות.... ואצלינו גם עושים צבא.כל אחד עם הדרך שלו.

אז כמעט ולא ראית חרדים.יהודי מרמ"ג
יש גם דתיים לאומיים שלא חוגגים את יום העצמאות.אנונימי (פותח)

נכון אני לא מסכימה עם הדיעות שלהם,וזה באמת קטע קישור מצחיק אם הוא לא היה אמיתי.

אני בהתחלה צחקתי ממנו ממש אבל אחרי זה קלטתי מה ה"קטע" בו.

אני חושבת שבאמת הם טועים-אבל אי אפשר להכליל יש הרבה סוגים של חרדים כמו שיש הרבה סוגים של דתיים.

ואני עדיין חושבת שזריקת אבנים וכולי... לא סיבה לשנוא...-נכון שזה מעשים לא נכונים.

וחבר'ה יכול להיות שאתם באמת לא כאלה פשוט חיפשתי מקום מתאים לכתוב בו.

כמה אהבת ישראל נוטפת מההודעה הזאת.צחקן

בע"ה.

ר

ואים שאת/ה לא נוסע/ת באוטובוס בי-ם, ולא משווה את זה לנסיעה בת"א.

וממתי זורקי האבנים בשבת הם חרדים?

אני מסכים איתך בלוניתב.ש.
מסכימה איתך!!תותית

לפעמים זה כבר ממש מעצבן אותי איך ששונאים ת'חרדים!!!

נכון שיש ת'אלה שזורקים אבנים וכו' אבל למה להכליל בזה ציבור שלם??

כמו שאנחנו מתעצבנים שכשדתי אחד עושה משו' לא כ"כ בסדר מיד יוצאים נגד כל הציבור...

הם חלק מהעם!!!

ולא. אני לא חרדית.

!!!!הרהור

אני לא מסכימה עם השקפת העולם שלהם אבל אני גם לא שונאת אותם!

אהבתי את הקטע- אני שומרת!

(ללא נושא)שלמה...

האמת אין לי כזה משהו נגד חרידים

רק שלפעמים הם מגזימים

ואני קצת צוחק עלהם(טוב אני מודה שזה מריבה לילדים קטנים) 

>>>קשקושה קטנה

אני לא שונאת אותם,אבל תנסי להבין את מי ששונא אותם.

תחשבי רגע: הם אנשים, חיים במדינה הזאת, החיילים שומרים עליהם, כל מה שהמדינה עושה זה גם בשבילם. ומה הם נותנים? כ-ל-ו-ם!!! לא מתגייסים לצבא, שונאים את המדינה לא מעריכים מה שהיא נותנת. וכל זה כשהמדינה נותנת להם הרבה דברים לטובתם!! זה קצת כפיות טובה לא?

אגב, הדרולה- מה הבעיה שלך שהם לא חוגגים את יום העצמאות?

אווו באמת קשקושה קטנה.....שירונת 2

מה המדינה ה"מדהימה" הזאת באמת נותנת לך?????? לשלם ביטוח לאומי?????או להכנס לחובות???? או עוד מיליון ואחד חוקים שהם טובים לרוסים הגויים האלה!!!!!

איזו הודעה גזענית פשוט!הסנה-בוער
מה המדינה הזאת נותנת?! נותנת המון!!! [שירונת]טל!=)

והנה, עוד אחת שלא מעריכה את זה. אין לנו צבא? אין לנו ביטחון?! המדינה- נכון שהיא על הפנים אבל אם לא היה משטרה, לא היה ביטחון, לא היה לך שירותים שהמדינה נותנת- אופסי! את לא היית יכולה לכתוב את המילים האלה. מה עדיף- שלא תהיה מדינה?! תחשבי על הדברים שלך!! [שירונת

פירוט מתנות המדינה--or

סיני, ימית, גוש קטיף, מאחזים בשומרון,הקפאה בכוון של לתת את יהודה ושומרון...+חלק מירושלים,

בניית מסגדים, פטור לערבים מהצבא, ועוד ועוד מתנות נפלאות רק חבל שהן לא מגיעות לנו אלא לאויבנו......

חבל, באמת חבל שנטמין את הראש בחול ועדיין נחשוב שהמדינה היא שנותנת לנו את הביטחון.....

כי אין מה לעשות מדינה שלא מתנהלת ע"פ רצון ה'   ואין בה יראת ה' זה המצב ששורר בה...  

חוצמזה שקצת אמונה תביא אותנו הבנה שהקב"ה הוא זה שנותן לנו את הביטחון ולא צה"ל וק"ו 

שלא ארה"ב...  אם כולנו נתאחד ונשוב בתשובה הקב"ה יהיה בעזרנו ונהיה יותר חזקים מכל צבא 

אחר...וקצת עיון במקורות לא יזיק...

!!!!!!!!!!!!!מדהימה

צודקת ב1000000%

הם נותנים.noga14
את צודקת ממש!דניאלה .ד.

זה לא רק את ככה.

וזה כזה נכון צריך לאהוב כל יהודי באשר הוא לא משנה מאיזה מגזר / מקום / סביבה וכ'.

אז נכון. אנחנו מאוווודתותית

אבל מאוד לא מסכימים עם השקפת העולם שלהם.

נכון. הם לא משרתים בצבא.

נכון.הם שונאים את המדינה.

נכון. הם לא מעריכים את התרומה של המדינה.

אבל-זאת סיבה לשנוא??

הם חלק מהעם!! הם אחים שלנו!!

אנחנו יכולים לנאום שעות בהתלהבות על "כל ישראל אחים" ו"אחדות מקרבת את הגאולה"

ושתי דקות אח"כ לראות שני שבבניקי"ם זורקים אבן או שתיים ולסנן מתחת לאף- 'החרדים האלו. שונא אותם!!'.

אנחנו מסכימים עם הדרך חיים של החילונים??  לא.

הם לא חיים כמונו.

יש להם ערכים שונים מאיתנו.

אבל-האם יש אנשים ששונאים ת'חילונים בצורה כזאת כמו ששונאים חרדים?

אני לא כ"כ מבינה את השנאה הזאתי. באופן שטחי וכו' וכו' אפשר להבין למה שונאים אותם, אבל אם באמת אנשים יקחו דקה ויחשבו קצת מעבר לכך- אי אפשר להבין. באמת שלא.

למה אתץה לא סובל חילונים? יהודים לא?!טל!=)

זה מה שלימדו אותך בת"ת שלך? לשנוא חיחלונים?!

אבא שלך מתייעץ עם יועץ מס?צחקן

בע"ה

אז הוא בדיוק כמו החרדים. מחפש לתת כמה שפחות ולקבל כמה שיותר. מה רע?

קשקושה קטנה- החרדים לא נותנים כלום???נסחפת. מאוד.אחת מהשומרון
לא נותנים כלום?*מותק*

ומה עם כל אירגוני החסד שלהם?? הם גם נותנים למדינה הזאת..

נכון, הם לא מתגייסים לצבא וכו'..- זה לא בסדר...

אבל לא צריך לשנוא בגלל זה...

הם אחים שלנו, יהודים כמונו ואסור לשנוא אפחד!!

בכל ציבור יש מה לשפר ,ואני לא מסכימה עם הדעות שלהם...אבל קצת הגזמנו, לא?

וחוצמזה שממש לא כולם ככה...יש זרם קיצוני מאד שזורקים אבנים בשבת ולא שמים בכלל על המדינה הזאת (הם חיים פה רק בגלל שזאת א"י)-  אבל זה ממש לא כולם!!

ומה בכלל יוצא לנו מזה שאנחנו שונאים אותם??

דווקא עם הרבה אהבה אולי נצליח להשפיע ולשנות...אף אחד לא מקשיב לדעות של מישו ששונא אותו...

והרבה פעמים הזרם הזה שזורק אבניםתותית

עושה בלאגנים, קיצר- ואנדליזם.. זה בכלל שב"בניקים, שכבר לא חיים כמו חרדים.

>>>הסנה-בוער

אני לא שונאת חרדים, אני ממש אוהבת אותם, הם חלק מהעם שלי.

קשה לי איתם יותר מעם חילונים, כן. מבחינת שפה משותפת- יש לי יותר עם חרדים. אבל תמיד יהיה לי קצת קשה עם חרדים.

למה?

כי 'הם' (אני מכלילה לצורך נוחות, אל תתפסו אותי על זה) גורמים לתורה שלנו להיות צרה. זה מקולקל. וזה כואב לי.

כי לפעמים עדיף לבטל משהו מאשר לצמצמם אותו ולא לתת לו את המרחב הנכון והיפה שלו.

מסכימה איתך 'בלונית'.~הסגרונית~...

אבל יש משהו שמפריע לי בחרדים- שלמשל: הם מחמירים בגרביים אבל אורך החצאית שלהם על הפנים והם עוד חושבים שאני זו הלא צנועה כי אני הולכת עם חצאית מטאטא, אבל אני חושבת שעדיף איך שאני הולכת,פשט-חצאית מטאטא עם גרביים, מאשר איך שהרוב שמה הולכות..!

-אין לי שום דבר נגד חרדים! אבל יש בהם דברים שמפריעים לי...

-יש לי כמה וכמה דודים חרדיים ואין לי איתם שום בעיה,אז נכון יש  כאלא שצנועות אבל הרבה לא,עובדה כל הרבנים החרדים זועקים על הצניעות שם!

אני לא חרדיה אבל אני תמיד מתעצבנת שאומרים משהו רע על החרדים...

בואו נהיה מאלודניאלה .ד.

שבעזרת האחדות נביא בע"ה ת'גאולה.

אז כן מפריע לי זה וזה והם ככה וככה ונכון מהצד שלנו זה יכול להפריע גם עד מחר זה כל הקטע לאהוב למרות חילוקי הדעות.

למרות השוני.. זה מה שיביא ת'גאולה ויקרב אותה אלינו בעזרת ד'.

אשריכם ישראל.

אין מה להסתכל על חיצוניות כדי לדעת דרגה של בנ"א בדרך כלל. אל תדאגי סרוגנית את צנועה

(אבל עדיין זה מסמל לאן אדם שייך לאיזה חבר'ה ולאיזה מקום הוא שייך)

^^^תותית

אם נשנא כל אחד שאנחנו לא מסכימים איתו יהיו לנו שני חברים. וגם זה בקושי.

אי הסכמה היא לא מילה נרדפת לשינאה.

לא מסכימה איתם אבל לא שונאת אותם.

אמפפ.. אופס. התכוונתי לחיצים לכיוון הסגרונית..תותית
אחיי ואחיותי, זה הזמן לאהוב כל יהודיאבישפ

ולדעת לסלוח גם למי שקצת קשה לסלוח לו. והעיקר- לא להידבק במחלה של התקשורת שאם תשימו לב, היא מצליחה לתעתע בנו ולגרום לנו להאמין לכל שטות שהיא אומרת. וזה בדוק! היא נותנת לנו אידיקציות (מידע) שאנחנו מאמינים לו בלי לבדוק אפילו.  ותשימו לב למה שאנשי התקשורת גורמים. צריך לאהוב את כולם!!! גם אם אדם לא עושה מה שאנחנו מצפים שיעשה- זה לא בעיה שלנו ואנחנו לא יכולים לשנוא אותו בגלל זה. פשוט ככה הוא בחר לחיות.

מזדהה.עד גיל 18 לא היתה לי שיחה של ממש עם חרדי..אנונימי (פותח)

ב"ה

וכשהיה, הפנמתי, התעמקתי- והפכתי לחסידה נלהבת.)

איש אינו מושלם, אבל אנחנו שואפים לשלמות בגשמיות ורוחניות,מנסים, בעבודה, בהידור, באקסטרה- זה נראה לי מהות החסיד..לחיות את העומק,את המעבר,להוסיף טוב.. 

אם היתי רואה את זה היתי נותנת לכל אחד כפהBreathing Fire
סליחה קפץBreathing Fire

מה זה אמור להביע ? (אני לא חרדיה ) ולא קראתי תתגובות אבל מה נירא להם ?

מה המדינה עושה בשבילך???ג'ודי

דבר ראשון החרדים משרתים בצבא ה' וזה מה שמחזק את החיילים שלנו שאין לי בעיה נגדם

דבר שני מי מתנדב במ"דא ובחובש ובז"קא ה' ירחם הרוב חרדים 

דבר שלישי המדינה הזאת לא עושה בשבילינו כלום ולא כל כך אכפת לה מהחיילים שלה

ואין לי שום דבר נגד חילונים ודתיים והכל ואני לא הכי אוהבת חרדים כי בכל דברי ש ת'דיפקת 

חילונים חרדים דתיים מסורתים ועוד 

יום טוב ושבת שלום

תלוי מבחינת מה אתם חושבים שזה לחגוג את יום העצמאותאביי

ע"י זה שאתה מנפנף על המנגל???

או שאתה נרקב מעצבים ללימודים למבחנים שיהיו לך בקרוב???

כן או לא אף אחד לא חוגג את יום העצמאות כחג אמיתי נוסעים בו ולא שובתים משאר יומות השבוע המפרכים או עושים סידורים שלא הספקת לעשות בעבודה 

אז...

החרדים לא חוגגים הם גם צולים כמה קבבים על האש  (חוץ מהפרצוף שמופקר לשמש החמה)

מנסים לא לבלות יותר מידי (ספירת העומר) כי שי קצת רבלות לאיזה אידיוט שלא יהיה ששכח את המושג הזה ויש ויש עוד הרבה דברים לומר רק שהזמן לא ממש לטובתי

שבת שלום!!!!!!!!!!!!!!!!!

היי החרדים לא משרתים בצבא כי הצבא לא משרת ע"פ ה..אביי

זכיוית של החרדים(בלי בנות שהם רב עולמי) אלא מה???

איזה אידיוט אחד החליט שהחרדים מנצלים את המדינה 

תפסיקו לבלבל במח 

נכון שיש איזה כמה טיפשים במאה שערים אז מה????

כל עוד אתה לומד תורה ואומר תהילים (אני אומר פרק שירה על חיילים שיחזרו הביתה בשלום כל יום אני לא יודע כמה זמן אולי 3 או 4 חודשים -מצפה להערכה) יש לך זכויות הגנת המולדת אבל מה???

איזה שהוא מישהו שהוא לא נמנה על עושי השלום החליט שהוא מבלבל לנו בשכל טוב נו... שיהיה 

רק מה??? איזה כמה מטומטמים חסרי דעה עצמית השתכנו מבילבולים שלו וסוף סיפור 

אז יש אנטישמים (גויים) שאפילו כדי להרוס את הציבור הדתי בארץ הלכו להביא לנו 3 מיליון רוסים מטומטמים חסרי מח שמתנהגים כמו רובוטים.

ויש את האלה שמשחקים אותה טובים וצדיקים וטלית שכולה תכלת רק שהיא פגומה עמוק עמוק מלפנים 

בקיצר תודה למי שקרא עד לפה

שבת שלום

סתם הערהאנונימי (פותח)

הקטה הזה לקוח מהמופע של "שלום אסייג וחברים"

לא הייתי נסחף ואומר שנאההרועה

אבל אנחנו בהחלט לא מחבבים אותם יותר מדי, אני חושב שזה בגלל שאין לנו איתם תכנים משותפים בתור דת"ל אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים לרוב המחלט בתוך גבולות ההלכה, התכנים של רוב הציבור שלנו הם חופשיים לגמרי (לדעתי זה טוב..).

בניגוד אלינו החרדים מקפידים לא רק על התנהלות במסגרת ההלכה אלא גם על תכנים שונים ולכן אין לנו שפה משותפת איתם הם שונים מאיתנו בלבוש בתחביבים בסלנג בחלק מהאמונות, באיזשהו מקום יש לנו יותר תחומי עניין משותפים עם החילונים מאשר איתם.

למה אנחנו שונאים אותם?פעמיים חי

התשובה היא:

יותר "קל" לנו להתחבר לחילונים כי: גם הם רואים את המשחק של מכבי, וגם הם חולמים לשרת במגלן, וגם הם קוראים

דן בראון.

ועם החרדים איזה מכנה משותף יש לנו?

אהת יש את הצד הזה שאנחנו תמיד מנסים לדחוק לפינה : לימוד גמרא, כל העולם התורני, מצוות, רבנים, וכו'...

אז פחות "כיף" לנו איתם... וגם אנחנו סובלים מנקיפות מצפון שאנחנו משהוא באמצע..כאילו חפיפניקים אבל לא לגמרי...

והם מסמלים את הדת האמיתית. ועושים לנו רגשות אשם.

אולי אני מדבר רק בשם עצמי אז זה לא מכליל.

לא שנאה! חוסר התחברות בדרך שלהם!הרהור

הלבוש השחור האופייני..(זה באמת נ וראי-הייתי בשכונה חרדית בשבת וכל הילדות נעצו בי מבטים בלי בושה בגלל החצאית הפרחונית שלי!!!!!!   ווו חוסר הגרביים!)

הבועה הגדולה שהם חיים בה!

ספרים מלאים הטפות-נו באמת -הם קוראים רק סופרים חרדים!!!!!(בורות!!!!)

השתמטות!

החמרה!

יש כאלה אפילו חילול ה' בדרך שלהם...

שנאת המדינה..

ועוד הרבה!

(ואוו אני קוראת את מה שכתבתי וזה נשמע ממש תוקפני..)

אז לא התכוונתי לתקוף.. 

אני לא אוהבת את הדרך שלהם אבל אני אוהבת אותם...

שבת שלום!

אתה..הרועה
לא קראתי את הכל.. אבל..נטע=]

חרדי הוא גם חלק מעם ישראל, והם הרבה יותר קרובים אלינו מחילונים!!!

אז נכון, אין להם אידיאלים כמו שלנו אבל אל תשכחו.. אל כל חיל אחד צריך 2 שילמדו תורה!!(לא.. לא המצאתי את זה, זה כתוב בגמרא..)אז הם לומדים תורה כל היום כדי שאנחנו נוכל ללכת לצבא!!!

פגיעה אישית!אחווה אודס

בואו ננסה לא להגדיר את זה במושגים של רגש, שנאה, אהבה וכ'ו..

ננסה לעלות למעלה מזה. כי רגשות שונים יש לי כלפי כל אדם לא משנה מאיזה מגזר הוא.

אני מנסה קצת לפקוח את עיניכם לזווית הסתכלות חדשה ואולי לנסות להגיד פעם אחת את ה"שנאה" לחרדים.

החרדים באמונתם ובדרך חייהם מכניסים אותו הדתיים הלאומיים תחת אותה קטגוריה שלהם.

מאז ומעולם צרם לנו שלא הכירו בנו כמגזר, והנה באים החרידים ועם הקיצוניות שלהם לדבר ה' מכניסים

אותנו ואותם לאותה קטגוריה בידיוק. וכאן צורם לנו. כאן זה כואב.

כי עם החילונים לא נכנס לאותה קטגוריה סביר להניח לפחות לא ככלל,

אך כואב לנו שהם לא שעולם מסתכל עלינו כמקשה אחת, ואז אנחנו צריכים להתמודד עם חילול ה',

ועם התנהגויות קיצוניות.. שהם לא חלק מאיתנו בכלל.. ולכן אני חוזרת לכותרת, אין פה שנאה אלא בעיקר פגיעה אישית של מגזר אל מגזר.

איזה כיף לקרוא פה מהצד ולראות שלפחות הרב פה שפוי..דוסית גאה!

תמיד המורות בסמינר שלי טוענות שהדת"לים שונאים חרדים...מעכשיו אני אגיד לה שמהיכרות אישית זה לא נכוןחושף שיניים(לפחות ברב הציבור הדת"ילי...

איזה כיף היה אם כולם היו מאוחדים יחד...IחולםI

רובם לא.. אז-מה? יש גם חילונים שלא משרתים!!תותית
בגדול,כל שנאה פסולה..<אריאל>

במקרה של החרדים, השנאה שהעם חש נובעת מהניתוק- לא רק שלנו מהם- אלא גם שלהם מהעם, מהמערביות, המודרניזציה, הם פשוט נתפסים כנטע "לא ישראלי" בלב מדינת ישראל, להבדיל אלף אלפי הבדלות: לא ישראלים כמו הערבים.

לנו, קשה איתם, במיוחד- הרי יש להם מכנה משותף איתנו-  גם אנחנו וגם הם אומרים בכוונה כל יום "ודבק ליבנו במצוותיך, ויחד לבבנו..." השוני האידאולוגי, העקשות שלהם לשמור על המסגרת הגלותית המסוגרת והמובדלת, התפיסה השונה של "חיי תורה" כיום- גורם, אצל מיעוטים מהציבורים,שלא לומר נחשלים, לדחייה הדדית- ובמקרים רבים לשנאה הדדית.  

מי ששונא יהודי פספס יום או שניים אצל הגננת, או אצל המלמד- כשהסביר/ה כמה חשובה אהבת ישראל.

אפשר לא להסכים, אבל לזכור לא להסכים עם חיוך ואהבה.

אין לי שום דבר נגד החרדים..~מאמי~

יש לי משו נגד הקיצויניים שביניהם..

ההכללות פה חוגגות...אחת מהשומרון

בס"ד

אתם יודעים כמה תתי- מגזר יש בציבור החרדי?

איך אפשר להכניס תחת אותה הגדרה את נטורי קרתא ואת החרד"לניקים?

זה כמו שידברו על הציבור הדת"ל..

מה הקשר בין "נאמני תורה ועבודה" וחברי "הקיבוץ הדתי", לאיזה דת"ל מאיזו גבעה ששומר עיניים ושולח את ילדיו לת"ת?

יש אצלנו כ"כ הרבה סוגים של דתיים- לאומיים (או ציוניים- דתיים..). אצל החרדים יש פי אלף יותר התפלגויות מאצלנו. ואצלם זה גם הרבה יותר עקרוני.

לכל אחד יש יתרונות וחסרונות. השאלה במה אנחנו בוחרים להתמקד.

אם מישהו לא אוהב את ציבור החרדים, כנראה בעיה היא לא בהם אלא בו..

והלוואי וניכשל באהבת חינם ולא בשנאת חינם..

פחות או יותר רוח התגובות פה-דאץ

אלא שמנסים לחשוב פנאט לצד אחד - "החרדים האלו שונאים את המדינה!! להרוג אותם!אהאא!!!"

ואלו שלצד השני - "החרדים הם יהודים, והם לומדים תורה, לא פחות מאיתנו". אבל על יהודי תועה הם יזרקו אבנים.

וחושבים שפוי (או שמנסים) - לא יגיבו.

השאלה האמיתית היא למה ישנם שקרובים יותר לחילוניםאנונימי (פותח)

הרי בעיקרון ההבדל בין הדת''ל לחרדים הוא במצווה אחת - יישוב אר"י [בלי להיכנס לסיפור של חלמי"ש שעושים עבודה חשובה אבל לא כל החרדים כמוהם]. 

ובין הדת''ל לחילונים יש הבדל של תרי''ב מצוות !!!

ממילא אצלנו היו צריכים להיות הכי קשורים לחרדים!!

ממש לא ההבדל היחיד בנינו לבין החרדים!תילה
אני מסכימה עם כיסופין_לחברון יאנונימי (פותח)

בקטע שהשאלה האמיתי היא למה אנחנו והחילונים בסחבק ומהחרדים יש לנו רתיעה-ואני לא מכלילה,באמת שלא! יפה לראות שאנשים מבינים שאין מה לשנוא.

פשוט רציתי להעלות שאלה לדיון שחשבתי עליה.

אני חוזרת,אף אחד לא מושלם.  למה? אצלינו בהפגנות לא היו אלימויות?,אין קללות? כל מי שלובש כיפה הוא מושלם? כולנו צדיקים?

היה רע לי לכתוב את השרשור.

"שנאת חרדים"-מה הם חיזרים? יצורים משונים? אז בואו נעשה "קבלת השונה" "לפנים משורת הדין".

אז זהו שלא!-הם בני אדם,אמנם ההשקפות שלנו שונות,המנטליות.

אבל עד לסלידה מהם.

אבל כיף לקרוא את הדיעות של האנשים פה.רואים שלא סתם זרקתם תגובה-יש פה אנשים ש"יש עליהם".

לקחתי דברים לתשומת הלב ואני מקווה שגם אחרים.

שבוע טוב לכולם!!!

שתאכלו קש בצבא 3 שנים/שנה וחצילוקסוס

אז נראה אם לא תשנאו אותם...

שתאכל דפים כל החיים ותהנה מהם ותתענג עליהם.לוקסוס!טליה

אני ממלציה בחום לוהט אאאאאאאאאאאאאאאש לכולםםםםםםםםםםםםםםם לקרוא את הספר של הרב מורדכי נויגרשל "למה הם שונים?" ומי שמרתיע אותו המילה רב שיוריד אותה זה בהסכמת "הרב" נויגרשל. ודרך אגב הרב הזה מוערץ בכל המגזרים (אפי' הרפורמים)

אני מרגישה קטנה להביע דעה בנושאים שכל מילה יכולה להתפרש לכאן ולכאן ולגרום ח"ו לחילול ה'...

אל תתעצלו ותחפשו את הספר יש אותו בכל סיפרייה ציבורית שמכבדת את עצמה... ו

חנטרטמהשמו-טל!=)

יש נח"ל חרדי שהוקם במיוחד בשבילם, הבעיה היא שהוא משמש לרוב את הדתייים הלאומיים ואת החרדלניקים.... ולמה אתה חושב לעזאל שמי שגולש פה הוא מטומטם? עשו לך משהו רע?! אם אתה חרדי- אהת לא דוגמא לקבוצה הזאת. ואם לא- עזוב, פשוט אין דרך לתאר אותך. [מצחיק אותי שאתה מקלל אותו ואחר כך אומר לו- יום טוב... ]

לוקסוס- ומה נראלך שהם עושים בזמן שהם לא בצבא? ? ?נועוש=]]!!

בס"ד

יושבים רגל על רגל וכלום לא מזיז להם???  לא!! ממש לא ככה...

רק בזכותם יש לצה"ל באמת ת'כוח שיש ץלו.. עם כל הדפי גמרא וכו' שהם לומדים וכל הזכויות שיש לעמ"י.. הבעיה היא שכולם כאן חושבים שרק אם הם משרתים בצה"ל הם באמת עוזרים--- לא!! צאו מהראש הזה, גם בלי לשרת פיזית אפשר לעשות הרבה ואפילו הרבה מאווווודד!!!

ולא שיש לי בעיה עם חילונים.. אבל אם היים שואלים אותי עם מי אני יותר מזדההה-- בררררוור שהייתי אומרת חרדי.. כי כן, דבר ראשון אניי דתיה ואני מזדהה עם אדם שיש לו אותם דברים כמוני.. שזה בעצם--- חרדי..

וקחו דוג': בייניש מאיזו ישיבה-- אם מי הוא יותר יסתדר לדבר-- עם חילוני שלומד בתיכון חילוני ובחיים שלו לא פתח גמרא, או עם חרדי שלומד כבר כמה וכמה שנים גמרא???

ושוב.. אם מישו לא הבין>>> אינלי שומדבר נגד חילונים !!נאדהה!! כלוום!

אמפפ.. אני גם מזדהה יותר עם חרדים..תותית

בגלל אורח החיים שלהם.. -לא השבב"ניקים- צניעות, חיים עפ"י תורה-גם אם הם יותר מחמירים, ציפיה לגאולה,

כל המצוות וכו'..  (יותר מזדהה עם חרדים מודרנים.. :] )

אינלי ח"ו שומדבר נגד חילונים - אבל אני פחות מזדהה איתם, וכן- הם משרתים בצבא וכו'.. אבל.. רובם שמאלנים.. רובם תמך בגירוש. הם גם השתתפו בו באופן פעיל.(לא מכלילה!!). ויש עוד..

וזאת לא סיבה לשנוא!!! כולנווווו  אחים!!!!!!!!

הגזענות הכ"כ בוטה וברוטאלית שלהם דוחה אותיאנונימי (פותח)

ואולי בעצם זה הסיבה המרכזית שאני לא שם כבר

אבל לא חסרות סיבות לשנוא את החבר'ה הללו ומכיוון שאני כבר כותב על זה ספר לא אפרט הרבה אבל אם

אתה מסתכל על דיכוי הנשים המכוער והנבזי [ואני לא פמיניסט!] בשם היהדות ואתה עומד פעור פה ומסרב להאמין

שככה התכוונה התורה כשנתנה את מצוותיה

ישנם הרבה דברים נוראים אצלם אבל אחד שיצא משם וראה איך הדברים עובדים באמת אז יכול לשלש ולרבע את היד שלכם בנושא הזה

תודה 

*הידע [בשורה החמישית]אנונימי (פותח)
נכון. אנחנו באמת לא מסכימים עם ההשקפהתותית

שלהם אבל זאת לא סיבה לשנוא.

למרות הגזענות וכו' וכו'- כן יש בהם הרבה דברים טובים. כמו בכל יהודי.

זה מעצבן לראות שת'חרדים מקללים עלזה שאיזשהו זרם זורק אבנים (יענו הכללה)

וכשחילוני גונב או רוצח לא קורה כלום. למה מכלילים רק ת'חרדים?

למה כשאישה מרעיבה ת'בן שלה כולם טורחים לפרסם שהיא חרדיה

וכשגבר רוצח את אשתו אפחד לא יגיד שהוא חילוני?!

גם בהם אפשר למצוא ת'דברים הטובים!!

ושוב- אני ממש לא חרדית.(/חרדיה..מוציא לשון איך שאומרים..)

שהרבה פעמים אנשיםתותיתאחרונה

רואים שבבניקים מעשנים, יושבים ברחובות בלילה כמו.....    או בנות חרדיות פרחות לא לבושות

הכי-הכי,

וישר מפלילים את כל החרדים.. שמתי לב לזה כבר כמה פעמים שדיברתי עם אנשים..

שיברך אותך ה'יעל -ND
צודקת אבל רק לגבי חרדים נומראליים...אנונימי (פותח)

יש את החרדים שהדרולה אמרה שזה קצת דומה למה שהיה ביישוב עמנואל. אז להם יש בעיה, בעיה גדולה!

אין לי שום בעיה עם חרדים אבל...ש*ראל!ש

יש ת'קטעים שפשוט אי אפשר להאמין:

איך אנשים יכולים לקרוא לעצמם רבנים ואח"כ להפליל ככה אנשים -חרדים לגמרי- אבל לא אשכנזים.

איך שהם מפרידים בין ספרדים לאשכנזים למשל ביסודי הם ביחד [ספרדים ואשכנזים] ואח"כ בכיתות הגבוהות מפרידים בינהם והם כבר אפילו לא מדברים בינהם.

הכרתי מישי שלמדה עד כיתה ט' בבית ספר חרדי (ספרדיה) היו לה חברות אשכנזיות אבל שהפרידו בינהם הם כבר לא דיברו איתה - אפילו לא אמרו לה שלום - כדי שלא יגידו שהם 'מתעסקות עם ספרדיות' . באמת אין לי כח לכתוב יותר אבל יש עוד מלא מיקרים מזוועים בעניין הזה...

יש ת'חרדים האלה ששמים ת'כובע על הפנים...אנונימי (פותח)

ולפי דעתי:

זכותם,החיים שלהם=בחירה שלהם......

תזכרו ת'מישפט הזה טוב טוב...

מערכון יפה.-עין שלישית..

כל הכבוד שהוא לא העלה אותו!!! הוענק לו צל"ש!!!!!

כך החרדי יכל לשמור על הרוחניות שלו מבלי שתפגע חלילה..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך