אנסה לענות לגופם של התגובות:
שלומבון- מה זאת אומרת : אין חובות אז אין זכויות? אתה, כמוני, יודע שגופו של נער הוא כבר בידיו... כלומר: איני יכולה להגיד לו כבר : עד שלא מסודר אינך יכול להזמין חברים. אם אינך מתחשב באחיך אז גם אינך יוצא לסניף... נו, באמת? אולי יכולתי להגיד: אינך מתחשב בנו, איננו מתחשבים בך. ולכן כשנצא יחד אתה לא תבוא . אני חוששת שזה יגדיל את המרחק ולא יצמצם אותו.
חוץ מזה- אם יש לו בעיה אמיתית של התארגנות... אני לא חושבת שהסנקציות יועילו. אז תודה לך, דבריך אמנם נכונים אבל איני מבינה בדיוק כיצד ניתנים ליישום. רוצה להביא לי דוגמא? אשמח.
rofl :אותו כנ"ל. אין מחשב- אפשרי לחסום. אין טלפון: אפשרי לחסום. זה יועיל? זה יקרב אותו להבנה? אולי זה פתרון .רק שחפשתי משהו שיגרום לו מבפנים לרצות קצת לשנות ולהתחשב ולא לפעול כרובוט. הוא (ואתם) כבר לא תינוק ולא ילד קטן!
אפרת- יפה, את צודקת, ואת זה בדיוק אני מנסה. כבר ניסיתי, בדרכים אלו ואחרות. לפעמים אני על תקן "משרת" אבל לא נראה לי שזה תפקידי... אני "מנהל על" אולי ו"עוזרת" גם , אבל אני כאן כדי לשאול: איך נמנע את הסבל מהאחים שלו ( אח בינתיים, תינוקת שתצטרף אליו בקרוב)
בעזרת ה' , יש משהו בדברייך. בהחלט נראה שהוא עושה "ברדק כללי בחייו" ולא רק בחדר. אל דאגה, שיחות לרוב כבר היו, הוא די פתוח איתנו בד"כ ודוקא מסתמן שטוב לו (אולי הוא מסתיר משהו כמובן) גם בישיבה נראה ( ונשמע מהחבר'ה והמורים) שסבבה לו . הוא חברותי בטירוף, אין לו משבר בקשרים עם אחרים ולכן נראה שבהם הוא דוקא כן יודע להתחשב. ולגבי זה שזה יעבור- אני בטוחה בזה. רק בואו ניתן לזה לעבור קצת יותר נעים לכולם...
יאיר- לתגובתך לא נותר לי אלא לעשות העתק- הדבק למשפט המסכם שלך. כמה נכון :
"עם כל הכבוד לקשיים ולמשברים, יש דברים שצריך לעמוד בהם ותחומים שבהם הוא צריך לשמור על תפקוד - לטובתו לא פחות מטובתם של שאר בני הבית.
אם אתה צריך מאיתנו(ההורים) תמיכה ועזרה/אוזן קשובה/וכו' - אנחנו פה תמיד. אבל קודם תתחיל להתנהג כמו חלק מהבית."
כן, אני באמת חושבת שהוא זקוק לעזרה בזה. כלומר, עם הקטנים אני אומרת" תתחיל , אני איתך לעזור לך" . עם הילד השני ( המסודר הזה) שלא סובל לעשות שעורי בית למרות שהוא תלמיד מוצלח, אני מבינה שאין ברירה אלא לקבוע איתו "זמן איכות קבוע בשבוע" ולשבת יחד על התחומים שאותם הוא הכי לא סובל ( מי שמתאם עם ההורים שלו מעכשיו- אל תשכחו כיבוד קל, זה מה-זה עושה את שיעורי הבית המעצבנים- לכיפיים) אז כנראה שהוא צריך עזרה בתחום ההתארגנות ולא בגלל שגדל אז נשארים לבד... ישר כח ותודה, החכמתני.
אדמין :שוחחנו באישי. ותודה בכל אופן.
יוםיום חג: אין מצב לפנימיה. מסיבות אלו ואחרות. נכון, לפעמים זה מועיל . ומכריח חברה ללמוד להתחשב. אבל לא רלוונטי. תודה.
לולה,לולה, אני אכן חייבת המו-------ן סבלנות. אבל לא רק שלי כמעט פוקעת . יש תושבים נוספים בבית הזה...
את יודעת מה: אפילו אם קשה לו, לפחות לטובתו, שיאסוף את החפצים שלו. לפני שהקטנים בבית מקלקלים לו ונוגעים לו ( והוא מתעצבן) הרי על חפצי הגדולים אני שומרת מפני הקטנים. אבל יש כלל בבית- שאם זה "מפוזר ומפורד" אני כבר לא אחראית על החצים הללו. מי שזה שלו שיקח אחריות. ודוקא נראה שמרב שעודף סבבה לו הוא מבולגן. שעות עם חברים ( הוא לא מסתיר מאיתנו את השיחות, הן לאו דוקא על רקע מצוקה) שעות במחשב אבל בכיף, . טוב, אולי משהו מסתתר. תודה על כיוון המחשבה.
רבבה בנשמה- שכתבת שאת מזדהה מהכיוון השני תהיתי אם אני הולכת לראות תגובה של עוד אמא. וגיליתי הפתעה . לגבי המחשב- ההורים שלך יודעים שאת מנהלת אתרים? אז מה הפלא שאת המון במחשב? אבל אם זה נראה לך שזה כבר פוגע בך ואת מבינה את זה - אז תעבירי שרביט למישהוא אחר , לא? טלפון- על זה לא חשבתי. באמת החבר'ה לא נפגשים הרבה אז במקום זה הם כנראה מדברים הרבה. טוב, בכל מקרה צריך מינימום של התחשבות. כלכלת הבית לא נועדה לספק צרכים רק של בן בית אחד. ונראה שהגבר שלנו קצת שכח את זה. אנחנו , אגב, הגענו להסכמה איתו שאנחנו מבקשים פירוט שיחות מבזק ומתחלקים בתשלום ( הוא הרי מוצא עבודה פה ושם, אז אנחנו מאמינים שאם יצטרך לשלם- כבר יבין מהם הוצאות וכמה זה כואב).
שעות שינה... מה? עד איזה שעה חייבים לדבר? ואם מישהו יודע שקשה לו בבקר, אז, יאללה, אתה בוגר, ומצפה שככה גם יתייחסו אליך- אז קצר בחצי שעה. דבר עם חבר אחד בלבד פעם ביומיים ( ולא הפוך- שניים לכל יום) גם זה כנראה מסתדר בהסכמה אצלנו...
ובלאגן.... ביקשת עצות? בואי אתן לך כמה שעלו אצלנו, אולי צחכימי אותי מה הכי הגיוני למי ששונא לסדר. : חשבנו אולי לסדר לפני התוהו ובהו ... כלומר: פעמיים בשבוע, זמן קבוע, אני מוכנה לפנות לכך חצי שעה קבועה (דייט) ומסדרים. ככה לא מתאסף "הר" בחדר וזה לא נראה כמו קטסטרופה עולמית שאי אפשר לצלוח. סל כביסה בחדר: זה הגיוני או מסריח? למה המגירות של כתר לא עובדות? יכולה להסביר לי? פשוט. מיד להניח חפץ במקומו , שבמגירה יהיה בלאגן ,לא נורא, אבל זה לא מתאסף בחדר, לא על חשבון כולם, ולא זוועה לסדר אח" כ. זה למשל פתרון שאנחנו הצענו ואין לי מושג למה לא עבד. ולגבי הצעקות- ברור שאין מה לצעוק כי זה לא מועיל . אבל כאמא, אגלה לך סוד, אנחנו לא חושבות שזה מועיל, אנחנו אפילו יודעות שזה לא מועיל, אנחנו צועקות כי "הבאתם לנו ת' ג'ננה" או "העלתם ת'סעיף" או איך שאתם אומרים את זה בשפתכם הנוכחית... פשוט, גם אתם צועקים כשמישהו הגזים עם חוסר ההתחשבות בכם. לדבונינו ( באמת לדאבונינו) זה קורה גם לנו. ואנחנו כל כך מצטערות אחר כך כי אנחנו יודעות שלא רק שלא הועלנו, אולי אף הזקנו. אז דוני את ההורים לכף זכות מהיום ( חכי, חכי, נראה אותך עוד איזה 20-25 שנה)
וואי, תגובה ארוכה כאורך הגלות יצאה לי. ישר כח למי ששרד עד כאן.
ותודה לכם.
אם אתם רוצים להמשיך ולהחכים אותי יהיה נהדר!