אין. סוף.אינסוף
- תגיד לי עד מתי? מה זאת אומרת "אין יאוש בעולם כלל"?! כל העולם מלא יאוש! מי לא חווה יאוש?!

- בוודאי שכולם חווים יאוש וזה בדיוק העניין! היאוש הוא החוויה הסוביקטיבית בלבד, איננו אמיתי אוביקטיבי. המשפט בשם ר' נחמן מדויק - אין יאוש בעולם כלל - היאוש הוא רק בתוך האדם ולא בעולם! הבחירה בידי האדם במה לאייש את עצמו, אם ליפול למבט חיצוני מייאש או למבט פנימי חיובי מאייש ובונה, אותו ואת העולם כולו. לראות במבט פנימי איך כל דבר יכול לקדם לטובה.

חז"ל הודיעו לנו מראש ש"אין בן דוד בא עד שיתיאשו מן הגאולה" - היאוש הוא ממש מן ומתוך מהלך הגאולה במידה ורואים הכל בעין חיצונית במקום בעין אלוהית ואז הגאולה הופכת לגעולה. היאוש החיצוני בעצם מפנה את המקום לאור האינסופי האלוהי הגבוה יותר והצרה עצמה יוצרת את הכלים לישועה. על זה אנו מתפללים כמה פעמים כל יום "ותחזינה עינינו בשובך לציון ברחמים" - אנו לא אומרים 'ותחזינה עינינו את שובך...' אלא "בשובך" - אין הכוונה לראיה בעלמא או להימצאות בזמן הגאולה בלבד, אלא שנחזה ונבחין בשוב ה' ציון ונדע גם מה לעשות בהתאם.

- אבל אין לנו שליטה על המאורעות!

- ה"מאורעות" בעולם לא מגיעים משום מקום, הם נוצרים ע"י בני אדם ולפי תגובות שלהם וכן הלאה. למעט 10% ממאורעות שעל פניו אינם בשליטת האדם, כל השאר הוא בידי האדם ותגובותיו! כל דבר בעולם יכול להתפרש כשלילי או כחיובי החל מהתפיסה והמחשבה ועד הרגש והמעשה בעקבותיו. אדם גם יכול לבחור לא לבחור, אבל הבחירה תמיד קיימת איך להתיחס ולהתמזג במה ש"קורה".

- אז למה אנחנו מתפללים ומבקשים אם הדברים תלויים בנו?

- אולי לפני כן צריך לשאול מהי תפילה בכלל! הרי הבורא איננו משתנה. כל השפע נמצא, נגיש ואינסופי.

- אז מה בעצם עושה התפילה?

- התפילה מחברת בין הרצונות לצנורות השפע האלוהיים האינסופיים ומביאה אותנו לגילוי וביטוי השפע בכל העולמות. למשל: ה' הוא גואל ישראל ורוצה לגאול גאולה שלמה "היום אם בקולו תשמעו" , אלא שאנו עוד לא מגלים ומבטאים אותה בעולם בשלמות. כך גם בנוגע לפרט: הקב"ה מקדים רפואה למכה וע"י האמונה והתפילה הנפש מתעלה למקום של בטחון שהרפואה נמצאת ומשם הרפואה כבר יותר נגישה לאדם. ע"י התפילה אנו מתחברים ומעלים את העולם הכללי והאישי לרמת מודעות עליונה יותר ומחזקים את האמונה בכוחות האלוהיים וע"י כך אנו מתמלאים בכוחות לבטא ולגלות את הרצון בעולם. זאת האומרת שהתפילה איננה מעין "השלכת" הבקשה למעלה והמתנה פאסיבית לקיומה, אלא היא באה לחזק אותנו לפעולה ולגילוי הרצון העליון עד עולם העשיה, להתחבר ולבטא את האינסוף.

- ואיך זה מסתדר עם זה שהכל נקבע בתחילת השנה?!

- אפשר להוסיף על שאלה זו: אם כך מדוע בכלל אנו מתפללים כל יום אם הכל כבר נקבע מראש?! אלא שבאמת יש דברים שנסגרים כבר מראשית השנה, וגם הם כמובן תלויים במידת החיבור שלנו להויה ובביטוי הרצונות וחשבון הנפש לשנה כולה. אבל בנוסך לכך, בכל יום ובכל רגע יש בידינו הבחירה כנ"ל איך להתיחס, להגיב, להתמזג ולפעול עם כל מה שכבר "קורה" ואפילו ליצור את ה"מקרים". זאת אומרת שבידי האדם נתונה הבחירה למה להתחבר או אם לברוח, אם הדבר חלילה יחריב או רק ירחיב ויקדם לטובה ויהפך כבר מעכשיו לטובה ...

אינסוף! 
גם אם מבינים מה זה התפילה,סקארבן

צריך קודם כל להתחבר.. מה שאתה כותב פה מדבר על מי שמאמין, וצריך רק חיזוק=]

וחוצמיזה, לדעתי, ה"מאורעות" לא נוצרים ע"י האדם... הם פשוט, קורים, ומה שמשנה זה איך האדם מגיב, כן, אבל לא ה-ו-א יוצר את המאורעות!

ועוד משו- הקטע של "אז מה בעצם עושה התפילה"....

ישמצב אתה מסביר את זה שוב? זה גם טיפה ארוך מידי ורצוף...

בכל אופן- יפה! ותודה...

לגבי הנק' הראשונה שכתבת-שיראל.

כל הקטעים פה בפורום מדברים למי שלא מאמין..מגיע גם למי שמאמין - וכהגדרתך 'רק צריך חיזוק' - לקבל משו..

אז מי יוצר את המאורעות?סוג'וק
אוקי, קיבלתי-סקארבןאחרונה

האדם יוצר אולי את המאורעות, אבל רק רגע- אז מה שמשנה ביהדות זה הדרך או התוצאה?

נגיד שאדם גנב, אז נכון, הוא יצר את המאורע, אבל אם יודעים שהוא גנב כדי להציל את המשפחה שלו מרעב......יש צורה אחרת להסתכל על זה.. אז אוקי- הוא יצר את המאורע, כי הוא יכל גם-להקים עסק נגיד וככה להציל את המשפחה, אז הוא בחר אולי בדרך לא טובה, אבל....- הכוונה הייתה טובה איפשהו...לא?

(ת'אמת, סיכמתי ממש הרבה בדף, אבל זה לא עלי כרגע, אני יכתוב בהזדמנות..)

ושיראל- אין לי בעיה עם זה, סתם אמרתי שזה לא משו כדי לבנות, אלא כדי לחזק=]

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך