אין. סוף.אינסוף
- תגיד לי עד מתי? מה זאת אומרת "אין יאוש בעולם כלל"?! כל העולם מלא יאוש! מי לא חווה יאוש?!

- בוודאי שכולם חווים יאוש וזה בדיוק העניין! היאוש הוא החוויה הסוביקטיבית בלבד, איננו אמיתי אוביקטיבי. המשפט בשם ר' נחמן מדויק - אין יאוש בעולם כלל - היאוש הוא רק בתוך האדם ולא בעולם! הבחירה בידי האדם במה לאייש את עצמו, אם ליפול למבט חיצוני מייאש או למבט פנימי חיובי מאייש ובונה, אותו ואת העולם כולו. לראות במבט פנימי איך כל דבר יכול לקדם לטובה.

חז"ל הודיעו לנו מראש ש"אין בן דוד בא עד שיתיאשו מן הגאולה" - היאוש הוא ממש מן ומתוך מהלך הגאולה במידה ורואים הכל בעין חיצונית במקום בעין אלוהית ואז הגאולה הופכת לגעולה. היאוש החיצוני בעצם מפנה את המקום לאור האינסופי האלוהי הגבוה יותר והצרה עצמה יוצרת את הכלים לישועה. על זה אנו מתפללים כמה פעמים כל יום "ותחזינה עינינו בשובך לציון ברחמים" - אנו לא אומרים 'ותחזינה עינינו את שובך...' אלא "בשובך" - אין הכוונה לראיה בעלמא או להימצאות בזמן הגאולה בלבד, אלא שנחזה ונבחין בשוב ה' ציון ונדע גם מה לעשות בהתאם.

- אבל אין לנו שליטה על המאורעות!

- ה"מאורעות" בעולם לא מגיעים משום מקום, הם נוצרים ע"י בני אדם ולפי תגובות שלהם וכן הלאה. למעט 10% ממאורעות שעל פניו אינם בשליטת האדם, כל השאר הוא בידי האדם ותגובותיו! כל דבר בעולם יכול להתפרש כשלילי או כחיובי החל מהתפיסה והמחשבה ועד הרגש והמעשה בעקבותיו. אדם גם יכול לבחור לא לבחור, אבל הבחירה תמיד קיימת איך להתיחס ולהתמזג במה ש"קורה".

- אז למה אנחנו מתפללים ומבקשים אם הדברים תלויים בנו?

- אולי לפני כן צריך לשאול מהי תפילה בכלל! הרי הבורא איננו משתנה. כל השפע נמצא, נגיש ואינסופי.

- אז מה בעצם עושה התפילה?

- התפילה מחברת בין הרצונות לצנורות השפע האלוהיים האינסופיים ומביאה אותנו לגילוי וביטוי השפע בכל העולמות. למשל: ה' הוא גואל ישראל ורוצה לגאול גאולה שלמה "היום אם בקולו תשמעו" , אלא שאנו עוד לא מגלים ומבטאים אותה בעולם בשלמות. כך גם בנוגע לפרט: הקב"ה מקדים רפואה למכה וע"י האמונה והתפילה הנפש מתעלה למקום של בטחון שהרפואה נמצאת ומשם הרפואה כבר יותר נגישה לאדם. ע"י התפילה אנו מתחברים ומעלים את העולם הכללי והאישי לרמת מודעות עליונה יותר ומחזקים את האמונה בכוחות האלוהיים וע"י כך אנו מתמלאים בכוחות לבטא ולגלות את הרצון בעולם. זאת האומרת שהתפילה איננה מעין "השלכת" הבקשה למעלה והמתנה פאסיבית לקיומה, אלא היא באה לחזק אותנו לפעולה ולגילוי הרצון העליון עד עולם העשיה, להתחבר ולבטא את האינסוף.

- ואיך זה מסתדר עם זה שהכל נקבע בתחילת השנה?!

- אפשר להוסיף על שאלה זו: אם כך מדוע בכלל אנו מתפללים כל יום אם הכל כבר נקבע מראש?! אלא שבאמת יש דברים שנסגרים כבר מראשית השנה, וגם הם כמובן תלויים במידת החיבור שלנו להויה ובביטוי הרצונות וחשבון הנפש לשנה כולה. אבל בנוסך לכך, בכל יום ובכל רגע יש בידינו הבחירה כנ"ל איך להתיחס, להגיב, להתמזג ולפעול עם כל מה שכבר "קורה" ואפילו ליצור את ה"מקרים". זאת אומרת שבידי האדם נתונה הבחירה למה להתחבר או אם לברוח, אם הדבר חלילה יחריב או רק ירחיב ויקדם לטובה ויהפך כבר מעכשיו לטובה ...

אינסוף! 
גם אם מבינים מה זה התפילה,סקארבן

צריך קודם כל להתחבר.. מה שאתה כותב פה מדבר על מי שמאמין, וצריך רק חיזוק=]

וחוצמיזה, לדעתי, ה"מאורעות" לא נוצרים ע"י האדם... הם פשוט, קורים, ומה שמשנה זה איך האדם מגיב, כן, אבל לא ה-ו-א יוצר את המאורעות!

ועוד משו- הקטע של "אז מה בעצם עושה התפילה"....

ישמצב אתה מסביר את זה שוב? זה גם טיפה ארוך מידי ורצוף...

בכל אופן- יפה! ותודה...

לגבי הנק' הראשונה שכתבת-שיראל.

כל הקטעים פה בפורום מדברים למי שלא מאמין..מגיע גם למי שמאמין - וכהגדרתך 'רק צריך חיזוק' - לקבל משו..

אז מי יוצר את המאורעות?סוג'וק
אוקי, קיבלתי-סקארבןאחרונה

האדם יוצר אולי את המאורעות, אבל רק רגע- אז מה שמשנה ביהדות זה הדרך או התוצאה?

נגיד שאדם גנב, אז נכון, הוא יצר את המאורע, אבל אם יודעים שהוא גנב כדי להציל את המשפחה שלו מרעב......יש צורה אחרת להסתכל על זה.. אז אוקי- הוא יצר את המאורע, כי הוא יכל גם-להקים עסק נגיד וככה להציל את המשפחה, אז הוא בחר אולי בדרך לא טובה, אבל....- הכוונה הייתה טובה איפשהו...לא?

(ת'אמת, סיכמתי ממש הרבה בדף, אבל זה לא עלי כרגע, אני יכתוב בהזדמנות..)

ושיראל- אין לי בעיה עם זה, סתם אמרתי שזה לא משו כדי לבנות, אלא כדי לחזק=]

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך