תלמידות מהכיתה שלי השיגו את השאלות של המבחן בטעות והן החליטו להשתמש בו- מה לעשות- להגיד למורה או לא???
(המבחן כבר היה)
עצות !!!!
תלמידות מהכיתה שלי השיגו את השאלות של המבחן בטעות והן החליטו להשתמש בו- מה לעשות- להגיד למורה או לא???
(המבחן כבר היה)
עצות !!!!
תכל'ס בעיה!! אני גם לא הייתי נראלי אומרת למורה...
תנסי להסביר להם כמה זה חמור!
לפי דעתי זה סתם זבל להגיד זה בעיה שלהם את יכולה לדבר איתם שלא יעשו שוב אב ל לא הייתי משטטטטטנקר בהצלחה בהמשך הדרך וגם אם תגידי ואח"כ הם ידעו את זה ,זה סתם לא יהיה נעים
עם בקשה שלא להגיד שאני אמרתי.
וזה לא נקרא להשטנקר!
את לא משמר ההלכה שלהן.. שהן יעשו מה שהן רוצות...
סך הכל בקשתי עצות!
תודה לכל מי שהגיב..
דבר שני - לדעתי תחשבי באמת מה יצא מזה אם תלכי למורה..
יש סיכוי שזה יגרום להם לא להעתיק יותר?
יגרום להן לעמוד מול מצב דומה ולפעול בצורה שונה?
תעני על השאלות האלה..
עכשיו, מה יקרה אם לא תלכי למורה אלא תנסי באמת לקיים איתן דיון מעמיק על העניין?
תגידי למה לדעתך זה לא בסדר ושהן תגדנה למה הן עשו את זה... דיון ידידותי ואמיתי עם מסקנות..
זה יעזור? זה יועיל? הן תגענה למסקנות מעשיות?
תעני על השאלות האלה..
אם בלי לגשת למורה תהייה תועלת עדיף כמובן לא לגשת למורה.
אם רק אם תגשי למורה תהייה תועלת אז תגשי למורה!
ואם לא ככה ולא ככה.. אז הייתי מהמרת בכלופן על האפשרות השניה, אלא אם כן זה עלול ממש להזיק..
בהצלחה ענקית!!!
ולכל אלה שכל כך נרתעות מהשטנקרויות - אני מכירה מקרה של מישהי שעשתה משהו יותר גרוע מזה וחברה שלי ניסתה לעזור לה בדרכים אחרות ובסוף היא מה שנקרא אצלכם "השטנקרה" עליה כי זה היה גדול עליה והיא ראתה שהיא לא מצליחה לעזור והיא פשוט הצילה את הילדה הזאת!! אז לפעמים צריך לעבוד בהגיון ושכל..
עשית את שלך!!
אני אישית לא הייתי אומרת..
זה גנבת דעת שלהם ועוד אחרי שהוכיחו אותם על זה!
ואל תיזרמי איתם אבל בחיים לא להישטנקר!!!!
מוות למלשינים
ימותו הבוגדים!!!!
אל תגידי ...
עזבי זה סתם יסבך אותך ויחשיבו אותך למלשנית...
את יכולה לדבר איתן אל זה ..!
(זה יותר עוזר)
לא צריך לנסות לתקן את העולם. הרצון לתקן את העולם נפוץ אצל מתבגרים, אבל הגדלות של אדם נמדדת בזה שהוא בודק כל אירוע כזה - מה זה אומר לי, מה אני צריך ללמוד לתקן. הכי קל והכי כיף לתקן אחרים, אבל זה לא עניין שלך. אם לומר בצורה חדה וברורה: אם תבואי לעולם הבא עם אלף אנשים שתיקנת והחזרת אותם בתשובה לחלוטין, אבל את לא מתוקנת בדבר קטן - יזרקו אותך! כי את צריכה לעשות את התפקיד שלך.
זה קטע של יושר. בינן לבין עצמן וה'. וזהו.
ברור! הם גונבות את דעת המורה ואת יודעת ולא עושה כלום???
יש לך חלק בעבירה.
אבל אל תגידי את השמות של הבנות...
זה הגיע בטעות לידיים שלהם אבל אז הן החליטו להשתמש בזה....
כי כל אחד והערכים והמוסר שלו והכל נכון וטוב ויפה. צריך ללכת לפי מוסר והנהגות התורה. צריך לבקש עצה מרב, עצה ולא פסק, כי פסק יחייב אותך לעשות כדבריו. אולי יש בביה"ס צד שלישי כמו רב שיש לכן דיבור איתו? אם כן, את יכולה לדבר איתו או להשאיר לו פתק בעילום שם, ושהוא "ישטנקר" על הבנות האלה למורה, מתוקף תפקידו כרב ומחנך. וזה לא יהיה את, זה הוא. איך נודע לו? במקרה נודע, כמו שבמקרה המבחן נפל לידי הבנות...
אני די אוהבת לגלות במבחנים כאילו אין לי בעיה עם זה
וסתם כך לא הייתי אומרת כאילו תחשבי שאת היית במצב כזה
ערב טוב ובהצלחה
על שתי התגובות הישרות ( מיושרות ) של " הדריכני " ו" נחשונית " ( היה עוד אבל אלו העיקריות )
זה ילדותי לומר " אל תשטנקרי " או " את לא המחנכת " עברנו את הגיל ! ( חד וחלק !!!) עושים מה שנכון ולא מה שמרגישים
( השלטת השכל על הרגש ) ואם צריך לגשת למורה אז יאלה ניגשים !
במאמר מוסגר : מה יקרה אם היא תיגש קודם אליהן ורק אז למורה הן בטוח תדענה ( יש שלל שאלות שנובעות מן הסיטואציה הזו )
דבר נוסף לחידוד השאלה של מיארה : מה יקרה אם אותן בנות תגנבנה חפץ של אותה המורה ולא את דעתה האם התגובות תהינה דומות ? ( לתשומת ליבכן ביי)
אבל יכול להיות שהם כן חשבו על זה שזה פשוט לא יועיל, כמו שכתבו התגובות החכמות.
ולדעתי - אני לא רב ולא יודעת את ההלכה, ומה באמת נכון לעשות במקרה כזה, אבל נראה לי שיעזור מאוד להגדיר קצת יותר את השאלה (אפרת, את מוזמנת, וגם אחרות)
מצד מה את בעצם שואלת?
כמה שאלות למחשבה:
האם המורה ניזוקה מזה שהיא לא יודעת? (כלומר - ליידע אותה זה מה שיתקן את הנזק ויציל את הבנות מעבירה, אני באמת לא יודעת, אני שואלת)
האם חובתך היא לחנך את הבנות, אחרי שניסית להוכיח ולא הצלחת? (בכל זאת, יש חלוקת תפקידים בעולם, כמו שאני אחראית על חינוך הילדים שלי, ולא על אלו של השכנה...)
האם ה'שטינקור' הוא כדי להציל את המורה, את הבנות, או את עצמך?
ולפי השאלה הקודמת - מה ישיג הכי טוב את המטרה, ולא יזיק?
האם מה שנשמע צודק וצדיק הוא בהכרח הנכון (ע"פ ההלכה)?
ושוב - אני באמת לא יודעת מה נכון, רק חשוב לדייק את המקרה, את הרצון ואת המטרה...
ההגינות אומרת שתגידי, אבל חברות שלך ממש יכעסו....
ספר - גם שנראה לי שאם אני אגיד זה לא יועיל לאף אחד אבל נראה מה ההלכה אומרת ואז אולי זה ישנה את צורת החשיבה שלי...
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.