אחד הקטעים שקראתי כמה וכמה פעמים בחיים שלי. וכל תקופה מחדש אני מרגישה צורך לקרוא את זה שוב.. (אני משכתבת את זה, אז זה לא מילה במילה מועתק..)
ימי האהבה וימי השנאה והיאוש
כל יהודי מכיר היטב זמני העליה וזמני הירידה המתחלפים תדיר. בזמן העליה - הצלחה, כוונה בתפילה, יחסים טובים לחברים, קירבת אלוקים אמיתית. ובזמן הירידה - כבדות בתפילה, ריחוק מחברים, ו-- השלימי את החסר כראות עינייך 
כל אדם שעושה מעשה כלשהוא, בהתחלה ירגיש את ההנאה במעשה ולאחר זמן פתאום תכנס בו התאווה. בתחילה ירגיש אהבה ואח"כ תכנס בו השנאה, אח"כ שוב, תסור השנאה ותכנס האהבה וכן הלאה.. תמיד - יסור אחד ויבוא שני.
אם ההנאה תהייה גדולה, תעמוד האהבה ימים רבים והשנאה ימים מועטים.
אבל אם אין הנאה גדולה, אז תעמוד האהבה ימים מועטים והשנאה ימים רבים.
ואם יתחדשו לאדם חידושים טובים בעבודתו אז תוסיף האהבה ותגדל.
אחרי שהבנו את מהלך האהבה והשנאה---
צריך לדעת (!) שהאהבה והשנאה נלחמים בינהם, פעם מתגבר זה ופעם מתגבר זה.
ולכן אין מה לחשוש מזה שנתחיל לעשות מעשה טוב ויגיעו פתאום ימי השנאה.. כי צריך לדעת - שבתחילה האהבה קיימת, ואח"כ נחלשת. ושוב מתחזקת כנשר וככה הלאה..
ואם תחלש האהבה ותגבר השנאה אל יהיה נואש בעבודה רק ידע כי לקץ ימים תתחלף..
ולכן צריך לדעת שכאשר מתחילים ימי השנאה להכנס לפעולה - אסור להניח כל המעשה, ולא לומר - אפסיק עכשיו וכשיגיעו ימי האהבה אשוב למעשי הטובים ולעבודתי.
כי אם יניח הכל - יאבד מידו, ואם יחזיק ממנו במקצתו - לא יאבד.
אני אנסה להיות תכליתית. את הקטע הזה לא המצאתי! הכל מובא בספר עלי שור..
ואני חושבת שזה קטע כל כך כל כך חשוב ומיוחד!!
כמה דברים יוצאים ממנו:
1. קודם כל - עיצה ענקית! איך גורמים לימי האהבה להמשך הרבה זמן?
למצוא חידוש בעבודה! לגרום לעצמך למשהו מעניין ומיוחד שלא היה קודם. זה מוסיף טעם וחשק שלא היה קודם!
2. צריך לדעת שכל התנודות האלה בין ימי האהבה וימי השנאה זה מצב טיבעי והעיקר עיקרים - אסור להתייאש!
3. חס וחלילה לא לעזוב כל המעשה אף פעם!! "כי אם יניח הכל - יאבד ממנו" אלא להקל לעצמך מעט, אבל "יחזיק ממנו במקצתו" בכל מחיר!! וככה לא תפסידי את מה שכבר הרווחת.
אני ממש ממש מקווה שעזרתי בצורה כלשהיא.
אם את רוצה באישי - בכייף ממש!!