שנמצאות בי-ם?
הן לא כ"כ מוכרות אז אולי יש על אונסדורף שהיתה באירופה כי נראה ל קוראים לשכונה הזאת על שם השכונה בארופה.
ממש תודה!!!
שנמצאות בי-ם?
הן לא כ"כ מוכרות אז אולי יש על אונסדורף שהיתה באירופה כי נראה ל קוראים לשכונה הזאת על שם השכונה בארופה.
ממש תודה!!!
אוּנְסְדוֹרף היא שכונה חרדית הממוקמת בצפון ירושלים. השכונה נוסדה ביחד עם שכונת קרית מטרסדורף כשכונת בת לשכונת רוממה עילית. נקראת על שם העיירה אונסדורף שבהרי הטאטרה שבסלובקיה.
בשכונה מתגוררות כ-400 משפחות. בשל קרבתה לשכונות החסידיות הסובבות אותה, מרבית תושבי השכונה הם חסידים; בשכונה ובאזורים הסובבים אותה נמצאות חסידויות ויז'ניץ, רחמסטריווקא, בעלז, צאנז, קאליב וחסידות סאטמר. בשכונה מתגוררים גם חרדים ספרדים וליטאים (שמרכזם בשכונה הוא בית המדרש לייקווד-ירושלים).
וזה רק ההתחלה..
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%A3 -זה קישור לדף על השכונה הזאת..
על שכונת איתרי לא היה, אבל היה על ישיבת איתרי:
ישיבת איתרי היא ישיבה שנוסדה על ידי הרב מרדכי אליפנט בשנת ה'תשכ"ח (1968), והייתה המוסד העיקרי מבין מוסדות "איתרי". השם איתרי (ITRI) לקוח מראשי התיבות באנגלית של המילים Israel Torah Research Institute, המכון הישראלי לחקר התורה. שמה המלא של הישיבה הוא "ישיבת מדרש התלמוד זהב מרדכי - איתרי". היא ממוקמת בדרום מזרח ירושלים, בין אזור התעשייה של שכונת תלפיות לשכונת בית צפפה.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%AA_%D7%90%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%99 -קישור לדף על ישיבת איתרי...
בהצלחה..
מקווה שעזרתי קצת..
יהיה טוב!
בציפעיה לישועת הכלל והפרט!
והייתי שם לפני שכתבתי כאן.
זה לא מספיק מפורט,הבנתי שיש איזה סיפור על אונסדורף שבסלובקיה וזה שזה אחת מ-7 קהלות או משהו כזה ולא ממש מצאתי על זה חומר.
אבל תודה בכל אופן!!!!!!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים