ילדה נפלה מהקומה השביעית ונהרגה
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/211613
בעקבות המקרה הנורא הזה, התעוררה לי שוב השאלה וההתלבטות:
האם מותר להשאיר ילד בן 6 כ- 10 דקות לבדו? ורבע שעה?
הבעיה היא כזאת: את הגדול, תיכף בן 6, אני מחזירה בעצמי מהגן-מכינה. הקטן בן 4 חוזר מהגן בהסעה 3/4 שעה אחרי שהגדול מסיים את הגן. ההסעה לא תמיד מדייקת בזמן הגעה לתחנה בשכונה, בפער של עד 10 דקות. כשעלי לצאת להביא את הקטן מההסעה, 3 דקות מהבית, בד"כ הגדול כבר אוכל צהריים או משחק בבית או בחצר. האם זה בסדר להשאיר אותו לבדו 10 דקות? אני יכולה לקחת אותו איתי, אבל זה אומר להפסיק אותו באמצע ארוחת צהריים או משחק, לרוץ במדרגות למעלה, לחצות כביש, ולפעמים לחכות 10 דקות עם ילד רעב משועמם וחסר סבלנות. לא רוצה לתת לו משהו קטן לאכול בינתיים בתחנה, כי אח"כ הוא לא יאכל טוב צהריים, ואז שוב יהיה רעב תוך זמן קצר.
ועוד: האם זה בסדר להשאיר אותם לבד ישנים רבע שעה בלילה עד 21:00 בזמן שבעלי במעריב ואני יצאתי ועוד לא הגעתי, ואני בדרך הביתה, ממקום אחר בישוב או מהאוטובוס? יש אוטובוס פעם בשעה ולפעמים כל הבעיה היא רבע שעה של מעריב של בעלי. אח"כ מישהו מאיתנו כבר שוב יכול להיות בבית.
ואם זה כן בסדר להשאיר אותם לבד עד רבע שעה, האם לנעול את הדלת או לא?
אם ננעל, ויקרה משהו בבית, שרפה חלילה וכדומה, הם לא יוכלו לצאת.
אם לא ננעל, אז הבעיה היא שאנחנו גרים בישוב מוקף כפרים ערביים, גדר חלקית ובקצה הישוב. למרות השער, השומר, הפטרול והמצלמות, עדיין אפשר לחדור לישוב, בעיקר רגלית, אם איזה רשע נעול על זה. ואם הדלת לא נעולה, אפשר להיכנס לבית...
בקיצור, מה לעשות? מה הרע במיעוטו? האם אני אמא חרדתית ומגזימה? אני לא אזמין בייביסיטר ל-10 דקות, ולא תמיד יש אצל מי להשאיר את הילד בצהריים, או מישהו לבקש ממנו להיכנס להיות איתם רבע שעה בלילה.
נכון לעכשיו, אני כן משאירה אותו 10 דקות לבד בצהריים, ולא מסכימה עם בעלי שמשאיר אותם ישנים רבע שעה לבד בלילה.
אוף.
ומוטב לא להסתבך בסבך הסיבוך המסובך.
ב"ה אני לא צריכה להתמודד עם זה יום יום!