(:אנונימי (פותח)

סתם משו שחשבתי עליו היום..- נכון הרבה כאן אומרות\אומרים, שזה מעצבן אותם שנגיד בכיתה אומרים להם - מה אתם שומעים כאלה שירים? לא מתאים לכם?

יש לי חברה, שהיא כזאת דוסה,[ולא, זה לא סטיגמה] ושמעתי אותה שרה איזה שיר אהבה, אז לא שיש לי בעייה עם זה, אבל עשיתי לה כזה - למה את שרה עם זה? לא מתאים לך!

ואז באותו רגע חשבתי על מה שאתם תמיד אומרים. 

אבל בת'כלס, תחשבו על זה, אם את דוסה, תהיי דוסה עד הסוף!

הבנתם?! קצת מסובך..

יומטוב!

הבנתיניגונים

ואת יודעת מה משגע אותי?? שאני דוסה ויש שירי אהבה מסויימים שאני כן מסכימה לשמוע בגלל סיבות מסוימות (ויש סיבות)

ובגלל הסביבה אני לא שרה אותם, ולא מראה להם שאני שומעת. למה? כי הם יעשו מזה סיפור.. שחבל על הזמן ועל המאמץ. עדיף לשמוע בבית בשקט.

די, תאמיני בחברה שלך. ואל תעירו אנשים אתם לא שומרי כשרות של אף אחד...

לא כ"כ מסכימה איתך-->אספרנזה

דוסים. בעעע שונאת ת'מילה הזאת בכלל. כ"כ לא נכונה.

אבל אני לא מסכימה עם מה שאמרת - "אם את דוסה, תהייה עד הסוף"..

זה ממש תלוי מה זה "דוסה" בכלל..

דוסים יכולים להיות כמו שהם ולא לחיות בבועה -- הם לא צריכים להתנזר מהכל!

גם הם יכולים לשמוע שירים בלועזית וזה לא סוטר את זה שהם דוסים.

אם אותה חברה היתה מעירה לכולם על זה שזה לא טוב לשמוע שירים כאלה, ואז היא בעצמה שומעת - אז זה צביעות, ואני שונאת את זה ואת צודקת.

אגב, נזכרתי במשו דומה שקרה לי לא מזמן - יש לי 2 חברות "דוסות" - כאילו אני אומרת שיט או משו כזה (טוב אלי קצת יותר בוטה..) והן מעירות לי..

קיצור - יום אחד הם דיברו לשון הרע על מישי.. לא משו מגעיל אבל סתם הפריע לי..

אז אמרתי להם כזה - אסור לקלל אבל לשון הרע מותר?

לא הקשיבו לי, התווכחו איתי שזה לא קשור וכו' והמשיכו לרכל עליה.

זה מעצבן.

הבהרתי? יצא קצת מוזר..מוציא לשון

ווואיי אין לך משג כמה אני שונאת שאומרים אתזה!!!(=א.ש=)

ולא דוקא בקטע של דוסה!...

ונגיד בקשר למקרה שכתבת- שמעת אותה שרה ת'שיר הזה, אז??? זה לא עניין שלך אם השיר הזה מתאים לאישיות שלה או לא!!!! זה שהסטיגמה שלך עליה זה שהיא דוסה, זה לא אומר שהיא כזאת! וגם אם כן זה פשוט לא עניין שלך באיזה דברים היא פחות דוסה ובאיזה דברים היא מדקדקת יותר!!

(:אנונימי (פותח)

ניגונים - צודקת, אולי לא הייתי צריכה להעיר..

אחת מתולתלת - היא כן דוסה, והיא בערך כמו חברה שלך, הפריע לי שזה ממש צביעות.

אש - זה לא הסטיגמה שלי, זה היא שגם אומרת את זה, וכע, אני חושבת שזה שאת הולכת עם חצאית ארוכה, ועוד, מחייב אותך קצת יותר.

מקווה שהובנתי.

אין לי בעיה לשמוע שירים לאו דווקא דתיים....הרהור

די מסכימה עם מתולתלת-לא צריך להתנזר מהכל...

אנונימי (פותח)

אני ממש מסכימה עם אחת מתולתלת...

ואני לא סובלת שאומרים לי אתזה...

(כאילו יא- אללה!!!  אם אני דוסה ששומעת שירים לא דוסים זה אומר שאני סותרת ת'עצמי? או שאני צבועה? שיא הלא! (ברור שאני לא אשמע שירים זבל, אבל סתם שירים- דוגרי- למה לא???..)   

אז יאללה. תצאו מהסטיגמות

אוקיי.... יש המון סוגי דוסים...שירונת 2

יש כאלה מחמירים ויש.. שלא אז... בת'כלס אני מכירה המון דוסים... נורמליים ליטאים ספרדים ולפעמיים אפילו חסיידים שהם כן שומעים לועזית ואם אני יאמר לידם שמהו כמו "שיט" אז הם לא יהרגו אותך... קיצר חפרתי אבל בת'כלס כל אחד עושה מה שבא לו...

פשוט טעות!!שרית..

מה זה הדבר הזה "אם את דוסה אז עד הסוף"???

ואם יש דברים שאני לשה בהם?? וחוץ מי זה מי את שתחליטי שאני דוסה?

למה את ושבת שאת לא כזאת?? למה לך מותר לשמוע ולהם לא??

מה? לחילונים מותר ללבוש פתוח?? לא! וזה שהם עושים את זה זה לא עינינך ואת לא תגידי, טוב היא חילוניה מותר לה.. כי אסור לה!! בדיוק כמוך...

*חלשהשרית..
תיראי- אני c הדוסה, אני לא נכנסת לאפ'חד לחיים שכלשושו

אחד יעשה מה שבא לו אבל אם זה כבר מוגזם (נגיד לצרוח איזה קללה גסה באמצע הכיתה..) אז אומרים משו כמו

"באנה תרגיעי קצת " לא איזה הטפות מוסר.. אבל אם יש נניח שיר אהבה שאני אוהבת- סבבה לי לשמוע אותו, אמנם

לא לשיר אותו בפורום רחב כי כמו שאמרת- זה מחייב ואני לא חושבת שאהבה ודוסיות זה סותר (לועזי אולי כן..)

מצטרפת לאחת מתולתלת..=]]הדר*

וגמאני שונאת שבנות 'דוסות' חושבות שהם יותר אמממ-- דתיות וצדיקות מבנות אחרות (_הבנתם תהבדל בין דתיות וצדיקות לדוסיות??..מקווה שכן,, אם לא-- תגידו..) ולכן הם יותר שוות מהם..

..זהו לעכשיו..=]

בקטע של להוכיח אחרים או שמוכיחים אותך חייביםאנונימי (פותח)

המון לימוד זכות כי אין לך מושג למה הוא עשה את זה

מה זאת אומרת תהיי דוסה?כנרית על הגג=)

לא נולדים דוסים!....

דוסים=בני אדם שמשתדלים להקפיד מאוד במצוות...

זה לא שהם נולדים ככה ואין להם בכלל יצר הרע...

*תהיי דוסה עד הסוף...ד"א: שוס להיות דוס!!!!!!כנרית על הגג=)

דוס

אוי..תל-אביבית

בואו נגיד שבכיתה לשי אני נחשבת דוסה..

ואז יום אחד שמעתי לי שירים עבריים כאלה- לא בעייתיים, סתם שירים (כמו "נוף ילדות" וכזה..)

קיצר חברות שלי עושות לי- "מה, את שומעת כאלה שירים?"

וזה פשוט מעצבן!!

מה נראה לכם? זה שבן אדם דוס זה לא אומר שהוא לא קונה בזרה ובהוניגמן, זה לא אומר שהוא אולי אפילו... אוכל חלב נוכרי!!

כאילו, חושבים שה"דוסים" (ובאיזה שהו מקום גם אני מתנגדת להגדרה הזאת- זה סתם מפלג!) סגורים ולא כלום.. צאו מזה!

ובקשר לשירי אהבה- באמת תלוי איזה שיר... כי כן, יש שירי אהבה שבכל זאת.. את תתפלאי על בן אדם מסויים אם הוא ישמע אותם...

אפשר לדון לכף זכות -להלה!

אולי השיר נתקע לה בראש וקשה לה לא לחשוב על השיר... לא קורה לך? לי קורה מלא פעמים!

אגב רק לי דוס - דוסיות -דוסה - דוסיםלהלה!

וכל המילים היוצאים מהשורש ד-ו-ס , נשמע לי כמו דייסה ? מוציא לשון  די לדוס(לדוש) בנושא - כל אחד עושה מה שבראש שלו! זה מדינה דמוקרטית !(מושפעת משיעור אזרחות..)

זה שבן אדם דוס...הסטלן הקטן

או מוגדר ככה זה לא אומר שאסור לא לשמוע שירים מסוימים אא"כ הוא מתבטא נגדם ואז זה כבר סיפור אחר...

שלא דעו מצרות מה הלך לנו בכיתה בגלל שירי אהבה...אנונימי (פותח)
היא עוד לא החליטה אם היא דוסית...אוסנת

מה אשמתה שהיא נולדה להורים כאלה וכאלה?

שכל מה שיש לה בארון "דוס"?

עוד לא ברור לה שהיא רוצה את זה בכלל...

אז קבלי בהבנה שמדי פעם היא תרצה לפרוץ את מה שמוכר ורגיל - לשמוע שירים מסוימים, לראות דברים, לעשות שטויות.

חלק מהתהליך.

אם אני דוסה אז עד הסוף?דניאלה .ד.

ת'אמת כבר אמרתי את זה שמאוד קשה לי עם ההגדרות האלה.. זה כאילו הכוונה שאם אני דוסה אז אני צריכה להיות מושלמת...

לכולם יש רצונות לעשות דברים שהם 'לא דוסים'

יומטוב! ב"הצלחה לכולנו.

... It's free country שכל אחד יעשה מה שבראש שלו..שירונת 2
לאג'ודי

בנים דוסים ששומעים מוזיקה לועזית זה זוועה 

אבל יש הרבה בנות שפשוט נמאס להם מהשירים הדוסים  והם עוברות ללועזי 

או שפשוט הם גם בנות אדם והם יותר פתוחות אז הם שומעות לועזי 

אני לא כל כך יודעת איך זה אצל כל בן אדם אבל יאלה שיהיה

תכל'ס.. אם את באמת באמת דוסה-- אז את מעצמך כברנועוש=]]!!

בס"ד

פשוט לא  תרצי לשמוע ת'שירים האלה..

אז כנראה שהיא עדיין ךלא כ"כ דוסה אמיתית..!!

אתם שיא הטועיםאביי

אני דוסה אבל מה זה דוסה אני שונאת קצר וממש לא מתה על הקניון אני לא ממש קונה בזרה רק בגלל המחירים שלהם שכל דבר שאני אוהבת עולה איזה חמש מאות שקל אבל זה לא אומר שאין לי ניסיונות מה גם אני פעם הייתי שומעת לועזי עד שאחותי מחקה לי הכל וכו... אבל מה גם לנו יש את היצה"ר ברצינות תדונו בני אגם לכף זכות.

פעם כשהית שומעת לועזי לא היית דוסה!לוידעת מה עכשיונועוש=]]!!
יש משהו בדברים של ג'ודי...שירונת 2
מאיפה לך שהיא דוסה?לולה=]אחרונה

בס"ד

כי היא הולכת ארוך וצנוע? כי היא מתפללת בדבקות??

את בכלל לא יכולה לשפוט אותה אם היא דוסה או לא, ואין לך שום סיבה להגיד לה שלא מתאים לה כי את מכירה באמת מה הולך לה בתוך הראש אז מאיפה לך לדעת מה כן מתאים לה ומה לא. יש מצב שהיא מנסה להיות דוסה וזה בתהליך, אז היא כן מצליחה ללכת צנוע אבל לא מצליחה להפסיק לשמוע שירים כאלה. לכי תדעי מה עוברק על הבנ"א.

קיצר, תחשבו על זה- במקום להעיר למישהו שלא מתאים לו ולא ציפיתם ממנו, אם אתם באמת אוהבים אותו אז תקבלו אותו בכל מצב בלי להחליט עליו שהוא סוג כלשהו של בנ"א ולצפות שיתנהג בהתאם לסטיגמה ששמתם עליו.

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך