(:אנונימי (פותח)

סתם משו שחשבתי עליו היום..- נכון הרבה כאן אומרות\אומרים, שזה מעצבן אותם שנגיד בכיתה אומרים להם - מה אתם שומעים כאלה שירים? לא מתאים לכם?

יש לי חברה, שהיא כזאת דוסה,[ולא, זה לא סטיגמה] ושמעתי אותה שרה איזה שיר אהבה, אז לא שיש לי בעייה עם זה, אבל עשיתי לה כזה - למה את שרה עם זה? לא מתאים לך!

ואז באותו רגע חשבתי על מה שאתם תמיד אומרים. 

אבל בת'כלס, תחשבו על זה, אם את דוסה, תהיי דוסה עד הסוף!

הבנתם?! קצת מסובך..

יומטוב!

הבנתיניגונים

ואת יודעת מה משגע אותי?? שאני דוסה ויש שירי אהבה מסויימים שאני כן מסכימה לשמוע בגלל סיבות מסוימות (ויש סיבות)

ובגלל הסביבה אני לא שרה אותם, ולא מראה להם שאני שומעת. למה? כי הם יעשו מזה סיפור.. שחבל על הזמן ועל המאמץ. עדיף לשמוע בבית בשקט.

די, תאמיני בחברה שלך. ואל תעירו אנשים אתם לא שומרי כשרות של אף אחד...

לא כ"כ מסכימה איתך-->אספרנזה

דוסים. בעעע שונאת ת'מילה הזאת בכלל. כ"כ לא נכונה.

אבל אני לא מסכימה עם מה שאמרת - "אם את דוסה, תהייה עד הסוף"..

זה ממש תלוי מה זה "דוסה" בכלל..

דוסים יכולים להיות כמו שהם ולא לחיות בבועה -- הם לא צריכים להתנזר מהכל!

גם הם יכולים לשמוע שירים בלועזית וזה לא סוטר את זה שהם דוסים.

אם אותה חברה היתה מעירה לכולם על זה שזה לא טוב לשמוע שירים כאלה, ואז היא בעצמה שומעת - אז זה צביעות, ואני שונאת את זה ואת צודקת.

אגב, נזכרתי במשו דומה שקרה לי לא מזמן - יש לי 2 חברות "דוסות" - כאילו אני אומרת שיט או משו כזה (טוב אלי קצת יותר בוטה..) והן מעירות לי..

קיצור - יום אחד הם דיברו לשון הרע על מישי.. לא משו מגעיל אבל סתם הפריע לי..

אז אמרתי להם כזה - אסור לקלל אבל לשון הרע מותר?

לא הקשיבו לי, התווכחו איתי שזה לא קשור וכו' והמשיכו לרכל עליה.

זה מעצבן.

הבהרתי? יצא קצת מוזר..מוציא לשון

ווואיי אין לך משג כמה אני שונאת שאומרים אתזה!!!(=א.ש=)

ולא דוקא בקטע של דוסה!...

ונגיד בקשר למקרה שכתבת- שמעת אותה שרה ת'שיר הזה, אז??? זה לא עניין שלך אם השיר הזה מתאים לאישיות שלה או לא!!!! זה שהסטיגמה שלך עליה זה שהיא דוסה, זה לא אומר שהיא כזאת! וגם אם כן זה פשוט לא עניין שלך באיזה דברים היא פחות דוסה ובאיזה דברים היא מדקדקת יותר!!

(:אנונימי (פותח)

ניגונים - צודקת, אולי לא הייתי צריכה להעיר..

אחת מתולתלת - היא כן דוסה, והיא בערך כמו חברה שלך, הפריע לי שזה ממש צביעות.

אש - זה לא הסטיגמה שלי, זה היא שגם אומרת את זה, וכע, אני חושבת שזה שאת הולכת עם חצאית ארוכה, ועוד, מחייב אותך קצת יותר.

מקווה שהובנתי.

אין לי בעיה לשמוע שירים לאו דווקא דתיים....הרהור

די מסכימה עם מתולתלת-לא צריך להתנזר מהכל...

אנונימי (פותח)

אני ממש מסכימה עם אחת מתולתלת...

ואני לא סובלת שאומרים לי אתזה...

(כאילו יא- אללה!!!  אם אני דוסה ששומעת שירים לא דוסים זה אומר שאני סותרת ת'עצמי? או שאני צבועה? שיא הלא! (ברור שאני לא אשמע שירים זבל, אבל סתם שירים- דוגרי- למה לא???..)   

אז יאללה. תצאו מהסטיגמות

אוקיי.... יש המון סוגי דוסים...שירונת 2

יש כאלה מחמירים ויש.. שלא אז... בת'כלס אני מכירה המון דוסים... נורמליים ליטאים ספרדים ולפעמיים אפילו חסיידים שהם כן שומעים לועזית ואם אני יאמר לידם שמהו כמו "שיט" אז הם לא יהרגו אותך... קיצר חפרתי אבל בת'כלס כל אחד עושה מה שבא לו...

פשוט טעות!!שרית..

מה זה הדבר הזה "אם את דוסה אז עד הסוף"???

ואם יש דברים שאני לשה בהם?? וחוץ מי זה מי את שתחליטי שאני דוסה?

למה את ושבת שאת לא כזאת?? למה לך מותר לשמוע ולהם לא??

מה? לחילונים מותר ללבוש פתוח?? לא! וזה שהם עושים את זה זה לא עינינך ואת לא תגידי, טוב היא חילוניה מותר לה.. כי אסור לה!! בדיוק כמוך...

*חלשהשרית..
תיראי- אני c הדוסה, אני לא נכנסת לאפ'חד לחיים שכלשושו

אחד יעשה מה שבא לו אבל אם זה כבר מוגזם (נגיד לצרוח איזה קללה גסה באמצע הכיתה..) אז אומרים משו כמו

"באנה תרגיעי קצת " לא איזה הטפות מוסר.. אבל אם יש נניח שיר אהבה שאני אוהבת- סבבה לי לשמוע אותו, אמנם

לא לשיר אותו בפורום רחב כי כמו שאמרת- זה מחייב ואני לא חושבת שאהבה ודוסיות זה סותר (לועזי אולי כן..)

מצטרפת לאחת מתולתלת..=]]הדר*

וגמאני שונאת שבנות 'דוסות' חושבות שהם יותר אמממ-- דתיות וצדיקות מבנות אחרות (_הבנתם תהבדל בין דתיות וצדיקות לדוסיות??..מקווה שכן,, אם לא-- תגידו..) ולכן הם יותר שוות מהם..

..זהו לעכשיו..=]

בקטע של להוכיח אחרים או שמוכיחים אותך חייביםאנונימי (פותח)

המון לימוד זכות כי אין לך מושג למה הוא עשה את זה

מה זאת אומרת תהיי דוסה?כנרית על הגג=)

לא נולדים דוסים!....

דוסים=בני אדם שמשתדלים להקפיד מאוד במצוות...

זה לא שהם נולדים ככה ואין להם בכלל יצר הרע...

*תהיי דוסה עד הסוף...ד"א: שוס להיות דוס!!!!!!כנרית על הגג=)

דוס

אוי..תל-אביבית

בואו נגיד שבכיתה לשי אני נחשבת דוסה..

ואז יום אחד שמעתי לי שירים עבריים כאלה- לא בעייתיים, סתם שירים (כמו "נוף ילדות" וכזה..)

קיצר חברות שלי עושות לי- "מה, את שומעת כאלה שירים?"

וזה פשוט מעצבן!!

מה נראה לכם? זה שבן אדם דוס זה לא אומר שהוא לא קונה בזרה ובהוניגמן, זה לא אומר שהוא אולי אפילו... אוכל חלב נוכרי!!

כאילו, חושבים שה"דוסים" (ובאיזה שהו מקום גם אני מתנגדת להגדרה הזאת- זה סתם מפלג!) סגורים ולא כלום.. צאו מזה!

ובקשר לשירי אהבה- באמת תלוי איזה שיר... כי כן, יש שירי אהבה שבכל זאת.. את תתפלאי על בן אדם מסויים אם הוא ישמע אותם...

אפשר לדון לכף זכות -להלה!

אולי השיר נתקע לה בראש וקשה לה לא לחשוב על השיר... לא קורה לך? לי קורה מלא פעמים!

אגב רק לי דוס - דוסיות -דוסה - דוסיםלהלה!

וכל המילים היוצאים מהשורש ד-ו-ס , נשמע לי כמו דייסה ? מוציא לשון  די לדוס(לדוש) בנושא - כל אחד עושה מה שבראש שלו! זה מדינה דמוקרטית !(מושפעת משיעור אזרחות..)

זה שבן אדם דוס...הסטלן הקטן

או מוגדר ככה זה לא אומר שאסור לא לשמוע שירים מסוימים אא"כ הוא מתבטא נגדם ואז זה כבר סיפור אחר...

שלא דעו מצרות מה הלך לנו בכיתה בגלל שירי אהבה...אנונימי (פותח)
היא עוד לא החליטה אם היא דוסית...אוסנת

מה אשמתה שהיא נולדה להורים כאלה וכאלה?

שכל מה שיש לה בארון "דוס"?

עוד לא ברור לה שהיא רוצה את זה בכלל...

אז קבלי בהבנה שמדי פעם היא תרצה לפרוץ את מה שמוכר ורגיל - לשמוע שירים מסוימים, לראות דברים, לעשות שטויות.

חלק מהתהליך.

אם אני דוסה אז עד הסוף?דניאלה .ד.

ת'אמת כבר אמרתי את זה שמאוד קשה לי עם ההגדרות האלה.. זה כאילו הכוונה שאם אני דוסה אז אני צריכה להיות מושלמת...

לכולם יש רצונות לעשות דברים שהם 'לא דוסים'

יומטוב! ב"הצלחה לכולנו.

... It's free country שכל אחד יעשה מה שבראש שלו..שירונת 2
לאג'ודי

בנים דוסים ששומעים מוזיקה לועזית זה זוועה 

אבל יש הרבה בנות שפשוט נמאס להם מהשירים הדוסים  והם עוברות ללועזי 

או שפשוט הם גם בנות אדם והם יותר פתוחות אז הם שומעות לועזי 

אני לא כל כך יודעת איך זה אצל כל בן אדם אבל יאלה שיהיה

תכל'ס.. אם את באמת באמת דוסה-- אז את מעצמך כברנועוש=]]!!

בס"ד

פשוט לא  תרצי לשמוע ת'שירים האלה..

אז כנראה שהיא עדיין ךלא כ"כ דוסה אמיתית..!!

אתם שיא הטועיםאביי

אני דוסה אבל מה זה דוסה אני שונאת קצר וממש לא מתה על הקניון אני לא ממש קונה בזרה רק בגלל המחירים שלהם שכל דבר שאני אוהבת עולה איזה חמש מאות שקל אבל זה לא אומר שאין לי ניסיונות מה גם אני פעם הייתי שומעת לועזי עד שאחותי מחקה לי הכל וכו... אבל מה גם לנו יש את היצה"ר ברצינות תדונו בני אגם לכף זכות.

פעם כשהית שומעת לועזי לא היית דוסה!לוידעת מה עכשיונועוש=]]!!
יש משהו בדברים של ג'ודי...שירונת 2
מאיפה לך שהיא דוסה?לולה=]אחרונה

בס"ד

כי היא הולכת ארוך וצנוע? כי היא מתפללת בדבקות??

את בכלל לא יכולה לשפוט אותה אם היא דוסה או לא, ואין לך שום סיבה להגיד לה שלא מתאים לה כי את מכירה באמת מה הולך לה בתוך הראש אז מאיפה לך לדעת מה כן מתאים לה ומה לא. יש מצב שהיא מנסה להיות דוסה וזה בתהליך, אז היא כן מצליחה ללכת צנוע אבל לא מצליחה להפסיק לשמוע שירים כאלה. לכי תדעי מה עוברק על הבנ"א.

קיצר, תחשבו על זה- במקום להעיר למישהו שלא מתאים לו ולא ציפיתם ממנו, אם אתם באמת אוהבים אותו אז תקבלו אותו בכל מצב בלי להחליט עליו שהוא סוג כלשהו של בנ"א ולצפות שיתנהג בהתאם לסטיגמה ששמתם עליו.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך