אז יש את זה:http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t330468#4099695
ואם אין לך פירורים של עוגת דבש אפשר להשתמש בפירורי בסקוויטים או בפיפוצי אורז. בכל מקרה זה דומה אבל יש בזה הרבה יותר ריבת חלב (יפעת, בלי להעליב עוגה 2 כפות ריבת חלב ועוד קצת קישוט זה לא נחשב...)
ויש גם עוגת ריבת חלב דרום אמריקאית (מתכון אורגינלי, רק שאני כותבת מהזיכרון)
קונים/מכינים בצק עלים. חבילה אחת צריכה להספיק. חוץ מזה תצטרכי צנצנת ריבת חלב וחבילה של שמנת לקצפת.
מחלקים את הבצק ל3, במקור זה צריך להיות 3 עיגולים מדובר בעוגה עגולה חגיגית. אבל כמובן אם רוצים אפשר לעשות את העוגה מרובעת
שמים כל עיגול כזה של בצק עלים על נייר אפייה בתבנית, מחוררים עם מזלג ככה כמו מצה ומכניסים ל10 דקות למקפיא.
אופים בחום גבוה (לא זוכרת כמה אבל 180 בטח יהיה טוב) עד שהבצק מזהיב.
מוציאים ונותנים להתקרר.
מניחים על מגש יפה את העיגול הראשון. מורחים בריבת חלב (אם יש צורך אפשר לחמם מעט) שמים מעל את העיגול השני. מורחים גם אותו בריבת חלב ומכסים בעיגול השלישי
מקציפים את הקצפת עם קצת סוכר ווניל
מצפים את העוגה בקצפת ומעטרים את שוליה בקצפת (נו, כמו בסרטים...) מוסיפים 'קישקושים' לעיטור בריבת חלב במרכז העוגה.
העוגה הזאת היא פשוט חלום לאוהבי ריבת חלב. עם טעם מודגש של ריבת חלב בכל ביס. טבעונים נא לחפש עוגה אחרת...
ויש גם פשוט וקל גלידת ריבת חלב ביתית. המצרכים: צנצנת ריבת חלב, מעט חלב חבילת קצפת כבר מוקצפת, ושתהיה חלבית! הטעם של השמנת חשוב כאן.
מחממים מעט את הריבה ומערבבים עם חלב. אם מכינים ריבה בבית פשוט מכבים את האש קצת מוקדם יותר, כדי שתהיה עוד נוזלית מעט.
לאחר שהריבה קרה היטב שוב מערבבים בעדינות עם הקצפת ולמקפיא.