משתפת כאן.. התפריט לשבת מוכן!יפעת1

חלות בייתיות,סלטים לכל השבת: חציל ברוטב עגבניות,חציל קלוי,טחינה,חומוס,מטבוחה,סלק,שומר,אבוקדו,חסה,ירקות,

ערב שבת:

דג מושט עם לימון

קוסקוס ומרק ירקות

עוף בסילאן

תפו"א ובטטות

קציצות

בוקר שבת:

חמין עם בשר תפו"א ובטטות {שועית,חומוס,וכו'..}

שניצלים

אורז

ס.שלישית:

פשטידת בצל ופטריות

דג נסיכה מרוקאי

אורז מהבוקר

סלט טונה

קינוחים לכל השבת-

עוגת שוקולד חמה

עוגת ביסקוויטים

עוגה חלבית{ריבת חלב} בבוקר {לפני שבת ובמוצ"ש..}

זהו..מי שרוצה מתכונים אשמח לתת..

וואו!! חרוצה!רחלקה

בעזהי"ת.

 

אפשר מתכונים ל:

- חציל ברוטב עגבניות

- פשטידת בצל ופטריות

?

 

תודה רבה לך

בשמחה..יפעת1

חציל ברוטב עגבנית:

לקלף את החציל,לחתוך לקוביות להניח על נייר סופג ולפזר מלח {להשאיר את זה ככה בערך שעתיים עד שהנייר סופג רטוב}

לרוטב:

לטגן בשמן עמוק {כמו ציפס}

לכתוש 2 שיני שום,ולחתוך עגבניה פרוס דק ולטגן עם פפריקה ו2 כפות רסק עגבניות להוסיף קצת מלח פלפל..

להכניס את החציל ולערבב.

פשטידת בצל ופטריות: {הכי קלה בארץ!!}

4 בצלים בינוניים לחתוך לקוביות

קופסת שימורים של פטריות

להוסיף מעל כוס קמח

1 א.אפיה

חצי כוס שמן

חצי כוס מים

2 ביצים

מלח+פלפל שחור

לערבב את כל החומרים הנ"ל להכניס לתבנית

{אפשר להוסיף מעל גבנ"צ}

לפזר מעל הכל פירורי לחם ולתנור ל 45 דק' על חום 180.

בתאבון!!!!!!!מנפנף

הפשטידה יצאה לי מתפוררת- למה?ככה זה צריך להיות?מים רבים

לא צריך לטגן את הבצל???

 

תודה!

וואי..מוזר.יפעת1

לא צריך לטגן את הבצל,את הפטריות שפכת עם הנוזלים?!

כי היה צריך לשפוך רק את הפטריות בלי הנוזלי.

בלי הנוזלים... היא נטרפה גם ככה אז בקטנהמים רבים
איזה השקעות!!!!!!!איזה טוב ה'!!!!

על מה החגיגה?

לכבוד שבת קודש.. זה תפריט שלנויפעת1

ככה זה שיש לי גנים של ספרדיה, אמא טוניסאית ואבא תימני..מעשן

יפעת סחטיין על התפריט! גם אני אשמח למתכוןאני ירושלמית

של עוגת ריבת חלב...

 

תודה!

בשמחה..יפעת1

פצצת קלוריות!!
 

תחתית:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה אפשר גם מחמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס ריבת חלב
להמיס ולהוסיף 250 גרם ביסקויטים שבורים (עדיף לא לרסק במיקסר שלא יהיה שבור מדי)
אני משטחת רק כ- 2/3 מהכמות ומהשאר עושה כדורי שוקולד. אם לוקחים את כל הכמות זה יוצא שכבה מאוד עבה ומתוקה מדי.
 
אמצע:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג
2 כפות ריבת חלב
1 כפית נס קפה מומס
 
למעלה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
כדי שיצא יפה, אני לא משטחת עם כף אלא עוד כשזה חם שופכת על הקצפת ומזיזה את הקערה מצד לצד- ככה זה יוצא חלק.
 
מעל- לקשט עם ריבת חלב.
תבנית בגודל 24 קפיצית
להקפיא שיתייצב ואז לשמור במקרר.
יצא לי סוףףףףףףףף הדרך!!!
 
בתיאבון!
וואו נהייתי רעבהחילזון 123

האמצע- מקציפים את השמנת? או מערבבים הכל סתם ביחד

ובלמעלה-כנ"ל, מקציפים וממיסים את השוקולד או שלא מקציפים?

האמצע מקציפים..יפעת1

למעלה לא להקציף..

באמת פצצת קלוריות טעימה!!אני ירושלמית

זה של קרין גורן לא?

 

ראיתי את זה פעם על אריזת 'פתי בר' של אוסם, ולא העזתי להסחף ולנסות, כך גם הפעם...

 

אולי אעז בעז"ה, שבוע הבא לכבוד שבת חנוכה..יאמי

לגבי העוגה, לא ברור כאןמתוקה מדבש

מה עושים עם השכבה השניה. רק מקציפים ומשטיחים על העיסה של הביסקויטים?

אז איך הציפוי לא נמרח ביחד עם הקצפת?

יפעת - תסבירי בבקשהנשיקה

זה פשוט לא נמרח..יפעת1

לא יודעת,יוצא פצצה.. תרתי משמע צוחק

יפעת, אני מתכוונת להכין את העוגה למסיבת חנוכהאני ירושלמית

שתערך אצל חמותי ביום רביעי בעז"ה.

 

נראה לך שאפשר/כדאי להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלבי? כדי להדגיש את הטעם של הריבת חלב?

אומנם לא הכנתי את העוגה הזאתיהודיה מא"י

אבל נראה לי שלא כדאי.

צריך דווקא את המריר שיתן קצת ניגוד למתיקות הכמעט מוגזמת של הריבת חלב. עם שוקולד חלב זה עלול להיות מתוק מדי.

את צודקת, השאלה אם הטעם הייחודי של הריבת חלבאני ירושלמית

לא יטשטש?

 

פשוט כולם משוגעים שם על ריבת חלב...

 

ואם יש לך מתכון אחר לקינוח פצצתי עם ריבת חלב, אשמח...

יש לייהודיה מא"י

אז יש את זה:http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t330468#4099695

ואם אין לך פירורים של עוגת דבש אפשר להשתמש בפירורי בסקוויטים או בפיפוצי אורז. בכל מקרה זה דומה אבל יש בזה הרבה יותר ריבת חלב (יפעת, בלי להעליב עוגה 2 כפות ריבת חלב ועוד קצת קישוט זה לא נחשב...)

 

ויש גם עוגת ריבת חלב דרום אמריקאית (מתכון אורגינלי, רק שאני כותבת מהזיכרון)

קונים/מכינים בצק עלים. חבילה אחת צריכה להספיק. חוץ מזה תצטרכי צנצנת ריבת חלב וחבילה של שמנת לקצפת.

מחלקים את הבצק ל3, במקור זה צריך להיות 3 עיגולים מדובר בעוגה עגולה חגיגית. אבל כמובן אם רוצים אפשר לעשות את העוגה מרובעת

שמים כל עיגול כזה של בצק עלים על נייר אפייה בתבנית, מחוררים עם מזלג ככה כמו מצה ומכניסים ל10 דקות למקפיא.

אופים בחום גבוה (לא זוכרת כמה אבל 180 בטח יהיה טוב) עד שהבצק מזהיב.

מוציאים ונותנים להתקרר.

מניחים על מגש יפה את העיגול הראשון. מורחים בריבת חלב (אם יש צורך אפשר לחמם מעט) שמים מעל את העיגול השני. מורחים גם אותו בריבת חלב ומכסים בעיגול השלישי

מקציפים את הקצפת עם קצת סוכר ווניל

מצפים את העוגה בקצפת ומעטרים את שוליה בקצפת (נו, כמו בסרטים...) מוסיפים 'קישקושים' לעיטור בריבת חלב במרכז העוגה.

העוגה הזאת היא פשוט חלום לאוהבי ריבת חלב. עם טעם מודגש של ריבת חלב בכל ביס. טבעונים נא לחפש עוגה אחרת...

 

ויש גם פשוט וקל גלידת ריבת חלב ביתית. המצרכים: צנצנת ריבת חלב, מעט חלב חבילת קצפת כבר מוקצפת, ושתהיה חלבית! הטעם של השמנת חשוב כאן.

מחממים מעט את הריבה ומערבבים עם חלב. אם מכינים ריבה בבית פשוט מכבים את האש קצת מוקדם יותר, כדי שתהיה עוד נוזלית מעט.

לאחר שהריבה קרה היטב שוב מערבבים בעדינות עם הקצפת ולמקפיא.

תודה! נראה לי שאני אכין משהו דומה למתכוןאני ירושלמית

של העוגה שלך ושל יפעת גם יחד...

 

בעז"ה אדווח איך יצא...

צודקות זה לא בדיוק עוגת ריבת חלביפעת1

זה סתם פצצת קלוריות טעימה צוחק

סחטיין על התפריט! אני אשמח לעונת ריבת חלב מוכנה!אחותו

תשלחי לי?....

 

ואפשר גם את כל השבת מוכנה....

אחותו מוזמנת בשמחה!!!יפעת1

את גרה קרוב לא?!

השבת כבר מוכנה.. הולכת לשחק עם הילדים..

אני גם יכול להצטרף?איזה טוב ה'!!!!

נעשה מפגש פורום אצלכם?

 

צוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחק

לא לאיים עלי..יפעת1

כולן מוזמנות בשמחה!!

זה תלוי איפה את גרה...אחותו
לאחותו וליפעתאיזה טוב ה'!!!!

אני לא רוצה לעשות אאוטינג לאף אחת מכן אבל הייתי חייב....

 

המרחק בין הבתים שלכם לפי הרב גוגל שליט"א הוא 62 ק"מ תחליטו אתן אם זה מספיק קרוב או לא.חיוך

 

ויפעת - אל תשאלי איך אני יודע איפה את גרה.

ככה את לא מגלה לי....יפעת1

לא יפה..

אני בבינימין במעלה מכמש.

בסוף לא הייתי שבת בבית,הייתי בלידה..

לא חבל על העוגה?!?!?!?אחותו
אל דאגה אוכלים ממנהיפעת1

כל יום..ולקחנו איתנו את האוכל לחמותי.. ואני חזרתי בלילה..

דג מושט עם לימוןחילזון 123

איך עושים? אפוי בתנור?

דג שלם עם עצמות או פילה? קפוא? טרי?

 

התרשמתי עמוקות מהסעודה השלישית המושקעת (אצלנו במקרה הטוב זה סלט פרות...)

דג פילה..מושטיפעת1

שמן זית

כורכום

מיץ לימון

פטרוזיליה

פלחי לימון

תבלינים:מלח,פלפל שחור עדיף גרוס

שיני שום

לשפוך על הדגים את כל התערובת,ומעל הדגים שיני שום ופלחי לימון לכסות בנייר כסף ולתנור ל 40 דק'

להוציא את הנייר כסף ולתת השחמה ל 15 דק'.

אני לא אוכלת דגים אבל כולם תמיד מתלהבים ומאוד מחמיאים!

אחלה מתכוןlila317

נישמע פצצה אני חיבת לנסות.

בכמויות כמה שמן זית? פטרוזליה? מיץ לימון?

סורי אני לא יודעת..יפעת1אחרונה

סתם שופכת..וחופן פטרוזיליה בערך

וואו!סחתין על ההשקעה ושילוב הטעמים!אנונימי (פותח)
מה מכינים לשבת?בוקר אור

כאן

ערב

מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*

קוסקוס

קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)


בוקר

לביבות גבינה


סדש

אנטיפסטי

צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו

שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות


עוגת קפה בחושה מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טחינה

סלט זיתים מהמקפיא

סלט ירקות, סלט אבוקדו 

תעדכני איך יצא ואם אהבתם...*אשתו של בעלי*
אפשר קציצות בלי רוטב?יעל מהדרום
נוסעים.. מביאים איתנו עוגה שנקנה מחרתוהה לעצמי
לקציצות אפשר לעשות אותם עם כרוב, ואפשר בריבת בצל (מתכון של @המקורית)


על צולנט בעיקר מתפללים, מוודאים לפני ששמים על הפלטה שזה במרקם נזיד והשכבה למטה לא נדבקה וכשאוכלים מוותרים על השכבה התחתונה.

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים בציפוי פירורי לחם

טחינה/ חומוס ביתי

עוד חצילים

משייר

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

אולי עוגיות שוקולד


ליל שבת:

קוסקוס

עוף עם בצל, גמבה וכדומה

מרק ירקות ושעועית


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

כרובית, ברוקולי וקישוא בתנור

שניצלים

אולי חזה עוף נוסף


סד"ש:

כנראה שחביתות ופיצות

אפשר לחמם חביתות על הפלטה?תוהה לעצמי
כן. מאיזו בחינה את שואלת?יעל מהדרום
אם זה לא מתקלקל. אף פעם לא חשבתי לנסותתוהה לעצמי
ותמיד שוברת את הראש על מה לתת להם לאכול בשבת בבוקר כדי שלא יתמלאו רק מעוכות.. ביצים קשות לא היו אטרקטיביות מספיק ופנקייקים זה מיליון עבודה ביום שישי. אז אולי ננסה חבילות בהזדמנות
אולי קציצות עם בצל מקורמלמתיכון ועד מעון

אני עושה את המתכון של חן במטבח

מצטרפת לראשונהמתיכון ועד מעון

ע"ש

מרק גרוסים

עוף ברוטב מתוק

אורז ותפוחי אדמה אפויים

כרובית, חסה וכרוב

 

בוקר

סלמון עם עגבניות ולימון

שוקיים עם בצל

עלי פילו עם בשר

אורז וחצאי תפוחי אדמה אפויים

ברוקולי, חסה וכרוב

 

סד"ש

טחינה מטבוחה חצילים

בטטה וקוגל

 

יהיו גם עוגות שמרים ואם יהיה כוח גם חיתוכיות חמאת בוטנים

 

אצלנו שבת יומולדת ל2 הגדולותמאוהבת בילדיאחרונה

ההורים שלי יהיו אצלנו בערב שבת:

אורז

חורשט

עוף כלשהו שאמא שלי ביא

סלטים- חציל שניצל (כבר חצי התחסל...), סלק, משייר, חומוס, טחינה, סלט ירוק, סלט חסה, סלט חי, בטטה בצ'ילי

 

לבוקר חמין לבעלי

אורז ועוף בתנור עם דלעת לנו

 

דגים לסד"ש

 

כמובן עוגות יומולדת, מתלבטת אם להכין גם רולדה

פירות

חטיפים...

שאלה לגבי ממולאים...למה תמיד התחתית נשרפת?ממתקית

תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...

עם רוטב?יעל מהדרום
צריך לבשל על אש נמוכה ממשתוהה לעצמי
ועוד שיטה שראיתי ולא ניסיתי זה לשים מתחת שכבת תפוחי אדמה כדי לבודד בין המילואים לסיר שלא ישרפו
ולפעמים צריך במהלך הבישול לנענע את הסיר בעדינותתוהה לעצמיאחרונה
כדי שהרוטב יזחל מתחתנים והם לא ידבקו לסיר
מה אפשר להכין מפירות קפואים חוץ משייק?נעמה301
(בננה, מנגו, פירות יער ותותים)
רוטב לעוגת גבינה (מתותים ופירות יער)יעל מהדרום
עוגת מוס גבינה ותותיםופל לימון
תודה רבה!נעמה301
סורבה מנגו / או פירות יער טעים לשים בעוגהאמרלדאחרונה

אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,

כדי שהצבע לא ימרח..

ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה

זה טעים וגם נראה מהמם

 

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

אולי יעניין אותך