כך "עבד" המנהל האזרחי על תושבי חוות יאירshlomit15

כך "עבד" המנהל האזרחי על תושבי חוות יאיר

במסווה של "אכיפת חוק" בשמורת הטבע נחל קנה הרס המנהל האזרחי "על הדרך" גם מחסן של יהודים - על הציוד שבתוכו.


 

פרסום ראשון: 24/11/10, 17:53
בני משה


 

ההריסות היום
ההריסות היום
יוחאי דמרי

זעם בשומרון, לאחר שעובדי המנהל האזרחי ניהלו מבצע מתוכנן להריסת מבנה גדול בשכונת חוות יאיר שבתחומי הישוב נופים.

לדברי התושבים, מזה כשנה מנסה הרשות הפלשתינית להשתלט ולהרוס את שמורת הטבע נחל קנה שבשומרון. במסגרת זו, בנו הערבים, במימון הרשות, טראסות לא חוקיות, ביצעו עבודות להטיית תוואי הנחל וכמה מעיינות, הרסו חלקים מהמעיינות תוך הסבת נזק אקולוגי וסביבתי עצום לנחל ואף סללו במרכז שמורת הטבע כביש חדש מכיוון אחד הכפרים באזור.

במשך כמעט שנה פועלת המועצה האזורית שומרון יחד עם איגוד ערים לאיכות הסביב שומרון מול המנהל האזרחי והמשרד להגנת הסביבה, על מנת להביא להריסת הבניה הלא חוקית הערבית בלב שמורת הטבע - ללא הועיל. 

רק לאחר שבתנועת "רגבים" איימו על שר הבטחון והמנהל האזרחי בבעתירה לבג"צ ותושבים מישובי האזור הודיעו שהם בעצמם הולכים להרוס את בניית הערבים בשמורת הטבע, רק אז נתנה התחייבות שהבניה הפרועה בשמורה תהרס.

לאחר עיכובים רבים ממשרד הבטחון יצאו היום כחות המנהל האזרחי והמשטרה סוף סוף להרוס את הבניה ולהציל למעשה את הנחל ושמורת הטבע.

כוחות הבטחון דאגו להודיע לתושבים על המבצע ומסרו להם כי הכוחות יעברו בתחום השכונה וביקשו את עזרת התושבים מאחר ומדובר במבצע אכיפת חוק בנחל קנה. התושבים נענו לבקשה וסייעו לכחות ע"י הזזת כלי רכב חונים משבילי השכונה ובפריסת כיבוד לכוחות - אלא שהפקחים הרסו את הבניה הלא חוקית בצורה חלקית בלבד ובניה נוספת נשארה.

לתדהמת התושבים, לאחר ההריסה החלקית, בדרכם חזרה בשטח השכונה, שינו הפקחים לפתע כיוון והרסו "על הדרך" מבנה גדול בן כ-150 מטרים רבועים ששימש בעבר כלול והמשמש מזה כחמש שנים כמחסן לציוד של התושבים.

המבנה נהרס ע"י הטרקטורים -  על ציודם של התושבים, ציוד שלדברי ועד השכונה מגיע לשווי של למעלה מ-30 אלף ש"ח.

יו"ר ועד התושבים של השכונה, יגאל ברד, סיפר: "השכונה קיימת כבר 10 שנים, נמצאת בתחומי תכנית המתאר של הישוב נופים וחסרה רק את חתימת שר הביטחון, אשר לא חותם מסיבות פוליטיות בלבד על תכנית המתאר של כל הישוב. לקח כמעט שנה עד שהמנהל האזרחי נגרר להרוס חלק מהבניה הלא חוקית של הפלסטינים בשמורת טבע, שם נעשו הטיית מעיינות, עבודות בניה ונסלל כביש שגרם נזק אקולוגי עצום לשמורת הטבע".

לדבריו, "המנהל האזרחי באו ואמרו לישוב שהם עוברים בשטח שלנו בדרך להריסת הבניה הפרועה הלא חוקית של הערבים בנחל. דאגנו שלא יהיה רכבים חונים בכבישים והתושבים כיבדו אותם בכיבוד קל, כפי שאנו תמיד נוהגים על כוחות הבטחון המגיעים למבצעים ופעילות באזור. הם ניצלו את האמון שנתנו להם ואת העזרה שלנו והרסו את המחסן - ללא שאפילו נתנו לנו להוציא את הציוד האישי היקר של התושבים שאוכסן בו. יש כאן פגיעה קשה באמון שלנו".

גרשון מסיקה, ראש המועצה האזורית שומרון, ששהה במקום כחלק מסיור שערך לאורחים מרשויות מתוך הקו הירוק, הפנה אצבע מאשימה לעבר שר הבטחון אהוד ברק, שלדבריו ההנחיות מגיעות ישירות ממשרדו, "מסתבר שלתאוות ההרס של ברק אין גבולות., כנראה שהאובססיה הזו חזקה ממנו. אפילו כשהוא נאלץ להפסיק להפריע לכוחות המנהל האזרחי לממש את החוק ולהרוס בצורה חלקית בנייה ערבית פרועה שהורסת במזיד את שמורת הטבע נחל קנה, גם אז הוא חייב להשקיט את 'מצפונו' בהריסה של מבנה יהודי שלא מפריע לאף אחד בשכונה בשומרון שהוא עצמו מונע את החתימה על תוכנית המתאר שלה מסיבות פוליטיות".

במועצה האזורית שומרון סיפרו שאורחיהם מתוך הקו הירוק הגיבו בתדהמה ובזעם למחזה ההריסה. "כל מה שהסברנו להם לאורך כל היום, הם ראו בעשר דקות. אחרי המראה הקשה הזה כבר לא היה צריך להמשיך לשכנע או להוכיח בדבר האפליה שמוביל שר הבטחון ברק כלפי האזרחים היהודים ביו"ש".

אאאאאאאאאאררררררררררררררר...רחליOס

אווףף! הם כל כך מעצבניים אותיי!! עצבניעצבניעצבניעצבניעצבניעצבניעצבניעצבני

כנסי לאתר "לאטמה" אחד הטובים!!!!!!תילה

למה שתתעצבני לבד?!?

בדיוק הרגע קראתי את זה...איזה מעצבנים!!נעה*

אוף! למה?....מה עשינו רע?.....

סליחה שאני אוןמרת את זה אבל...ד"ר אריקאחרונה

בס"ד

לאנשים האלה שהורסים, "מנהל האזרחי"- א'-לב אין להם! ב'-לאלה שיש ילדים (אם בכלל) אני לא יודעת איך הם מסתכלים לילדים שלהם בעיניים!!!איך אפשר לגיד לבן שלי "תקשיב חמוד, אבא שלך הרס מבנה בא"י של יהודי!!!"

אפשר להבין את זה!?

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך