מה אתם אומרים? שירות משמעותי או יותר בישיבה?<אריאל>

בתקופה הזאת, נוסף להכל מכל כל שבחיי, יש לי עוד שני דברים על הראש:

1. שבוש"ים: זו התקופה!  חייבים לגבש דעה על מה לעשות שנה הבאה [למי שלא יודע, בשנה הבאה אשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות..קורץ]

2. קיבלתי זימונים ליחידה מאוד מפורסמת ושקשה להתקבל אליה- ועברתי את המבחנים, הסינון הראשוני.  שבוע הבא הסינון השני, והדיי מכריע.

חשבתי קצת, השירות ביחידה מחייב שלוש שנים צבא, ישיבה במתכונת של הסדר (דווקא זו שרציתי) לא תסתדר לי.

המתכונת שאפשרית לשלב במקרה ואני אתקבל זו שנה ישיבה (שנתים זה לא אפשרי) , שירות של שלוש שנים, ואז מה וכמה שארצה...

מה הייתם עושים במקומי\מה אתם ממליצים לי לעשות ? מאוד מעניין אותי לשמוע.

זה ממש תלוי במה שמתאים לך....e1l0a5d

תתייעץ עם מישהו שאתה מכיר!

מה היית עושה במקומי?<אריאל>
לדעתי יש צורך מאד גדול-משה ר-

להתחזק ברוחניות כמה שיותר לפני הצבא כי מנסיון זה ממש לא פשוט ויש המון נסיונות לכן תנסה להיות בישיבה כמה שיותר אפשרי מבחינתך בסופו של דבר כל מטען כזה רק יועיל....

במקומךפעימה

בס"ד

הייתי מתייעצת עם הרב שלך שמכיר אותך ויודע מה יהיה לך הכי טוב מבחינה אישית, רוחנית, תרומה לעם, מימוש עצמי ושות'..

אני הייתי מתייעצת עם הרב שלי..שמחה ואמונה

לא בטוח שאני אצא חיה רוחנית אחרי 3 שנים בצבא.. מצד שני שנה לפני צבא זה עדיף אבל לא בטוח שמועיל יותר...

הוא ביקש לדעתהסטלן הקטן

מה הייתם עושים במקומו (את אחת מהאפשרויות)!!!!!!!!!!!!!

אני הייתי הולך על האפשרות השניה...כי אתה נמצא קודם בישיבה ואז יוצא לצבא וזה חשוב למלא את הצבא...

כתבתי קצר רצח אולי בהזמנות אני אאריך...

לדעתי..נוי=]

באמת שהשנה בישבה לפניי הצבא היא ממש משמעותית והיא תורמת לכ"כ הרבה חבר'ה..

כי זו לא הכנה "פיזית" לצבא כ"כ..זו הכנה "רוחנית"..ובצבא לצערינו יש מקום לנפילות..ויש גם המון חברה שנופלים..

אני יודעת על מישו מהסניף שלי שפעם דיברתי איתו,שעכשיו שיעור א' הוא אמר שזה באמת כ"כ חשוב ומשמעותי לו..והוא יבוא לצבא בגישה אחרת..כי דוגרי לבוא בן 18 אחרי 4 שנים תיכון וישר להיזרק לצבא זה לא טוב לדעתי.

שנה של ישיבה במקום חדש עם גישה חדשה שמכינה לצבא נראלי יתרום וילמד אותך דברים שעלייך לדעת לפני הצבא ולא יהיה טעם להשלים אותם אחרי..

אני הייתי הולכת שנה לישיבה ואח"כ לתפקיד...בייחוד אם הייתי יודעת שהתפקיד לא יברח לשום מקום..ואת השנה בישיבה לא כדאי לפספס..

מקווה שעזרתי

דבר ראשון אני מאמין שזה יחידה התנדבותיתהרועה

תלך תעשה את הזימון תראה אם עברת גג תמיד אפשר לא ללכת, דבר שני יש הרבה תפקידים אחרים שאפשר לעשות ולתרום בהם אני אני אישית לא הייתי מוותר על לפחות שנתיים ישיבה.

אפשר לדחות תצבא בשנה- שנתיים??...קוקי...!

כי אם כן תדחה ותלמד קצת ואז תלך לעשות 3 שנים איפה שאתה רוצה (ויש ממש עניין!!)

ממ.. אני חושבת ש..יעל =)

בע"ה

אם אתה חושב שאתה מספיק חזק - תלך על ה-3 שנים צבא, יחד עם שנה ישיבה לפני כן.
אבל אם אתה לא בטוח שאתה מספיק חזק - תעזוב את זה, ותלך על ישיבת הסדר. 
כי עם כל הכבוד לצבא (ויש מלא כבוד!) - זה ממש לא שווה את הנזק הרוחני שיכול לצאת לך מזה.
וגם -מן הסתם לתפקיד שאתה רוצה יש מ-ל-א חבר'ה שרוצים ללכת, נכון? אז בתכל'ס זה לא כאילו אם אתה לא תהיה שם לא יהיה אף אחד - יהיה מישהו במקומך.

במקומך כנראהשלומי20104אחרונה

שהייתי הולך על היחידה הזאת.

אבל היום אחרי שגם אני עברתי את הצבא וראיתי ורואה עוד הרבה מאוד חברים אני חושב שאפילו שנתיים לפני ורק לשנה ואבע אם מחלקה תומכת (במילים אחרות מחלקת בינייש והתגייסתי סוף ב) לרוב האנשים לא מספיק!

אין מספיק התקשרות לבית המדרש.

אני רואה בחורים שהתגייסו אמצע ג וסוף ג ואני ממש מקנה בהם.

למרות ששוב פעם יש הרבה חברה שאפילו שנה וחצי מספיק ואז זה אפילו יותר טוב כי אחרי הצבא הם יושבים בשקט הרבה שנים.

אין לי תשובה אני רק חושב שאתה צריך לחשוב הרבה מאוד בעצמך ועם אנשים שמכירים אותך טוב, לצערי ראיתי הרבה חברה שישבו שנה בישיבה ולמדו ממש טוב הלכו ל3 שנים ואין זכר...

מצד שני חשוב לזכור שהצבא זה מצווה מאוד מאוד חשובה ואם אתה מתאים זה אומר שצריך אותך שם וזה חייב להיות שיקול!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך